Poradna duly
Jana Čurdová
Endy, není denní vyměřovací základ prostě hrubá mzda děleno počet pracovních dnů? nevim. To je pěkný, že jste se s mose potkaly, taky bych vás chtěla vidět.
Marty - zaměstnavatel za tebe všechno vyřídí, jenom jim to asi podepíšeme.
Já nakupovala plíny v Makru, koupili jsme Pampers Active baby za 320 korun Mega pack, někdo tady psal, že je viděl za 260 korun, to mají u nás v Bille taky, ale to je menší balení. Koupila jsem i ubrousky, ale včera jsem pročítala jiné chaty, myslím říjen, a holky si tam psaly, jak si vyrábějí ubrousky na prdelky samy doma - to jsem nikdy neslyšela. je fakt, že ty ubrousky asi dost lezou do peněz. Tady je ten návod: - zajímavý, ne?
Nastříhala jsem si čtverce z bavlny (stará trička, plenky, ručníky), nacpala do krabičky od vlhčených ubrousků a zaleju to směsí: asi 2 dcl heřmánkového čaje, do toho polévkouvou lžíci mandlového oleje (ze začátku jsem používala i normální za studena lisovaný olivový olej na vaření) a pár kapek levandule. Je to super a malá má hezký zadeček. Dělám si zásobu asi na dva dny a pak dělám čerstvé. Normálně peru
ENDY!To bys byla fakt zlatá! Já mám v tom takovej hokej, že bych ti bala vděčná
![]()
EMANKO, taky dík…tak jsem si to myslela dobře…ty ubrousky jsou zajímavý ![]()
Diky moc za privitani ![]()
Endy, taky doufam, ze ten volny cas efektivne vyuziju ![]()
Márty, info jsem ti poslala SZ.
Ted se jdu na chvili provetrat ven, i kdyz je tam dost osklive, ale musim neco koupit ![]()
Zatim se mejte.
Příspěvek upraven 28.06.12 v 09:07
Ahoj holky,
Endy, díky,teď se tedy červenám, ale musím tu prásknout, že ti to včera moc slušelo!!
Mám dojem, že jsem tam byla asi jediná bez tatínka, tak zkusím ukecat alespoň kamarádku, co se mnou má jít k porodu, ať se taky přijde podívat
A mohla bych taky poprosit o ten seznámek co je třeba zařídit? To mi zní totiž úplně nádherně. ![]()
Emanko, díky za návod, zní to dobře. Já budu asi čekat, jestli nebude mít prcek taky ekzém, předtím na Áju jsem nesměla používat vůbec nic a nakoupená kosmetika byla úplně k ničemu.
Já nastupuji mateřskou oficiálně 4. ledna, ale předtím mám dovolenou, takže 7. prosince bych měla být v práci naposledy. Docela zvláštní pocit, na jednu stranu se těším, na druhou stranu jsem tu pracovala deset let a třeba se už nikdy nevrátím,fakt takový mix pocitů.
ÚNORŇÁTKA 2008
Těhulka/rok narození/bydliště/termín porodu/co to bude/jména/sestřičky a bratříčci + narozeninky
AJJAA /1979/Ostrava/ TP 15.2.2008 / holčička/Viktorie /Adámek, 10. 5. 2005 ANLEA /1980/Kladno/ TP 17.2.2008 / chlapeček/Vendelín /Alenka, 25.12.2001 ANN /1980/Jičín/ TP 15.2.2008 / holčička / EMANKA /1971/Slaný/ TP 4.2.2008 /překvápko/Ema nebo Šimon/Bára, 28.11.1997 ENDY /1976/Praha/ TP 11.2.2008 /překvápko/Šárka-Klárka nebo Ota-Šimon ENKAL /1986/Praha/ TP 22.2.2008 /překvápko/Iva nebo ?/ Standík, 29.8.2006 E.V.A. /1980/Bílovec/ TP 29.1.2008 / chlapeček/Matěj FYZIKARKA /1981/Kroměříž/ TP 24.2.2008 / chlapeček/Lukášek LUCIÁŠ /1981/Ostravsko/ TP 22.2.2008 / holčička/Adélka nebo Anetka MÁRTY /1980/Praha/ TP 21.2.2008 / holčička/Adélka MAŤKA /1979/Praha/ TP 27.1.2008 / holčička /zatím nemáme MOSE /1968/Praha/ TP 18.2.2008 / chlapeček /ještě jsme se nezačali dohadovat/Alžběta,7.11.1992 a Václav,10.4.1990 PETULINKAS /1982/Rohov/ TP 17.2.2008/ zatím překvápka - dvojčátka/Míša a ? SANDULA /1981/Strakonice/ TP 25.2.2008 / holčička/Rozárka
6 HOLČIČEK : 4 CHLAPEČKUM
ha, tak Maťka nám zvýšila počet holčiček, že by na mě ten kluk zbyl? ![]()
Mose, to je přesně ten mix pocitů, ze kterýho mám ty špatný nálady
Ale fakt doufám, že už jsem stará a rozumná natolik, že budu schopná si sama sobě vysvětlit, že doma s prckem je to mnohem důležitější než počítat plány výroby ![]()
Včera na cvíču nám paní učitelka říkala, ať se necháme v šestinedělí opečovávat, ať je doma bordel, nenakoupeno, nenavařeno, že musíme být v klidu, je to důležité pro regeneraci organizmu po porodu a taky pro kojení. Už mám v plánu, jak budu posílat dědu v důchodu s kočárkem ven
jenom mum to musím ještě říct.
Ještě k té mateřské a novinkám v legislativě mi naše účetní poslala tento odkaz:
Ahoj holky,
jdu Vás pozdravit a nahlásit že jsme v pořádku ![]()
Máme tady krásně nasněžěno a vyrábím vánoční dekorace do oken.Ještě chci stihnout pár košíčků jako dárky k vánocům.
Chci se Vás zeptat kdy se tak má začít píct cukroví,když už jsem doma tak toho využiju.Nikdy jsem ho nepekla tak nevím jak to dopadne ale nadšení zatim je ![]()
Ještě jsem Vás nedočítala ale večer to určitě napravim.
Tak se opatrujte a já pádim,dítě mi leze po okně tak ji jdu sundat ![]()
Anleo, rekla bych, ze pernicky muzes zacit uz ted, mely by cca mesic meknout…Pak zacit treba linecky, rohlicky, pudingovy apod., ktere se pak budou plnit tyden az 10 dni pred vanoci…zalezi taky na tom, jak jste doma zravi…my kdybychom to udelali zas moc dopredu, tak to do vanoc snime ;o))))
Jo a posli fotecky vyzdoby, at mame inspiraci.
Ja jsem vam taky dala neco noveho do galerky ![]()
Anleo, já začínám péct každý rok po Mikuláši, nepečené cukroví dělám až v posledním týdnu před vánoci. Taky se letos těším, že to bude mohem pohodovější, když nebudu muset chodit do práce.
Já dělám perníčky, které nemusejí tak dlouho ležet a jsou hned a dlouho měkké, kdyžtak se můžu podělit o recept. Ráda se nechám inspirovat výzdobou, tak doufám,že budou fotky .
Emanko, já si to rozumně umím vysvětlit, jen ty emoce u mně většinou pokulhávají…
Ještě že je tak hnusné počasí, protože představa, že bych nemusela ven do toho marastu je dost lákavá ![]()
Já vezu dneska Petra do Prahy na pendolino, jede na 3 dny do Brna, a pak si jdu sednout s pražskou kamarádkou pokecat. To se těším, už to potřebuju, jsem pořád doma. A v pátek pro něj zas pojedu a mám spicha s další kamarádkou - ne nadarmo pracuju v logistice
Doufám, že nám ty 3 dny odloučení prospějou, že se mu tam na tom hotelu bude pěkně stejskat!!
Ahoj holky,
tak ty pleny jsme koupili do porodky Pampers velikost newborn. A na plavání nám říkala PA, že pro kluky jsou dobrý pleny Huggies, ty s medvídkem Pú.
Péct začnu po Mikuláši, mám recept na perníčky, které jsou hned měkké.
A musím se přiznat,že v těch věcech kolem rodičáku mám hokej.
Ahoj holky,
tak jsem vás dočetla, v práci mám paní na zaučení, tak se na net nedostanu.
A jen tak pro pobavení v logistice dělá můj manža ![]()
A v mateřské mám taky hokej. Já budu v práci asi do 19.prosince vyberu do konce roku dovču a pak od ledna na mateřskou. Jen se teda ještě musím zeptat doktorky, jestli mi to dobře vychází, ale termín podle MS mám 15.2. takže bych se měla pěkně vejít.
A taky budu muset nakoupit plenky… jen nevím jaké velikosti
No zeptám se znovu kámošky (už podruhé, to poprvé jsem samo zapomněla) a vyrazíme do Makra a asi bych tam zakoupila i prací gel či prášek pro malou…
A nějak mi to nepřišlo, ale teď co mám paní na zaučení, tak se taky nějak těším, až budu doma ![]()