Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mam prvni jídelní uspech, Jenik snedl pul sklenicky, oteviral papulku a bastil.
Jupi jupi. ![]()
Ahoj kočky,
teda Peti , vy to s těma zoubkama berete hopem. Tak ať je brzo venku. Nám se ty horní dásně teď trochu uklidnili a malej je v poho, ale teta Majda mu čučela do pusy a říkala, že se klubou, tak uvidíme. A video super, Luky je jak malej hádek. ![]()
Jani , gratulejšn k otočce. Jonáš se teď taky točí, ale furt mi přijde, že to jeko nechtěl. Chce se odšprtnout nožkama dopředu, nadzvedne zadek, ruce dopředu, ztratí balanc a je na zádech a dycky čučí jak puk, kde se to octnul.
A co máte za sporťák Jani?
Jo, jo, v úterý jsme byli u Majdovic , mají pěkně nablejskanou podlahu, bo Barunka to pěkně vytírá všude. A kdybste viděli, jak mají čistý kola od kočárku. Baru je totiž v nestřežené chvíli chodí ocumlávat.
Je to malý šídlo, chvíli neposedí, to Jonáš jen leží a čumí na ni, kam všude leze.
Ale už se taky snaží být aktivní, holt je trošku pomalejší. ![]()
Lišti , já bych ten kroužek taky ještě jednou prubla a tam se rozhodneš. Teď to neřeš, uvidíš podle Anetky, ona si sama řekne. Ale chápu tvé rozčarování.
Joooo a v úterý na plavču už jsme se potápěli. Paráda, malej to zvládnul krásně, ani si neloknul. Úplně jsem z toho byla nadšená. ![]()
Jinak Peti , k těm horám, no co bych napsala, prostě jsme si to užívali. Byli jsme pořád venku, jen kolem poledne jsme se vraceli, aby měl malej aspoň jeden spánek v postýlce v klidu, v tom sporťáku sice hned usíná, ale spí tak maximálně hodinu. A v postýlce je to přece jen lepší, jak říkám, aspoň jeden spánek. Užívali jsme si toho pohledu na ty kopce, to miluju. A byla to pohoda, že jsem nemusela nic vařit, prostě v klidu, se vším všudy. Měli jsme dvoupokojovej apartmán, to bylo taky fajn, protože malej mohl spát v klidu sám v pokoji a my jsme mohli čučet večer na telku nebo hrát karty a normálně se bavit a tak. Teď mi přijde, že už nemá tak tvrdý spánek, jaký míval jako malinké miminko.
Jéjiku , vy už jste ten kočár prodali? A Szelvicka taky?
Holky, kdo už v autě nepoužívá autosedačku - vajíčko????
Já už bych totiž nejradději prdla malého do normální autosedačky,páč už se mi v tom vajíčku docela pronese…
a hlavně ta autosedačka bude pořád v autě,včera hrozně lilo a my jsme měli autosedačku doma,ale nakonec manža řekl,že ten kousek k nám domu projedeme a malej byl úplně nadšenej jak viděl dopředu…já si totiž myslím,že ho už moc nebaví čumákovat do sedadla… ![]()
listi my mame jeste vajicko a bude tam tdokud ji nepreroste hlavicka .
A do sedadla necumakuje, kouka z postraniho okna ven ![]()
čau holky,
čoveče to už měníte autosedačky? My máme od Chicca 0-13 kg a je mu pořád dobře. Dokonce mu zbývá na hlavičku tak 5 cm volného prostoru. Možná i víc. To koukání je už horší buď kouká do blba nebo na mě. V obou případech neni o co stát ![]()
Cup … mel ryzi s mrkvi od Hami, moje mu nejede. ![]()
Vajicko … mame porad a nechavam ho aute, Jenika nosim na ruce. A taky necumi do sedadla, ale z postranich nebo zadniho okna. Tak do roka bych ho stejne chtela vozit proti smeru jizdy, je to bezpecnejsi.
Ahojky všem,
potřebuji nutnš poradit, začínám být zoufalá
. Vojta se v noci každou chvilku budí, už nevím, co s ním. Usíná v pohodě kolem 8, ale pak se začne co 30 minut budit
. Musím vždycky přijít, podat dudlíka a počkat, než znova usne
z klidného večera máme oba s manželem velký kulový. Navíc se k tomu začal budit často hlady. V 7:30 sní trochu kaše, nakojím ho a ještě vypije 150 ml nutrilonu a o půl noci už řičí hlady
. Nakojím a ve 2:30 opět. Zkoušela jsem vodu, čaj, leč bez úspěchu. Takže znovu nakojit a navíc vypil ještě 120 UM. A v 6 opět hlad. Mě snad klepne pepka, na to vůbec nejsem zvyklá. Dřív se budil jen jednou a to až k ránu. Nejhorší je, že už nevíc, co dělat, páč kaše evidentně nezabírá
.
Lišti já bych dítě v 7 měsících určitě z vajíčka nedávala! Není to pro něj bezpečné a pohodlné taky moc ne. Já budu určitě vajíčko používat co nejdýl, pevně doufám, že min. do roka. Vy jste vezli Lišáčka v autě úplně bez autosedačky????
Peti aspoň bude mít Luky brzo klid od zoubků. My se tady budem všichni ještě trápit, a vy už budete mít všechny venku
.
Jani - gratuluju k otočce! Vojta se z bříška moc otáčet nechce, je to pan opatrný
. A na sporťák si zvyknete…obě
.
Lucci Vojta jedl taky rýži s mrkví jak divej. To mělo zatím absolutně největší úspěch!
Cupi tos mě zase pobavila hláškou, že v kočáru spí Jonáš maximálně hodinu
. I když Vojta se teď strašně zlepšil, protáhl si spánek (občas) až na 30 minut
. A potopený jsme od pondělka taky
.
Majdi já nescrapuju. Strašně se mi to líbí, ale nevím, kdy bych to dělala
. Možná až půjde V. do školy…pak mi budeš zkušeně radit
.
Štiko míry ze mně taky nevytáhneš. Musela bych se změřit pravítkem, nic jiného tu (pro jistotu) nemám
.
plavání - jsem jediná, kdo tam chodí sama! Ostatní si berou pomocné síly
. Takže Zuzko , jestli to zvládneš s oběma klukama sama (jako že jo
), tak ti uděluju titul plavací superstar!
Cupi máme Jané.je moc pěkný,ale kdyby šel do rovna,bylo by to super.Bych ji prskla na bříško…
Vajíčko máme pořád v autě a malou nosíme v rukách.Nad hlavičkou má taky pořád tak ty 4cm,takže zatím taky nic
Ahoj holky,
jdu vas jenom pozdravit, jsem ted v jednom kole, takze nestiham.
Zitra jdeme na neurologii s Magdisou, pak prijedou nasi a tak porad neco chystam a tak.
U nas zatim zadne lezeni, plazeni, sezeni , stani nehrozi, zuby taky zadne…jsme nejake zaostale
![]()
Mah … jak ze si berou na plavani pomocne sily??
U nas to zvladame vsechny maminky samy. To maji jako sebou babicku nebo tak, jo? No to uz by jsme se v te satne nehnuly.
![]()
Lucci jojo, tatínky, babičky, dědečky, tchýně a tchány
. Vážně tam chodím jediná sama…taky tam zůstávám zdaleka poslední a odcházím nejvíc zpocená
. Šatna je naštěstí velká dost.
Lili my taky nic z výše uvedených dovedností neumíme
. Však mají prckové času dost.
Učím teď prcka spát po obědě doma a je to super. Už nelítám ven 3× denně ale jen 2× a ta polední půlhodinka se hodí na klidný oběd a chvilku na emiminu
.
Mah , já taky chodím plavčit sama, jen asi dvakrát, když měl dovču, tak se mnou byl Petr. …se spánkem gratuluju, teda s tím přes den, koukám, že noc nic moc. Jejda, já fakt nevím, co bych poradila, jen mě teda překvapuje, jakej má hlad, to je nějaký divný. Nejsou to spíš zuby? Protože jestli je Vojta jedlík, tak se narve vždcky, když mu něco nabídneš. Já myslím, že se to spraví, Jonáš měl taky takový období a pak se to spravilo.
Jani ,malá si určo na sporťáček zvykne, uvidíš.
Hele Luci , ty jsi psala, že tu vlastní mrkev a brambor jsi rozšťouchala? Mně Jonáš ze začátku taky odmítal cokoliv, co nebylo rozmixovaný, úplně dělal, jako že se dáví, a že to prostě nepozře, jako by se mu navalovalo. Tak jsem to rozmixovala a bylo to v pohodě. Teď mi někdy na zuby žužle kukuřičný suchý chléb, naučil se tak polykat kousky a bez problémů přešel na ne úplně tekutou stravu, prostě s kouskama. Tak jestli není u vás to stejný.
Mah , já se taky snažím nechávat malýho přes ten polední spánek doma. Přijde mi, že aspoň jednou za den potřebují ten svůj klídek v pokojíčku. Majda je to samý. Holt už nám skončili celodenní brouzdačky venku. A Johny taky neleze, ani nesedí ani nic takovýho a tak se tím příliš nezaobírám, Je evidentně zdravej, nic mu nechbí a časem na to určitě přijde. Včera ulezl asi 1 cm dopředu.
Byla to tak půlhodinová dřina. ![]()