Poradna duly
Jana Čurdová
Baru -tak hodne sily malemu ale i Tobe. Je mi to opravdu moc lito. Ja tady plkam o blbostech a vedle se deji takove osklive veci ![]()
Ahojky,
díky všem za přání k svátku!
Radko taky přeju vše nej, ať Tě kluci nezlobí (alespoń dneska
) ![]()
Tiko tak to je vážně pech, protože mi dneska odjíždíme na víkend k rodičům
. Slavíme svátky a narozeniny. Ale příště už to musí URČITĚ vyjít!!! ![]()
Baru uf uf, laryngitida je moje noční můra
. Sestra ji, když byla malá, měla několikrát a vždycky to byl děs. Hlavně že jste to zvládli! A ať už se to pokud možno neopakuje!
Ještě k tomu našemu nočnímu buzení…díky všem za názory a rady!
A jen pro upřesnění…
Zuzi to nepřišlo ze dne na den, ale hezky postupně. Až do nedávna se mi budil v noci na jídlo jen jednou, cca kolem 4. Asi před 1,5 měsícem se začal postupně budit čím dál tím dřív, až jsme skončili u půlnoci
. Kaše nezabrala
.
Jeje tos mě asi špatně pochopila, já ho nekojím co hodinu. Kojím cca 20, 24, 3 a 6. Ale do půlnoci má děsně lehké spaní a je každou chvilku vzhůru. Stačí podat dudlíka a chvilku hladit a spí dál. Ale kdo k němu má neustále lítat?
.
Víc nestíhám, musím jít uspávat dítko ![]()
Taky ještě k nočnímu buzení - stejně jako Mah se i mě Jonáš začal budit cca před 1,5 měsícem až 6× za noc. Nezabíraly kaše, sunar, přesnídávky, nic. Ale já si myslí, že to prostě byl ten růstovej spurt. Teď se to - teda před tou nemocnicí - ustálilo na 4 nočních vstáváních, ale - a to se podržte - dneska spal od 10 do 5 ráno v kuse. Holky, já se vyspala úplně do růžova. Pak to ještě zalomil a spali jsme do 8. No, sedmé nebe!!!!
No tak Lucinka dnes snědla 2 lžičky mrkve s bramborem a pak sklapla pusu a už neotevřela. když jsem se přiblížila se lžičkou, tak jí sevřela tak, že jí úplně zbělaly rty a otočila hlavu.
Když jsem konečně vytáhla prso, tak se zařehtala
- budu kojit do šesti let, nééé ![]()
Baru , zní to děsivě, ta nemocnice. Ale hlavně, že už je líp. Tak ať se Jonášek rychle uzdraví a už se mu to nevrátí ![]()
Teda…
Spěcháme,už jsme nabalení,u jídla rychle dočítám a nedá mi to nereagovat…
Baru , úplně jsi mě rozbrečela
Já takovou bezmoc tak nesnáším…
Hlavně,že jste zareagovali včas a malý je v pořádku,panebože,stát se tak něco
Dávej na něj pozor,chudáček ![]()
Jste šikovní,posílám pusiny ![]()
Tak a teď už utíkám
,mějte se krásně a dávejte na sebe a ty mrňosuky bacha…teda,mám úplně husí kůži ![]()
Všem Radkám přeji všechno nej k svátku ![]()
A Baru ať jste brzo v pořádku
Krásný víkend
Holky,
já vás nechtěla rozplakat, jen jsem chtěla, abyste veděly, že něco takovýho existuje a dávaly na to bacha, když je ta podzimní nemocenská sezona
Laryngitida je prý totiž nejvíc na jaře a na podzim.
Jinak jsem zjistila, že v odsávačce hlenů pro kojence od GAMA a.s. jsou ftaláty -manžel mi to volal, že o tom píšouv blesku. Našla jsem to na netu, testovala Arnika - bojujou proti používání ftalátů v dětských hračkách. No, tak to už bysme si nemohli fakt asi nic koupit.
![]()
Ahoj,
Barul tak vám přeji hodně zdravíčka po takových zážitcích.
Lucka je taky nějaká divná.Předevčírem trochu sopllila,včera rýma a dneska skoro nic,ale zas nechce jíst.A nejen že nejí polívečku,ale ani MM.Od rána si 2× trochu pocucala ode mě a snědla asi 5 lžiček ale z toho 10 vyplivala stylem mlýnek-někdo to tu psal ,prostě vytlačovala mezi rty .
Odpoledne jdem s Leňou do cvičení,tak třeba když bude mezi lidma tak dostane i chuť k jídlu.Už nám přišla klokanka,tak to budu mít ulehčený,ale sedátko furt nic.Já mám určitě pech a stratily mě ho na poště.
Odsávačka tak o tom jsem viděla reportáž v televizi.Říkaly že co se týče zdravotních potřeb tak tam se co se týče ftalátů bere porovnání škodlivost x učinek.Takže nějaký množství obsahovat můžou pokud je jejich účinnost vyšší.A taky tam nějaká dr říkala že je něco jinýho když je hračka s ftaláty a dítě ji 10 minut cucá a když se dá do nosu na pár vteřin odsavačka.A je to fakt děti se s ní denně a na dlouho dobu určitě nedostanou do styku,takže ji klidně můžem používat dál.
Ahojte kočenky,
Baru , tak ať se to už nevrátí, moc moc přeju. Já o larngitidě vím od sousedk, má 3-letého chlapečka a loni to měl poprvý. Taky z toho byli hotoví a dostali nařízení při každém dalším záchvatu okamžitě volat rychlou. No a od té doby to měl třkrát ten záchvat a přesně jak píšeš, dvakrát na jaře a minulý týden znova.
Peti , gratulace k lezení. My ještě nic, jen se točí dokola jak na obrtlíku a rve si pod sebe nohy, ale jaksi ještě nic moc, možná tak 2 cm, i když to je stoprocentní zlepšení oproti včerejšku. ![]()
Aliku , malej se teď s jídlem taky nějak frfňá, taky když zavře pusu, tak mu tam nenarvu lautr nic. ![]()
Zuziko , prosím tě, řekni mi, jak se dá plavat se dvěma dětma? Buď jsi to tu už psala, nebo jsem magor, ale já to nechápu.
Joooo a že z lezení obou draků nemáš radost, to chápu, to musí bejt mazec. A co mezi ně na chvíli dát nějakou zábranu nebo tak něco? I když to je asi hovadina, si na sebe musí spíš zvyknout, že?
…jo a dneska nám přibyde další strávník,…malá číča. Rodiče od sousedky mají koťátka, tady je mrtě myší a požírají na zahradě kde co, tak budeme mít mindu. A bude se jmenovat Máša. Tak se na ni těším. Jsem zvědavá, co na to psice, je budeme muset nějak skamarádit, páč kočky teda zrovna moc v lásce nemají. Ale všichni říkají, že si zvyknou, tak snad jo.
Mah , mně když se Jonáš budil taky často v noci, tak jsem taky začala dávat kaši, na chvíli se to zepšilo, a pak mě přišlo, že ho tlačí v bříšku, tak jsem přestala a on zase začal spávat. Ale koho by to napadlo, že? To už člověk neví, co má zkusit, aby to dítě spalo. U nás fungovalo otočit ho na bok, poklepat po zadečku a usnul. Pak asi pochopil, že ze mě jídlo do určité doby nevymlátí, tak se přestal i budit a spí mnohem líp. Ale každé dítě je jiné, to je jasný. Držím palce.
A všem Radkám přeji to nej nej k svátku.
![]()
Leni neboj, sedátko do vany se ti na poště neztratí, tam už se totiž ztratilo mně, takže jsem to za nás za všechny vyžrala a tobě dojde v pořádku.
Jediný štěstí bylo, že ta paní, co to posílala, to uměla poslat jenom na dobírku, takže když se to ztratilo, tak jsem aspoň o peníze nepřišla. Teď se Johnymu hrozně líbí na plátěným lehátku, děsně řádí, ale až moc, takže až z něj začne skákat šipky, tak ho pořídím. Navíc, my ještě nesedíme, takže by ho stejně neužil.
Ajajaj… Mah je taky Radka
To jsem fakt zazdila
. Mah, tak taky všechno nejlepčííííííííííí!!!
Lucci , po přečtení toho článku mám normálně husinu ![]()
Baru
, tak to je dobře, že už jste s Jonáškem doma!!! Ať je to brzy pryč úplně!!!
Noční buzení - tak u nás je to teď taky horší, ale ráno jsem o tom mluvila s manžou (v noci vstává ten kdo má větší vůli
) a zjistili jsme, že celou noc vstáváme jen k Danymu a to už minimálně dvě noci. K Lukymu šel až k ránu snad kolem páté
. Takže jedno prtě spí od osmi do pěti a druhé bordí co dvě hodiny
. Ale já to přičítám těm zubům, protože pokud se nepletu, nedávno jsme to měli naopak… budil se furt Lukáš a Dany spal v pohodě… je to začarovaný kruh ![]()
No a aby toho nebylo málo… zlobí od rána
Od dvanácti mi tady řvali, už jsem nevěděla co s nimi. Oběd byl s protesty… tak jsem ve dvě udělala mlíko a konečně je uspala
. Odpadli jak hrušky - vyřvaní, unavení a napapaní… báječná kombinace. A já jsem si snad po dvou měsících lehla s nimi, protože jsem už fakt kantáre
(vzbudil mě telefonem kamarád
, tak teď už to zase nemá cenu..)
Cupi
, to je jasný, že neplavu s oběma
Jednoho si bere ta lektorka
. A pak mi ho zase vrátí
. My jsme se právě na začátku kurzu domlouvali, jestli to tak půjde (vím, že někde to tak s dvojčaty dělají). A ona souhlasila, že mi s nimi i pomůže… což jsem říkala, že není potřeba, že je zvládnu, jen jde o to, vzít mi jednoho ze sprch k bazénu, pak s ním odcvičit a pak zase ke sprchám… No a zbytek už zmáknu, to je v poho. Naštěstí jim cizí lidi nevadí, takže byli fakt v pohodě. I ona říkala, že jsou moc šikovní, že už tam měli dvojčata a ty furt řvali a museli si je s tou maminou furt přehazovat. Tak třeba nás to čeká taky, ale to bych se na to asi vyprdla. Zařekla jsem se, že tam budem chodit jen do okamžiku, kdy z toho budou mít kluci potěšení (a já taky) a ne trauma.
Ahojte.
Tak jsem si od mamky kamosky vyslechla Jenikovo horoskop ![]()
vypada to na jedno, dve manzelstvi, rozvod urcite.
Plozeni nic moc, max. jedno ditko, zato sexovat bude az az. Milenky a tak, takze asi proto rozvod.
(mu ty zensky z hlavy vymlatim
) Finance bude investovat uvazive, zadny hrhr, bude chytrej a inteligentni (chachá predseda menzy
) zamestnani-asi reality, neco s pudou proste. Na vysokou bude mit mozek, jestli vuli, to uvidime. Jo a zdedi penize, tak to teda nevim po kom.
![]()
Jinak jsem koupila prdacky gate pro kamosky mimco. ![]()
Jo a Baru … diky zes to sem napsala, ja o laryngitide nic nevim. At je prckovi brzo dobre. ![]()
Cau kocky,
baru, to musela byt teda hruza, je to desny co vsechno ty prtata muze ohrozit, radej na to nemyset, jsem ale pripravena cely podzim a zimu s ni nejit do mhd a obchodaku.
Radusky, vse nej k svatku
Noci- jojo to my mame buzeni tak 4-5× za noc a v pet uz vstava nadobro a usinani trva asi tri hodky a nakonec usne u prsu a ja ji prenesu, nebo v lehatku u nas u telky. Asi to neni zdravy, ale telka ji unavi ocicka a ona usne, ale prej lcd neskodi, zadny zareni a tak.
jidlo- horor, dneska jsem do ni nenarvala ani lzicku a tak jedla prikrm zeleninku az pul paty, ale stejne ze scenama.
Dneska jsem byla u zubaka, ale nakonec mi nic nedelala, jen rentgen, mam asi ctyri kazy, ale nechtela jsem injekci tak to nechame az prestanu kojit kdyz nemam zadny obtize. Jdu ale na dentalni hygienu, prej ten zanet dasni jde do mlika, ty jo to bude zase bolet to cisteni zubniho kamene, bojim bojim, no tak mi udelala jen rentgen cely pusy a nechala jsem tam 1400kc.
jo psal tatka, ze prijedou o den driv ze je tam fakt hnusne a tak dorazej v pondeli v noci, ja se tak tesiiiiiiiim
jinak co budu delat zitra nevim, mama ma cely vikend seminar shiacu, ale v nedeli jen pul dne, tak bych sla rada cvicit.
Svarovi vysledky dopadly dobre, meli podezreni na leukemii, proto ten odber kostni drene, ale nepotvrdilo se to. ale nevedi co mu je, ma desny bolesti hlavy a patere.
dneska se kaja poprve prekulila z briska na zada a desne se tomu chechtala, tak treba to vysazeni cviceni fakt pomuze.
Štičko gratuluju k otočce
![]()
Baru muselo to být hrozný pro prďolku i tebe.Je dobře,že jste zdraví.Já měla virovou laryngitidu zjištěnou po propuštění z porodnice.Dopoledne jsem přišla dom a v 11 v noci pelášila na pohotovost,že se dusím a mám štěkavý kašel.Si mě chtěli nechat na ORL,ale co s malou,že?Tak jsem chodila na inhalace ambulantně,dostala jsem kortikoidy do
a nafasovala ATB.Bylo to hrozný,bo jsem furt kašlala a jak jsem trochu zabrala ke spánku a uvolnily se svaly v krku,tak jsem se začala dusit.Naštěstí tak za 3_4 dny to bylo v poho.Jen jsem musela být mimo malé a chodila jsem k ní s rouškou.Bezva první týden doma ![]()
Jinak další u dětí je epiglotitida - otéká záklopka hrtanová.Je to něco podobného,dítě se dusí v leže.....Vím,že nám pár prcků leželo na ARO s kanylkou v puse na umělé ventilaci,než to splasklo.Fujky!Takže z obav už holky nikdy nevylezeme.