Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mám tušáka,že na Kačku taky něco leze.....Už pár dní často kýchá a pokašlává,mám pocit,že jí začíná rýma
Teď jsem ji za hurónského řevu zkusila odsát trošku soplíku po Vincentce a uvidím,jak to bude pokračovat…V pátek máme jet ke tchánům,tchýně měla v pátek narozeniny,tak popřát osobně.
Nejsou pro prcky nějaký homeopatika při počátcích chřipky?Jako pro nás - oscilococcin atd…? Nevíte někdo?
Štiko já se u jídla taky někdy pěkně vzteknu,ale většinou,jen když dělá kraviny a nechce přestat.Pak jí chytnu za škraňky,zmáčknu jako k sobě,ona tím otevře pusinku a já tam šoupnu jídlo ![]()
Čauky holky,
nejprve pozdravim Hlavičku a přeju jí hodně sil s Adámkem. Ať si naposled užije
. To víš chlap. Jsi byla zvyklá na holky a Adámek tě pěkně cvičí
. Ale plně tě chápu s tim chodítkem. Nějak si ženská musí pomoci.
Štiko: ty neblbni a uklidni se. Prosim tě dyť ta holka bude mít z toho jedění trauma. Jestli jí takhle mučíš. Ta si bude jídlo spojovat akorát s tim, že na ní mamka řve a pak jí zadusí spoustou jídla. Uvědom si, že ta holka za to nemůže. Prostě jakmile to na tabe přijde, tak se seber a nech jí bejt. Vyřvi se vedle a pak pokračuj. Tim že na ní budeš křičet ničeho nedocílíš. A koukej jí taky dát něco jiného. Neboj tim jí neotrávíš a třebas jí to bude chutnat víc. Vyprdni se na to, že to neni napsaný v knížkách a třebas se chytne. Ty furt mrkev, mrkev. Čoveče ta už by měla jíst taky něco jiného.
Jinak u nás je hnusně, tak Marťas chrupká. Taky bych si dáchla a místo toho tady zase dřepim
. Martin má teď nějaký špatný spaní, tak se moc nevyspim. Jak jsem ale četla, tak je to skoro všude, tak jsem už klidná. Dneska neni doma manžel, tak mu trochu pozměnim harmonogram a uvidíme, jak to bude ze spánkem.
HAMI od 6. měsice : normálně se mi už podruhé stalo, že mi Martin vyzvracel celý oběd ještě při jídle. Oni maji tyhle polévky docela větší kousky a tak mám pocit, že to nějak nedokáže to jeho tělo zpracovat. Prvně jsem si myslela, že mu to dávám moc rychle, ale teď už vim, že to bude těma kousíčkama. A to jsem ty opravdu veliké ještě rozmačkávala. No budud si muset na to dát pozor. Teklo to chuděrkovi i nosem ![]()
chlubení: teda mě neštvěte. Já mám vždycky z vás depku.
Ale abych se taky pochlubila, tak právě s manželem prožíváme takovou renezanci v našem sexuálním životě. (chybí mi tu blažený smajlík
). Jizvička se zahojila (konečně) a teď no paráda.
pipi mas uplnou pravdu, mame z toho jidla uz obe trauma, prechazim zase na kojeni a vecer sni aspon trosicku kase
Jeje je úžasná,ale ta cena teda taky
stála skoro 2tis.
![]()
Ali ![]()
Stiko souhlasím s Pipinou,takhle jí jídlo akorát znechutíš
Nehledě na to,že až bude starší,tak si snadno zpočítá,že je jídlo super „nástroj“,jak mámu „dostat“ a to si s ní teprve užiješ.Rozhodně to do ní nervi,u nás to třeba funguje (i u Týny) stylem Nechceš?Tak nejez
. Žádný mimino dobrovolně hlady neumřelo
.Tak jí zkus nabídnout něco jinýho nebo počkej,až bude mít fakt hlad
A buď v klidu ![]()
Štiko: tak si zase myslim, že k tomu přistupuješ zbytečně zavrhovačně. Spíš než bych se vracela jen ke kojení (což by zapříčinilo akorát to, že to dítě si na něj víc a víc bude zvykat) bych zkoušela něco jiného. Vem si , že už je chytrá a dítě začíná víc a víc vnímat. Určitě bych s tim nekončila. To bys udělala chybu. Co takhle jogurt, ovocnou přesnídávku, banán, kukuřičné křupky. Prostě něco jiného než je zelenina. Musíš zkusit všechno, než hodíž flintu do žita. Přeci nebudeš Káju pořát kojit ![]()
STIKO: Take se pridavam k nazoru Pipiny a MAK (pamatuji si, ze mne nasi nutili u obeda sedet hodiny - sem to mela studene, oni rvali na mne, ja bulela, a kazdeho dalsiho jidla se desila) a dodavam, ze KOJENI ji brzy stacit rozhodne nebude. Dyt ji bude pristi tyden uz 8M!
PIPI: Covece, tak s tim Terka problem nema s temi kousky (tedy prvni dva dny mi udelala u jidla takovy brajgl, ez to se nedalo, ale pak si zvykla).
Tak Terezka mi na chvili usla, snazila jsem se taky usnou, ale pres tu z***venou rymu nemuzu zabrat
Tak si du dat aspon dasi chod obeda ![]()
no ona hlad ma, cuca si ruce a taha me za triko, chce jen prso potvora
Dneska jsem extrapilná-umyla jsem okna a vyčistila sedačku
akorát Lucci možná bude muset zítra sedět na zemi,prže si nejsem jistá,jestli ještě někdy uschne ![]()
Pipi tak to je super,taková renesance ![]()
Mates strejdy je mi moc líto ![]()
Jeje: dělá mi to jen od těch HAMI. Oni mu chutnaji, ale prostě nevim jak jim těm dětem dojde, že maji použít zuby a né hned vše spolknout. To je pro mě záhada. ![]()
Mak: to obdivuju. Ty jsi umyla okna? Tak to já naposledy ještě v šestinedělí
. Tento týden se ale „konečně“ začneme stěhovat, tak to doufám vylepšim.
Ja vam tak zavidim ze vam tak papaj, obe ty obedy nenavidime, ja se div nevzteknu a ona akorat place, budu jen kojit a zeptam se ted na to mudry na osmimesicni prohlidce, jde o to ze se bojim ze nebude mit vitaminy ![]()
Pipi: A ty sunarkove 6M jsi urcite uz take zkousela ze? Ty jsou take huste ale ne tolik jako hamácké. A zkusit to treba na stridacku, aby si zvykl?
No okna - ja cekam porad jestli nam budou zateplovat enbo ne, jeste ze bydlime az v sedmicce kam nidko nedohledne ![]()
Jeje: jo, ty Sunárkovské jsou v poho. Já to střídám. Jednou vařim. Pak dám Hami nebo Sunárek. Prostě aby to měl pestré. Jen nekupuju ty ,kde je kopr. Má to takovou divnou chuť
.
Pipi v šestinedělí,jo
Tak to zas obdivuju já tebe
.Moje okna zažily dotyk hadru naposledy před rokem a myl my je brácha při stěhování
![]()
Jeje no my bydlíme v jedničce a kolem samé důchodkyně,co svoje okna furt glančej ![]()
Štiko, myslím, že bys to neměla tak ostřit. Zkoušej různý druhy, masíčko, různou zeleninu, sladký…a nekřič na ni, ať jí fakt nevypěstuješ odpor k jídlu na celý život. Tak zkus třeba místo zeleniny sladkou kaši nebo přesnídávku, prostě něco jiného, třeba ji tím překvapíš a začne baštit. A neboj, ono se to časem podá. My taky pořád ještě baštíme konzervu na třikrát. Anebo jí zkus dávat příkrm v jinou dobu než v to poledne, kdy je zvyklá. Abys nabourala ten její odpor.
Okna - tak ty jsem nemyla od těhotenství, na začátku jsem nesměla, pak už jsem nechtěla a teď tedy nemám energii na nic než na hlídání Jonáše. Ještěže tu teď mám mého tátu, malého zabaví a já můžu dát chvíli nohy nahoru…
Baru ja zkousim vsechno mozny, mam nakoupenejch asi padesat ruznych prikrmu od hami, hippu a sunarku, maso, zeleninku a ovoce, to ji jeste nechci davat, pak uz nevezme zeleninu do pusy tuplem, ale zase aspon nejakej vitamin by snedla. takhle ale mi vyjde jidlo treba az na treti az patou a v sedum dam kasi a boli ji brisko.