Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jen vypadl dudlik…
Jeje … u nas je to asi stejny, cisty nosik, chrci, ale kdyz psikne, tak vylitne nudle. Neodsaju skoro nic, mam dojem ze vytahnu jen to, co ma primo u nosnich direk, dal vzadu asi nic nema. ![]()
Maso … davam jen ze sklenicek. ![]()
Děkujeme za gratulace
Jen aby mu to vydrželo
Zítra si dojí tu skleničku a pak už bych chtěla zase něco nového - nějak mě to chytlo ![]()
Mah ,
já Ti radit s flaštičkou nebudu,páč Luky ma s 1 dírkou - pro novorozence,řekli mi to tak i v lékárně,že je to nejpodobnější toku z prsa
Takže my jsme v tomhle zaostalí
Beztak mi ji i tak bojkotuje…zkoušela jsem šťávičky,čaje a vodu - ta měla myslím největší úspěch - ale musela být teplá!
A dám na Tebe - do kočárku ho šoupnu do zavinky
Je tu 12°C…a přece jen,kdyby usl,tak ať má teplíčko - ten sporťák není tak krytý jako hluboká korba…
Maty , čau panno
Zítra to hodlám uskutečnit,hned ráno,tak pak Ti písnu ![]()
No a k věci - Lukyho taky vozím v hluboké na sedáka,ale v té sportovní se mu líbí víc,tak jen ať si zvyká ![]()
Jeji ,
no já doufám,zatím se tam vleze v pohodě - ony ty Cortiny mají tu hlubokou korbu docela velkou,ač se to nezdá…já spíš myslela na zimu,jakože teď když bude zima - myslím,že do Vánoc nevydrží,ale tak uvidíme…každopádně nemít tam fusak,tak v pohodě,s ním to zaplníme…
Tak uvidíme…
Normálka mě chytly už Vánoce - už tu máme kolekce
A já se tomuhle šílenství ráda poddám..jen musím pokoupit nějaké dárky dopředu -už to s 2 dětma nebude taková prča…ještěže je ta možnost objednávat přes net…spoustu dárků zmáknu doufám takhle… ![]()
MaK ,
my máme od Ježucha předloni Chou-chou panenku a teď se líbí Lukymu ![]()
A prosím děvčata,co máte doma větší holčičky - v tv běží reklama na nějaké kouzelné korálky Beendez nebo Bendeez,nevíte kde se dají koupit
Sára je chce od Ježucha a na netu nic takového není ![]()
Tak já jdu rychle hodit spršku a valíme do města,Sára jde na oslavu narozenin kámošky a musíme koupit nějaký dáreček
Tak zatím papa ![]()
PET: no ja spsi jako myslela prave na zimu, jako na zimu.. vis co myslim ![]()
Ahojky,
tak jsem se byla dneska kouknout u nás v olympii,je teď rozšířená a zjistila jsem že už nemusím jezdit nikam do města že mám všechno u huby.Ještě mě tu chybí nějaké sportovní centrum ,ale to má být tady za nějakou dobu taky tak to bude fajn.
Pet Luky je šikulka,já jsem si hned myslela že vy určitě nebudete mít problémy.Korálky v reklamě jsme zatím neobjevily,takže nevím,ale až ji uvidím tak se tu zkusím po nich mrknout a dám vědět.
Oblíkání tak tady na moravě je zatím celkem teplo,takže mívá-punčocháče,ponožky body a teplákovku,zakrytá dekou.Ráno má ještě nánožník a místo tenké bundičky teplý flaušák.Na zimu chystám taky emitexovou zavinku a na mrazy mám pytel (takovou stařenku,ale funkční).Taky mám takovou tenčí kombinézu a bundu.
Maty kombinéza je sice moc pěkná,lae taky bych řekla že do kočáru zbytečně drahá.I když bude Nelinka chodit,a to si piš že chodit bude,tak ji stejně moc v zimě venku nenecháš capat.Vždyť u země je nejvíc zima a takový to nemotorný capání bude lepší doma bez spousty oblečení co zavazí.
Mak ano ,koupily jsme k vánocům anabel a hrála si s ní všeho všudy 5×.Já jsem si myslela jak to bude fajn až přivezu v unoru mimi a budeme dvě maminky ale ono ne-e.Ale u nás to bude tím že máme bárbie období.A Lenda si vůbec moc s hračkama nehraje,já bych to mohla všechno rozdat a nechat jí tu jen barbíny a kreslení.U nás se kreslí,kreslí,kreslí,tvoří,hraje pexeso,člobrda a modeluje.
Maso jsme měly už 2×,ale množství bylo taky přiměřeně,takže nevím.Vařím vždycky na dva dny a odhadem jsem ho dala takovou kostku 3×3 cm.
Odsávačku už jsem se tady o tom jednou rozepisovala tak se nebudu opakovat,jen-používám a používat budu.U nás je v pernamenci takových 18 let a vyrostlo s ní 5 dětí bez nějakých následků,takže to že teď něco zjistily mě neodradí.
No marodkům dávám velkou naději že už to bude lepší,už jste skoro za půlkou a nejhorší máte za sebou.
A taky se musím pochlubit,budu tady u nás zakládat dětský klubík.Teda původně jsme chtěly MC,ale nejsou na to prostory,takže to bude jen klubík pro maminky s dětmi tak na 2h týdně.Ještě musím udolat jednu mamču aby jsme byly alespoň 3 a mohly se střídat když nám děti onemocní.Ale už se těším,alespoň ta zima nebude tak dlouhá a nudná.
Len … by bohuzel za pulkou asi nejsme, u nas des bes, kapesnik je tridni nepritel, jen ho vytahnu, uz rve.
Sem zadostivá dnesni noci. ![]()
Jo vidíš Luci ty ses ptala kdy naučíš Jeníka smrkat.Tak tě nepotěším Lenda se to naučila až skoro ve 3 letech.Odsávání jí nevadilo a byla tak phodlná že když byla větší tak za mnou chodila s odsávačkou že chce vysmrkat.A jinak se nos jen otíral,žádný frkání.
Ahojík
Malá dopo naspala 2h za stálého houpání na míči (ne na p…) a po o spala jen 15 min.Má 38,3 po odečtu,tak dostala Panadol,koupila jsem čajík na nachlazení a nasivin,ten budu dávat 2-3×d na vaše rady a přes den tu Vincentku.Tak jsem zvědavá na dnešní noc,ráno si vám zase postěžuju,můžu?
pet tak Lukáškovi chutnalo?To je super,je to šikulka na poprvé sníst tolik.Maso my dáváme ze skleniček,ale dala bych taky tak 3×3.
jinak my taky jezdíme ještě v hluboké,dokud se do ní vejde,je to takový víc chráněný,než ve sporťáku.A jak bude teď chladno,tak by asi nemohla moct jezdit na bříšku,takže zatím hluboká vede.
Jé vy už myslíte na Vánoce?Já teda vůbec nevim,co za dárky malé.Máte nějaké tipy?
Odsávačku používám ftalátovou,vím,že si ji upravují holky na vysavač i pomocí kelímku od jogurtu ![]()
Flašku používám na čaj MAM č.1 na mlíko Avent se savičkou mAM č.3
Malá se tu na dece řehoní,má vcelku fajn náladu.Kdybych nevěděla,že v noci a přes den nespí,tak si řeknu,že má jen horší náladu.
cau kocky, tak prijela mama na krmeni, uvarily jsme a tady je vysledek. Ta mala hyena se tim snad bavi jak nas muci. Chtela bych videt, kolik z vas by vydrzelo v klidu, mit tohle dvakrat denne
Leni tak Barbie mánie k nám zatím nedorazila,Týna je taky spíš tvořivá-vodovky,modelína,tiskátka,blabla a hry.Ale před pár měsíci si začla hrát s panenkama,tak DOUFÁM,že z Annabell bude na větvi
.Kdyžtak ji dostane Davis ![]()
pet Luky je šikulka
.
na Vánoce se těším jak malá
.Chystám se začít pomalu promýšlet komu co a začít nakupovat,abych měla v prosinci klid
smrkat se Týna naučila brzo-nějak po 1,5roce
maso dávám ve skleničce a víc vám nepovím,Davson prudí,tak jdem ven ![]()
stiko: s tím si vubec nedělej hlavu
Ja mám doma uplně to samé. Tak ted znovu jenom kojím… protože muj drahý nechce už ani sunar jenom prso…říkají mi že je to taky kvuli tomu že je nemocný… Takže pevné nervy ![]()
Dnes máme nějak spací den už po drujé dneska spí. Po prvé spal hodku a pul a ted spí už 20min. což je u něho nezvyk protože věčšinou za celý den naspí tak 20minut… To bude asi tím počasím. Jenom at spinká máma si na chvilku vyloží nohy.. i psa si vzali děcká od nás z baráku že mi ho vyvenčí:) Tak se du natahnout nebo zase utrácat na MMB ![]()
jsem cetla Reo ze taky bojujete, jenze my nemocni nejsme a je to uz dva mesice, taky prevazne jen kojim, je to na palici a to ji za tejden je osum mesicu, co ti na to rekla mudra?
Sebik je jeste malinkej ale tohle je osmimesicni potvora vych… jak mraky
![]()
Stiko: mudra mi řekla že mám pár dní počkat a zkusit znova… no nezabralo tak mi kamoška poradila at zkusím nejdříve banán… Tak dva dna ladujem banán… No ladujem je všude jenom ne v bříšku ![]()
No Štiko tak teda už nevím co bych ti poradila,snad jedině nechat ji vyhladovět a dát až bude opravdu hodně hladová.Já vím že to musí být těžký a na nervy ale určitě to nevzdávej tím že bys jí jen kojila.V 8 měsíci jí už jen mlíko nemůže stačit,potřebuje víc aby si tělo začalo zvykat na normální stravu.Už jsou dávno pryč doby kdy naše babičky zvládly kojit děti do 3 let.Takže je to těžký,ale zkoušej dál a vydrž.Prostě já bych to řešila tím že bych jí nedala MM a čekala až bude pořádně hladová a jediný co bych nabídla tak příkrm.Určitě to taky bude fuška na nervy,ale jinak to asi nevyřešíš.