Poradna duly
Jana Čurdová
Jani takhle chodí spát od narození. Vstává v šest, ale opět usíná a budíme se v 8:00 nebo také někdy v 9:30 ![]()
tý jo,tak to spinká krásně.Tak ať mu to vydrží co nejdéle!!
U nás se spí tak od 20 do 7.30-8.30.Jak kdy.Takže taky dobrý.Přes den je to bída,ale to jsem si zvykla
Štičko teda Karolínku bych doma nechtěla.To opravdu nee.Asi by manžel musel nastolit tvrdý režim
Ne neber to tak,ale opravdu nezávidím.Snad se to jednou (doufám hodně brzo) spraví
Jani ja jsem zvykla ja uz nespim od poloviny tehotenstvi, kdy jsem zacala mit v noci sileny krece v nohou, ja spim tak ctyri hodky denne a je to v pohode, uz ani necejtim zadny vycerpani a chodim spat az po VV a manza treba spi uz od deseti
a to se jeste kazdou hodku budi, nekdy ona spi a ja ne jak to mam trhany tak pak jdu na pc a uz nespim
Holky já teď bulim jak malá. Já tak strašně držim palce těm dvojčátkům, které oddělovaly v Bratislavě. Včera jsem to probírali s manželem a překvapilo mě, jak to jeho chytlo za srdce. Začal sám přemýšlet, jak by se rozhodl on, kdyby se dostal do jejich situace.
Strašně bych jim příla ŽIVOT
Tak u nás se už chvilku spí.Se ani nedivim,od 14.30 nespala.Zabrala na pár minut na zahradě,ale ji probudilo letadlo…
A pak už nee.beruška moje.
Tak holky.My jdem koukat na DVD,máme něco nahraný,tak plkejte,ať mám zítra co číst
![]()
Ahoj vespolek, lepek se má dávat od osmi měsíců, pokud není předpoklad alergie…myslím, že výrobci to ani nechtějí vědět!
Kdybych ještě nedky byla těhu, ráda bych rodila jen s dulou a PA, ale i tak bych jela do porodnice, kvůli RH faktoru…ovšem má kamarádka si v Německu pro:,–(ila rodit koncem pánevním a pohoda, znám hodně mamin co rodili pokud bylo mímo menší i u nás v Brně KP normálně, dokonce je k tomu i dr. trošku přemlouvali když měli strach, je mi líto zlé zkušenosti té mamky, ale určitě se to může stát i v nemocnci, jen o tom pak noviny nepíší, tam se umírá normálně i rodí., pamatuji si že den před mým porodem v mé porodnici vypadlo dítě dr. z kleští, byla tam TV, povídali si o tom ještě při mém porodu…
Kluci mi dnes kkoupila na Hrnčířském jarmarku v Kunštátě nádherný věci…a Anička chodila se mnou a obdivovala hrnéčky a jiné zbytečnosti…prostě krásný podzimní den, děti spí a muž se chystá na zítra na ryby, budeme doma s Davídkem a Aničkou čekat a hrát si, už se moc těším, nějak mě uklidnil ten začátek školy a - lky…
Davídek jí trošku masozeleninového příkrmu…asi deset lžiček, apk ho dokojím, ale asi přestal tloustnout, nebo vyrostl, a taky se staví, kde může a leze a je s ním čím dál víc srandy!
Raduš vydrž bude líp!
Krásnou neděli, připálila jsem sekačku! N.
Ahoj,
koukám, že nejen u nás byl včera příšerný den. Kluci řvali celé odpoledne, pak po flašce usli, ale mě už fakt tekly nervy
No a o noci ani nemluvím… beru zpět vše co jsem napsala o tom, že vstávání v noci je jejich blbý zvyk
Dneska začal v půl třetí Luky… manža trpělivě vstával.. pak si pro jistotu pustil počítač…v půl čtvrté jsem to nevydržela a vstala taky… ve čtyři jsme šli udělat mlíko (po dvou měsících … nebo třech… bez krmení v noci
). Vysosli flašku a usli jak dřeva
. Zato my jsme byli docela hotoví
. Na tohle už fakt nejsem zvyklá. Něco jiného je vstát, otočit zpátky na záda, dát dudlík a jít zase v klidu spát… ale tohle byl normálně teror ![]()
Příkrmy - tak my jsme na tom podobně jako Gabri a Pipi… jen jsme ještě nezačli dávát jogurty… zatím se chystáme, ale jdu příští týden na převážení tak se zeptám doktorky. A večer dáváme mlíko a do toho dvě lžíce kaše
Štiko , já bych se až tak neřídila vším co si kde přečteš… každý mimčo si žádá svoje… s tím masem - my jsme začli s masem po měsíci, ale žádné 1× týdně… prostě jsem začla dávat maso a basta… nedjříve trošku a pak jsem přidala (já ale vařím, nedávám skleničky).
A s tím talířkem a skleničkou ti věřím
Můj synovec (1,5 roku) začal stávkovat s banánem… ale přesnídávky mu jeli… nakonec zjistili, že když něco nacpou do skleniček, tak to sní
![]()
Xsonah - ty příspěvky ale byly z února, ne?
Pipi, Jani, Zanet - ty vaše časy spánku mě deptají a tiše závidím ![]()
Dvojčátka - Pipi já jsem si jen přečetla, že se na to chystají a asi ani nemám sílu to dál sledovat
Přijde mi to strašně nefér
![]()
Porody - je to těžké jednostranně posoudit, každý má asi kus své pravdy. Ale myslím, že občas určité obavy doktorů jsou trošku alibismus… vím, že například v porodnici v Karlových Varech dvojčata zá:,–(ně nerodí spontáně, ale císařem
. Proč? Netuším, ale je to tak. Já rodila v malé nemocnici, kde dvojčat je velmi málo a spontáních už vůbec… a byla jsem moc ráda, že mě v tom primář jenom podporoval. A s odstupem půl roku vůči němu cítím čím dál větší vděčnost, protože ten zážitek mi nikdo nidky nevezme a je neopakovatelný
Se mi chce až brečet když si na to vzpomenu… zase jsem se dojala ![]()
NO a na závěr románu přidávám taky nějaké video ale nevím jak dát ten odkaz „tady to je“
tak to dávám složitě:
Hezky vecer,
koukam, ze hlavni tema dne prikrmy a presnidavky. Ja mam taky zafixovano, ze ovoce je presnidavka a prikrm je zelenina az masozelnina. Ale asi je to jedno vse je nemlecny prikrm, vlastne.
Jinak Stiko jsem rada,ze jsi na neco prisila , co Kaje vic chutna,nebo teda na nejaky figl, jak ji to jidlo zprijemnit. A taky jsem Ti chtela napsat, zda o tom nevis, ze v DM maji v akci Huggies, prodavaji je v kartonove krabici a myslim ze je tam 3× 29 kusu za 299 a jeste vevnitr jsem objevila slevu 50 Kčé na dalsi baleni a zadara vlhceneu brousky.
Ivca dnes usla o neco pozdeji, protoze si posunula taky odpoledni spanek, takze jsem se ani nesnazila ji nejak uspat driv. Nedrzim se nejak pevne hodin, spis to nechvam na ni.
Jeje Terka uz sama sedi? Zajima me to proto, ze jak je na te fotce v jidelni zidlicce, tak moc hezky tam sedi. Ja porad jeste krmim ve vajicku, nechci ji davat do zidlicky, kdyz si sama nesedne, kdyz ji po:,–(im, tak to jo, ale sama se do sedu jeste nedostane, teda pouze v kocarku.
Nazdarek,
tak my byli odpoledne odevzdat jakubovu dceru.
Vcera byla Barča sama doma pres noc a v noci (kolem jedne) na mne nekdo mluvil z ICQ. Barca to nebyla. Navic to bylo pred ocima manzela, takze ten tam samozrejme chtel hnedka jet delat vyrval, to jsem mu nastesti vymluvila, ale stejne mam pocit, ze kamaradka, jak ona to tvrdi to nebyla. Nevim no.. Kazdopadne i tak. Jeji mama vubec nevi, ze i kamaradka byla pres noc, natoz kdyby to byl „kamarad“, ze..
No a dneska mne totalne dostala!
Je videt, ze je to pubertacka jak ma byt
Ona totiz prisla na obed s tim,z e ji pak do peti hodin mame odvest k jeji babicce na noc. A tak jsem se ji ptala, zda chce jit na odpoledne za kamaradama nebo chce byt s nama, ale hlavne at se rozhodne (protoze do te doby jsem se ptala asi ctyrikrat, co chce odpoledne delat a dycky mi rekla ze nevi).. a ona zacala brecet a ze tedy pujde domu, ze pujde spat.
Prislo mi to moc lito, protoze rozhodne sem ji nevyhazovalo (i manzela jsem se ptala, zda to tak vyznelo, ale ja to myslela dobre, jeji mama ji moc ven poustet nechce a tak jsem myslela, ze uvita, kdyz bude moct na odpoledne zmiezt.. a nevim, zda to nevzala, jako ze ji nevyhazuju.. coz jsem ji samozrejme rekla) a tak jsme sli odpoledne prochazkou k nim, pak na zmrzku a k te babicce. No ale i tak na to porad musim myslet.. Ale pamatuji si, ze jsem v puberte byvala take litostiva, tak snad to bylo to same, cim jsem prochazela i ja..
Se omlouvam za roman.
Jinak:
Presnidavky x prikrmy ok, super, uz to budu rozlisovat. Presnidavky - ovocne. Prikrm - zeleninovy a masovozeleninovy.
A co se tyce vubec toho jidla, holky kombinujete to, ze tem prckum varite nebo davate jen ty kupovane.
Ja se totiz strasne stydim, ze davam zatim pouze ty kupovane. Ja se totiz bojim, ze ji to nebudu umet pripravit.
Docela bych uvitala, pokud byste na muj mail zacali hrotit nejake ty receptiky, abych je mohla dat i na ty nase wwwcka. Co vy na to? A rada se i priucim. Ja jsem asi vazne desna matka v tomhle ![]()
Zanetko tos mne potesila, ze to neni z nesterilniho prostredi, protoze mne docela mrzelo. Jako bordel tu nemam, je fakt ze porad slinta ty hracky a je kdyz je doma prevazne na zemi na dece. Ale i tak.. hracky prevaruji celkem casto, dudliky take a savicky od lahvi po kazdem pouziti.
tak by men to mrzelo, ze by to mela mit kvuli mne.
Kazdopadne se upinam, ze je to temi ATB, i kdyz ani to neni dobre ze.. budu msuet zavolat te sestre a domluvit se abych az ni mohla prijit. Uz to ma v te pusince lepsi, ale pokud to bude mit z tech ATB tak bychom se z toho asi nevyhrabali nikdy!
Stejne nechapu proc nam je menili. Ano ty prvni byli jiz na jeji vahu spocitane, jako slabe, ale tak se da stejne tak namerit vetsi davka ze..
Zuzi video moc pěkný, a leze zatím jenom Dany? Luky pěkně papá? Dany taky? Musí to být sranda, je každý jiný? No pak se asi hodně naběháš, že?
Mám kamarádky dvojčata, každá je podle mě úplně jiná a každý se mě ptá jak je od sebe poznám, i povahově jsou úplně jiný.
Tak já bych doma nerodila ani náhodou, ani jenom s PA. Ale to je asi mými špatnými zkušenostmi. Kdybych nebyla v porodnici hned od začátku kontrakcí, už bysme tam jeli zbytečně. Na sál to byl velký fofr. Ale když je všechno vpořádku, no je to na každé, ale nic pro mě. Jo Zuzi, nedávno se tady narodila dvojčata normálně, ale kvůli placentě musela na císaře, by mě asi fakt omylo.
Zuzi: kluci jsou fantastičtí. A s tim spánkem......no moc mi to nepřej. Já totiš nějak ani neprezentuji to že v noci k němu vstávám. Prostě to nějak beru a ani to neřešim.
Jeje: tak já to střídám. Nějak mi to svědomí nedovolí a tak mu trochu vařim. Ale žádné zázraky. Nejraději má bramborovou kaši (brambory máslo sunar) a to míchám s mrkví nebo do toho zamíchám kupovanou mrkvovou polévku od Sunárku. Je jí málo a já společně s kašičkou z toho udělám chody na dva dny
. Dále vařim kuřecí polévku (kuřecí prsa, celer, mrkev, petržel, brambory) To je taková moje klasika. Je to hned.
Tterez , Lucince taky jela víc samotná mrkvička než mrkev s bramborem. Zítra zkusím samotnou brokolici ![]()
Štiko , já teda taky ohřívám vždycky jen část skleničky. My to jíme na 3×. Ohřívám to ve via pohárku od Aventu, jsou sice na skladování MM, ale na tohle to má dobrou velikost ![]()
Jeje , já zatím dávám jen kupované, ale už se těším, že budu vařit, ale to musí Lucinka nejdříve předvěst nějaký papací výkon, kvůli 2 lžičkám za den vařit nebudu ![]()