únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2417
15.9.08 10:06

Miruš díky :wink: taky si myslím, že když screening v 1.trimestru i TT vyšly negativní, tak je pořád větší riziko potratu, než toho, že tam DS je. mě se ale strašně nelíbil přístup toho doktora na genetice, do amnia mě vyloženě tlačil a hlavně řekl, že ta šance DS je 25% :! to nechápu, kde to číslo sebral, hrozně mě to vystrašilo. Dneska tam zavolám a zeptám se, z čeho čerpal, protože u mě je ta indikace opravdu jen kvůli věku a tam je to riziko max. 1:300. Pak mě ještě líčil, jak hrozně těžkej život budu mít s postiženým dítětem 8O to si podle mě jako lékař vůbec nemůže dovolit. Prostě se mu nelíbilo, že jsem si vůbec chtěla nechat týden na rozmyšlenou. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.9.08 10:15

Pastelko, ten dr. je fakt vůl 8O . Proč Tě tak straší? Mirka á pravdu. Když Ti vyšly negativně testy v 1. trimestru i Triply, tak proč by mělo být riziko 25%? Na to by přišli už u těch testů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
15.9.08 10:21

Pastelko : To chování genetika - hrůza! Vždyť on tam není od toho, aby ti něco nařizoval! Jeho práce je vysvětlit ti rizika a případně co obnáší ta a ona nemoc! Náspeldně ti nabídnout odběr plodové vody (NENUTIT TĚ!) a vysvětlit rizika odběru. My když jsme byli na genetice, tak paní byla moc milá, promluvila si s námi jestli chceme něco vědět a tak (my jsme měli s PKU zkušenosti z první ruky, takže spíše bychom mohli vyprávět my jí, co to obnáší), ale chovala se strašně vstřícně, vyjmenovala nám možnosti, v té době jsme si mohli vybrat buď dřívější odběr choria nebo amnio v 17tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
15.9.08 10:26

Pastelko : Jaké jsi měla hodnoty šíjového projasnění na tom screeeningu? Nosní kůstka byla? Podle toho se poznává DS. Pokud to nenyly hraniční hodnoty, tak bych se nebála. Stejně to ale v tobě bude hlodat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.9.08 10:39

No to mě právě přišlo dost neprofesionální :roll: On mě v tu chvíli tak vystrašil a zvyklal, že jsem vůbec nevěděla co mám dělat. Na ten odklad se teda moc netvářil. :? Jsem ráda, získala jsem čas, zjistila si pár informací, nechala jsem si to vklidu projít hlavou a uvážila rozhodnutí. Umím si představit, že když ale takhle na někoho vybafne, tak nad tím vůbec nepřemýšlí a slovo lékaře je pro ně „svaté“. Každopádně to ale hezký přístup nebyl. Přední bylo co nejlepší výsledky ve světě lékařství, co nejmíň porodů postižených dětí, riziko potratu mi v tu chvíli líčil jako zanedbatelné :(
Spočítat 1+1 si ale ještě umím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.9.08 10:40

Miri, Pastelka má v podpisu NT 1,5 mm, což je super výsledek. Mírně rizikový je od 2 mm, což tady nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.9.08 10:40

Miri, Pastelka má v podpisu NT 1,5 mm, což je super výsledek. Mírně rizikový je od 2 mm, což tady nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.9.08 11:14

Jo jo, přesně tak. I nosní kůstka v pořádku. Prostě žádné hodnoty nemám hraniční, jen ten věk…ale choval se ke mě jako k děsně nezodpovědné osobě :?
Holky jste moc hodné, díky moc za podporu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
15.9.08 11:41

Ahojky,

omluvám se, že jsem vás teď zanedbávala, ale bylo toho nějak moc. Dodělávali jsme ještě kolem baráčku, …

Cítím pohyby - jupí!!!!!!!

Koukám, že jsem propásla jubilejní 100 stránku :roll:

Ad amnio - já jsem na genetických testech byla minulý pátek, tak teď doufám, že mi Dr. nezavolá. (volala by, kdyby bylo něco v nepořádku). Jsem jak na trní, každé neznámé číslo beru s obavami.

Je pravda, že je velké riziko odběru plodové vody, statistiky uvádějí 1%, ale hned pod čarou je psáno, že se odhaduje spíš 1,5 %. Doktoři to berou jako šichtu u pásáku - prostě se s vámi nebaví a pro ně je to samozřejmost.
Zase na druhou stranu se minimalizuje riziko postiženého dítěte, ale ta možnost tam pořád je. Pak si vyberte.
Co ale nechápu, když první genetické testy, které jsou nepřesnější, vyjdou negativní, proč někoho nutí do Amnia?!?

Pastelko nedej se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.9.08 11:45

Juko,
gratuluju k pohybům. Už se hemžíme asi všechny, co? :D .
Výsledky dopadnou určitě dobře, neboj se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
15.9.08 11:50

Ahoj moje milé holčinky :-)

omlouvám se, že teď nebudu reagovat, zase nestíhám, ale na Pastelku musím

Pastelko prosímtě-já už ti chtěla psát v pátek, ale spěchali jsme opět na barák :roll: Ve Tvé situaci bych amnio v žádném případě nepodstupovala :! Ani náhodou............vše ti vyšlo parádně a věk????
Kde si prosímtě byla u genetika???? 8O To je pěknej :twisted: ..........
A pěknej neprofesionál.To teda jo..........Já čtu a rejpu pořád v nějakejch internetovejch porádnách a můžu ti říct, že na Tvou situaci by ti opravdový profesionál řekl, že to v žádném případě není na AMC............A to jsem právě četla dokonce případy holčin, které se ptaly-jestli ho mají podstoupit, protože NT-jim vyšlo dobře, ale tripltest ne.....i v takových případech jim doktor řekl, že v žádném případě to není důvod podstupovat amnio-doporučil jim třeba genetický ultrazvuk................
Ono totiž 1% ze 100% je sakra riziko-a ty musíš zvažovat horší zlo…v Tvém případě je daleko větší šance nějakých komplikací po AMC-než to, že by miminko mohlo být nemocné.......................
Oni stovky odběrů plodové vody dopadnou dobře, ale bohužel jsou za nimi i tragédie.....................
A nesnášim doktory, kteří všechno berou jak na běžícím pásu a všechno hodnotěj podle nějakejch zatracenejch tabulek-prostě je Ti víc než 35-tak šup na amnio-zatraceně s nima :-) Vždyť ještě před pár měsícema by tě nikdo kvůli věku nikam nenutil..........................

Včera jsem zrovna sledovala a psala do jedné diskuze-kterou zakládala holčina-právě proto, že se její kamarádka nemůže rozhodnout, jestli amnio podstoupit, nebo ne-a taky jenom kvůli věku-schválně si jí přečti-co jí holky píšou:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
15.9.08 11:53

Pastelko : Nevšimla jsem si, že to máš v podpisu :oops:

Juko : Gratuluji k pohybům!

K tomu amniu… ono ve spoustě případů dochází k potratu kvůli infekci. Na hodně pracovištích používají jehly opakovaně (vysterilizují) a né nové, jak se má! To se stalo i mi, když jsem byla na tom choriu. Sestra dr. nachystala jehlu a ta se jí ptala, kde jí vzala, že není zabalená a jak slyšela, že je jen sterilizovaná, tak ji seřvala na 3 doby (vzala si ji do vedlejší místnosti, ale bylo to slyšet). To jsem taky četla na hodně diskusích, že to zkouší a musíš si to pohlít TY SAMA, aby ji rozbalili před tebou.

K pohybům, Teo má teď hodně nespací období a předevčírem byl dokonce vzhůru od 2 do 6 ráno (prostě na zabití), tak se Saša docela hodně hemžil. Chudách chtěl v klidu spinkat a bráška do něj dloubal a a nenechal ho spinkat. Taky se více hemží v tomhle hnusném počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
15.9.08 11:58

Sammy , díky za gratulaci a útěchu, musím doufat

Mirko , taky moc díky, je to super pocit.

Už jsem něco cítila od 16 tt, ale ve čtvrtek jsem dostala takový kopanec, že jsem si jistá. Už mi dává, když se mu nějaká moje poloha nelíbí 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.9.08 12:07

Miruš, tak to to moje Prďole bude medvěd. V takovém počasí pěkně lenoší. Dopoledne do mě jen jednou dloubl a od té doby se jen přesouvá. (opět k močáku :twisted: :lol: ). Lenoch jeden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
15.9.08 12:08

Miruš82 no to je teda zážitek-s tou jehlou…to je to, já právě moc doktorům nevěřím…už dlouho-špatný zkušenosti a nejen svoje :roll:

Juko já vím, že se mi to kecá, ale testy dopadnou dobře-to si piš-přece neporušíš ten řetěz dobrých tripltestů 8)…fakt moc držím palečky-vím, jak jsem byla já s prominutím posraná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí