Poradna duly
Jana Čurdová
Pokud už jsi jednou rodila SC, tak by sisi teď mohla vybrat, jestli budeš rodit normálně, nebo SC, není to tak?
Možná se pletu, ale myslím, že jsem něco takového četla. Zvlášť, pokud bys měla mít problémy s tou kyčlí…
Sammmy : Tohle už neplatí, tak mi to bylo řečeno a četla jsem to i na několika diskusích. Záleží na tom, jestli jsou nějaké problémy a proč byl 1. porod SC. U mě by mohl být problém s tou bolestivostí jizvy, ale třeba to je jen chvilková záležitost. Po 2 SC už je automaticky 3. porod SC a ČR dr. nedoporučují více SC. V zahraničí lékaři dovolí i více, ale jsou tam už pak rizika a musí se to více hlídat.
Dle mého také záleží také na tom, jestli byl SC plánovaný nebo akutní. Já měla plánovaný se spinální anestezií a jizvu mám krásnou, břicho přestalo brzy bolet (3. den po SC jsem mohla normálně rovně chodit) a 8 dní po porodu jsem už o ničem nevěděla a jezdila za malým co druhý den (někdy každý den) do Brna vlakem.
Kamarádky, co měli akutní SC nebo v plné anestezii, tak mají jizvu jako blázen, špatně se to hojilo, bolelo mnohem déle, mají větší srůsty. Je tam totiž rozdíl v tom, jak to řežou. U spinálu nejde o čas, tak to můžou pečlivě po vrstvách řezat (malý se narodil až 20 minut od začátku operace), zatímco u plné anestezie musí být mimi do 2 minut venku, takže není čas na vrstvené řezání.
Aha, věděla jsem, že jsem něco slyšela, ale asi jsem to nepochytila takhle. Však uvidíš, jak se dr. rozhodne. Kdyby jsi měla mít problémy, tak určitě bude pro SC, zvlášť, když už po jednom jsi…
Sammmy : Já to zatím neřeším, je to ještě daleko. Až to bude aktuální, tak s dr. hodím řeč a uvidím, co navrhne.
Ahojky! Omlouvám se, ale R. přišel dýl, měl nějaké jednání v Pze a já chtěla aby to věděl jako první.No a pak ob:,–(il PC. Jinak holky vypadá to že budeme mít asi holčičku
Ahojky,tak gratuluju k holčičce..jéé,já byla úplně mimo,když jsem se to u Laurinky dozvěděla,hrozně jsem holčičku chtěla..=o))
Doktoři mi vždycky říkali,že jak to není 100% kluk,ale delší dobu se neví nebo se říká možná,tak že to je určitě holka.Že holky se stydí a schovávají si to,ale kluci,ty vždycky leží s roztaženýma nožičkama a je to poznat hned..=o))
něco na tom je…
Zase dneska uklízím,to je hrůza,dostat ten barák do původního stavu spolu s malou…
Dobré ráno.
Daisy, gratuluju k holčičce, konečně se nám v tabulce něco červená
.
A co na to táta, i když chtěl klučíka? I tak měl radost, co?
Ahojky! tak já včera nemohla vůbe usnout tak jsem šla ještě na net a v 1 zalehla a čučela do zdi. měla jsem nařízeného budíka na 8.h abych vše stíhala, ale on hajzl nezvonil a vstala jsem až v půl 10!!!!!!!To mě naštvalo.
No my zítra jedem do Sokolova tak sem nahlídnu pokud budu moci.....Jinak se vrátím až ne 28.9.. tak se opatrujte…Když to dnes stihnu tak ještě nahlídnu papapa…
R, no moc radost neměl
Prý že to má za trest
Né si dělal srandu. Však je to jedno co to bude…
Daisy, v tabulce upraveno.
A co Pastelka? Ta měla taky včera KO.
Jakpak jsi dopadla mamino. Pěkně podat hlášení, ať nejsme nervozní
.
A co vůbec ostatní těhulky z tabulky. Nějak se nám to neozývá. Mirka S. se nám přestěhovala do Jarňátek, takže od té zprávy jsou a zatím je vše v pořádku. Doufám, že se holčinám nic nestalo…
Ahoj holky!!!!
Taky se musím pochlubit fotečkou
![]()
Včera jsem absolvovala genetickou poradnu. Výsledky TT jsou negativní, nicméně mě doporučují AMC kvůli věku. V době porodu mi bude čerstvě 36. Nevím, nevím…musím se rozhodnout do čtvrka, jestli to podstoupím. Připadalo mi to, že to tam berou jak na běžícím páse…je ti 35, tak automaticky jdeš.
Výsledky ze screeningu ani TT je vlastně moc nezajímaly, což mě celkem zarazilo..
No holky jinak krásný víkend a pááááá!!!!
Pastelko, tak to moc gratuluju k úspěšné kontrole. Jsem ráda, vím, že jsi z toho měla nervíky a teď navíc amnio
.
Ono to je těžko radit. Kdyby mi to dr. doporučila, tak bych na odběr asi šla…
Já pádím domů. Kdybychom se tady přes víkend nepotkaly, mějte krásný víkend.. ![]()