Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak u nás je to v poho. Po návštěvě lékaře nám bylo naordinováno dvou denní mrkvové šílenství bez mléka. No nakokec jsem vy:,–(ila pouze sunar a u té mrkve jsem alespoň kojila. Ale naštěstí to pomohlo. Teď už jedu klasiku a zase bobkujem. Dle doktorky ho to mlíko vždy vracelo do původních problémů. Teď už je to redy. Akorát po té nemoci je Martin nesnesitelný. Nechce si vůbec hrát. Nejraději by se nosil. Po lezení ani památky. Když ho položim, tak dá ruce nohy nahoru a kňučí. Mě z něj už jebne. Včera jsem ale potkala kamaráda, který je po těžké autonehodě a je nepohyblivý s postižením mozku. Dá se snim ale normálně mluvit akorát je to poznat na řeči a samozřejmě jezdí na vozíku. Vyprávěl mi jak v každé léčebně kterou navštívil byla třída těžce postižených dětí, které neměly nohy nebo ruce. Byly nepohyblivý. No prostě ať prý jsem ráda že jenom zlobí. Jsem se styděla jak malá. Jsem mu hned říkala, že se pěkně rouhám.
Hned mu ale říkám, že už se vidim až mě bude jednou týrat a já si budu říkat: Hlavně že je zdravý!!
. Se tomu smál.
PiPi ty jsi mě pobavila!!!!!!!!
Ale víš,že když se mě někdo ptá jak vypadám,že se taky často přirovnám ke Quasimodovi?!!!!!
Ty jsi prostě naše velká kecka!!!!! ![]()
Štiko Péťa taky tahá maximálně pět minut,nejhorší je teď nakojit ho někde na veřejnosti,to se toho prsiska pustí i dvacetkrát do minuty a je na zabití!!! Pořád čučí co se kde děje,pak si vzpomene,že jako něco dudal a otočí se na mě a \když už mám prsisko schované a on se otočí a jako zjistí,že není se k čemu přisát,tak začne nadávat a brečet,zmeťulda jeden!!!!
Jinak mi malej začal míň jíst, neměl problém sníst skoro celou velkou skleničku a teď má probémy shamat půlku malé…ale nevypadá,že by strádal!!!!
pupík!!!!!
TOHLE NECTETE, JE TO NEJDRIV SMUTNENI A PAK JEN MACHROVANI!
Zdravim vas, devcatka, po delsi odmlce,
ja mam ted fakt blby obdobi
Umira nam jeden clen rodiny, je to strasne smutny, doktori mu nedavaji temer zadnou nadeji
Do toho mala porad spatne spi, ale uz to aspon neni vstavani po pul hodinach, to uz bych visela. Ale jdu se tak trochu pochlubit, protoze posledni tyden Nellinka dela kazdy den pokroky, asi mi chce zlepsit naladu, laska moje malicka
Teda laska je to velika, nejvetsiiii!!!! ![]()
Sakra, me tu chybi ti smajlici ![]()
Uz umi: „Papa“; „Udelej prasatko“ a udela takovej ten ksichtik a funi u toho; pak „Jak je velika Nellinka? Taaaak je velika!“ a zveda rucicky; „Dej pusenku!“ a celou me olizne;„Jak se mas? Tak tak vselijak“ - neumi tocit rucickou, ale macka pesticky, jakoby mavala:D; „Jak dela auticko?“ „Brrrrrrrm“ - teda jako „r“ jeste rikat neumi, ale prdi pusenkou
„Tany-tany“ (jako zatancuj
) a zacne se houpat na kolinkach; „Paci-paci“; Hopsa-hopsa" a skace na me.
A uz si sama seda bez drza a kleka a dnes jsem ji nasla v postylce, jak stoji a hopsa
A pritahuje se v autosedacce za to madlo a vyleza z ni…
Papat umi krasne, ale vetsinou si u toho musi sundavat ponozky a mlatit me do ruky. Vcera si kychla s plnou pusou a ja byla jak hovado…
Hura, moc se omlouvam za machrovani, je vas tu spousta sikovnejsich, ale me to dela takovou radost. Nemam videa v PC,tak jsem vam to aspon popsala.
Dobre dopoledne, nemam vas doctene,
noc pres kopirak jako ta minula + ze Terezka mela 39 horecky (po odectu).
Jenze ja vubec nevim jestli to ma ode mne - jako bacil nebo to byli zoubky protoze si neustale sahala do pusinky.
Navic Panadol vubec nezabiral. Mela to 3 hodiny nez se to srazilo ![]()
Uz jsem pomalu silela. Navic jak nemame to auto a v noci, kdy jsem vecer vyrazila manzela spat do obyvaku (1) s nim nemluvim 2) je take nachrmlany) takze jak je na to clovek sam, asi je to v noci horis nez ve dne, kdy je prece jen veseleji.
Tak nevim, jeslti mam jit k doktorovi jiz dneska, nebo jeste pockat jak se to bude tvarit dneska a zabehnout tam zitra ![]()
Jsem hrozna.
Zuziku: mame to same. Jak neni po Terezcinym tak se zacne vztekat a jecet. Nebo kdyz ji vezmu neco co ji nepatri (kdyz se dostane k ovladaci, nebo mi vezme vlhcene ubrousky apod). tak take jeci jak pavian.
Matessko: Nellinka je sikovnoucka a umrti v rodine mne moc mrzi ![]()
Zbytek sem necetla - tak se omlouvam
Jdu za prdelkou moji malinkou milovanou.
Holky já jsem asi magor,
ale Péťa má na hlavičce viditelnou žílu,která vede od levého spánku do porstřed no a dneska jsem jakoby tu žilku přejela prstem a ta hlavička jako by v tom místě kde je ta žíla byla prasklá…já nevím jestli jste mě pochopily…prostě jak kdyby měl v lebce mezeru kterou vede ta žilka… přemýšlím,že ze sebe raději udělám blbce a půjdu s malým k doktorovi
Jeje: já šla s těma horečka hned a doktorka mě pochválila. Já bych určitě nečekala. Doufám, že to nic neni. Jinak mi doktorka poradila na horečky střídat po 4 hodinách paralenový čípek a 2,5 ml ibalginu.
Liško: Martin má úplně stejnou rejhu ve který je žíla. Říkám si, že to nic nebude, když mu doktorka pokaždý tu hlavu projíždí a nic neříká ![]()
Ahojky
Tak manžel ještě žije,ale má pořád rýmičku…Má dnes svátek,tak na véču dělám pstruhy na másle.Na oběd nevim.
Žanet přeju,ať se maminka co nejdřív uzdraví a taky,ať brzy někoho najdete na tu práci…
Lišti náhodou je to pěkný,jak o tobě Anetka mluví a chlubí se
No pro nás,ale chápu,že pro tebe je to ostuda
![]()
Jeje,že by ty zoubky tak zlobily??Tak ať je Terezka brzy fit a jestli jsou to zubáci,takuž aby vylezly!!
Matessko Nellinka je šikulka,jen se chlub
My si to rádi přečteme,že jo?
Matess: ta Vaše Nelinka je prostě skvělá. To vždycky slintám nad jejim uměnim. Kort když vidim toho našeho Tyntydlína že se akorát vzteká ![]()
AHOJ,AHOJ,AHOJ,
konečně jsem tady ,od pátku jsem už měla výstyvní absťák.
Teď jsem vás dočetla,bylo toho hodně,ale já četla mooooc ráda
.Dělala jsem si poznámky tak to na vás za chvíly nahrnu,ale nejdřív -jak jsme se měly
všelijak.Hody super,sešla se rodinka,poplkaly jsme a pochválily mě Lucinku.Ale v pátek jsme měly úrazový den ,Leňa sebou majzla ve cvíču přímo na bradu ,takže byla krojačka s monclem na bradě a na koleně.Na to spadla 2× a to tak že večer bylo koleno jak balon a už jsem se viděla na pohotovosti.Naštěstí se to rozchodilo jen zůstal modrák který vykukoval i pod silonkama.
Pak stáhnu fotky a dodám moje princezničky.
nosík čistíme každý večer,někdy i ráno a myslím že to není na škodu.Vždyť ty prťata si nemaj jak samy nos pročistit.
spaní přes den
no koment,protože my spíme rádi,hodně a dlouho
Štiko to je dobře že neteř konečně otočila,ale zajímalo by mě kdo a jak na ni zapůsobil že se tak změnila,protože z toho co ti psala před tím si mylím že sama od sebe názor nezměnila.A kojení u nás trvá tak max 5 minut,Lucka saje jak divá a já mám někdy pocit že mě to tahá i s mozkem.
Amerika no jo holt člověk si řekne „zletá amerika“ ale ono to tak není.Známá tam má dceru a už 2× jí nepustily přes celnici,prostě se jim nezdáte tak vás nepustí a můžete mít víz fůru.Takže Žanetko přeju ti ať se všechno co nejdřív obrátí v dobré,hlavně ať je maminka v pořádku.Těžko se rozhoduje práce x dítě a já ti to rozhodování vůbec nezávidím,jen bych řekla že práce bude vždycky,ale děti jsou malé jen chvíly a co se jednou zanedbá to už nikdy nedoženeš.Moc jsem tě nepodpořila,co
,ale já to tak prostě mám,pro mě jsou moje děti priorita i kdybych jim musela všechno obětovat.
Has ať se vám brzy očička zahojí,protože si vůbec nedokážu představit udržet takhle malé dítě bez jídla a pití.Měla jsem to v listopadu když šla Leňa na tu operaci kýly,bylo jí skoro 5 a byl velkej problém vysvětlit jí že nemůže papat,strašně jsem to protrěla,takže takový mimi držet o hladu je nad síly milující maminky.
Pet tak už jdete na to taky,tak držím pěsti ať Lukáškovy chutná a nemáte takový trápení jak u nás. ![]()
Lišti Anetka je skvělá,já bych se taky za ty výroky styděla,ale v duši by mě moooc hřály
.
Mates napsalas nečtěte to,ale já to přečetla a stále musím tvrdit že Nelinka je moc šikovná.
Jeje neváhej a šupej k dr.Radši ať se na Terezku koukne i kdyby to měla být banalita,vždyť od toho tu ty doktory máme.
A na závěr chlubení my sice stále nesedíme,nestojíme ani nelezeme,ale zato umíme výstavní pápá,paci paci-to děláme rádi a stále,takže jsem už přemýšlela že ji dám do komparzu do nějkého zábavního pořadu aby jim to odtleskala a krásně říká MÁMÁ a přesně ví kdo to je.No jinka už celkem nic,umí prdět na pusu,dělat obří bubliny a na tatínka volá Haňa a to teda nevím proč
![]()
Tak u nás taky kašel a rýmička, ale u Justí.
Zatím rozcupovala papírový kapesník, ale vysmrkat se, to né.
Vystříkala jsem jí nosánek Vincentkou, tak teď utírám takový spolík.
Jeje - já bych šla být tebou už dnes, od zubůmůže být zvýšená teplota, ale ne horečka.
Matess - vážné nemoci a žádná naděje, to je vždy velmi smutné. Co dodat. Člověk se se smrtí svých blízkých asi nikdy nesmíří. Neliss je šikulka, Justí umí jen tak tak všelijak, už asi 2 měsíce, ale víc ani ťuk. ![]()
A zbytek až večer, páč Justí je protivná extra speciál. Jsem jí teď uzmula obal od kartáčku na zuby a nedala za něj adekvátní náhradu.
Ani nevařím.
Si asi koupík u Číňanů kung pao s nudlema až půjdu do města. Čus.
Tak ještě Pet dneska taky nevařím,mám tu řízečky od včera,ale na tento týden plánuju-špenát a bramboráky,rizoto,bramborovej guláš a taštičky s povidlím a mákem.
Lišti a má tu prasklinku i na druhé straně?Není to ta podélná fontanela?Ty jsou tak jako na urovni spánků,ale měly by být na obou stranách.
Ahoj,
ježiš, já to zase všechno zapomněla.
Žany , to víš, vždycky je chvíli líp a chvíli hůř. Tak ať se to u vás brzy přežene a je zase dobře. Já bych taky nechtěla dát Luci do jeslí, ale moje nevlastní sestra žije v Belgii a tam po šestinedělí jdou normoš do práce a obě její děti jsou úplně v poho, jesle a školku mají rádi, moc rádi tam chodí a jsou supr samostatný a nebyli zas až tak moc často nemocní.
Has , vítej zpátky ![]()
Žíla , tu má Lucinka taky takovou jako v prasklé hlavince. Ale asi to teda bude normální.
No jinak já i Lucka máme rýmu i kašel. Tak přejem všem nemocným brzké uzdravení.
Ahojte, tak dopoledne jeste terce zacalo tect z nosika a zacala kuckat, takze za chvili jdeme k dr ![]()
strasne mne mrzi ze to dostala od nas. zvlast kdyz bere ta ATB! K cemu kurna pak jsou ? ![]()
Cau kocky, teda to byl zase boj u obeda a to jsem tam zamichala celou karotku, nemuze ale prece jist furt mrkev ne? No nakonec jsem zacala silene rvat a ta se tak lekla ze jsem ji nemohla utisit
, no je to vo nervy, potvorajzna nezrava.
Jeje, tak at je Terezka brzo fit a ostatni marudci taky.
listi, my mame tu zilu na obou stranavh hlavicky
Matess, to je teda sikulka a s tim umiranim me je to lito.
Ovoce- no asi ho zacnu davat a ty krupky jsem dneska taky koupila kukuriccne a ryzove, tak uvidime.