Poradna duly
Jana Čurdová
Mateso a jakou objednáváš velikost?
Já mám strach a by z toho hned nevyrostlo a zároveň aby mu to nebylo veliké
. Tak jsem zatím objednala bodýčko, mikinu a overal vel.56 a jeden overal velikost 62.
Kačka
Ahoj.
Kači,že reaguju..Já měla pro malou jen asi 2-3 věci v 56.Mimi rychle vyroste a lepší je koupit 62 a víc!Navíc se teď rodí přece jen větší miminka než jsme byli my ![]()
Velikost 56 je fakt pro panenky a malá mi do toho vlezla asi prvních 14 dní,možná nanejvýš 3 týdny…A to měla porodní váhu 3,30.Takže tak normál mimi.
Kacka, Matessa: Tak to jste mne holky uklidnili. Ja bych totiz take do sebe nerada cpala nejake prasky a cipky, kdyz se to da vydrzet.
Jahudko: Take gratulace!
Doufam, ze tez bude u nas pindík! ![]()
Kacka: take objednavam tyto velikosti: 56,62 a neco malo mam i vel.68.
Matessa: Tak to je v haji. Ja se tam snad nikdy nedostanu na toho Brumlu vcas ![]()
UFFFF!! ![]()
Ahojda vsem. Docetla sem vas na str. 131, pak mi dosly sily.
Ste pekne ukecane baby, vite to???
Ja byla dneska na kontrole u Dr. srdicko tluce normalne, pohyby pry budou, mam byt trpeliva, tripl test v pohode a uz sem objednana na velky UTZ do Podoli. Taky sem dostala horcik na bolesti bricha, trapi me to kazdy den. Takze pro Zanet … kontrola 16.10. + UTZ 9.10. nevim co si tam pises. ![]()
Jinak budu reagovat heslovite a ne jmenovite, pac nevim, co jste ktera psala… ![]()
Nekdo se ptal na moje svat. botky … nebojte, jsou pohodlny, to bylo moje prvni kriterium (krome bile barvy) ![]()
Vitam nove tehulky Kuzelku, Hviz a Radku … pekne jste se tu zabydlely, jen tak dal… ![]()
Bylinky … koupila jsem si caj pro tehotne a moc mi chutna--- doporucuju… Bylinkovy caje mam rada a takhle mam alespon jistotu, ze nepiju nic spatnyho.
Tehu demence … u me se projevuje zakladanim veci.
Nuzticky z manikury sem nasla v kosi na pradlo, bohuzel sem asi nekam vcera zalozila i tisicovku a nevim kam.
Pritel rika, ze mi nic nebude davat.
Jo taky sem spalila babovku.
![]()
Co jste resili na poslednich stranach nevim, doufam, ze nic za:,–(niho…
Jdu si ohrat obed, mnam. ![]()
VÝTOK: tak ten mám hodně. Nijak nesvědí a dočetla jsem se, že je to v tomto období naprosto normální, proto si s tím hlavu nelámu. Spíš mě štve, že v těhotenství vyplácám víc vložek než v normálním období. Já se totiž ještě přičůrovám. Včera jsem to řešila se známou sestrou a ta mi doporučila ať si požádám o recept na vložky. Takže teď budu kupovat pleny pro sebe a potom pro mimi
![]()
Štiko chudinko naše nemocná moc ti přeju aby jsi se z toho už vybabrala a to těhu si taky užila.Musí to být hodně nepříjemný sedět doma a probírat se svýma nemocema když bys určitě radši běhala po obchodech a shaněla výbavičku.Držím pěsti ať už je to dobrý.
Mahony závidím kočár já v tom výběru pořád plavu.
Petiso to vypadený miminko musí být šok.Mě se to teda nikdy nestalo ale kámoškám spadly taky děti z přebalováku.Ani si nedovedu představit tu hrůzu co pak maminka prožívá a zvlášť když je to až takový mrňousek.BR
Jeje výtok mám taky při každé kontrole upzorním doktorku.Vím že to bývá ale jsem radši když mě udělá výtěr a zkontroluje to.Stejně mě prohlíží takže to práce navíc není a já mám klid.Stěžuje si na to hodně maminek měly by ty výtěry dělat automaticky alespoň by se na všechny záněty přišlo včas a nemusely by některé mamky pak trpět jako Štika.Já si myslela jak si v těhu odpočnu od vložek a teď se bez těch slipových neobeju.Mám vždycky blbý pocit abych neměla flek mezi nohama zvlášť u plátěných kalhot.
Teď jsem se docela zarazila. Mě doktorka nikdy nevyšetřuje klasicky. Jen se položím na lehátko, ona mě prohmatá, změří břicho a poslechne si srdíčko. Zeptá se mě na potíže, ale nikdy mě nevyšetřuje klasicky. Zpočátku jsem věděla, že nechce, protože jsem měla horzící potrat, ale teď to vypadá, jako že to je standardní vyšetření. Né že bych po tom toužila, ale je mi to divné.
Jak jste na tom ostatní?
![]()
Já chodím na kontroly co 14 dní a pokaždé mě vyšetřuje klasicky - zrcadýlkem,prsty a pak prohmatává bříško.
Ale Pipi,
docela Ti to závidím,mě se to teda moc nelíbí,ale co člověk nadělá… ![]()
A k tomu výtoku,mám ho taky,ale jen slabounký a občas.Není to pravidlem,nijak nezapáchá ani nesvědí,takže v poho.Dr. říkají,že je to normál,když je…
Normálně se cítím ošizená
![]()
Já budu asi první, která to bude v ordinaci vyžadovat
![]()
Holky vy jste brebentilky, ale ten odkaz na to slovenské prádlo mě potěšil, asi si v prosincijednu kojící objednám, za tu cenu! To jich už budu mít asi sedm. Mlůíko jsem měla vždycky, kojit jsem přestala vždy, protože jsem chtěla sama, tedy u Víta před druhým rokem a u Anny po tom nepovedeným těhu když ji bylo 14 měsíců. Nyní se těším ta tu sílu, kterou umí dítě dát do sání…jek psala Petis, jinak na bradavky je nejlepší bepanten…
K padání miminek mám pocit, že nejhorší je to, jak si pak člověk vyčítá, že za to může…strach už nelze nikdy odstrčit, pamatuji si na první pád u Vítka v 10 měsících, postavil se o židli a ta se s ním překlopila na zem, jeli jsem hned k dr. naštěstí to bylo dobré, při dalších pádech jsem jen sledovali ospalost, zorničky…ale přiznávám, že u Anny nám nějká boule na hlavě naháněla méně strachu! Holt už jsem mazáci! Krásný den! Nane2
Nane2,
přesně jak píšeš…na chlup!!!Ty výčitky,že jsem mimi neuhlídala..no děs!!Ale chce to zachovat aspoň trošku chladnou hlavu a jet okamžitě k dr.!!
K tomu kojení - ta síla sání,jakou do toho ten prcek dá,je neuvěřitelná
Já koukala jak vyoraná myš..
Jak má takové mimi silný pud sebezáchovy a touží po jídle..to je prča
Pak se divme někomu,když má hlad,že je nervózní…třeba můj chlap
A vlastně i já ![]()
Holky já jsem v půlce.
Teď jsem si přehodila stránku v těhotenském kalendáři a s údivem čtu:„Můžete pozorovat větší chuť k jídlu,která je podněcována energetickou potřebou zvýšenou o 500kalorii denně,k čemuž dochází díky urychlenému metabolismu.“Ježišmaria to už snad neje to od teď budu jíst asi každých 10minut.Taky tam píšou že během následujících 10týdnů s¨budu rychleji přibývat na váze a že si mám udělat pedikůru dokud se můžu ohnout přes břicho.To je hrůza jenom to číst natož to potom prožívat.Nevím jak to s tím mým malým aktivním ďáblem zvládnu být omezená tím pupkem.
Jak vám dneska je u nás je asi nějakej divnej tlak.Sotva dýchám,funím a jsem nějaká hrozně unavená.Ráno jsem byla na velkým nákupu v Hypernově a připadala jsem si jak buldozer a byla jsem ráda že se můžu opřít o vozík.Prostě jak v posledním tažení bože co mě čeká za dva měsíce když nemůžu dýchat už teď.
ahoj,
vy jste se tedä rozepsaly. Měla jsem týden dovolenou, doma mám net odpojený a dočíst vás v práci je nadlidskej úkol ![]()
V pondělí jsem byla na kontrole a na odběrech na triple test, výsledky budou snad tento týden, tak doufám, že bude všechno v poho
![]()
Holky přibíráte na váze?, já skoro vůbec, od začátku těhu jenom jedno kilo a přitom se přes bříško do ničeho nevejdu.
pro Žanet další kontrola 2.10.
Tak jsem všechno dočetla, ale už mi to nedělejte! Člověk aby pak v práci nedělal nic jiného, než čučel na emimino
.
Vítám všechny nové mnou ještě nepřivítané těhulky (včetně Kamby
). Přát vám, abyste se tu cítily jako doma, už evidentně není aktuální
.
Jeje tvůj seznam věciček určitě beru!!! Pokud budeš tak hodná a dáš nám ho sem, budu Ti nadosmrti vděčná, protože já v tom tápu a nakupuju dooost nekoncepčně
.
Jahůdko gratuluju k prvnímu klučíkovi v únoru!
Lenyo s pedikůrou to vůbec není špatný nápad, hned večer provedu, dokud to jde jakž takž pohodlně
Ještě jsem se zapomněla pochlubit, že jsme v německu pořídili i chůvičky s 20% slevou. No nekupte to za ty prachy
. A až pojedem pro kočár, koupím tam i koupací kyblík, je o víc jak 200 Kč levnější.
A to nejdůležitější na konec…ASI cítím pohyby. Aspoň myslím, že by to mohlo být ono. Začlo to už minulý týden, ale je to úplně něco jiného, než jsem čekala. Já očekávala mravence, motýli či kdejakou havěť a oni to jsou regulérní kopance
. Takové jemné a děsně krásné
. Snad už je to ono.
Mah