Poradna duly
Jana Čurdová
No zadel mi vyrostla uz o ctyri centaky nez pred tehu a doufam, ze uz neporoste
![]()
NO nazdar, to nebyl dobrej nápad s tím měřením. Já to sem ani psát nebudu
Čau Zůza
Oren však jsme Ti říkaly, že bude všechno v pořádku. Aspoň vidíš, že se vyplatí nám důvěřovat
. Samozřejmě gratuluju!!!
A k těhu velikostem musím říct, že mám naprosto stejnou zkušenost jako Ty. Moje normální velikosti na mě u těhu oblečení strašně plandaly, všechno mám minimálně o číslo menší a i tak je mi to volné. Ale hubenější už určitě nebudem, takže nemám strach, že bych do toho nedorostla
.
Ahojda vsem.
Prave sem stravila velmi plodne dopoledne na Telecomu,kde sem se z nich snazila dostat podklady na projekt. Od osmi rano sem se dostala na radu v pul druhy!!!!! Nemaj tam ani inteligentni zidle na sezeni, jen takovy dementni kostky, u kterych se neoprete, takze sem si regulerne mackala pupik. Alespon sem si zasla do kantyny na snidani,no.
Matess … čaj s mlikem ja miluju, ale ze by na me pusobil jak projimadlo, to moc nepozoruju. ![]()
Zanet … jak tvoje Dr. posloucha srdicko??? Muj Dr. kontorluje srdecni cinnost pomoci UTZ, proste vidi, ze se hejbe, takze sem mimise neslysela.
Neslo by udelat si doma nejaky trychtyrek a zkusit to tak?? ![]()
Gluk. test … me doufam neceka, alespon mi nikdo nic nerekl. Desi me teda hlavne to dvouhodinove cekani… ![]()
Tepláky … koukam ze na teplaky nedame zadna dopustit.
Nedavno tu probehla nejaka diskuze na tema v cem chodite doma. Ja teda vazne davam prednost pohodlí, teplaky a stary triko s dlohym rukavem je nejcastejsi. ![]()
4D … sem taky nechapala, ale nastesti uz bylo vysvetleno. Proste ten ctvrty rozmer je cas. Me to teda nejak moc nelaka, a kdyz pomyslim na tu cenu… ![]()
Mah … svatbu mame „az“ 28.9. je to pristi ctvrtek, statni svatek. Zkouska satu dopadla ok, myslim, ze to probehne dobre. Mozna je to taky tim, ze psoledni tyden nejim sladkosti, ne ze bych hubla, ale nacpavat se nemusim, ze jo?
Taky se mi dnes o svatbe zdalo, misto kytky sem mela nejaky ususeny koste a pres obrad a obed totalni okno.
Zitra a v patek mam dovolenou, jdem rozvazet vysluzky, tak se sem dostanu asi az v nedeli-pondeli. To nez vas zase doctu…
![]()
Zácpa - aktuální téma Proč k zácpě dochází
Hormony, které jsou v těhotenství v těle vytvářeny, a které mají za úkol uvolnit svalstvo dělohy, uvolňují také svalstvo střev a tím zpomalují pohyb stravy střevem. Díky zpomalenému pohybu je ze stravy vstřebáváno více vody a výsledek je pak hutnější než obvykle.
Rostoucí děloha stlačuje střeva a konečník, čímž také dochází ke zpomalování vyprazdňování.
V mnoha případech jsou na vině také vitamíny pro těhotné - nárůst krevního oběhu a zvýšená potřeba železa často vede k tomu, že jsou budoucí mamince předepsány tablety se železem. Jedním z vedlejších účinků železa je ovšem právě zácpa.
Řešení
Hodně pijte - dobrý pitný režim je velmi důležitý - dostatek tekutin jsme již mnohokrát zdůrazňovali - minimálně 6 až 8 sklenic vody nebo jiné tekutiny (lehký ovocný čaj, ředěný džus). Pokud chcete mít jistotu, že vypijete za den dost vody, nachystejte si celo láhev, kterou budete mít za úkol za ten den vypít.
Jezte jídla bohatá na vlákninu. Vláknina je jedním z důležitých částí potravy, která zlepšuje zažívání a má blahodárný vliv na případnou zácpu. Základem jsou celozrnné pečivo, cereálie a pochopitelně ovoce a zelenina.
Pohyb podporuje činnost střev. Tím, že se pohybujete, podpoříte činnost střev a jste tak před zácpou alespoň trochu chráněna.
Pokud uvažujete o změně vitamínů, zeptejte se raději svého lékaře - dostatek železa je přece jen důležitější a jak jste viděla cest, jak se zácpě bránit existuje mnoho.
Pokud uvažujete o tom, že byste použila laxativum (česky projímadlo), je to sice možné, ale není to řešení dlouhodobé situace. I když existují prostředky, které si může vzít i budoucím maminka, raději se poraďte s lékařem.
Pet, to jsem si tě spletla, sorry.
S tím jogurtem na tampon mi to doktorka radila, no zkusila jsem to jednou, ale je to takové divné cpát si tam potraviny, takže to bylo i naposled.
A na ten test musí zřejmě všichni - údajně jde o novotu, u malého jsem to podstoupit nemusela, my doma žádné takové nemoci nemáme a klusat tam musím.
Lucci , doktorka nebo vetsinou midwife (porodni asistentka, muzu si vzdycky vybrat, ke komu chci jit) posloucha srdicko dopplerem, to je pristroj, neco jako ultrazvuk, ale slysim to i ja. (Jo a jednou na UTZ mi to taky ta technicka pustila nahlas.) Ted jsem nekde cetla, ze od 20. tydne by to melo jit slyset i stetoskopem. Tak to po vecerech zkousim, ale nic
![]()
mereni , pupek 86, zadek 96 (ale co je dulezite krome toho, ze se na nem pohodlne sedi je, ze Danny mu porad rika „pekna prdelka“) ![]()
Oren , super vysledky a ta 100% holcicka, to je krasa, moc gratuluju!
Pipino , co to tam mas za lekarnici? Smarjapano, to je jak kdyby ti zakazala boruvky. Brusinky ti nemuzou ublizit. Tady v USA se brusinkova stava pije na hektolitry. Zajdi si do obchodu se zdravou vyzivou, meli by ji tam mit. Red si ji vodou a bud v klidu ![]()
Stiko , nic si z te kandidozy nedelej, rika se, ze to ma az 60% lidi, jen ze se to u kazdeho projevuje jinak. (Jednim z priznaku je treba tvorba lupu…) Ja ji mam urcite taky, jen to drzim pod kontrolou. Candida miluje sladke, takze kdyz ho vynechas, udelas jen dobre. Ale aspon ted bych zkusila vynechat taky bile pecivo (nebo proste omezit pecivo), testoviny, brambory, ryzi apod. Protoze vsechny tyto skroby se v tele meni zase na cukry, takze kandida je zase ve svem zivlu. Ale dobra zprava je, ze zeleninu nema rada vubec ![]()
Pet , mne se Adrien libi, ale asi bych ho nedala, muj favorit je Gianni, ale nevim jestli projde
Jeste je cas, tak to neresim. Tak segra je docela blizko k nam. Uz 6 let? Ja tu budu pristi mesic teprve 5 let. ![]()
Heliku , tak to fakt chces vedet, kolik ta sranda bude stat?
Mas pravdu, je to des bes, ale kdyz se to plati predem, tak je 50% sleva… takze za lekarskou peci (vcetne navstev a porodu) platim ordinaci $3,500 a za pobyt v nemocnici (1 - 2 dny pro matku a dite a podotykam je to VAGINALNI porod bez epiduralu) $4,000. (To uz je po te 50% sleve.)
Epidural je $1,000. Pokud nekdo chce (nebo musi mit) cisare, tak je to $8,000. Ceny jsou silene, ale je to tim, ze nemam pojisteni, takze musim platit. No ale vedeli jsme, ze to nebude zadarmo, takze nas to snad na lopatky nepolozi ![]()
Tak jsem tady - vyzehlila jsem a povesila tam nove..
![]()
Oren - tak to jsou super vysledky, jen tak dal, gratuluji
![]()
Zanet - to je docela slusna suma, snad to nedopadne i tady stejne, uvidime co vymysli novy min.zdravotnictvi
![]()
Ahojky,
Oren - gratuluji k výsledkům.
Zácpa - myslela jsem, že jsem na tom špatně, ale oproti jiným já se mám super.
Zanet - to placený je docela hustý. Kámoška je vdaná v Anglii, nevím sice, kolik platila, ale 4 h po porodu šla domů.
Což je taky docela hustý.
Teď jsem se podívala do průkazky a buď je mimoň sestra u Dr. nebo na mě působí ta těhudemence. Nemůžu se dopočítat v kolikátým týdnu jsem. Já padnu
doufám ,že se mi brzo rozsvítí. Nechám to uležet a půjdu počítat znova. Mám dost.
Mějte se. Dneska tady máme docela pěkné počásko tak půjdu na procházku (ale až později)
Zůza
Jo a zapomnela jsem vam rict (
), ze uz na me taky prisla tehudemence. Dnes rano jsem se namazala nocnim kremem ![]()
Zanet,
ceny jsou docela šílené… ale na druhou stranu… když si spočítám, kolik já sama odvedu za 1 rok na zdravotním pojištění a kromě těhu jsem nebyla 13 let u Dr, tak je to zase pro tebe výhodnější… škoda, že si tu v ČR nemůžeme vybrat.
No.. pro konkrétní srovnání jsem se na to jukla… já odvádím (koukla jsem na výplatnici) 2.100 Kč - 4,5% s hrubé mzdy je to myslím… takže za rok to mám 25.200 a za těch 13 let… co jsem nebyla u Dr. léky si kupuji a platím naplno to máme: suma sumárum krásnejch 327.600 Kč. No, to je pěkná částka!! To ještě aby mi Dr. říkala, že podle pojišťovny mám nárok pouze na 3 hrazené UTZ za celé těhu.
Kdybych já mohla volit… volím cestu část pojistit a část si hradit sama.
Jo a pak ta mateřská tady - už jste si to holky počítali??? Budou z nás nuzáci!! Ne maminky, co by dětem mohli dopřát a žít přitom na úrovni
Ahoj holky ![]()
Musím se taky na vás podívat, pěkně vás zanedbávám a fakt nestíhám ![]()
V tomhle těhotenství si asi vyžeru všechno, co se dá. Když konečně pominul problém s čípkem,kdy hrozilo, že o mimčo při operaci přijdu, tak dnes mi ke všemu ještě přišly výsledky z krve a příští týden jdu navštívit genetiku a nemocnici, a nemine mě odběr plodovky..ach jo..ale snad to bude v pořádku ![]()
Opatrujte se ![]()
Ahoj holčiny,
právě jsem přišla z procházky a vztřebávám nové informace. Za toho hrocha se určitě nezlobím ba naopak velice mě to rozesmálo. Měřit se radši nebudu, protože nán jen krejčovský metr a mám strach, že mi stačit nebude.
![]()
Projímadlo: tak jelikož kafe omezuji na 0 dala jsem si dnes ráno čaj s 33% smetanou. Ani jsem ho nedopila a letěla jsem torpédem na záchůdek. Taťkovi jsem se potom chlubila ooooooobrovským úlovkem.
Jogurt do rodidel: budu Vám vyprávět příběh jedné mé známé, která byla na romantické dovolené u moře. Jak jinak se oddávala se svým miláčkem i zajímavých sexuálním akcím. Jednou je napadlo, že použijí místo lubrigačního gelu bílý jogurt.
Po příjezdu jí začal vytékat hnusný výtok a u lékaře jí zjistili, že jí tam ten jogurt začal kvasit a vytvářel jí tam zajímavé hnusy. Léčila to potom 3 týdny.
![]()
Pak si vyber
Ahoj holčinky,
jdu právě z genetického centra u Apolináře - a s dobrými zprávami. Konečně mi Dr. potvrdili, že rožtěp páteře téměř vylučují - u obou mimísek. Počítali jsme nohy a ruce a hlavičky a kostišky a všechno je OK!!!!!

Mám radost a jsem klidná… dokonce si teď dopřávám maxi oběd u počítače - tagliatele, brokovnice, kuřecí masíčko, parmezán a smetanová omáčka - mmmmňňňamm!!!
Jinak mimískové:
Jeden začíná být trošku větší - no tak doufejme, že se rozdíl nezvětší. Pak by hrozilo nebezpečí.
Od hlavičky k zadečku máme 14 cm - s nožičkama je to tak 17,18. Dr. mne pochválila, že je donře živým!!! Na dvojčata super ne?? I když s mým muším tělem?? Aspoň dneska chápu ten můj maxipupek!!
A k vaším debatám:
3D,4D UTZ - v Praze je šíleně drahej - stojí to víc než 1.000 a nekde i daleko více. Já jsem na něm byla v Kolíně - tam za něj chtějí tuším 400 Kč a mají poměrně volno - takže se nemusí dlouho čekat. Nicméně holky, aby jste nebyla překvapené - já jsem tam byla a dvojčátka byla hodně u sebe a on se mezi ně sondou nedostal a tak 3D ani 4D nebyl. Natočili mi aspoň 2D no.
Co jsem viděla, když je 3D snímal - no v tom 17 týdnu to byly takový mimizemšťani!! Doporučili mi termín tak kolem 23 týdne - pak to prý bude hezký obraz a mimísek nebude jen kost a kůže.
Těhu velikosti - zkoušela jsem si v C&A kalhoty - těhu o velikosti 36 - a holky plandali na mne hrozným způsobem, nejenom punčocha, ale i všechno. Ty velikosti mají odpovídat naší normální - ale u 36 nevěřím, byla jsem v tom jak v pytlu!
Těhu pás - já ho už mám, teď ho nenosím, protože jsem se v něm hrpzně potila, ale mohu ho jen doporučit… není nepříjemný, bude hezky hřát a podpoří bříško - tedy spíš záda, ale to je jen dopad těžkého bříška!
Holky, zase román… omlouvám se!!
Jak jste dopadly ostatní??
Jo a na závěr - mám na 100% potvrzenu jednu holčičku, ta druhá (holčička) bude možná kluk! Není to prý jasné, ale něco se tam prý mihlo… tak uvidíme za 3 týdny!! Pak už by to mělo být jasné.
Další kontrola 13.10 na genetice, 16.10 u mé Dr
Ren.