Poradna duly
Jana Čurdová
Tak ja používám nějakou mořskou vodu…mladému to docela pomáha
Jenom nechce moc si nechat šáhnout na nosík tak je to boj… Ted spí..a spí už hodinu… Ja su tak štastné to už tu fakt dlouho nebylo stihla jsem navařit a v klidu se najíst ![]()
Mahony píše:
K chlubení se nevyjadřuji, ničím bych vás neohromila. Snad jen, že jako jediný z prcků na plavání ještě nebrečel. je to náš malý flegmoušek. Ovšem stejně flegmatický přístup má i ke všem ostatním činnostem (krom oškubávání kytky, tam je aktivní až přespříliš
).
Tak Mah, to vystihuje přesně situaci u nás.
Fenistil kapky na kašel , taky jsme je dostaly. Holky, já myslela, že to je na alergii.
Závadná odsávačka - tak včera o tom zase mluvili v rádiu. Tak ta odsávačka opravdu obsahuje nějaké ftaláty, které nejsou pro kojence vhodné, ale smí se pořád dále prodávat, protože ji výrobce deklaruje jako zdravotnickou pomůcku, nikoli jako věc pro kojence. Takže já si asi raději koupím jinou.
Tiko: prosim tě promiň nějak jsem si pořád říkala, že ti napíšu až jsem si asi vsugerovala, že už jsem ti to napsala
. Obálka došla a moc děkuju.
Nasivin: tak ten mi doktorka normálně doporučila jinak mi na rýmu psala nějaké jiné, ko kterých se tu už mnohokrát psalo ale já si nikdy nemohu vzpomenout na jméno. Jsou to nějaká ATB a mají trvanlivost pouze týden. Jmenují se nějak od „P“ ![]()
Fenistil kapičky : tak to je univerzální léčivo naší doktorky. Ta to Martinovi ordinuje snad na vše
Matessko , kombinéza vypadá dobře. Ale myslím, že podobnou za ty peníze seženeš i později, tak jestli ještě nechceš počkat, zima na kombošku bude podle mě až tak nejdříve za 2 měsíce.
Tiko , tátu už máme teda konečně doma. Ani jsem už netušila jaká je to pohoda, když jsou na to dítě večer dva ![]()
Nevím, jestlli ho poznala, na letišti se smála na všechny (to jsme mu ale neřekly
)
ftalátová odsávačka : tak tu máme doma a vůbec to neřešim. V TV jednou vysvětlovali, že ftaláty jsou nebezpečné pro dítě v tom případě, pokud je alespoň půl hodinu intenzivně ocucává. Což u odsávačky fakt nehrozí. Tu pouřiju na jednu minutu a ještě jí strkám do nosu. Používám jí na vysavač a to tak, že jsem si vystřihla z kartonu čtvereček ve kterém je uprostřed dírka. Tam prostrčim tu hadičku a voala mám odsávačku na vysavač za 30,– Kč
Pipi , já tomu nerozumím, ale včera to právě v tom rádiu rozebírali a byla tam paní ze statního zkušebního ústavu a říkala, že ta odsávačka je nezávadná, akorát v případě, že jí nepoužívají kojenci. Pro kojence je prý nevhodná a výrobce to bude muset doplnit do návodu k použití.
Cus bus ![]()
Tak u nas malej uz celkem dobry,jeste odsavam,ale ryma uz je snad na odchodu
,ale me teda rano bylo zle…od zaludku a bolelo me cely telo,kazdej kousicek
,no nakonec jsme sli ven a koupila jsem si colu a je mi lip,mam sraderu ,tak doufam,ze to neni nejaka blba strevni chripka
,to by jeste tak schazelo aby malej neco chytl ![]()
Jinak ze vsema maminkama marudku citim,je to fakt desny kdyz uz ted jsou nemocny
Vydrzte holky ,nic jinyho nam stejne nezbyde,je fakt dobry pokud ditko alespon na chvilinku zabere ulehnout s nim ,i ta chvilicka pomuze ![]()
Pipi…jsi teda vynalezce s tou odsavajdou
,ja za ni dam takovy prachy a ty ji mas za hubicku
Jo a ty kapky do nosu od P jsou asi Pamycon,ne?
Mah…teda ty mas zazitky
,bych se asi pos… strachy
Matess…kombinezka je moc pekna,ale taky se priklanim k holkam,nechala bych to az na pristi rok ![]()
Malej spi od 11,mam vareno ,celkem je tu uklizeno,tak proc jsem si taky nelehla?????No myslim ,ze za chvili budu litovat ![]()
nAZDAREK!
Tak u nas noc celkem dobra. Mala se vzbudila az o pul seste. Akorat parkrat v noci zaplakala ze spani, a teda strasne chrapala. Ale kdyz se ji divam do nosiku, tak ho ma cisty a odsat tez nic nejde ![]()
Navic take kdyz ji jen sahnu na nos, uz rve.
Kazdopadne mi prijde lepsi, i ja se citim trochu lepe, ac mne tedy jeste pribyl kasel - coz se bojim v noci kaslat, aybch si neprobudila malou ![]()
MAH: No to jsou fakt zazitky. My meli u nasich kdzy jsme byli maly rodeo temer kazdy den. Naproti nam bydlel chlap, denne ozralej a manzelka ho nechtela poustet domů, tak rval a dobyval se na ni, i na nas..aby ho pustila domu ![]()
JANI: Mne sestra doporucila davat rano a vecer nasivin ty dve kapicky a pres den ji to zvhlcovat vincentkou.
PIPI: Presne stejnou odsavacku na vysavac mam take
neni to sice nic moc,ale poslouzi to stejne jako tak za 350 ![]()
Aáááá, uz se mi tam zase pláče, takze jdu tam ![]()
jeste nemam udelany obed
chjo, se mi nic nechce.
HURÁÁÁÁ ![]()
Máme za sebou první příkrm,hned Vám to tu píšu
Luky spapal menší půlku malé skleničky mrvkičky,ze začátku dlabal jako by nikdy nejedl a pak už to začínal kapku šidit - ale já ho převezla letadýlkem a podobně
Takže nakonec jsme měli špinavou jen pusinku a spapáno vše
já jsem tak ráda,fakt jsem z toho měla strach ![]()
No ale teď mi brečí a myslím,že chce nakojit - taky jste chvíli po příkrmu kojily???Se mi z toho poblinká,ne???To je kombinace - mlíko a mrkev
No uvidíme,testneme…kdyby mi pil z flaštičky,tak mu dám třeba čajík nebo tak…no jdu na to ![]()
Jo a máme 6. zub a Matesko ,
jak já Ti rozumím,Luky si stoupá všude a je to už fakt o hubičku
Tu jeho ![]()
A taky už jezdíme jako velcí chlapi ve sporťáku,hlubokou korbičku si necháváme na spinkání do zimy..
A tak jsem se Vás chtěla zeptat,když je chladno,co máte ve sporťáku ![]()
Já mu tam chci dát tu rychlozavinovačku od Emitexu do auta…pořád mu je svkěle a zdá se mi,že mu tam bude fajn…včera byl po prochajdě docela dost studený (a to měl jen deku bez nánožníku) a dnes je mnohem větší zima…co,v čem vozíte Vy???
Sakra Pet, nema uz Luky nahodou i zuby moudrosti??? Jako nam bohate staci tri a pul zubu a momentalne mam bradavku na levem prse uplne krvavou!
Ta mala potvurka zacala zase kousat, nevim proc! Ale tusim - davam ji papani s kouskama a pak takovy ty susenky (od Hami tusim) a jak je kouse a pak papa, tak si to asi potom plete a kouse i bradavku…i lzicku…takze susenkam bude na chvili utrum!
A gratuluju ke krasnemu papani, Luky bude kyselina jak ten nas pazravec, uvidis! A po prikrmech normalne kojim, jak dlouho chce. Ma to na zapiti. A MM neni jako normos mleko, takze si myslim, ze to neni nijak zvlastni kombinace, dokonce si myslim, ze to MM to tam trosku naredi a pomuze i lepsimu traveni…si myslim…a nevyvracejte mi to!
Ve sportaku nejezdim, dokud se ji libi v hluboke, tak tam bude-ma tam teplicko. Sice uz sedi, ale to muze i v hloubce, muzu ji kdyztak zvednout operku zad. Takze nevim, neresim. Ted je mala zabalena ve spanelske dece a na kocare ma takovej ten vrchni dil. A sprcku, prze tady prsi ![]()
Smarja, ja mam dnes nejaky tvurci psani…pisu hodne, pisu rada, ale o nicem ![]()
PET: Ty jo to je zubatec!
A gratuluji k prvnimu prikrmu - jen tak dal!
Ve sportacku ji mam oblecenou body, puncosky, kaholty,slabsi triko s dl.rukavem na to mikinu, prikryta je dekou a dneska sem mela i nanoznik, ale je takovy slaby.
a kdyz je fakt zima - jako ze pod 10 stupnu,tak jsem vozila prave v te emitex zavinovacce (bez / s dekou - podle toho jak byla zima).
heled a to myslis ze se tam vejde do te hluboke korby v zime???
Tak já stále čekám na bonbošku od sousedky a stále nic. Asi se o ni budu muset přihlásit
.
Pet - pro začátek super úspěch. Lukášek asi bude dobrý jedlík. Já ze začátku příkrmů dokojovala, přeci jenom toho ještě nesní tolik. Zkončila jsem asi po 2 - 3 týdnech. Vojtu vozím ve fusaku
. V tom, co mi ho v krámě vyexpedovali místo nánožníku a co jsem celé léto přemýšlela, jak se ho zbavit. Teď jsem zjistila, že na podzimní plískanice je naprosto super, je tenký a Vojta nemá šanci se odkopat
. Zavinka bude určitě taky akorát!
Ftalátovou odsávačku taky neřeším. Pokud ji nepoužíváte nějak extrémně často, tak se nemůže nic stát. Navíc si nedělám iluze, že všechny hračky a výrobky pro kojence vůbec jsou „košer“.
Holky když vaříte příkrmy doma, jaké množství masa dáváte na 1 porci? Já vařila maso zatím jednou a nadávkovala jsem to stylem přiměřeně - přiměřeně
.
A ještě jeden dotaz, když dáváte UM z flašky používáte už savičku se 3 dírkama nebo pořád se 2?
MAH: ja varila zatim jednou a dle rady Pipiny jsem dala jeden prouzek cca 1,5 cm siroky z prsnich platku.
Odsavacku tez neresim a mam stejny nazor jako ty. Navic kdyz si vzpomenu, co vsechno jsme olizovali my …
UM Flaska - no porad jen 2 dirky. Trojka je na ni hodne prudka a je mokra cela ale v zaludku prazdno. A navic enchci si ji zvykat, kydz jeste kojim.
Tak sem se pred chvili dozvedela, ze muj tridni ucitel ze zakladky je mesic po smrti. Rakovina. Ta ku*va si vazne nevybira
![]()
Tu mame dnes babicku a nestiham psat…
![]()
Odsavacku … bych taky neresila, zas tak dlouho ji u nosika nema. Mam ji doma taky, ale pak mi Dr. dala tu vysavacovou, takze tu ftalatovou nepouzivam, ale nemit jinou, tak pouzivam a neresim.
Venku … jezdime v hluboke korbe v sede, prip. v leze. Ma body, puncochace, mikinu, bundu, cepici a tapky na nozky. Prikryty dekou.
Flasku … pouzivam, dudlik mam ale jen s jednou dirkou.
Od MAM a ma cislo 2.
Dite breci, musim… ![]()