Poradna duly
Jana Čurdová
Pilcanda:bohužel tyhle kočárky neprodáváme,ani s nima nemám žádné zkušenosti..
ahoj holky,
tak je mi na zvracení z těch lidí. fůůůůj, teda, Markýsek, psychopat a ne Markýsek. máte někdo odkaz na tu diskuzi, nevím jewstli jsem slepá, ale nikde diskuzi se jménem Markýsek nevidím, tak mi pomozte.
Vanessku jsem oplakala, až mi manžel nadával, že budeme mít malého nerváčka, a teď toto
Leni, buď ráda, že se to povedlo hned
. Jde vidět, že si manža moc pozor tedy nedával, ale co by za to jiné daly, hm?
.
A dubňátka už jsou, pomalu už myslím i Květňátka. Letí to šíleně, za chvíli máme půl těhu za sebou a to mi pipadá jako včera, co jsem našla //
.
Jo, a v Dubňátkách se nic nestalo. Šlo o člověka pod nickem „Markýsek“ (možná si někde narazila na něco o zemřelém miminku Vanessce). Prostě ta/ten dotyčná/ý si s nejvtší pravděpodobností vše vymyslela a hlo to tady pěkně žlučí…
a prej je i nová diskuze-Markýsek.Máte někdo odkaz? já jsem fakt na hledání nemožná
Diskuse o Markýskovi
http://emimino.cz/modules.php?…
Sammmy : Tak jsi byla rychlejší ![]()
Jinak mimísek je v pořádku, velikostně odpovídá věku a má cca 270g. Dr. mi ukazoval páteř, žaludek a srdíčko
TT vyšly negativně, ale měla jsem blbé protilátky, po tom odběru choria mi dávali injekci antiglobulinu a upozorňovala mě, že 6-8 týdnů můžu mít zvýšené protilátky, tak jsme se s dr. domluvili, že je uděláme za měsíc, jak půjdu na OGTT.
Tedy Miiruš, 270 g, to už je kus chlapa
.
Co to je OGTT? Takovou zkratku ještě neznám
![]()
Sammmy : OGTT = ORÁLNÍ GLUKÓZOVY TOLERANČNÍ TEST = v praxi jdeš na lačno do laborky, tam ti veznou krev, dají vypít šíleně sladký blivajz (je toho skoro půl litru) a pak sedíš 2 hodiny v čekárně, kdyby jsi se náhodou vybulila, tak äby ti mohli dát první pomoc. Po 2 hodinách (někde berou krev 2× a to po 1 hodině a pak za další hodinu) ti vezmou krev znova a jdeš domů. Celou dobu nesmíš jíst ani pít. Já teda na jídlo pomyšlení neměla, celé 2 hodiny jsem se přemlouvala, že nesmím zvracet, jinak bych to musela za týden absolvovat znova. Žízeň jsem ale měla pekelnou! Posílají všechny ženy nad 25 let v době porodu, můj dr. ale posílá všechny.
Z krve zjišťují hladiny cukru před a po vypití. Zjišťují tak těhucukrovku.
Díky za info,Sammmy,tak já na tu diskuzi juknu,no jasný,že jsem o Vanesce slyšela a vždyť tady ta paní s náma klábosí,to si vymšlí všechno i to,že je teď těhu bo co??No snad se dočtu víc v diskuzi…
Mirko-gratuluji k výsledkům..=o)
Tenhle test na cukrovku je hrozný,všichni z něj mají vždycky strach,já minulé těhu nebylo,protože mi bylo 19.,teď to ale vypadá,že půjdu,mám nového doktora a ten posílá asi všechny,fuj… ![]()
Leni : Ono to není zase tak hrozné jak všichni líčí. Je to sice hnus, ale dá se to. Já měla poprvé děsný strach, že to v sobě neudržím, ale zvládla jsem to. U nás v červenci tím prošly všechny holky a žádná to nemusela opakovat, že by zvracela. Chuťově bych to přirovnala k Spritu, ale je to mnohem více sladké a bez bublin. Je to okyselené kys. citronovou. Někde ti dovoli si donest hořký černý čaj a namíchají ti to do něj, někde to odmítají. Dokonce některým holkám dali vypít černý čaj jen přeslazený kostkama cukru. Prostě to dělá každá laborka jinak, ale neboj se. JInak bych ti doporučila zařídit si hlídání, protože jestli ti bude blbě a ještě by jsi měla lítat a hlídat malou…
O tohle se s vámi musím podělit. Tea jsme svlíkli a konečně šli dělat otisk tlapek (pozdě ale přece), nechala jsem mu plínu, kdyby nám to náhodou trvalo déle. Pavel si ho pak vzal na koupání a za chvíli mě volá… on mu zapomněl sundat plínu a on si v klidu seděl ve vaně a hrál si s ní a to se ještě Pavel divil, kde mizí voda
![]()
Mirus:Bez tech chlapu by byla stejne nuda… ![]()
Tak to snad zvládnu,no,všichni to přežili…ještě nejsem objednaná.
Dobré ránko pupíci
.
Tak o tom testu jsem slyšela, jem ni nic neříkala ta zkratka..
Já v době porodu budu mít pořád 24. Rodíme v únoru, ale 25 mě čeká až 27.2, takže by se mi to mohlo teoreticky vyhnout. Ale opravdu jen teoreticky, protože v rodině máme cukrovku, tak se obávám, že mě tam dr. preventivně pošle
.
Ale co, přežili to ostatní, proč bych neměla já, že?
.
Miruš, tatínkové jsou někdy „roztomilejší“ než ty děti, podle toho, co vyvádějí
. Živě jsem si představila, jak tam Teiko ve vaně sedí a přítel se diví
![]()
Sammmy : Pokud máte v rodině cukrovku, tak bych šla dobrovolně, ona to není sranda ta těhu cukrovka. My máme cukrovku taky v rodině, můj dr. ale posílá všechny maminy. Mi v době porodu Tea taky bylo 24 a poslal mě. Na jednu stranu mě to štvalo, ale na druhou stranu jistota je jistota. Pro mě bylo nejhorší, že toho bylo docela dost (na mě) na lačno a já v té době ještě trpěla těhu nevolnostmi, tak to bylo blbé.
Ahojky,
Sammy , jé ty jsi mladá mamina ![]()
Teda na ten test, který vyloučí cukrovku se vůbec netěším. Nemám ráda slazený čaj, a sprite už vůbec, tak to bude asi veselo!
Mirko , super příhoda, no jo chlap ![]()
Všem hezký den