Poradna duly
Jana Čurdová
ok, dekuju moc Heliku, snad to prejde. Holky, myslite ze muzu pit dobrou vodu -citronovy caj, Cerny caj by jsme ted nemeli, ale nevim kolik tam toho davaj. Uz vazne nevim co pit, nic mi nechutna a colu a sprite nemuzu. Juicu jsem prepita a myslim, ze po tech ananasovejch a tak tloustnu. Tang je svinstvo a ochuceny limo jupici taky, tak vazne nevim. Holky uz Vam topej? My tady mame peknou kosu.
Stiko , s tím pitím ti tak rozumím
nic mi nechutná (nebo to nemůžu
). Teď jsem chvilku na filtrované vodě bez bublinek
![]()
Barvení vlasů - za těhu jsem byla zatím jednou, ale myslím, že s tím do konce nevystačím
ale nebojím se toho. Dle již zmiňovaného odkazu www.porodnice.cz barvení nevadí.
Tmavou čárku pod pupíkem taky zatím nemám, ale asi je ještě brzy.
Kalhoty už taky nezvládám, takže v sobotu pořádáme s manžou záchrannou akci, a pokud ani tentokrát nic nekoupíme, tak v pondělí asi nejdu do práce
Mám sice od švagrové riflové kalhoty z CAčka, které jsou úplně super, ale jsou z laclem, tak mi na ně přijde zatím brzy.
A mám na vás dotaz. Chceme vyrazit na ten nákup a nechci být za blbku, ale fakt to nevím. Jaký je rozdíl mezi těhotenskou a mateřskou (s odepínacími košíčky) podprsenkou? Není to totéž?
A ještě dotaz na ty kterým chodí mail z rodiny.cz.
Dneska mi ráno přišel s tím, že… jste v 15. týdnu, 1. trimetru…
![]()
Já myslela, že už jsem ve druhém ![]()
heliku, ta tvoje blondata holcinka je krasna, podle toho jakej ma kuzkuc to asi bude pekny cirte
. Vsimla sem si, ze jste z haju, nemela dneska ta tvoje princezna na vychazce ruzovej satecek uvazanej na pirata? ![]()
Tak jsem do galerky vložila nějaké fotečky ![]()
Teď nám odešel foťák tak snad nebudu mít vyfocené ani břísko ![]()
Zanet , fotka s Barčou je speciálně kvůli tobě
(mí pejskaři mi rozumějí
)
stika no jasně
ty jsi odtud? Tak to se můžem poznat né?
Neblbni a nepřeháněj čaj si dej, jinak je dobrý ovocný čaje
Mne už od prvního těhu chutná obyč voda ![]()
Zuzika: Me taky chodi mejly z rodiny a podle nich jsem ve 2. trimestru a 16.tydnu. Podle metriku v 15.,tak nevim, jak se to bere.Jsem z toho ted zmatena
A ten 2. trimestr zacina ve 14.tydnu,ale me to na rodine taky v tom 15.tt tak spatne psali.
Galerka se nam pomalu rozjizdi,ja tam bohuzel (nebo spis bohudik)nemam jak dat fotku
Snad to ale nekdy nejak udelam…
Jo uz to chapu,udelala jsem si v tom jasno. Podle metriku jsem 15 tydnu a 1 den tehotna,tudiz jsem v 16.tydnu
Zase jsem ukazala,jak jsem blba
Jdu radsi spat, dnes jsem straslive utahana ![]()
Matesso - nejsi blbá, jenom těhotná
A hlavně: nejsi v tom sama!
Míšo - já jsem taky teď dva dny lehounce špinila, ale dneska jsem byla stejně objednaná k dr., tak jsem si počkala (jen jsem vlezla na www.porodnice.cz, jak tam má i-netovou poradnu MUDr.Koucký, bylo tam spousta dotazů na podobné téma a všechny odpovědi ve smyslu, že pokud nejsou jiné potíže nebo není jasně červená krev, tak nestresovat, tak jsem se uklidnila). No, u mě je to daný nízko položenou placentou a ta její poloha, vzdálenost a tak se jinak než utz zjistit nedá. Paní doktorka rozhodně říkala, že do nemocnice jenom kdyby to byla krev. Proti praskání cévek mi předepsala Ascorutin a mám se trochu víc hlídat, žádnou námahu
. Když si k dr. brnkneš, nic nezkazíš.
V té dr.Kouckého poradně taky je spousta dotazů na barvení vlasů a na škodlivost ultrazvuku a k obojímu píše, že to mimísům neškodí a já si to teda myslím taky. Ono by se pak asi nemohlo skoro nic. Nejspíš to ale taky bude u každýho jiný - kdybych třeba měla ohledně ultrazvuku tak silnej „blbej pocit“, jak psala Helik , tak bych ho taky odmítla.
Jinak hlásím negativní tripplíky (hurá hurá!) a děsně úspěšnou cestu MHD přes celou Prahu, holky, jela jsem úplně sama, metrem a tramvají a pěšky a nikoho jsem nepozvracela ani jsem neomdlela. Jipí!
Pak jsem se zastavila v práci, všichni mi vynadali, že mám malý břicho (tomu nerozuměj!
) a teď už jsem doma a za chvíli půjdu do pelechu.
Pro Žanet do seznámku: ultrazvuk 20.tt (u mě teda to bude v 21.tt) 21.9. a kontrola 26.9.
Pa a dobrou noc všem holkám a bříškům!
Majda
Tak jsem si chtěla počíst a tady se mlčí
No nic, já si vzpomněla co do nás všude v minulém těhotenství nalévali, čaj Roibos. Já minule chodila na cvičení, jak jsem byla pořád doma, tak alespoň nějaké vzrůšo, bylo to příjemné a člověk se seznámí a vymnění si i názory. Takže maminy DOPORUČUJI ![]()
Jinak mně dnes prďola pěkně kope, už to i bolí, tak uvidíme jak to bude dál ![]()
Přeji dobrou noc
Matessa: to vazne blba nejsi, protoze ja celou dobu premyslim, proc jsem v tom mailu vzdycky o tyden napred. Dekuji za to, ze si mi konecne osvetlila tu zahadu. Jinak ja mela dneska v mejliku, ze nase miminko ma dneska 100 dni ![]()
Dneska manzel (nadseny do fotbaloveho klubu bohemians) brouzdal po jejich strankach a prisel mi oznamit, ze nasemu drahemu SYNOVI uz objednal bohemacke dupacky
NO hotovo. Tak jsem mu hnedka rekla, "chudak holcicka bude chodit v bohemáckým
"
No ale stejne ten vnitrni pocit mi rika, ze to bude kluk, ale to manzelovi prec rict nemohu ![]()
Majda2 ahojky, já z UTZ nemám zas tak špatnej pocit, jen mi příjde dosti zbytečné dělat ho např každých 14 dní, minule jsem třeba mněla 2 za den, jenom že nemocnice nevěřila mojí lékařce! A je to jako se vším NIC nepřehánět, vše s mírou. A když si vemu ekonomickou situaci ve zdravotnictví, nechápu spoustu úkonů. Například genetické testy jsou dobrovolné, ale chodí se nějak automaticky, UTZ je doporučen, ale dělá se pořád. Kdysi jsem četla kolikrát by se dle světové zdravotnické organizace mněl dělat........ No nic je to jako s tím č.čajem nebo kávou, klidně si to dej, ale né litry
To jen pro upřesnění.
Holky já našla jeden ze svých kočárků a celkem levně, ale manžílek se tváří… No jo musíme koupit gumy na auto, vydali jsme se na plasťáky a holka jde do školky....... nemá to jednoduché brouček ![]()
Majda2: gratuluji k testikum a k uspesne ceste domu ![]()
Co se tyce tech ultrazvukum, tak si take nemyslim, ze by to skodilo. Samo, ze je blbost je delat kazdy druhy den, nebo kazdy tyden.
K doktorce chodim jednou za mesic a ta mi mimi prejede behem minuty a na velkem 5-minutovem ultrazvuku jsem zatim byla jednou. Tak si take nemyslim, ze by to nejak prehaneli. Kazdopadne se vzdycky na to moc tesim, protoze zase vidim toho sveho broucka.
Jo Heliku gratuluji ke kopancum, take si je uzivam jiz tretim dnem ![]()
asi to vazne bude bohemák ![]()
Heliku, rada te poznam, ale jestli ti to nebude vadit, tak az po tech tripl testech. Ted by jsi ziskala jen vystreslou a vydesenou spolecnost a to bych nerada ![]()
Po dvou a pul mesicich co jsem mimo spolecnost jen cucela z okna a modlila se at se mimi drzi, se musim dat trosku do kupy. Komunikuji s lidmi hlavne pres net, protoze sluzebni mobil kdyz jsem tak dlouho doma me zabavili a ted si ho platim a nikdo nema cas se se mnou vykecavat o mych problemech.
Holky, zase uz od tri hodin rano nespim, uz at to mam taky za sebou jako vy vsechny a vrhnu se na nakup oblecku
papa
Ahojte, pekny patek (jupíí patek
)
Vy jste se teda ale rozjeli, ja na vas jukam jen v praci, doma neni cas. ![]()
MaK … NERIKEJ MI ZE CHODIS K DASTYCHOVY.
Od ni ja sem presne odesla, pac mi (presne jak rikas) par veci nesedelo.
Jsem na Pankraci u novyho Dr. nekdy od kvetna a nemuzu si stezovat. Sice to pak na matersky budu mit pres celou Prahu (bydlim za Uvalama) ale nelituju. Hlavne mi vadilo jezdit na UTZ na Karlak, to je fakt vopruz.
Proto sem hledala Dr. s UTZ v ordinaci. Štika … ja piju vsechno na co mam chut. Kazdy rano kybl (0,5l) cerneho caje s mlikem, pres den nejcasteji vodu, nekdy bylinkovy caje, doma delame Tang (hodne redenej-jeden sacek na min 2l), v hospode si nejcasteji davam 3dcl dzusu+2dcl sodovky smichat. Taky si dam nekdy kafe s mlikem (1×za 14dni a vic), od pritele se klidne napiju piva nebo ochutnam vino. Takze fakt piju vsechno (krome alkoholu) (i colu) a neresim to.
Barveni vlasu … mam mesic do svatby a NUTNE potrebuju ostrihat a nabarvit. Ale podle vasich zkusenosti s ne/chytanim barvy si reknu asi jen o sampon (DD-je sampon to samy co preliv??
)
UTZ … me dela Dr. UTZ kazdou navstevu, tj. 1× za mesic. Jsem docela rada, pac jen tak vysetrenim podle me nejaky zavady nezjisti. A ja mam alespon jistotu, je to vzdycky stejne rychlovka na cca 2 min.
Tak piste kocky, dneska mam relativne cas. ![]()
P.S. DD = Debilni Dotaz ![]()