Poradna duly
Jana Čurdová
Radko se zánětem se kojí, musí se hned podchitit. Doporučuji VŠEM zakoupit v porodnici příručku o kojení 30,–Kč a jsou tam příznaky a co dělat! Do nemocnice jdu plánovaně, nobo je kriz. situace a dízě jde na um. mléko. A najednou nemněla mlíko BLBOST!! Buď nechci, nebo je tzv. růst deficit, ale do 3dnů spraveno, a znamená to jenom kojit častěji! Toto co píšeš je recept na špatné kojení a zbytečně brzo přechod na dokrmování. A pokud bude úúplně nejhůř, a já se zdekuji od mimi (fakt nevím kdy) tak tedy mohu mít v mrazáku odstříkáno, ale plánuji to a pak si 1ks lahvičky pořídím v lékárně.
PETISA: tak tatínek půjde konečně na UTZ 3.10., tak se moc těší ![]()
U porodu by taky chtěl být, jen se bojí, že ho budou křísit ![]()
A bolesti po orgasmu mám taky. Na začátku těhu jsem to měla dokonce zakázaný, protože mi hrozilo, že o mimi přijdu a ty stahy by ho mohly vypudit. Což samozřejmě teď už pro nás neplatí.
třeba čaj pro novorozence BLBOST!! Proč? vždyť pije! Nepotřebuje 6 měsíců nic jinného než mléko. Maximálně bych dala dítěti, které trápí prdíky, nějakej na prdíky, ale lepší když to máma pije sama. Hele já mněla An v srpnu a do konce září byly 30C a žízní netrpěla! To tvoje mléko se tomu přispůsobí a dítě třeba pije častěji a kratší dobu. A jelikož tohle budou zimňátka je čaj blbost
Holky vy radite… nestiham to cist ![]()
Za seznamek a rady co koupit moc dekuju, akorat mam z toho trosku hruzu ![]()
Jeee to bude penez
Zanet mamca delala syry a tak z koziho mlika? No jeslti si ji poridim tak z tebe budu tahat moudra ![]()
Soused mi ale rikal ze z nasi zahrady seno na zimu stacit nebude, budu muset nekde zajistit seno navic ![]()
RAdko neber to osobně, ale fak to jsou špatné informace pro prvorodičky
Holky o kojení zde poradí, pomohou a najdete si i laktační poradkyni u Vás a ta vás čajem požene ![]()
Lucci: Dost casto se mi stava, ze penizky utratim, pak zapomenu, ze jsem ji utratila a pak ji strasne dlouho hledam a nemohu se dopocitat. Ze tys uz tu podprdu koupila a litřík ti teďka chybí! ![]()
Helik: No vcera jsme to jeste s manzou probirali a puvodne jsem ty dve periny a polstare + 4× povleceni myslela na to, ze chci mit dve postylky (jednu drevenou pevnou v loznici) a druhou takovou tu prenaseci do ostatnich mistnosti. Ale pak jsme se shodli na tom, ze perinu prece dokazu prenest, takze jsme to uz skrkli vcera, kdyz jsem odchazela spat
Takze povleceni - jsem za bude jedno a druhe nahradni.
Co se tyce toho igelitu, rovnez je to mysleno do te druhe postylky.
Senzor dechu kupovat nebudu, budu ho mit pujceny. A chuvicku mame slibenou od jednoho kamarada, ktery se tedka rozvedl a vime, ze na druhe mimco ji potrebovat nebude, takze myslim, ze to bude za pakatel.
Ten seznamek je o tom, co jsem tak vypsala co si myslim, ze by se mohlo hodit, ale samozrejme ze si necham poradit.
Samozrejme, ze ne vsechno budeme kupovat pred mimiskem, ale prave polovicku veci co se tyce oddeleni „PAPU“ budeme dokupovat az po narozeni v prubehu ![]()
Co se tyce fusaku, ja mela take napsane dva, ale vcera jsem nasla nejaky univerzal, je tedy asi za 1200,– ale da se upravit do autosedacky, do kocaru a pomoci zipu se da i nastavit, takze vydrzi docela dost dlouho. Co si o nem myslite????
http://www.detskezbozi.com/…s/detail.asp?…
Deku silnejsi a slabsi kupuju take, protoze my ac jsme v panelaku, tak tu mame docela v zime zimu. Hlavne prave v loznici ![]()
Pipi a helik: U nas je to take tak ![]()
Ruza: hruzu mam take, vcera jsme se domlouvali s manzelem, co ktery mesic koupit a uz tedka z toho mam docela hlavu jak to udelat.
Holky teda já měla teď krušnou hodinku. Začalo mě děsně bolet v pravo tak v místě ledvin. Nemohla jsem chodit, sedět a ležet už vůbec ne. Teď jsem byla během 10-ti minut 4× na záchodě a vždy s plnou nádrží. Teď už to docela povoluje. Ale stejně se bojím pohnout. Kupodivu mě bříško vůbec nebolí. Doufám, že to budou jen zaražené prdy
![]()
A manžel nejede a nejede
![]()
Jeje … bohuzel sem si podprdu ani nci jinyho nekoupila. Pamatuju si jak sem prendala penize z kapsy do penezenky a v ni nejsou.
Tak nevim, necham to osudu, nekde vypluje.
Seznam … prave sem si ho barevne predelala, a jdu jeste patrat na netu co mi chybi. Nejdriv sem chtela psat i ceny, ale stejne nevim kolik co stoji.
Ahoj těhulky,
koukám jak blázen - jak jsme se pěkně rozrostly… to je super!!
Vítám nové maminy a skoromaminy a všem přeji hodně pohody a krásná mimíska.
Včera jsem měla kontrolu - ani jsem sem hned nepsala, protože jsem byla naštvaná. Takto mne Dr. ještě neodbyla. Poslechla si přes břicho srdíčka mimísek a objednala mne na kontrolu protilátek - jsem O neg. tak musím chodit každý měsíc na krev.
No a během 10 min. jsem byla zase v čekárně. Na Utz. jsem u ní byla naposledy když měli mímískové 5 cm. Taky jsem jí to pěkně řekla a víte co ona na to?? Že prý jako těhotné máme nárok na 3× UTZ za celé těhotenství. Když jsem ji přemlouvala, že chci znát pohlaví, že už je na t čas - odbyla mne, že mi to řeknou u Apolináře. Tak jsem zvědavá. Dr. se asi špatně vyspala nebo co!
Zácpa - holky asi více z nás s tím má problémy. Nicméně kdo může, doporučuji nyní ořechy - čerstvé!!! Ruce jsou sice špinavé černé, ale zase budete chodit na velkou jedna báseň!!! Jinak já se cpu vínem a je to v pohodě… jen ho nesmím sníst moc.
Tvrdnutí - mě už bříško tvrdne 3 týdny, možná déle. Jak se mi rapidně zvětšilo, tak to začalo být pořád. Včera jsem u Dr. skoro vyškemrala tablety - Mangesium. Doplácela jsem za dvě balení jen 30 Kč. Jím 3× denně.
Pomáhá to trošku, ale spíše na tvrdnutí doporčuji trošku pohybu - každou hodinu se projděte - třeba jen 100 metrů.
Jinak si myslím, že to každá z vás pozná, je to docela nepříjemné. Doe pod pupíkem v podbřišku začnete cítit napětí a začne se vám jakoby chtít čůrat - ale nebudete čůrat. Tlak někdy bolí, někdy nebolí - jak kdy. Trvá to od pár vteřin u mně někdy i minutu. Dr. mi včera říkala, že to není nic hrozného, ale kdyby to bylo hodně často - jako např. 40× denně, tak by to mohlo něco zvěstit. Já mám tvrdnutí tak 10× až 20× denně, a dělohu mám, tam kde má být. Takže snad žádný problém.
Berte to magnesuim, protože já sjem začala mít křeče v nohách - do lýtka, do krku a pod… hlavně v noci - je to dost nepříjemné!! To magnésko by mělo pomoct!
No a jinak zítra jdu na velký UTZ k Apolináři. Bude se zkoumat genetika a pořádně prohlížet mimíska. Tak mi snad vyloučí ten rožtěp páteře!!
NO a taky mi snad potvrdí ty holčičiky nebo aspoň toho jednoho jednoho klučíka
Jeje je mi jasné že budete škrtat ![]()
Pipi no já bych se držela v teple a pila a pila, pokud možno něco na moč. a ledviny. Může to znamenat začátek zánětu
tak bacha
Lucci: Tak to potom jo! Tak ona se bude hodit, az ji najdes!
Ceny si podle inetu, treba srovnanim dvou tri stranek (ci toho co se mi moc libi) dopisuji pomalu take, abychom pak vedeli s jakou castkou muset pocitat.
Oren: tak to mne mrzi, ze te takhle odbyla. Ja to prozila minule. Tedka tam jdu za tyden, tak jsem na to take zvedava. Uz se nemuzu fakt dockat ![]()
To Magnesium zkusim. To tvrdnuti mam take
Teda dle tveho popisu to na to sedi.
No k Helikovi již NO COMENT, vidím, že jde o „matku propagující přírodní metody - a nemyslím to zle“, takže holky, seznam si přeberte jak chcete, je to jen na vás, u nás na Sev. Moravě je to lékaři vtloukáno do hlavy a chodí všeobecně evidentně jinak nežli v Praze, tak ať vám nijak zbytečně nepletu kebulky, nebudu se už k tomu dále vyjadřovat. Ale nic proti Helikovi samozřejmě, jde o věc názoru a postoje a o diskuzi to tady přece je.
Jinak z hroz. vína nadýmá, tedy alespoň mně jo. A v těhotenství i z ostaních jídel více než jindy, zase platí u mně.
Obě naše děti jsme si naplánovali a vyšlo to hned. Jak tak čtu ty příběhy, tak máme vlastně velké štěstí, i moje švagřice má dvojčátka počatá uměle.
Pipi , zkus si koupit brusinky. Je to neškodné pro mimi i tebe a pokud bys měla nějaký začínající zánět, mohlo by ti to pomoct. Ale bylo mi řečeno (při tom mém skělém zánětu moč. cest), že pokud je to bakteriálního původu, tak to nezabere, což ty samozřejmě sama nezjistíš. Takže koupit si je můžeš-je to i na prevenci, ale na tvém místě bych zároveň mazala raději svěřit doktorovi, co tě potrápilo, zvláště pokud tě píchalo u ledvin. Dr říkal, že zánět moč. cest je brnkačka proti zánětu ledvin - no něco nepříjemnějšího jsem si ani neuměla představit a mohl by ohrozit i mimi - hrozilo by předčasné vypuzení plodu. To jen z mé ještě stále čerstvé zkušenosti.
Ráďa verzus Helik:
Tak jsem toho nazoru, ze pokud zena muze kojit, tak je to samozrejme dobre a cim dele tim lepe, s tim, ze tak kolem pul roku ditete bych to videla na kombinaci obojiho.
Jinak souhlasim s Ráďou, že pokud by náhodou nastali potíže (jak rikam, mela je spolulezici moji mamy), tak je samozrejme lepsi mit to jedno baleni v zasobe, nez potom mit dite hlady. Myslim, ze v tech seznamech jsou i drazsi veci a jeden Nutrilon mne uz nepolozi ![]()
HAWK! ![]()
Kazda z nas si to proste nejak vyresi, nebojte! ![]()
Jo holky a Nela Batole se už nevyrábí - uvedla jsem to v seznamu myslím k mýdlům. Není to dlouho, co firma skončila - dle sdělení v drogerii, když jsem mýdlo sháněla. A dobrou zkušenost mám ještě s kosmetikou Nivea Baby, ale to si musí každý vyzkoušet, každé dítě to může snášet jinak.
A k tomu kojení Jeje , já osobně jsem malému dávala umělé mlíko až v devíti měs., ale byla jsem klidnější, že mám pro jistotu něco v zásobě ve skříni pro strýčka příhodu. Čajíky ale pro zimní děti třeba nebudou. Doktor mi je doporučil dávat jen v létě malému, pokud by měl žízeň, ale stejně mi na čaj prděl, chtěl jen mlíko.