Poradna duly
Jana Čurdová
No joooo diky…
Radce taky vse nej k svatku! ![]()
Pet … schvalne ti dam fotku do galerky, my totiz nemame vanu, takze Jenik musi mit nejakou nadobu a toto je nejvetsi, co jsme sehnali, aby se ale zase vesla do sprchace. Ale u tychnat koupem ve vane, no Jenik je ale spis zdesenej, ze mu to klouze. ![]()
Zuzi … prej do jednoho roka jsou dvojcatka narocny, ale pak uz si vyhrajou. No tak uz mas pulku za sebou!
Ale musi to byt sileny. ![]()
Dobré ránko
Rádi vše nej k svátku
![]()
Ordinaci jsem si nahrála a dnes se musím juknout.Co tam bylo - to už od vás vím
![]()
Zuzi stejně seš dobrá.Já bych dvojky nezvládla.Mám dost i s jednou Kačabou,natož kdyby měla být dvojmo.A žes rodila přirozeně-klobouk dolů.To je opravdu málokdy.
My koupeme malou ve vaně od narození.Máme totiž Avokádo a to je nejmenší rohová (polorohová) vana u nás.Když tam dáte vaničku,tak je to na knop.Takže jsme dali lehátko a bylo.Lukášek se tam může otáčet a plazit a já nevím co,to Kačka teda může jen tiše závidět ![]()
Jéva
Radko , všechno nejlepší!!! A ať ti kluci dělají samou radost!!!
Holky, vy mě bavíte
… uklidním vás, že byste (všechny co píšete, že byste dvojčata nevzládly
) je zvládly úplně stejně jako já
. Ono by vám nic jiného ani nezbývalo
a vlastně by vám nikdy ani nedošlo, že by to mohlo být jinak
… tak už mě nelitujte a neobdivujte
(i když jste hodné a mě to stejně vždycky potěší
)
Tez se pridavam ke gratulaci ke svatku všem Radkam: tušim že Radce O a Mah. Víc jich tady doufam neni
POkud ano, tak se omlouvam ! ![]()
Na ordinaci se tez jdu divat az ted a hlavne jdu zehlit. Mam toho tam .. no fuj, jen si to predstavim!
Na klouzani ve vane jsem koupila takove to penove co se dava pred vanu.. ovsem Terce to pod sebou vadi a je takova vydesena
No ona je i bez toho, prijde mi ze ma v te vane takove smisene pocity.. se hihna, z toho zacne uplne vyvalovat oci.. no snad si zvykne myška…
Zuzi ![]()
Ty mě bavíš… ![]()
Jo a já přeju taky Radušce vše nej k svátku
A stejně tak i Radušce od Ali
Krásně si to užijte ![]()
Snad tady už není žádná Radka
Pořád mám pocit,že jo ![]()
Já to věděla ![]()
Měla jsem tušení,že je Mah Radka,tak Tobě, Mah , totéž
všecičko nej a užij si své jmeniny
![]()
Ty vogo,jsem zapoměla,kdy má svátek Lukáš
Musím to zjistit,tuším,že je to brzo ![]()
Ahojky,
Všechno nejlepší všem našim RADKÁM i Radce od Hlav ![]()
Na koupání mám do vany protiskluzovou podložku.Je gumová a ze spod má přísavky.Kupuju každý rok novou od Lenčinýho 1roku kdy ve vaně uklouzla a rozbila si o baterku hlavu.
POROD při Lence jsem měla perfektní porodní box se vším -pytel,žebřiny,houpačka,balon,záchod,sprcha byla hned za dveřma na chodbě.Do vany jsem šla na jiný sál.Na porod jsem přešla na sál a rodila jsem na stoličce.U Lucky jsme šla rovnou na sál,protože bylo znát že to bude rychlovka,kromě záchodu a houpačky byl taky zařízenej a rodila jsem na posteli prorože jsem z ní ani nestihla slézt.Vždycky mě celou dobu kontrolovala,hlídala a rodila PA a dr přišla po porodu na šití.U Lenky si nepamamtuju,ale u Lucky se mě ptaly v jaké poloze chci rodit,bláhově jsem si myslela že budu na porodním křesle,bylo přichystané ale Lucka byla rychlejší
.
Dobré ráno,
PA , tak já měla jak píše Lu taky strašnou kozu. 2× mi propíchla žílu (ale nemam žádný slabý žíly, nikdy to problém nebyl), takže mi ATB nakapali 2× kamsi pod kůži, mela jsem na ruce ohromnou bouli a do propouštěcí zprávy Lucince napsali, že ATB nebyla zajištěna dostatečně. Tak hlavně, že jí ten streptokok neublížil. No a Dr. mi chtěl ke konci dat do té kapačky oxytocin, tak se ta PA přiznala, že to asi nepůjde, že propíchla žílu.
Chodila mě kontrolovat i Dr. a měla taky dobrou větu: „Ty kontrakce už jsou asi docela bolestiví, viďte.“ No, ani jsem jí nemohla odpovědět. Na sále bylo všechno možný, ale ty dvě hodiny, co jsem tam byla jsem stála u křesla a lákal mě balón, který stál v koutě, ale nestihla jsem k němu nikdy dojít
![]()
No a u samotného porodu byla PA, doktor a primář a ještě nějaký 3 ženský, který nevím kde se vzaly, asi dětský ![]()
No, tak to jsem si zavzpomínala na porod, uff, to byla dřina, ale stálo to za to. Co?
Zuzi , tak si užívejte nové káry, už má být zas hezky, tak pláštěnka zatím nebude potřeba ![]()
A VŠE NEJ RADKÁM - všem ![]()
Dobre dopoledne,
mame za sebou dalsi horornoc (sakra,me nejdou ti smajlici,sem patri hodne nasranej, pak bezradnej a pak straaaasne unavenej). Je to den ode dne horsi. Vstavala co hodinu i casteji, o pul pate uz jsem nemela v prsach nic, takze jsem se ani nesnazila ji prikladat…protoze kdyz v nich nic nemam, tak se mala rozerve jeste vic, nebo zacne kousat. Takze jsem chovala a kdyz ani to nepomahalo, tak jsem ji nechala rvat a rvat a jen u ni stala a hladila a podavala cumel. Pak se rozdnelo, dala jsem ji hracku, zapla smejici se zelvu a Nellinaca jedna usnula. Ach jo, to je strasny
Jdu se uklidnit na nejake diskuze, musim si pocist, jak jsou na tom jiny matky stejne nebo jeste hur (jestli to jeste jde) ![]()
Jeje tak teď jsem to kontrolovala Lucka má ty škraňulky zevnitř taky takový nateklý jako kdyby jí tam měly zavazet při kousání,ale řekla bych že to je normální stav.
Jo a copak jste holky kupovaly v quelle????Nebrala jste některá náhodou taky to hrací centrum pro mrňata????Mě se moc líbí a ješětě jsem vzala Lucce na vánoce piano a pak nějaký oblečení-vyjímečně i pro maminku.Mě tam musí mít rádi,co čtvrt roku mám objednávku tak do 5000.-.
Ahojik,
všem Radkám přejem vše nejlepšííí ![]()
porodní sál my jsme měli obrovskou místnost s polohovacím křeslem,míčem sprchou, a takovou tou stoličkou a kdovíco všechno tam ještě bylo.Já jsem využila akorát míč,ten prostor(protože jsem furt chodila) a dost času jsem strávila i na lůžku,protože mi každou chvíli točili monitor.Rodila jsem na lůžku,ale měla jsem ho tak napolohované,že jsem byla skoro ve dřepu.A bez doktora,přišel až na šití
A PA jsme měli úžasnou,ač si se mnou ke konci dost užila ![]()
Porodni sal-u nas jsou nove porodni boxy - utulne pokojicky s vlastnim WC i sprchou, postel i por.kreslo, balon, zebriny, radio, aromalampa, … rodil me Dr., PA asistovala. Krasa, nadhera, priste to doufam bude stejny!
Tak ted jsem cetla clanek o tom jak holcicka byla rozena doma a ted bojuje o zivot.
To je teda nezodpovednost, todle, fakt. ![]()