Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Adámek je nemocný tak jsem dneska ani nešla cvičit. Proletěla jsem diskuzi a nad nahýma tatínkama u porodu jsme se s Adamem pobavili oba. Někteří lidi jsou fakt divní ![]()
Dneska jsem se dozvěděla, že budu muset na vyšetření krve před porodem protože moje mamka má chronickou trombózu. No jsem docela ráda protože jsem měla strach aby se u porodu něco nestalo. Trombozy jsou u nás v rodině dost rozšířené. Akorát teda můj gyn. dr. nad tím mávl rukou a když to dnes řekla mamka u svého dr. kam chodí s tou krví tak řekli, že určitě musím přijít.
MARTY: tak to je super, že máš takové zážitky z toho 4D utz. Mě to moc mrzí, že to u nás tak dopadlo. Těšila jsem se na to a větší zážitek mám z normálního utz. Adam to pouštěl v sobotu babičkám a mi bylo skoro do breku, že je to jen jednou za život (teda u mě) další mimi už neplánujeme a vůbec to nevyšlo. No jsem zklamaná ![]()
ANN: to je teda přístup když to nevyjde tak tě objednají na jindy a nemusíš platit. My jsme zaplatili a zklamaní odešli
no už s tím nic nenadělám.
EMANKO: ta žárlivost to je jen teď v těhu nebo to máš i normálně
ale jasně, že Adama bych u porodu nahého taky nechtěla a ho by to naštěstí ani nenapadlo ![]()
Holky užijte se předporodní kurzy ![]()
A.
Endy, tak se sejdeme tam, tedy ja te stopro nepoznam, ale ja jsem mrnava a kulata a budu mit cernou zimni bundu s kapucou a dzinovou tehu sukni s laclem, tak se tesim… Kdyz vlezete do arealu nemocnice hlavnim vchodem tak je to porad rovne a je to snad uz druhy bilo-hnedy barak po prave strane - proste hned na te ceste kde je i vjezd, tak by to melo byt jednoduche. A ten sal budu hledat taky, to nastudovane tedy nemam…
A to si tedy uzivas s kockami ucouranymi, mne staci kdyz se mi stridaji na hlave… ale vetsinou jsem lina vstat a vyhodit je za dvere. Oni asi potrebuji zjistit, jestli jim nekdo neleze do reviru, ale venku je jim zima, co? No mozna kdyby ti zbyly nejake teple oblecky na mimi ![]()
Ajji, nebud smutna a at je Adamek brzy zdravy.
Marty, co vykoupany kocour?
Ajjaa, Bára je nemocná taky, ale jenom s rýmou a zítra asi pomaže do školy. Na štěstí už neřeším hlídání, táta je v důchodu a Bára velká, takže se vyspí a v 10 hodin se přesunula k němu. Ale malý nemocný děti … no ještě si to pamatuju.. ten strach, že mě jako čerstvě rozvedenou samoživitelku vyhodí z práce a já budu bez peněz, fujtajbl. Byla jsem tenkrát hubená jak nikdy. Žárlivá právě normálně nebývám vůbec, popadlo mě to až teď
Ani nevím proč, doufám, že jsou to jenom ty hormony. A bylo to přesně naopak, Petr mě děsně balil a já ho ze začátku nechtěla, asi 2× jsem se s ním rozešla, že k němu nic necítím. Docela si se mnou užil. A teď mám pocit, že mě jako dostal, že máme po svatbě a já jsem těhotná a žárlím na něj. Je o 2 roky mladší, jestli třeba se taky neobávám budoucnosti - ale 2 roky nejsou zas tak moc, ne? Fakt mi hrabe, samozřejmě má svoje mouchy, ale úžasně se chová k Báře, ke mně. Možná mi vadí, že teď mě fakt jistou, on teď na mě nemusí žárlit vůbec, teď jsme všechny dost dobře posichrovaný, co?
Třeba teď ve středu jede na 3 dny služebně do Brna a já si hned představuju, co tam bude vyvádět a to mi nikdy nic nevyvedl. No snad to nějak zvládnu a pak se zase srovnám. Vy to vážně nikdo nemáte? ![]()
Emanko, já jsem taky žárlivka, hlavně teď mě to tak mrzí, že vypadám a pohybuju se jak slon a funím… teď v pátek měli ukončení z fotbalu, prý bez bab, minulý rok to bylo i s manželkama a přítelkyněma, tak mi to bylo divné. Ale moc mě to tam nebavilo, protože jsem řídila a byla tam jediná střízlivá. Letos ale na mě ušil habaďůru s tím, že je to bez bab a v ten den, kdy jsem se ho ptala, proč je to letos takhle, tak z něj vylezlo, že je to vlastně i s ženskýma, ale že oni se s těma nejbližšíma klukama domluvili, že tam půjdou sami. Tak mi to tak přišlo líto, že mě tam vlastně nechce i když mě se tam taky nechtělo, zase bych nepila a ještě takhle kulatá, ale šlo mi o ten princip. A navíc se s ním nebavím, protože se mi včera ještě přiznal, že tam vlastně ten jeden holku měl a vůbec tam bylo bab více, protože to neměli jako uzavřenou akci, ale i pro veřejnost tam byla objednaná jakási kapela, takže tak. (a byla tam jeho bývalka
)Jsem naštvaná, že mi lhal a nebavím se s ním. A to mi přitom nelže a taky nikam nechodí, ale zkrátka je mi to líto ![]()
HOJ ![]()
E.V.I., já teda pořád zkoumám, po kom to naše mrně bude, zatím to vypadá, že má víc z tatínka (a ten je na to náležitě pyšný
).
MOSE, kočičák se semnou pak celou sobotu a neděli nebavil. Chodil kolem mě a hlídkoval,kdy ho zase mrsknu do sprcháče-chudinka se celou sobotu s tou srstí nadřel. Kdyby se to pako nebálo fénu, mohl být suchej za půl hoďky, takhle se pucoval půl dne
Dneska se ale už přišel zase sám od sebe 2× pomazlit
Takže zase všechno dobrý ![]()
A k tomu žárlení…no, já jsem žárlivá normálně, ale už o moc míň než dřív a naopak teď jsem nějak v klidu. Jaromír jede teď na CT a PA do Maďarska na služebku a semnou to ani nehne. Dokonce jsme řešili i co na Silvestra. Máme možnost jet na hory do chaty a já ho tam div necpu násilím, aby jel i bezemě, aby si zasnowboardil a on sám nechce
Trochu se totiž bojim, je to už přecijenom pár týdnů do porodu - stát se může cokoliv a co já někde na samotě v horách…ještě to promyslím, nadruhou stranu bych ráda jela aspoň na prochajdy, zatímco se ostatní vyblbnou na svahu…no, uvidíme…
Tak já mažu nakutě.Zítra zas do práce…ble…
Dobrou noc a pohlaďte tentokrát ty vaše malý marůdky, ať jsou zase brzy fit
![]()
Ahoj,
tak u nás se ještě pořád marodí takže vynecháváme dnešní školičku a všechny akce tohoto týdne. Za chvíli dorazí kamarádka je ve 35. týdnu tak to má za pár ![]()
Holky neblbněte těhotné ženské jsou krásné a chlapi jsou na vás (nás) určitě pyšní. Vždyť nosíme jejich mimina ![]()
EMNAKO: vypadáš moc dobře podle fotky a věkový rozdíl 2 roky fakt nic neznamená. Jo něco jiného by to bylo kdyby nám bylo 18, ale teď je to myslím v pohodě ![]()
EVI: no tak na tvém místě bych byla upřímně taky nasr… a bylo by mi to líto. Tak třeba si to ten tvůj chlap uvědomí a bude ti to teď vynahrazovat ![]()
A.
Dobré ránko,
Ajji , máš pravdu, teď si mě pořád předchází a sleduje mě a žertuje a rozesmívá mě a pusinkuje, ale já se s ním bavím tak obecně, i když je fakt, že ten smích nejde občas udržet. Já zkrátka neumím být dlouho naštvaná, ale zase chci, aby si uvědomil, že mi to není jedno a že mě to mrzí. Jinak přeji, ať je Adámek brzy fit! ![]()
E.v.a.: to, co popisujuš, je naprotá klasika. Nedorozumění, o kterým určitě sama víš, že nic neznamená, ale stejně mrzí. Úplně tě chápu. Přesně v tomhle duchu to probíhá teď u nás. Rozumem vím, že blbnu a je to zbytečný, ale nedokážu si pomoct. My se teď pořád dohadujeme kvůli stavbě. Já jsem vždycky totiž měla chlapy, který sebou nechali orat, všechno bylo na mě a jí si na to zvykla. A vždycky jsem chtěla chlapa, ze kterýho budu mít trochu respekt. A teď ho mám a trochu narážíme. Jsme oba tvrdohlaví a když se začneme o něčem dohadovat, je to o nervy. Např. před měsícem jsme vybírali barvu okapů - já chtěla stříbrný, Petr v barvě střechy, která v tý době měla být červená. 2 hodiny mi vysvětloval výhody a po fakt docela bouřlivé debatě jsme radši změnili i barvu střechy na hnědou s hnědými okapy, protože červený jsem fakt nechtěla. To bylo před měsícem. Teď o víkend říkal, že o tom přemýšlel, a že by vlastně chtěl radši ty stříbrný okapy. Se mnou to málem seklo. Takže jsme se začali dohadovat znovu
A to je teď pořád a je to fakt o nervy ![]()
Ajjaa: já vím, že si asi dělám zbytečný starosti, hlavně taky vím, že když jsem naštvaná a protivná, tak z toho naopak může vyplynout nějaký problém ve vztahu. Ale asi dost si připouštím ty změny v životě, co mě teď čekají. Z docela odpovědný práce seskok na práce domácí hospodyňky a matky, bojím se, že zapomenu anglicky, všechno, co v práci potřebuju, moje kolegyně, který mi šlapou na paty, že mě všechny předhoní. Ale všechno tohle jsou takový podvědomý starosti, samozřejmě jsem věděla, do čehu jdu a těším se na to, ale současně se toho obávám. Taky občas zabrousím do chatů z jiných měsíců, četla jsem říjen 2008, který mají všechny čerstvý mimina a hodně tam holky probíraly poporodní blues - no a já se toho bojím už předem, já jsem taková plánovačka - v práci i v osobním životě ![]()
No to jsem se tady vypovídala ![]()
EMNAKO: ale jo tyhle psychické stavy chápu taky tak občas přemýšlím. Já už jsem doma na mateřské dost dlouho a uvažuju co bude pak. Připadám si, že už neumím nic. Uvažuju i o úplné změně oborů o zdokonalení se v angličtině ze které už nevím snad nic. Zatím se zřejmě ještě mám kam vrátit do práce, ale nevím jak to bude. Proběhlo tam plno změn a většina ženských po mateřské dostanou úplně jinou práci. No a poprodní blues to je taky kapitola. Živě si pamatuju svoje pocity první týdny po porodu. Je to těžké psát protože maminky si to většiniu malují jinak než to pak je a mi se to taky stalo. Prostě jsem se necítila šťastná jen se mi chtělo brečet a vůbec jsem nevěděla co si počít. Malý byl uřvánek nejvetší jak už jsem tady psala a na mě všechno padalo. Kolikrát jsem si říkala, že takhle přece nevypadá to štěstí, které jsem si vysnila. Tak moc jsem toužila po miminku a pak přišla taková sprcha, ale teď už je mnohem lépe Adámka miluju jako (skoro) každá mamina svoje dítě a jsem hrozně ráda, že ho mám. Tak jsem se taky trochu vypovídala. Je to asi zmatené, ale je to tak jak jdou myšlenky.
A.
EMANKO: promiň, že ti vždycky zkomolím přezdívku píšu rychle a nekontroluju to po sobě ![]()
A.
Ajjaa: je to přesně tak. Třeba budeme tentokrát v pohodě, když budeme vědět, co přijde … ale asi ne
O těch obavách z budoucnosti všude píšou, o psychice těhotných, proto vím, že to, co teď prožívám, je naprosto normální a utěšuju se tím. A doufám, že mi to přejde. Po Báře jsem se taky hrozně bála návratu do práce, pak jsme se odstěhovali a já našla novou práci 10× lepší a zajímavější než jsem měla předtím. A zbytečně jsem se tím trápila 2 roky předem.
Taky si říkám, že na některé věci je dost času a je zbytečné to řešit předem. No uvidíme.
A.
Ahoj holky,
tak jsem tu chvíli plodila nějaká „moudra“, ale přišlo mi,že to je zmatené a neumím se vyjádřit, tak jsem to zase smazala…
Holt hormony, svedeme to všechno na ně, jo? ![]()
Hlavní myšlenka stejně byla, že to mívám taky tak nějak podobně. A na stavy po porodu občas taky myslím, po narození Áji se mi právě rozjely deprese, z prvního období si pamatuju jenom jak kojím a brečím
Ale pozitivní je, že jsem příklad, že přežít se to dá i tohle, tak se budeme těšit jenom na to hezké, ne?
Já jdu dneska odpoledne s Ájou na Bulovku na vyšetření ve tři hodiny a v šest tam má být na těch předporodních kursech, tak už tak nějak začínám mít Bulovky plné zuby.
Ahoj holky,
tak ja zatim zadne depky nemam, v praci se to hodne zmenilo, necitim se tu uz dobre, tak jsem rada, ze pujdu domu…ale je pravda, ze to jeste neznam, tak muzu mit zidealizovane predstavy…
…a zarliva jsem taky, ale s manzelem me to nejak vic a vic prechazi, on je totiz bezva a sam pry vubec nezarli…kdybych ho podvedla, tak by pry pricinu hledal u sebe, ze mi ve vztahu neco chybelo…
Ahoj holky,
máte krásný fotečky, zítra jdu na kontrolu, tak do galerky taky přihodím, ale bude to později večer, máme zítra v práci poradu, je čtvrtletí, tak to vidím do 18hodin.