Poradna duly
Jana Čurdová
Tiko těmi chladnými večery to asi nebude, teď jsem pročítala začátky, jsem skoro uronila slzičku, jsem si zavzpomínala, jak jsem na testíku našla dvě čárky, Jeje vím, že se to přesunulo, ale máš pravdu chybí tu zatím stálice
Tak, chlapecek spinka, konecne si muzu na chvilku sednout. Jo a s tim spankem… on se budi (me taky), ale pak zas sam usne a jist nechce. Ale i to je dobre. Kdyby pil UM, tak by to byla rychlovka, ale ohrivat MM je na delsi dobu. ![]()
ZUZI - videa jsou super, normalne ja zas obdivuju jak Lukasek (a Dany urcite taky) papa, to budu muset pustit Giovimu, at se podiva, jak se to ma delat.
Jo a taky jsem ted vzpominala na porod (me kamaradce v zari se narodil chlapecek, tak jsem to tam trochu sleduju a vzpominam) a ac jsem si v ten den rikala, jak uz bych chtela, aby byl konec, tak ted bych si to klidne prozila znovu, bylo to uzasne.
JEJE - PRIKRMY a OVOCE - zacala jsem varit doma, protoze mi ty kupovane nechutnaji - protoze to stejne vetsinou sezeru ja ![]()
Moucnivka - ATB bohuzel nezabijeji jen ty spatne breberky, ale i ty, ktere telo normalne potrebuje, tim se narusi rovnovaha a uz to jede. Zkus ji davat probiotika nebo ty jogurty, to by melo pomoct. Ale snad ATB nebude brat cely zivot, ne? Proc je vlastne musi porad brat, to pro ni neni moc dobre to brat dlouhodobe, ale asi ji to jen tak zbuhdarma nedavaji. Ach jo, mate to trapeni. Jo a ted ctu, ze ty ATB jsou sladka stava… hm, tak vis co? Moucnivka jsou vlastne kvasinky a hadej, cim se zivi… ano, cukrem ![]()
STIKO - doktorka mi rikala, ze deti v tomhle veku porad jeste uprednostnuji mlicko, takze to neres, vzdycky ji nabidni, ale kdyz nechce, tak ji nenut, jeste ji to zprotivis, vsak ona se to nauci. A to ti jeste ji hezky, smarja, ja snad natocim, jak ji ten nas prdola, teste se na komedii ![]()
Dobrou!
Dobre rano kocky,
to zas byla noc, to je teda dite neji, nespi
, jsem si ji zvykla ted jak jsem sama na to ze spi se mnou v posteli, tak jsem si rekla ze to odbouram ze zitra vnoci prijede tatka, ale ona rvala hodinu a pul dokud jsem nepovolila a nevzala ji k sobe, to hned usnula, lehla na bok, chytila me za ruku a spala, ale do ty doby byla snad sedumkrat vzhuru a ja vymekla az v pet, tak jsme spaly od peti do pul osmy, kdy vstala mati na kurz shiacu a vzbudila nas. Ona si vzdycky ta potvorajzna pro:,–(i svou ![]()
No na dnesni krmeni jsem sama zvedava namicham mrkvicku od hippu s dyni s ryzi od almatury a dam to do talirku. ![]()
dneska jdu s kamoskou po porodu taky cvicit, je to nedele pro zeny, zamereno na problemove partie a je to dvouhodinovka, to nemuzu vydrzet
.
Preju kraaaaaasnou nedeli prckum i maminkam
Ahojky
Jeje já dávám taky jen kupované jídlo.Ale se mi to pěkně prodraží,bo sní celou velkou sklínku na posezení. ![]()
Štiko to jsem teda zvědavá,jestli ji přelstíš s tou miskou.Pak napiš
Cau, tak ted nevim jestli je to talirkem, nebo tou mrkvickou, ale namichala jsem dyni s kukurici s tou mrkvickou od hippu, dala do talirku a snedla vsechno kocicka
. zitra to snad doji ten zbytek a pak namicham mrkev se spenatem, tak jsem zvedava.
Zejtra v noci nam prijede tatka, ja se uz tak tesim ![]()
Ahoj,
prisla jsem kouknout na chvilku a koukam,ze Kaja uz ji jako velky jedlik. Tak gratuluju STIKO- vidis, jak jsi dobra, ze jsi na to prisla, no super
![]()
No vidíš Štičko,jaké jste šikulky
Mě už druhý den spí malá dopoledne skoro 2h.Včera spala 1 a 3/4 a dnes spí tak od 10.Že by najížděla na spnek 2× denně?No uvidím dál,ale není to špatný,to věru ne
![]()
Koukám, dneska jsou dětičky nějaký hodňoučký, zatím tu čtu jen samou chválu ![]()
Tak dnešní oběd docela dobrý, zase snědla asi 10 těch jejích pidi lžiček. Papká pěkně, otvírá pusinku, to jó, ale brzy jí to přestane bavit a začne si hrát s bryndákem a sápat se z lehátka a natahovat se po lžičce a po skleničce a přestane otevírat papulu. Tak to vždycky ukončíme. Myslíte, že bych to měla vydržet dýl a trochu jí to nutit ![]()
Alíku: já teda většinou jenom krmim a Martin drží, ale jednou mi hlídala ségra a když ho krmila tak jí moc držet nechtěl. Dala mu do ruky lžičku a druhou krmila. No hold skušená matka. A on v poho držel. Hrál si u toho a zároveň jedl.
Ahojte,
tak mame po svatbe, dobry, vzali se. V jeskyni to byla prima atmosfera, takovy jiny a kamoska v bilych satech… ![]()
Jenik sbastil celou malou sklinku (125g) spenatu s bramborem a mrkev s ryzi, napul to mel. Vcera mel pulku mrkve s ryzi, zapil mlikem ode me a pak se poblil, takze dnes jsem dala jen vodu. Ono mrkev a mliko asi neni nic moc. Tak uvidime.
Takze pomalu ukoncuju kojeni. Pres den. ![]()
No Lucko taky se chystám ukončit kojení, ale né zrovna mou iniciativou. Martin se odstavuje sám. Prostě to moje mlíko nechce a tak pomalu a jistě končim. Už nepije ani v noci asi ho to nebaví. Prostě si počká na ráno až mu vrazim flašku. No pohodář.
Ahojky,
tak my jsme pro změnu už 3 dny opět plně kojení.Prostě nesní ani ň,co jí doatnu do puy tak hned vyplive ven.
Včera jsem musela nahřívat prso,nějak mě začlo maxi produkovat a zatvrdlo.No když jsem si přivezla Lucku z porodnice tak jsem doufala že budu co nejdýl kojit,ale v životě by mě nenapadlo,že první týden 8 měsíce mě zatvrdne prso plný mlíka jak šestinedělce. ![]()
Zuzi kluci jsou úžasní,oba.Až mě bude Lucka takhle pěkně papat tak budu volat sláva a 3 dny se radovat.
Štiko Karolínka ta upřímě do té kamery kouká jako kdyby chtěla říct-tak už někdo té mamce řekněte že nemám hlad!!!!No ale jinak to vypadá podobně jako u nás,buď má pevně sevřený rty nebo co dostane do pusy hned letí ven.
Jeje na vaření mrňatům nemůžeš nic zkazit.Prostě dáš kousek mrkve,petržele,bramboru-to bych brala jako takový základ.Buď to můžeš nechta jen tak nebo tam prostě přidávat-květák,brokolici,zelený fazolky,hrášek,celer nebo jen nať,lilek,cuketu,dýni…No to všechno zaliješ vodou a přidáš trošku olivovýho oleje a uvaříš.Stačí v normoš hrnku asi tak 10-20 minut.Pak to rozmačkáš nbo rozmixuješ a krmíš.Hotovo,nehledej za tím žádnou vědu.Jo a můžeš přidávat žloutek nebo kousek masa-kuřecí,krůtí,králičí,telecí.
Lucce třeba chutnala ta dýně s mrkví.Leňa zas měla ráda všechno hodně hustý tak jsem zahušťovala instantní kukuřičnou kaší.
No a aby bylo veselo,tak se dneska vrátil manža a sdělil mě že na 3a4 listopadu má zamluvenou práci a potřebuje auto.Já věděla že to tak nakonec dopadne.Jenže jsem udělala můru a tak slíbil že se to pokusí nějak přehodit.Tak doufám že to půjde protože přijít o tu práci nechce,je to málo práce za hodně peněz.
No nic musím jít nakojit závisláčka a vyrazíme na procházku,je tam moc krásně.Původně jsme chtěly jet na výlet,ale při představě že budu kojit venku po tom co jsem včera nahřívala a odstříkávala prso jsem výlet zrušila.
Ahoj,
Tiko , s tím jídlem taky není moc co závidět. Luky baští třikrát ukázkově a pak prostě z ničeho nic začne protestovat a je to boj… a pak zase v pohodě ![]()
Pipi , k těm dvojčátkům… já myslela tím, že je to nefér to, že když jsem si o tom přečetla, také tam psali, že tu maminku lékaři v těhotenství varovali, diagnóza byla známa, ale protože je to věřící katolička tak,… no já absolutně nemám nic proti věřícím (máme věřící nejen v rodině ale take kamarády), ale „Bůh to tak chtěl“ mi v tomhle případě přijde hodně proti zdravému rozumu
Takže tím nefér jsem myslela to, že ty miminka vůbec přivedla na svět. Vím, že se mohli dlouho snažit a prostě jsou to vymodlené děti, a jsou to jejich děti, tak mají právo rozhodovat jenom oni… ale přesto si myslím, že je to vůči nim hodně nespravedlivé.
Štiko , teeeeda tak to by mě piclo takhle krmit… to by pomřeli hlady
Musím teda uznat, že takové stávkování teda neznám. Buď se vztekají (a to jsou většinou hodně unavení), nebo jí celkem slušně ![]()
Jeje , brouček je super, ale vytáhli jsme ho až teď, protože na koberci moc nejezdí a donedávna se kluci zdržovali opravdu jen v obýváku… teď už je to ale fakt minulost a když jsou na plovoučce, tak jim ho občas dám a moc se jim to líbí… jenže ho většinou vezmou, otočí na krovky a koušou zespodu
nebo mu rvou tykadla
Ale když do něj strčí a on se rozjede, tak Dany za ním fakt frčí
![]()
Jo a krmila jsem dohromady snad jen první týden. Pak jsem je začla krmit postupně právě proto, že jí dobře a já jsem měla problém stíhat dávat lžičky a oni pak dělali kraviny. Takhle si jeden hraje na hřišti, druhého nakrmím a pak si je vyměním. Není s tím problém.
No u nás opět noc nic moc. Luky vstával už v půl páté
. To vstávání mě zničí. No a Dany dneska v postýlce cvičil a začíná si klekat na kolínka když se drží postýlky, takže jakoby stojí ale na kolenou
Já vím, že někteří už stojíte…
ale u nás je to další pokrok
.