Poradna duly
Jana Čurdová
Ja sem to chapala do doby nez tu PA prijmuli.
Tzn. jak uz jsem tu jednou psala, nase nemocnice ma sve PA a vyslovne ma na strankach nebo v podminkach ?? ted nevim napsano, ze si nepreje zadne externi DULY a PA.. (coz je asi to stejne ze?).
Predporodni kurzy u nas vede stanicni a hlavni sestra, porod mi vedle cely PA celkem bych rekla dost neprijemna. Po vetsinu jsem byla na pokoji sama, PA chodila kontrolovat monitor. pak mi prisla prasknout vodu, pak dojel manzel, to jsme byli take vetsinu sami, chodila jsem asi 20 metru do sprchy pres chodbu!! a pak mne na tom pokoji sprchoval v te vane (ale byla tam i zebrina, mic a jeste nejake pomucky). Vyuzila jsem jen tu vanu a takovy ten porodni vak.. (v nem jsem emal zaborenou hlavu).
Rodila jsem na porodnickem kresle v klasicke poloze s roztazenymi nohami (popravde mne ani nenapadla zadna jina poloha a ani mi jinou nejak nedovolili - nebo jsem se jine nedozadovala).
Pri samotnem tlaceni coz jsem byla asi v nejake euforii se tam vyvrbilo tolik lidi ze ani nevim kdy!!! Kdo mne primo rodil nevim, myslim ze PA, doktor mi prijde, ze prisel jen zasit.
Ale jak rikam, ze samotneho konce si pamatuji akorat tlaceni, ktere mi delalo dobre, nastrih hraze a pak vysplouchnuti terezky.
ale ted to ze v tom serialu tu PA prijmuli uz nechapu.
Stejne tak jako nechapu ty zenske ktere chcou rodit za kazdou cenu i pres problemy ditete ??? to uz je fakt moc!
a teda ja dnesni dil nevidela, ale videla jsem v ukazce jak misa porodila .. a musela jsem se smat jak velke miminko, ktere tak krasne drzi hlavicku! ![]()
Jooooooooooooo a na to hlavni jsem zapomnela ![]()
Holky maji vase unornatka take tak nateklou pusu ze vnitr. Nemyslim dasne, ale jakoby papulky ze vnitr (nevim jak se tomu rika - u psu jsou to škraně.. ). Terka to ma hrozne otekle .. jak kdyby mela afty mi prijde.. ![]()
Docela mne to dneska vydesilo vecer, kdyz sem to nasla.. prijde mi,ze si do toho tou dasni musi i „kousat“ ..
myslite ze je to rustem zubu nebo proc to je???
co s tim?
Kruci…a já ten závěr neviděla…takže Míša už porodila,jo ![]()
No ony ty seriálové a televizní novorozeňátka jsou vždycky tak 2 měsíce stará ![]()
A co má ta Míša???
To mi připomíná,říkala já Vám vůbec,že budu teta
![]()
Moje ségra čeká holčičku,škoda,že jsou tak daleko ![]()
Má termín v lednu…já budu tetka a pravá,nejen emiminová
![]()
No,tak jsem se pochlubila
![]()
Jo a k tomu porodu - mě nikdo nic nepíchal ani nešil,ono za tu hodinu a pul,co trval celý porod, se nic nestihlo ![]()
Bylo to krásné,ráda vzpomínám…jejda…bych rodila ![]()
I porod Sárinky…já snad budu chtít ještě třetí
Ale nevím s kým,drahý prý skončil
No uvidíme,poslední slovo má vždycky žena ![]()
Tak jsem si pokecala…a zase Vás nechám…to ani nečtěte,to snad ani nemá cenu ![]()
Ahoj tetky,
tak my měly dnes s Lucinkou supreovej den. No jo, kocour není doma, myši mají pre ![]()
Dopo jsme byly plavat , u nas to taky vsechny maminy zvladaj bez pomocniku. My byly poprve s tatou a ten teda pomohl podrzet mimi a tak - v Jukliku jsou satny spolecne. Chodi tam jen 3 maminy na lekci a tak kdyz je tam tatinek, tak se to prostrida ![]()
Plavco bylo super a priste se uz budem potapet ![]()
Odpoledne jsme měly sraz s Tikou na Žižkově - Tika s Ivcou jsou moc fajn, Lucinka to skoro cely prospala, takze jsme si to s Lucinkou obě užily ![]()
Jen tátu jsme zanedbávaly a tak si teď hned na Skypu stěžoval, že jsme za celý den nenapsaly do Brazílie, jak se máme ![]()
Tiko , jsem se pak ještě stavila u mámy v práci, jestli jsem tam nenechala ten mobil a máma, že né, že ho tam neviděla a já jsem si pak vzpomněla, že když jsem si chtěla napsat to číslo na tu kámošku, tak jsem ho vyndala hned. Já ho měla celou dobu v kapse, jsem opravdu ale vykojenej mozek.
Lenyo , ty se máš, dala bych si Lambrusko i korbáče - nemáme doma ani jedno, takže závist.
Teď jsem si vzpoměla - Štičko ,
Lukymu v té vaně nebyla zima - tekla mu tam teplá voda ![]()
Tak jen pro pořádek ![]()
Tak jdu na kutě, krásnou dobrou,co nejklidnější, noc a pěkné ráno ![]()
Dobre ranko.
Pet … vcera vecer jsme s manzou shledli Lukyska, je legracni.
nejlepsi je tvoje Koukejte e-tetky, koukejte …
Celkove mi ale prijde, ze si v tom sedatku nic neuzije, ze musi sedet. Jenik sedi ve skopku, vodu ma nekam pod prsa, a radi. Stoupa si, caka… No ale to je na kazdym, co se mu libi, ze? ![]()
Novorozenata ve filmech … prece by jste nechteli, aby tahali cerstvy miminko pred kameru, to je jasny, ze mu bude trochu vic nez dva tydny. ![]()
Jinak sestra Tamara se mi taky nelibi, a Misa ma dcerku Karlicku, to me pobavilo, po tatinkovi.
Jo a jeste vam musim rict, ze je Dorka fakt na hlavu,kdyz rika partnerovi o svy nevere a jeste jako duvod, ze si o tom chtela s nekym pokecat.
![]()
Moje PA … byla teda desna koza. Takova zmatena a utesovala slovy No jo, to sou ty prostinovy kontrakce, ty bolej, ale jsou k nicemu. No fakt podporila. ![]()
Jeje … Jenik pusu nateklou nema, ale on nema jeste ani jeden zub. ![]()
Listi … hele nasla jsem diskuzi o Nachodu.
Jsi z Nachoda, ne? ![]()
Dobré ránko
,
tak včera jsem už ze zoufalství dala Lukymu ten kouzelný hrníček a vypadá to,vypadá,že ač byla hluboká noc,tak Luky pochopil,nač to slouží
Nechci se radovat předčasně…ale raduju ![]()
Lu ,
bane,holka,užije si tam až až…psala jsem,že byl takový mrzutý,tak neměl náladu
A hlavně,myslím,že tam má víc prostoru než v lavoru
Sory…to si neumím představit…ale jak píšeš,každý po svém
Hlavně se mu líbí,že je tam sám,že ho nikdo nedrží…bys koukala,co v něm vyvádí a hlavně,já mám ještě jedno dítko,takže potřebuju čas od času volné ruce a takhle je to ideální
Tož tak… ![]()
Hej,mějte pěkný den,já musím za chvíli něco sbalit,vůbec netuším co
Tak asi pro jistotu všechno,ne
No jéjéj…
Dobré ránko,
tak ordinaci nesleduju… to bych viděla každý desátý díl
… ale já měla při porodu „přípravný pokoj“, kde byla postel, židle a stolek, míč, sprcha a záchod… lebedili jsme si tam od dvou v noci s manžou až do toho poledne. Chodila mě kontrolovat PA, pak i dr. a rodila jsem klasicky a byly u toho dvě doktorky, primář a dvě PA plus dětská číhala vzadu… a ještě tři lidi v bílém, který jsem v životě neviděla ![]()
HOlky, u nás začíná být docela tóčo… neustále ty dva od sebe odděluju, nebo křičím nechte se, Danku nebouchej ho, Lukáši nekousej ho…
Dám je od sebe deset metrů a než dojdu do kuchyně tak jsou u sebe, chvíli na sebe žbrblají a pak si většinou začnou vypichovat oči
. Ať už mají trošku rozumu, nebo se pozabíjejí. Neustále chtějí být u sebe… milión hraček na zemi… vždycky musí mít tu samou
No mazec.
Joooo, a včera večer jsme konečně vyjeli s naší novou károu. Paráda. Já jsem byla tak nadšená, že jsem ukecala taťku aby schoval starý kočár pod schody a za dveře jsem si přichystala ten nový
i když stále nemám pláštěnku… má dorazit dnes nebo v pondělí. Jo a taťka slíbil, že uděláme o víkendu fotečky… tak až bude v galerce zase něco orámečkovaného tak jsme to my
![]()
Zuzi ,
super,to věřím,že se Ti jízda s novým vozem líbila…a na fotečky se těším ![]()
A co se týče těch Tvých pokladů
no čeká tě perné období
Ti ani nezávidím,čéče…musí to být mazec…a bude hůř
Sory
Ale to Ty,myslím,moc dobře víš…Zas ale až ten rozum budou mít,tak si krásně vyhrajou,uvidíš
Tak to všichni přežijte ve zdraví
![]()
Jo a se nedivím,že u Tvého porodu bylo hafo lidí,však je to taky krásný výkon,porodit dvojčátka přirozeně ![]()
Dobre rano,
nejprve chci poprat RADCE vse nej k dnesnimu svatku, moc a moc stesticka a vse, co si sama prejes.
![]()
A taky poreferovat o vcerejsim srazu s Alikem - byla to hrozne moc prijemna prochajda, obe holky jsou moc prima a my se uz tesime, ze si to jeste zopaknem
a Aliku - story s mobilem dobra, mne taky vlastne vubec nedoslo, ze jsi ho pro zapisovani toho cisla nasla hned bez vahani
jojo, taky mam obcas podobne „vypadky“
Tak se tu zatim mejte,brzo napsanou.
Ahoj vsem ,zas jen nakukuju..nestiham… ![]()
Radunko preji Ti vsechno nej nej k svatku
![]()
Taka jdu alespon rychle neco docist,papa ![]()