ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4874
26.11.07 15:42

Ahoj holky,

Petrajda je v lednu, Kikija je ted znovu tehotna a drzime ji palce, doktori ji sledujou mela problemy se srazlivosti krve a Enka je spis v breznu. Ted ji zacaly kontrakce a trochu krvacela, tak bere magnezko a zatim dobry, jak se stehuje, tak nema net a pise jen SMS…

Anleo, pobavila jsi me se psem a vecem - to nema chybu, ale verim, ze te to nasponovalo ;o) Jinak mi taky kocicka patla okna, tak jsem se smirila s tim, ze vydrzi cista jen hodku…holt je setru az na vanoce…mam figl se sterkou, tak je to behem chvilky…

S tema telefonama mi muzete napsat SZ, ja dam dohromady seznam a pak ho rozeslu… klidne budu vrba, ktera bude SMS prepisovat do diskuse, kdyz se neco bude dit…Shodou okolnosti jsem vcera manzela ucila, kam a jak vkladat fotky, abyste o nic neprisly, az to na me prijde…

Emanko, ja do ledna nakukuju, nastesti nejsou moc ukecany, takze urcite budeme vedet…staci si zazadat o vstup… Zajimava je i diskuse na www.baby-cafe.cz/unor 2008…pripada mi, ze tam jsou holky minimalne o mesic napred - uz maji vesmes vypranou vybavicku, zacaly pect cukrovi a vedi, jak maji otocena mimina..ja se na to ptala dr. minuly tyden a on rikal, ze se to pohmatem nepozna a navic, ze tam ma jeste tolik plodovky, ze se muze tocit…

a dneska jsem zjistila, ze 21/12 uz nemusim do prace, mame firemni volno a ctvrtek predtim mame od 14 h zamluvenou restauraci na pripitek a miniraut…hmmmmmmm 8O

MOse, jsi moc hodna dekuju … az vyperu to svije tak ti taky neco donesu na vymenu ;o)) Ted jsem to pracne dala na hromadu na skrin, tak se mi to nechce znovu hrabosit ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
26.11.07 16:01

Endy , tak to jsou dobré zprávy o holkách. Skvělý.
Já docela přemýšlím, jak se emánek natočí (jak jsem psala, měla jsem císaře kvůli KP), ale asi je fakt brzo. V úterý jdu na UZV, tak jsem zvědavá, jak bude. Z pohybů to nepoznám, dost kope kolem pupíku, to by bylo dobrý, pak zas do močáku, jestli je to ručička, já to fakt nepoznám. Taky něco může být kolínko, jsou tam chudinky zkroucený … A přetočit se můžou i pár dní před porodem, znám těch případů dost.

Endy, pošlu ti mobil mailem, ještě ho na tebe mám, holky - uděláte to taky? A asi by bylo dobrý, aby nás mělo víc seznam těch mobilů, určitě někdo, kdo má termín až na konci února - nebo to Endy rozešle dokonce všem?

Asi si zkusím požádat, jestli budu moct koukat do ledna, až budou ledňačky rodit, budeme už doma a budeme mít dlouhou chvíli :lol: Fakt se to krátí, co? Vánoce utečou cobydup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
26.11.07 16:08

Emanko: To už by jsi měla mít ten poslední ultrazvuk podle kterého určují předběžnou porodní váhu?
Já jsem zvědavá kolik ty naši drobkové budou vážit,teť se roděj docela velký mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
26.11.07 16:11

Anleo , bude to UZV, co se dělá v 30. týdnu, ani nevím, že se tam určuje odhad porodní váhy - tak to začínám být zvědavá. Ale na UZV se ještě chodí před porodem, ne?
Taky jsem se včera na tom kursu ptala, jestli se dělá UZV před porodem, když přijedeš do porodnice s bolestma a prý ne. Nějak jsem si myslela, že třeba zjišťujou, jestli není omotaná šňůra kolem krku a tak, ale možná, že to zjistí monitorem, že je třeba horší průtok krve v pupečníku, nebo tak … ale to teď spekuluju, nevíte to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
26.11.07 16:13

Určitě bude dobrý mít na sebe čísla, aspoň budeme v obraze. Koukala jsem do listopadu i do prosince, rodí se o 106 i před termínem.
Já teda tiše doufám, že to nebude dřív jak 24.2. Ale zase bych se chtěla vyhnout 29.2. Mamča má narozeniny 26.2., bude slavit 60 a sjede se celá rodina v sobotu 23.2., tož ještě se pořádně napapat před porodem.
Endy, pošlu mobil přes SZ

• Citovat
  • Upravit
4874
26.11.07 16:14

Emanko, ja to myslela tak, ze poslu kompletni seznam mobilu vsem, kdo mi poslou svoje cislo, takze bychom mely mit cisla kazda na kazdou …bude se to hodit i potom, az nekdo bude mit cestu do Prahy, muze mi zavolat a treba se udela srazek ;o))

s utz nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
26.11.07 16:19

jo jo, to jsi Endy myslela dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
26.11.07 16:24

Právě že ultrazvuk ve 30 týdnu by měl být už poslední ultrazvuk před porodem a měla by se tam určit předběžná porodní váha. A v porodnici se opravdu ultrazvuk nedělá,jen natočej monitor aby viděly kontrakce a srdeční činost mimča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
26.11.07 16:24

Emanko dopis si taky terminy kontrol a UTZ pod metrik, at vime, kdy se kam chystas :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
26.11.07 16:36

Endy , už to tam je :lol: Já už na to myslela, ale myslela jsem, že nevím, kde se to nastavuje a byla líná to hledat. Ale našla jsem to rychle :lol:
Ale tu polohu mimina asi pár týdnů před porodem doktor nahmátne, ne? Jak by to jinak zjistili? Kamarádce se právě takhle holčička otočila týden před porodem, teda hlavou dolů, nakonec tedy skončila na císaři stejně kvůli něčemu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
26.11.07 16:43

Emanko: Nahmátne,neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
26.11.07 16:45

Emanko, par tydnu pred porodem asi jo, ale me ten minuly tyden jeste neee…
Sikulka, nasla kam to dopsat ;o)

Mam uz 4 cisla ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
26.11.07 16:49

Holky,
pálí Vás některou žáha?
A bolej žebra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
26.11.07 17:16

Anleo, zaha ano, docela casto, ani si nemyslim, ze to je zavisle na prejedeni, spis, kdyz se casto ohybam…

Zebra me bolely cca pred 14 dna, pak nic a dneska je zase citim fest..ale neni to od kopancu,proste boli jako namozeny…

Holky dneska se loucim, padim k nasim, dneska jsme u nich, budu mit dobrou vecirku, mnam… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
26.11.07 19:01

ENDY: číslo taky pošlu a bude fajn když na sebe budeme mít mobily navzájem a když někdo pojede přes Ostravu třeba EVA nebo LUCIÁŠ tak budeme taky srazíkovat :D

Naše malá je pořád otočená hlavičkou dolů a myslím, že už tak i zůstane.

UTZ mi dr. dělá na každé poradně si to ani jinak neumím přestavit :?

Já si teda myslím, že na určení porodní váhy je 30. týden ještě brzy teda pokud se mimi narodí v termínu. Mi dělali utz i když jsme přijeli do porodnice ale nevím jestli se dělá všem. Jsem malá a měla jsem opravdu mega obr břicho tak si chtěl dr. Adámka radši převážit přes utz no a porodní váha byla odhadem 4,20 což mě vyděsilo a při těch kontrakcích jsem si říkala, že tohle fakt nedám, ale nakonec měl „jen“ 3,95 :lol:

Jooo a nachystáno pro mimi nemám nic ani nakoupeno toho moc nemám když mi to přijde pořád ještě docela brzy :oops:

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital