Poradna duly
Jana Čurdová
Stiko -Kaja urcite uz vycitila, ze se deje neco jineho a ze se chystas na tatky prijezd. A klobouk dolu, jsi teda kucharinka, ale nerikala jsi,ze tatka prave chtel ty knedle ?
jojo, no ty mam taky hotovy, ale ja jahody nejim kvuli maly, tak ja mam cinu ![]()
Jinak to asi nebude talirkem, ale tou karotkou od hippu tu zase snedla, ne celou, ale pulka taky dobra.
Holky, myjete jarem miminkovsky talirky a lzicky, nebo jak to myjete kdyz je to mastny?
ty zminovany knedle jsou ty jahodovy a ja si dam cinu s kuskusem, nam
Ahojky,
prosím můžete mi někdo napsat heslo na naše webové stránky. Nemůžu ho najít
. Předem díky.
Jeje - já taky dávám jenom kupované příkrmy. Toho mi s přemlouváním sní i 150 g, ale co uvařím já tak to max 3 lžičky. Takže zatím kupuju aby se naučil baštit a později uvidím.
U nás je krásně, tak jdeme ven a pak na plavání.
Hezký den
Ahoj všem přítomným!
Byli jsme na KO u MUDr. a Jonáš vypadá už v pořádku, jen ještě kašle. Prý máme chodit do vlhkého lesa, to je nejlepší
) Tak jsme jen nešli na první plavčo, které dnes bylo, ale prý s náma počítají a dají nám slevu.
Jinak dnešní noc byla nechutná, vstávali jsme po hodině a čtvrt, takže jsem vlastně skoro nespala. Už fakticky přemýšlím, že mu budu muset navařit večer odvar z makovic!
Pet - gratuluju ke stoupnutí!!! Jasně že to je pokrok, a jaký!!!
Lišti - ten malý rošťák mi taky nevezme kappičky, když vidí, že to kapu z lahvičky (sevře pusu a neeee). Ale když to nevidí a myslí si, že mu dávám čaj, pusinu otevře a spolkne to. No, jsem teda matka podvodnice, protože jdu cestou nejmenšího odporu!
Štiko , ty seš teda kuchařinka - tak rychle a tolik jídla uvařenýho. Se máš, že už se ti manža už vrací. Nám se vrací až za víc než týden
No, aspoň máme více času na e-tety ![]()
Jo a Štiko, myslím, že tekutiny je nutné dávat, až když nahradíš 3 kója příkrmem. Takže když dáváš dopo ovoce, pak zeleninu a večer kaši. Ale kolik, to nevím.
Sakra, ještě jsem chtěla toho spoustu napsat a zas nevím co. Chtěla jsem něco Lucci a MaK a nevím, ještě někomu. Ale co
![]()
K obědu jsem chtěla Lucince zkusit brokolici, ale měla asi nějak brzo hlad, takže když jsem jí po:,–(ila do sedačky, tak začla šíleně plakat, tak jsem k obědu vytáhla prso a brokolici zkusíme na odpolední sváču.
A ještě objev. Dítě mi nechce odpoledne doma spát, ale když si s ní lehnu do postele a 5 min. dělám, že spim taky, tak vytuhne ![]()
Peti, gratulu ke stoupani, Luky je sikovnej!!!
Vcera jsem malem jela k vam do Br… na hrad nebo zamek nebo co to tam mate, ale nakonec jsme jeli na jinej zamek. No, chtela jsem napsat nekomu, aby ti vzkazal, ze se stavim
(tohle byla zlomyslna narazka, prze si pamatuju, jak to mas rada)
Ale jestli tam pojedu jindy, tak se fakt stavim, jo? Bydlis nekde na tom velkym sidlisti? Na takovym tom napravo od hlavni silnice, po ktere prijedu od Sumperka (nebo treba ze Staryho mesta u Br.) smerem do centra?
Štiko: dájej tolik kolik si bude Kája žádat. Kurňa jsi nějaká ženská, tak najdi ten náš pověstný 6. smysl a ber to intuitivně. Tekutinou jí určitě neublížíš. Já už dneska udělala 2. černý čaj 250 ml.
Pet - jasně, že je proč se radovat. I když chápu, že váháš ![]()
Lišti , Lucinka teď už na kapičky otevírá pusinku sama, ale dřív jsem na ní vžycky otevřela pusu já a ona se začala smát a já kápla ![]()
Štiko a proč nejíš jahody kvůli malý?
Jo a táta teda se nám asi nepodaří, Lucinka říká běžně bába a máma a když vidí pejska tak há ha (F jí nějak nejde), ale po nějakym T ani náznak. Třeba si to schovává až uvidí tátu ![]()
Lucci , dávám Lucince (už bych málem psala Luccince) čtvrtku jablka do ruky na žužlání a moc jí to baví, úplně ho ožužlá a někdy dásněma i kousek ukousne a většinou ho vyplivne, ale někdy i sní. A někdy se do toho dásněma zakousne a udělá tam úplně zářez, jak kdyby měla zuby. Myslím, ale že je na to dost brzy dávat kousky. Vždycky jí strašně sleduju, co s tím dělá. Vůbec ale nevím, co se má dělat, když tomu malýnkovi něco zaskočí. Mohl by mě někdo poučit ![]()
Žanet , krásný videa. Nejvíc se mi líbí, jak prolejzá tím tunelem ![]()
Nazdárek,
Vojta spí už hodinu a čtvrt
(v naší posteli
), tak mám chvilku klidu a dokonce jsem velice zběžně přelouskala, co jste nakecaly přes víkend!
MaK doporučuju nosítko Ergo carrier! Je fakt super, malé děti nosíš na břiše, větší pak na zádech. Nevím do kolika kil je, ale na obrázku v tom nosí snad 3 leté dítě
. Nandavá se velice jednoduše, zapneš 2 přesky a jdeš. Navíc je dostatečně široké, takže dítě má kyčle v poloze v jaké mají být (na rozdíl od klokanek). Řekla bych, že je to podobný způsob nošení jako v šátku, jen je s tím mnohem snazší manipulace
. Jediná nevýhoda je cena 2.500,– Kč
.
Tak a je vzhůru, musím končit ![]()
Ahojky,
tak já jsem byla dneska taky za pilnou.Mám umytou půlku oken a vypraný záclony,zítra mě čeká druhá půlka.Umývání oken nesnáším a vždycky když se do toho dám tak si říkám proč nebydlím v 1+1.No ale naštěstí Lucka vzorově spala tak jsem na to měla aspoň klid.
Pití nevím přesně do kolikati let,ale mám ten dojem že do 2 ,by mělo mít dítě na kilo váhy deci tekutin.Ale myslím že se to netýká kojených dětí.
Už bych taky chtěla začít dávat nějaké šťávičky,přesně z důvodu,který psala Pet.Dneska se třeba dá venku nakojit ,ale zachvíly přijde zima a to bych pak přišla o ledviny.Jenže Lucka zatím odmítá,teda přesněji se s tekutinama dáví.Ale když je ve vaně tak si vzorově pije vodu na koupání.Tak nevím že bych jí dělala čaj z pěny do koupele???
Pet gratuluji ke stoupnutí,ale nezávidím.Já se těším na to až začne Lucka lézt,ale až bude chtít stát a chodit,to teda ne.
Mám hrůzu z těch pádů a úrazů co ji čekají.A jestli bude taková divoženka jak Leňa tak jich bude požehnaně.Od 8 měsíců do 2 let nemám skoro žádnou fotku ked by neměla modrák,odřeninu nebo něco rozbitýho.
V 15 měsících spadla a sedřela si celý čelo, nos a bradu no to byla nádhera.
Pipi a to tak malý děti můžou černý čaj?Já myslela že když obsahuje thein tak je to to samý jako kofein a děti ho nesmí.Nebo jen ve vyjímečných případech jako třeba máte vy -průjem,zvracení,horečka-ale jen v malých dávkách?Nekritizuju,jen se ptám,protože tohle opravdu nevím.
Alik když se něčím dusí tak lupneš pár mezi lopatky,když to nepomůže tak hlavou dolů a znovu herdu do zad.
Pití , ještě k tomu pití. Budu dávat z magického hrnečku od Aventu, takový ten nekapací. Ale pít z něj ještě neumí, ale neumí ani z flašky. Stejně, ale mají já nevím do kdy dostávat ráno a večer mlíko - asi do 2 let min., tak to ještě nevím z čeho budu dávat, až nebudu kojit, možná z té flašky.
Tekutiny taky řeším. Vojta cokoliv jiného než mléko odmítá
. Zatím jsem tedy zkoušela jen vodu a čaj, sladké šťávičky nechávám až jako poslední možnost, nechci ho moc zvykat na cukr. Uvidíme, kdo z nás dvou nakonec ustoupí. Zatím vede Vojta 1:0
.
Lenyo fuj okna, taktéž nesnáším
. Zrovna v pátek jsem se bavila s manželem, jestli je přes ty skla ještě vidět a shodli jsme se na tom, že do vánoc to ještě vydržíme
.
Pet gratuluju ke stoupnutí. Jen se raduj, stejně nás to čeká jednou všechny. A až si jednou v daleké budoucnosti Vojta stoupne, bude už Lukášek lítat jak pometlo
.
Aliku …tobě jsem taky něco chtěla, ale nevím co
. Jo už vím, já taky musím lehnout s Vojtou do postele, jinak neusne. Se mnou je ťuhýk do 5 minut. Jsou to malé potvůrky
.