Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5811
19.9.06 13:38

Holky problév v kojení a ukončení kojení je v tom že si maminky nevěří. A pokud si říkají co kdyby, mají v hlavě červíčka, který bohužel pak dosti často vyhraje. Když se vezme v potaz že si není maminka úplně jistá, má třeba problém (jakýkoli, třeba špatně se přisávající mimi) a do toho okolí: a nemáš málo mléka? není slabé a podobné nesnisly (promiňte, ale to se zde rozmohlo v 50.letech, kdy chtěli matky údernice :lol: ) Tak pak zcela zhroucená matka podlehne a to je škoda. Chci říci že pokud jste PŘESVĚDČENY že chcete kojit věřte si a nedělejte předem kroky k tomu že to nepůjde. Pokud Vás z porodnice budou propouštět na lahvičce, je dost času vše koupit. To je k tomu jak Radka říká propagátorka, myslím že každá má volbu a je zbytečné si házet klacky pod nohy. Kojení je o důvěře v sebe sama. Nebezpečí že příjdou komplikace je stejně velké, jako že se dnes nevrátím domu a tyky nedělám extra opatření. Myslím to dobře, jelikož znám ty červíky a když vemu v potaz že většina z Vás má auto a lékárnu s nočním provozem v dosahu, je lepší nezasévat nedůvěru. A kdo bydlí daleko , nebo nemá auto, nechť si koupí 1× lahvičku a 1× mléko, ale dá to HLUBOKO do kredence :lol:

A k Radce : Ono se to nepos… když dítě vyroste jako nekojenec!! Já nic nepropaguji, ale neblbnu hlavu " zčista jasna" to je jako že přistálo UFO!! Uvědom si že ještě na počátku min. století umnělá strava nebyla a děti se kojily a zčista jasna........ NO COMENT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
19.9.06 13:40

Me taky ted v tehotenstvi hr. vino nadyma. A zjistila jsem ze nemuzu ani hrusky, dostanu hned krece - prvne v zaludku a pak prdim jak amina :)
No jo, ale co bych pro mimco neudelala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
19.9.06 13:49

Zácpa …tou trpím po porodu malé,takže 5,5 let :( Nespravilo se to během těch let nikdy,takže normálem je pro mně chodit tak jednou za 4 dny!Pak zhubněte 8O …Ovšem teď jsem ze začátku měla opět potíže ještě větší,což jsem rekord trhla 8 dní…a myslela jsem,že prasknu!!Teď se mi to po tolika letech upravilo (děkuju mé hormonky :P ) a chodím tak co 2 dny…což je na mně krása!!
Doktoři jsou na to hrozní psi,nevím,co by mohlo hrozit,každopádně hlídají to,tzn. ptají se!Myslím v porodnici i teď během těhu…

Stiko ,ono to zní jako velká sranda,až budeš moct jít,ale bolí to jak čert a v bříšku to dělá paseku,není to dobře!!Já bych se šla už dnes 100% poradit s doktorem :!

Pipi a Heliku ,
ani nevíte,jak Vám závidím takové chlapy :cry: !!Já už z toho mého nemůžu…je naštěstí dost tolerantní,takže mě chápe,ale jak já byla dřív náruživá… :oops: ,tak teď jsem to spíše (po narození malé) já,která je velmi střídmá!!Já když projdu kolem mého chlapa,tak může a chce!!!Je to veliké neštěstí :lol: :lol: Někdy si říkám,že může jít přivadělávat do toho fujtajblprůmyslu :lol: Bych ho samo nikam nepustila…to já jen tak sama pro sebe :wink:

Jinak co se týče výbavičky…na to příjdem časem a zkušenostma každá sama..co bude vyhovovat a co bude praktické!!
Je dobrý nějaký odrazový můstek,ale řídit se přesně podle toho nedá…myslím jako doslova!Každá máme jiné podmínky,takže tak :wink:

Já mám chuť a nevím na co…někam si zajdeme s malou na papu…

Jinak
Radu ,Ty jsi ze sev.Moravy?? A odkud,jestli to není tajné :oops: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
19.9.06 13:50

Nela batole už fakt není, Astrid začal řadu skoro stejnou jako Nela je s olivovým olejem a ani Anny nevadí. Holky kdo umíte hledat na internetu, ty fusaky dělá Emitex. dělají i universální pláštěnky, tašky na kočáry.....myslím, že od nich by byl levnější, ale honím vši po domě, Vítek je dotáhl, od večera je zabýjíme, tedy už je nemá, ale peru vše co by mohlo být kontaminované, tedy děs, pomohl nám skvěle Difusil 92 h sice pěkně štípal, ale zvládli jsem to aplikovat i Anny, která nic neměla, ale jako prevenci…taky vás už drbe v hlavičce? Tož hezké seznámkovaní, sví rady si tentokrát nechám pro sebe, myslím, že prvorodičkám se lépe spí s jednorázovou dávkou um. v kredenci, i když kojení je fakt pohodlnější! Zavšivení od Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
19.9.06 13:56

Pet, , jsem z Frýdlantu, už jsem to někde psala.
Nane 2, ,
ať se vám ty vešky podaří brzy zlikvidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
19.9.06 13:58

Ahoj holky,
dneska jsem měla ůspěšný den.Byla jsem podívat se po obchodech koupila jsem si bundu na podzim-měla jsem strach že nic nevyberu a nakonec hned v prvním obchodě přesně taková jak jsem si představovala,hodně sportovní,moderní za super cenu 550kč.
A největšíůspěch mám horkýho favorita v kočárkách Deltim Travel soft v tm.modré.Je to sporťák s taškou ta má ve vnitř teploučký flauš cena jen 6500kč vaha 15kg.
Rifle jsem zkoušela asi desatery ale ve všech jsem ještě plavala i ve velikosti 36 tak to budu muset zkusit až později.A těhu halenky byla naprostá hrůza tak pro starý báby nebo moc elegantní.

Štiko zkus na zácpu sušenou syrovátku.Prodávají ji v lékárně balík stojí asi 20kč udělá se z ní takový nápoj jako mlíko mě chutná ,pije se ráno na lačno a pak během dne asi 2dl a když to budeš pít pravidelně tak to hodně pomáhá.Obsahuje hodně vlákniny je to 100%přirodní a zdravý.Ale nepomůže to hned až tak po 4 dnech.Hrozny mě taky nadýmají úplně strašně i víc než třeba kysaný zelí.

K seznámku- oblečení bych ani tolik nekupovala pokud máte hodně známých každy něco donese hlavně malé věci a ty děti to pak ani neunosí.Zásoby se dělaly dřív teď se dá kdykoliv zajet do obchodňáku něco přikoupit-pokud máte tu možnost.Na prdelku já používám Penaten je super hodně hustý a pomůže třeba i na opary koutky odřeniny a některé vyrážky má jednu chybu- pokud v´m nedá se tady koupit vozí mě ho kamoška z Rakouska. Čaj pro miminko granulovaný bych určitě koupila vydrží dlouho a dá se udělat jen hlt.Já rodila v červnu ve vedrech malá čaj půl roku vůbec nechtěla ,švíca rodila v listopadu a ve 3 týdnech ji k plnému kojení malá vypila 30ml čaje.Takže bych řekla že záleži na dítěti ale mít ho v zásobě -stejně jako nějaký příkrm- určitě není na škodu,vždyť ho rok vůbec nemusíte otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
19.9.06 14:01

Nane2 ,
hned jsem se začala drbat na hlávce!!!U nás byli vši taky…teda myslím u nzámých a ve školce,ale malá nic neměla…asi se jim nelíbil odstín vlasů :lol: Naštěstí!!!Já o tom ani nevěděla,takže žádné opatření neproběhlo…Ale je to radost ta školka,odtamtud dotáhnou děcka kdejakou sviňku.. :?

Já umělé mlíko neměla a nepotřebovala jsem.Malé jsem dala,až jsem MUSELA přestat kojit (cysty),tzn. v 10 měsících.Nepila mi normál. mlíko - mám pocit ,že děti ani nemůžou(už si nevzpomínám) - takže to byl uklidňovák na večer do postýlky…před spinkáním!!Hlavně žádné sladké čaje během noci!Dětem se zkazí zuby raz dva!!!I těm,co se jim teprve později klubou!!My jsme toho byli příkladem - bohužel :( Teď už je to ok.
Ale má kamarádka musela dávat příkrm,prostě to malé koj. mlíko nestačilo a bečela a bečela a bečela …hlady - samozřejmě!A to bylo druhé dítě,takže s kojením zkušenosti měla a problémy nebyly,až u druhého!!!!Takže je to fakt jen o zkušenostech a samotných případech…
Já to měla v pohodě a malé to stačilo,takže jsme byli rádi…Kojení je bomba!Doufám,že tak to proběhne i teď!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
19.9.06 14:13

Jo jinak se ke kojení přikláním.Sice někdy ze začátku zabolí ,ale je to něco tak úžasného co vám nikdy nikdo z hlavy nevyžene.A až se podíváte na své dvacetileté děti tak si vzpomenete jak vám ležely u prsa.Takže je fakt ,snažte se co nejdýl a nelamte hned hůl.
Hlavně nedejte na řeči že se kojením vytahají prsa.Já mám prsa skoro jak před dítětem-něco napáchá i čas- a švagrová si nechtěla zkazit postavu kojila 3 týdny přišla o dvě čísla na velikosti a teď má takový oběšený myši.Takže poud pevný prsa nejsou v genech tak kojení je určitě nezničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
19.9.06 14:14

Lenyo ,
Ty se máš… :P …Já si neumím představit,co budu v tom největším těhu přes to břuško nosit… 8O
Kde jsi tak úspěšně nakoupila???Chci takýý :(

Myslíte,že už je na čase??Mě děsíte??To už všechny máte tolik těhu oblečení??Já mám jeden svetr :? .Vlezu se zatím do svého oblečení v pohodě.Ať mi všechno ostatní těhulky nevykoupí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
19.9.06 14:16

Peti, presne tak, ja si myslim, ze je to pripad od pripadu a tak jak rika Nane, nebudu jej pouzivat, dokad to pujde samo a nebude potreba prejit na umele (protoze proc taky) ale ze kdyz to budu mit doma jako prvorodicka - budu klidnejsi.
Proste, kazda mate ty zkusenosti jine a kazda si na to prijdeme sama. Ja bych to opravdu tak nejako moc neresila. Zvlast tedka, kdyz nevime, jaci ti spunticci budou. Ale jsem za, proste kojit „po prirodnu“ dokad to proste pujde, to zas souhlasim s Helikem a myslim, ze i s ostatnimi maminkami.

Kazdopadne bych neprestala kojit jen kvuli tomu jaka prsa z toho asi budu mit. To urcite ne.

Nane, na ten Emitex urcite mrknu.

Petis: ja mam zatim jedny kalhoty, ktere nosim porad, pres vikend rychle vyprat a znova. Pak mam objednane ty kalhoty, jak jsme se na ne divaly spolu na netu, ale jeste neprikracely. Myslim, ze tak pristi tyden.
Jinak, se poohlizim po nejakych delsich trickach, protoze ty, ktere mam jsou takrka k nenoseni, protoze mne pul pupku z toho vyleza.. jak pupik nabobtnal. A svetr jsem zatim neresila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
19.9.06 14:17

Lenyo …oběšený myši :lol: :lol: Já tu ležím pod stolem…Se směju jak blbá :lol:

Škoda,že ty oběšený myši mám taky… :? :wink:

MMCH.,všechny tady mluvíte o brečení,ajk Vás vše dojme…já to mám taky,ale máte i to,že se začnete smát kravině jak hloupé (teď nemám na mysli ty myši :wink: ) a smějete se tak moc,až to přejde do pláče 8O ???
Já to totiž mám a můj drahý vždycky kouká jak myš…vyoraná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
19.9.06 15:15

Ahoj holky, vy toho nakecete, ze to pak clovek nestiha docist… :roll: :wink:

Prisla jsem od doktora, zatim snad vsechno v poradku,ptala jsem se proc je mimi na UZ u minuleho tydne mensi, tak rikal ze to byt muze, ale moc me tim neuklidnil… :twisted:

Pro Zanet- dalsi kontrola 17.10, a jeste prosim opravit rok narozeni na 1977. Priste mi taky budou delat glukozovy test, tak jsem zvedava…sladke piti moc nemusim,ble…

Musim jit pripravit nejake pohosteni, prijedou tchanovci a svagrova, tak musim neco nachystat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.9.06 15:27

Lili .. co je glukozovy test?? 8O 8O
Jinak sem vam sem este nepsala pribeh jedny kamaradky… rodit ma za cca 3tydny, na jednom UTZ ji zmerili mimise… pak sla nevim za jak dlouho na dalsi UTZ a tam zmerili prcka a byl mensi nez predtim? :roll: 8O Prej doktor koukal jak puk a nakonec ji k velikosti mimise jen napsali otazniky a nevedeli co rict. :twisted: Takze ted ani nevi poradne termin, pac se nevi, jak je mimis velikej. Ale alespon ji potvrdili, ze roste a ze je „vsechno“ ok. No… to sou radosti,co?
Ja dneska resim nasi hypo ( :evil: :evil: proc nemuze jit vsechno jednoduse???) a taky sem si dala do kupy ten seznam vybavicky a veci do porodnice. Ted jen zacit nakupovat a prat. :D
Za chvili jdu naposled zkusit svatebni saty, tak mi drzte palecky. Beru si i jinou poprsenku, pac ta „svatebni“ nova je vic vycpana, tak me napadlo, jestli to nebude tim. No uvidime.
Tak pacek a zase zitra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
19.9.06 15:37

Luci - to je nejaky test na zjisteni tehotenske cukrovky…rano mi na lacno odeberou krev, daji vypit nejakou sladkou tekutinu, dve hodiny se ceka bez jidla a piti a znovu odber krve.....tak mi to vysvetlila sestricka.
Ja mam podle UZ mimi tak o tyden-10 dni mensi nez by melo byt, ale ve 12.tydnu bylo vsechno ok. Tak snad to dozene, dalsi Uz mam az za 10 tydnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
19.9.06 15:51

Ahoj devcata,

tak ja zase nebudu ragovat konkretne, protoze je toho dost.
Jsem porad nemocna, ale potim se a lezim,tak doufam, ze to vylezim.

Ja mam mimco podle toho UZ v nemocnici vetsi, vazi pres ctvrt kila 8O a je priblizne o 2 tydny starsi (to vysvetluje, ze uz tak hodne kope).

S temi bolestmi vas,holky,lituju. Ja bych z toho byla taky nervozni, nastesti me zatim nic takoveho netrapi, tuk tuk tuk! A tvrdnuti briska asi taky nemam.

Tehu obleceni zatim nemam ani jeden kus, i kdyz bricho mam gigant! Jedny rifle oblecu v pohode a stejne jsem porad doma, tak jsem v XXL teplakach :lol: A vypadam jak blbka, mam je svazany provazkem,aby nepadaly 8) ,ale jsou taaaak pohodlny!

zacpa: tu taky obcas mam, ale treba ted jsem si dala caj s mlekem a medem a musim letet! Tak paaaaaaaaaaa :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí