Poradna duly
Jana Čurdová
Pipi: tak na koprove jsem jeste ani nenarazila. Tady je fakt asi nejaky bohapusty vyber ![]()
Mak: no my nemenit okna v cervnu (?) tak jsou take umyte naposled pred stejnou dobou jako ty tvoje a myla je moje mama ![]()
A duchodkyne znam
ja bydlela s manzelem (tehda jeste pritelem) asi dva roky v prizemi! to je jeste horsi.. jednak nam porad sedeli pod oknem a hlavne mi tam porad hrala dechovka!!! ![]()
Stiko: Kdyz ono je tezke, kdyz pro tebe je jen smerodatne to, co napisou v knihach ci na internetu. Kdyz uz si nenechas poradit od nas, tak se aspon trochu zacni ridit, tim co chce tve dite, uvidis, ze to pujde.
Štiko: tak jestli čekáš na to až si Kája zeleninu zamiluje tak je mi tě fakt líto. To se teda načekáš. Prosim tě to jsi někde vyčetla, že ty děti potom zeleninu nikdy nejedí??? Já začala úplně naopak. Nejdřív jsem dávala ovoce a pak po nějaké době zeleninu a žádný problém jsem neviděla a jí naprosto vše. Vim že to tak být nemá, ale nic se nestalo a vše je OK. Prostě nemáš dítě podle učebnice, tak hold budeš muset trochu improvizovat. To také patří k životu. Já bych se stim tak nematlala na to bych zase nervy neměla já.
holky to neni podle knih, ale podle doktorky, ovoce mam zavest az mi zelenina nahradi jedno plne kojeni, jinak ji tim budu delat zbytecne maglajz v brisku a poradne si nezvykne na zadnou chut, tak nevim, taky bych ji uz frkla to jablicko prvni lzicku od hami, asi az se vzbudi to zkusim.
Stiko já jsem sice zaváděla příkrmy tak,jak píšeš,ale když se ti dítě nechová podle tabulek,tak je prostě třeba ji nějak přechytračit
.A v rámci toho bych to jablko klidně dala ![]()
My to mely divoke jako u Pipiny.
Ale i tak, dyt ty uz davas prikrm dva mesice.. a porad jen zeleninu.
jeje ja davam i zeleninu s maem a kasi, akorat to ovoce jeste ne, kase mi sni aspon 50ml ale obed mx osum lzicek nasilim
uz jsem si rekla ze na ni nezvysim hlas, ze kdyz nebude chtit tak to zkusim za dve hodiny, tim padem ale uz ji to nebudu ohrivat, bo to pak akorat cely vyhodim
ovoce se taky neohriva a tem prckum to asi nevadi a tu mrvicku nekdy sni s tuenou, bo vyhodim to co do nirvu a dam ji rovnou tu koupenou mrkev bez ohrevu
tak nevzala si ani lzicku jablicka, naposled jedla ve dvanact, kaslu na to
Zdravím
,
Jeje - noc s Justí stejná jako u tebe s Terezkou, jen v bleděmodrém
Ráno (v 5:00
) měla 37,6°C, což ení moc, ale na Justí ano. Neměla teplotu ani když jí lezly zoubky. Takže jsem s ní šla k dr. - mám to asi 10 kroků. Kdyby to bylo dál, tak asi zatím nejdu. Je to jen nachlazení, má hodně pít bylinkový čajík a do nosíku mám dál stříkat Vincentku. Ani odsávat prý nemusím, pokud to po Vincentce vyteče.
Ale přesto, Hlavičky , kde se kupuje ta odsávačka na vysavač? Chtěli by jsme tuhle. A prosím tě, kolik cca stojí? Přiznám se, že doma nemám zatím žádnou. ![]()
Štiko , holky ti už daly spoustu rad. Já bych jen přidala tuhle. Zkus jí nabídnout klidně i to ovoce jen tak mimochodem třeba trošku banánu naškrábaného lžičkou. Někdy při hře, kdy bude mít Kája dobrou náladu. A nebo jí dej do ručičky měsíček oloupaného jablíčka nebo uvařenou baby karotku - je sladší, já začala právě s mixovanou baby karotkou. Ona si s tím bude hrát a určitě to strčí i do pusinky a třeba jí to zachutná. Ale hlídej ji. A nebo jí zkus uvařit. Tuším Pet psala, že Sárinka nechtěla kupované vůbec jíst. Třeba jí v těch skleničkách něco vadí. ![]()
Štiko - ale hlavně nezapomeň, že pro Káju je jídlo pořád ještě kojení
To ostatní jako jídlo nebere. To jen aby jsi si nemyslela, že když ji necháš vyhládnout, tak že bude jíst zeleninku nebo ovoce, když na to ještě není pořádně naučená. Bude chtít tuplem kojení a bude se vztekat, když jí budeš dávat něco jiného. Stávalo se mi to s Justí hned ze začátku. Takže jsem ji vždycky nejprve musela trošku nakojit, aby zahnala hlad a až potom dát karotku.
Has … a jakej bylinkovej cajik ma mala pit??? By me to zajimalo.
Jo a odsavacku na vysavac nam prodala doktorka.
Stiko … holky uz napsaly vse co jsem mela na srdci i ja, takze ja jen… drzim palce, at to brzo sni vsechno.
Jo a hele a co ji dat zeleninu smichanou s MM, to ji treba smakovalo? ![]()
MaK … týý jo mokrej gauc, asi si sednu k Davcovi na deku.
A dva litry za panenku jo? No to me teda cekaj veci.
![]()
Lucci - ptala jsem se v lékárně a existuje i čaj při nachlazení, ale musí být pro děti od 6 měsíců. jen ho ráno neměli na skladě, tak doufám, že ho manža přiveze.
MM - ano na to bych zapomněla, postupně jsem Justí dávala do pyré zásoby mraženého.
Tak koukám, že se opět potvrdilo že co doktor to jiný názor. Mě třeba doktorka akorát poradí, kdy už můžu začít co dávat, ale jak a jaký postup, to je jí jedno. Teď když jsem měla problémy s tou stolicí, tak mi řekla ať dva dny nedávám žádné mléko a ani nekojim. Když jsem jí řekla, že už se asi nerozkojim po dvou dnech tak mi řekla, že už mám svý odsloužýno, tak by to ani nevadilo.
No nakonec jsem to zvládli i s tim kojenim.