Poradna duly
Jana Čurdová
Marty tady mas na co se bere ta krev..
odběr krve k vyšetření krevního obrazu, krevní skupiny a Rh (u primigravid, u žen podruhé těhotných se tyto údaje přepíší z předešlé dokumentace), BWR, australského antigenu a na HIV-protilátky (k vyloučení AIDS).
Jo a řekli mi, že na výsledky testů si mám zavolat za týden ve středu. A pokud by to nebylo ok, dohodneme se na dalším postupu.
Sandula píše:
Marty to nebylo na tripl testy..ve 12tt se bere krev na ...... a ted si nemuzu vzpomenout..me je brali taky..ale me je brali driv..a tedka toho 10.9 ti to zapisou do prukajdy..A ted mezi 15-17t ti budou delat tripl testy..a to ti budou volat..a kdyz budou spatny tak pujdes na odber plodovy vody.
Aspon tak mi to vysvetloval doktor.
Asi jo…máš pravdu.
Biochemický screening
Další možné zjištění rizika vývojové vady plodu umožňuje biochemický screening.
Dnes se standardně provádí odběrem krve mezi 16. - 17. týdnem těhotenství, při kterém zjišťujeme hladiny tří hormonů (alfafetoprotein, hCG a estriol - proto název triple test) a přepočítáváme na věk ženy.
Toto vyšetření nám při pozitivním výsledku odhalí riziko genetické (chromozomální) vady plodu se 64% pravděpodobností. Při pozitivním výsledku se těhotná žena podrobí invazivnímu vyšetření (amniocentéza), které je v tomto případě povinné a plně hrazené pojišťovnou a slouží ke genetickému vyšetření plodu.
autor: as. MUDr. Romana Gerychová
koukam ze resite VVV, ja mam za sebou sijove projasneni a vyslo v poradku takze na triple testy jdu az v 18tt (delaji se od 15-20tt ale cim driv tim lip kdyz by pak byl nejaky problem)
jinak berou krev jak psala Sandula + by meli delat i na kyselinu mocovou v krvi a no proste ze zacatku kompletni zkoumani krve vcetne treba jaternich testu… ale to staci v pohode do 20tt a k zubari se bojim a jit nechci tak snad si toho ze tam neni razitko nevsimnou, k obvodakovi musim ale jen kvuli problemumm v minulem tehu…
a jako bonus na zaver, aktualni bricho ![]()
http://emimino.cz/…img_4024.jpg
jeste jen bych chtela rict ze povinne nejsou zadne testy atd. dokonce ani ultrazvuky, zalezi jen na vas… kdybych tohle vedela minule tehu tak ten hnus na cukrovku jsem vazne pit nesla
kdyz vyjdou spatne tripletesty tak staci udelat jen podrobnejsi ultrazvuk nez brat plodovku…
Pane jo Enko to je micuda
jeee a mas vystouplej pupik..to je jak knoflicek..
Ahoj holky,
tak jsem zase po nějaké době tady no nestíhám toho tolik nakecat jako vy, ale to je jasné
chodím ještě do jiných deníčků, ale na vás jsem nezapomněla
Já si budu volat na výsledky tripple testů zítra tak jsem trochu nervozní a odpoledne jdu na poradnu. Tripple testy mi dělal genetik a pokud dopadnou v pořádku tak tentokrát na amniocentézu nepůjdeme. I díky dobrým výsledkům kombinovaného testu v 1. trimestru. Tak na mě zítra myslete dám vědět co a jak.
No a jak jinak nemám dočteno tak nemůžu reagovat jednotlivě zkusím to napravit.
Akorát jsem četla v příspěvku Sandul jeslti se nepletu o tripple testech a i když vyjdou špatně tak amnocentéza není pro nikoho povinná.
Pohlaďte za nás bříška.
Andrea
Sandulo, jj vystouply pupik nic moc libi se to standovi a jak do nej stoucha tak to docela boli a tak to nesmi delat ale je to jeho jediny kontakt s Ivou tak proc mu to nedovolit…
jsem zvedava jak budu vypadat za 24tt to uz se budu asi jen valit ![]()
ale byla jsem s prckem u doktorky a normalne sestricka poznala ze jsem tehotna
prvni clovek co mi to takhle rekl
![]()
ENKO: super břicho mám podobné
jo a sestřička u mého gyn. dr. si razítko zubaře hlídá takže já to neošidím ![]()
A.
ENKOL, ty jsi normálně regulérní těhulka!!!!kam se na tebe hrabu! Já proti tobě pořád vypadám jako HODNĚ NAJEZENÁ!!!!
Krásný břiško
![]()
Ajjaa, no ja se budu snazit jak nejdyl to pujde, jen tam stejne musim se Standou tak to asi nemine ani me… ale pry mame 18 mesicu cas tak to sfouknu trebas az v lednu
u nas si hlidaji jen obvodaka, i kdyz minule meli reci ze jsem nebyla na plicnim… ![]()
Já bych to taky neošidila…ale já radši chodim 1× do roka…nešla jsem 6 let a dopadla jsem katastrofálně a to mě ponaučilo. ![]()
Marty, v budoucich snazilkach je porovnani bricha tedka a z minuleho tehu kdy jsem si myslela jak jsem strasne tehotna a vypadam tam taky jen najezene
a k zubari chodim, jen jsem tam byla v kvetnu a proste se mi tam znova nechce… proto to necham na trochu pozdeji rovnou i se Standou ![]()
EnkaL píše:
Marty, v budoucich snazilkach je porovnani bricha tedka a z minuleho tehu kdy jsem si myslela jak jsem strasne tehotna a vypadam tam taky jen najezenea k zubari chodim, jen jsem tam byla v kvetnu a proste se mi tam znova nechce… proto to necham na trochu pozdeji rovnou i se Standou
Jo? tak to se mrknu ![]()