Poradna duly
Jana Čurdová
Holky máme v galerce fotky z ult bez popisky kdopak se k nim přihlásí??Tipuji že budou asi Ajky i ta další.
Ahoj…Tak já jsem po mém „včasném“ (
) probuzení jela do města na oběd a když jsem odjížděla,tak jsem si zaplatila jen tak pokutu za špatné parkování
Policajt se mi smál,jak jsem byla rudá vzteky,mě už se pak chtělo taky,protože jsem spěchala a snažila jsem se to „odehrát“ za co nejkratší chvíli…takže jsem pěkně plácala..Navíc já mám strašný respekt z policajtů,jsem asi poslední řidič v republice,ale je to tak
!
Trochu mi to zkazilo dobrou chuť po obědě,ale já jsem si to hned vynahradila a koupila jsem si 3 zákusky…ňam ňam
!
Lenyo ,
já mám tlak taky nízký,stejně jako Ty i míň…ale u mě je to už normál,takže se tím nijak nevzrušuji…Ale řekla bych,že holky myslely tím špatným tlakem ne ten krevní,ale co je ve vzduchu…Nebo jak se mu nadává
,ale to je asi fuk…Nebo jsem to OPĚT špatně pochopila já a ani bych se nedivila
![]()
Mah ,
kdybych já měla rodit podle pohybů,tak díky mému lenochodovi,co ve mně zahnízdil, neporodím ani za 2 roky…
Vůbec se neprojevuje,dacan jeden..Až ho „vyndají“,tak si to s ním vyřídím
Mimochodem,jsme si včera s mužíčkem tak říkali,že by mohl být tak spavý i po narození
Jenže jak to tak chodí,tak to si právě těch prospaných 9 měsíců u mně v privátu,pěkně vynahradí.. ![]()
Jinak přeji pěknou dovču…si odpočiň a naber síly na ty zácpy
![]()
Ruzi ,
sladké taky nejím…vždyť říkám - bych si naliskala..
Teda vařené sladké…abych to uvedla na pravou míru
!!!
Holky , tak jsem ted koukala na mtrace a perinku a polstar do postylky…ale…matrace jsou molitanove, polokokosove, kokosove…ja se v tom fakt nevyznam. A taky perinky…termo, vypln dute vlakno, klasicky perove…ja fakt nevim co mm koupit. A uz chci taky zacit nakupovat, at toho pak neni tolik.
Tak prosim poradte co je dobre koupit????Dik. Ja jsem z toho vseho strasne zmatena
![]()
Liliku ,
taky se v těch všech novinkách nevyznám,musím se taky dovtípit pár rad,ale jedno Ti určo poradit můžu!!!Teda nevím,jakého budou názoru ostatní holky,co už mrňata doma mají,ale já jsem 100% pro „pratelnou“ peřinu - deku!Ono se stane,že se mimi pročůrá nebo prokadí a to je pak problém…není to jak vyčistit.Možná,že se dnes už dělají jen pratelné,ale za mé malé to byla vymoženost .My jsme si ji pořídili a byla super!Myslím,že v ceně až takový rozdíl teď už nebude,že už se dělají automaticky,ale fakt je to bezesporu výhoda!
A na jedné diskuzi jsem četla,že nej matrace jsou ty kokosové,ale o tom já osobně nic nevím…chce to prostudovat trošku nebo se poptat v obchodě…Někoho aktivního zaúkolujeme a pak nám podá reference
![]()
Lilik vím že se hodně doporučují ty kokosové matrace-já ji mám teda taky.Ale kdysi jsem se dívala na Sama doma a tam byla paní co napsala knížku o miminkách -jako o správném zvedání ,ležení a držení v náručí -bohužel si nepamatuji jak se jmenovala a ta řekla že děti do 3 měsícu by měly ležet v měkkém,protože jsou zvylé z dělohy že je nikde nic netlačí a nejsou pak rozmrzelé anemájí zažívací problémy.Doporučovala vzít normální polštář udělat do něj předloktím důlek a do toho mimčo uložit.
Peřinky jsou ze začátku zbytečné,lepší je spací pytel a později nejspíš to duté vlákno.Mimčo může být na peří alergické.Ale to je jen můj názor a taky záleží na tom jak vám topí.
Ahoj,
nějak Vás teď nestíhám číst, ale zvládla jsem to takže:
**Soňu a Ajku Z. tady moc vítám.
Štiko** gratuluju k holčičce. A toho amnia bych se nebála. Kámoška tam byla u obou svých dětí a údajně to vůbec nebolí, daleko horší je prý to dlouhé čekání. Obě děti měla zdravé. Ale pokud tam nechceš, tak to prostě odmítni a neřeš to.
Pet já mám po Lukášovi taky kočár z Polska a nemůžu si stěžovat. A vyšel nás na nějakých 7000,–-, trojkombinace, přehaz. rukojeť, nafukovací kola. Ale kupovali jsme ho u nás jako polský výrobek, ať kvůli případné reklamaci nemusíme klusat do Polska. Docela těm prvorodičkám závidím, že musí kupovat tu výbavičku, teda ty prachy, co za ni dají ne, ale ty malé věci jsou super. Když ale já téměř všechno mám.
Jeje, jsem zvědavá, jestli to teda bude holka nebo kluk. Pak dej vědět.
Mahony, já tam termín porodu podle pohybů taky nemám napsaný a ani u prvního dítěte jsem neměla. Řídí se spíš ultrazvukem, mně to vychází téměř stejně podle menses i podle uzv.
Žanet, děkuji za zanesení do seznamu. Termín mám teď 24.1.2007. A obdivuju, že to vydržíš nevědět až do porodu, co budeš mít. I když, jak jsi psala, teď už ti nic jiného nezbývá, než počkat.
Taky musím hodit do galerky nějaké to foto, břuško totiž nějak povyskočilo.
Liliku, já jsem pro malého kupovala polokokos. Jsem s tím spokojená, ale je to tvrdší matrace, proti molitanu. Ale tenkrát jsem na to četla nějaká doporučení, takže zdravá na spaní asi je. A cena proti molitanu je o dost vyšší.
Peřiny jsem měla z dutého vlákna. Zdá se mi to lepší kvůli údržbě, pokud se ti mimi prokadí, pročůrá, můžeš to vyprat. To s peřím udělat nemůžeš. A je to antialergické.
Ale to je jen má zkušenost.
Petiso ty si taky darecek
Zas na druhou stranu zavist, ja sezeru temer vsechno… podle toho taky vypada muj zaludek chudinka, vecne plnej a preplacanej
Lenyo delas mi chute, dala bych si i koprovku i zemlovku, oboje jsem dlouho nemela…
Pomalu zacinam premyslet co budu nakupovat a mam v tom hokej stejne jako Lilik. Asi zacnu otravovat zkusene maminy na zdejsim foru ![]()
Ruzo - zacni, at tady nejsem za blba jedina
![]()
Ale ja tomu fakt nerozumim.
No ja mam uplneej maglajs v tom, co je bodycko, dupacky, overalek a tak. Myslela jsem si ze dupacky nemaji „ustrizene“ nohavicky, ale na mimibazaru jsem videla ze nekdo nabizel dupacky a slapaky dole to nemelo…
Taky nevim kdyz bydlime v baraku a mame tam chladno jeslti mam porizovat nejakou teplejsi perinu nebo jeslti se dite jenom vic oblece…
matrace jo je to maglajz
já dostala 2× použitou postýlku s vysokou tuším polokokosovou natrací a je vážně docela tvrdá, kámoška si ji také koupila a pak mazala ještě pro molitan, řekla ji to Dr. mněl nějaký problém či co a pak bylo vše OK. Je pravde že já malou šátkovala a taky dávala do péřového polštáře, takže jsem to asi srovnala. Moje Ančy zase na tvrdé podložce děsně zakláněla hlavu. Takže asi ten molitan není blbej a nebo pokud dělají kokos u prostřed a molitan přes, to by byla zlatá střední
![]()
a ještě k matraci také mne napadá že i molitan má různou tuhost… bléé a dělám to ještě složitější ![]()