Poradna duly
Jana Čurdová
Ono je to nahouby, že se člověk musí ohlížet po rodině, ať to jméno nevypadá s někým stejně, nebo naopak blbě, k některým jménům mám zase odpor kvůli určitých lidí… A pak si vyber
.
Martin je můj bývalý manžel, takže to jsem zamítla hned. Taky se mi líbí Daniel, ale to má bývalá švagrová, tak jsem zůstala u Tomáška.
Tmáška má zase moje švagrová, stejně tak tu Anetu a Kláru, což se mi taky líbí…tak hold musíme vybrat jiné,ale na to je času dost a třeba se nakonec zalíbí úplně jiné jméno:))
To máš pravdu. My měli nejdřív Jana, pak Valerie a momentálně to je Sabina
. Třeba se to ještě změní. Ale kluk už zůstává…
To já kluk taky už zůstává, Míša je pěkné ale holka to je těžší,ale asi Adéla, to se mi líbí:) nelíbí se mi takové ty přemoderní jména jako samuel, Tadeáš, Teodor,apod.to je šílené, jak se to teď rozletělo…někdy ani člověk neví jak tomu prckovi říkat..mě se líbí klasické jména, ne třeba Josef, František apod.ale prostě české jako Tomáš, MArtin,Michal,Aneta,Jana, apod.
Já jsem nějak dostala odpor k dívčím jménům končící na „ička“.. Janička, Anička, Hanička. Proto jsem tu Janu vyřadila.
Adélka je krásné jméno, ale má ji strejda. To by v tom měla hokej naše bábi. Vnouče a pravnouče Adélky
…
fakt je to takové hloupé, když musíš koukat, kdo co z rodiny má, aby to nebylo dvakrát, co?! I když se ti třeba to jméno líbí, tak to dát nemlžeš kvůli někomu z té rodiny…ale je hodně jmen…:)
Já pohlaví vědět chci, u Tea jsme si to taky nechali říct. Byl to ale tajnůstkář! Pindíka ukázal až ve 24tt, když jsme byli na druhém velkém UTZ. Teď by nám měli říct pohlaví v rámci těch genetických testů.
Jméno pro holčičku zůstává Mia, pto kluka zvažujeme Leo, aby to ladilo s Teem
Stejně to bude zase kluk. Leo se mi ale moc nelíbí. Ještě je ve hře Mateo.
Mirko : My máme Tea, ale ne Theodora ani Teodora a ani Teofila, jak se nás ptal dr. na kyčlích
Říkáme mu Teiko, Teiulko, Jůlinko
… Já jsem chtěla nějaké krátké jméno, protože já sama mám hodně dlouhé jméno a to vyplňování všude
Kolikrát je kolonka malá…
Ze jmen se mi líbí Filip, Matěj a Daniel, Amélie, ale ani jedno neprošlo u manži.
MIruš, tak přítel už naštěstí souhlasí. Když přišel poprvé s nějakým Adolfem, Klementem, Gustavem, apod. tak jsem ho rychle hnala ![]()
Sammmy : No… manža pořád prohlašoval, že mu to je jedno, ale že chce nějaké krátké jméno… ale NIC mu nebylo dostatečně krátké. Tak jsme nakonec vybrali Tea a Mia. Vybírali jsme ze seznamu četnosti jmen v ČR. http://www.mvcr.cz/…rijmeni.aspx
Teda koukám, že jsem hodně pozadu, jediné co vím, že to nebude Petr ani Petra, protože jich máme v obou rodinách příliš a oba jsme Petra a Petr…i když by mohla být legrace. Jednou brácha říká Péťo (to jako já, ale jeho syn je taky Péťa), tak to zařiď s tím mobilem. A jeho syn tenkrát asi 5ti letý zcela vážně říká, že jo
![]()
To je právě to, čemu se chceme s tím Petrem vyhnout Peti
. Už tak, když se sejdeme u babičky s taťkou a mým Drahým a babi zavolá, Petře, pojď mi pomoct, tak se zvedá děda, taťka i Petr a pravidelně se sráží ve dveřích. Protože na otázku „Který?“ je už babička alergická ![]()
No a má hned tři pomocníky
. Jasně taky to nechci je to pak zmatek.
Ahoj,
vybrat jméno je fakt dost těžký, naštěstí je na to dost času…Můj manžej je náhodou taky Petr (jeho tatínek taky!) a řekla bych, že toto jméno by se mu asi nejvíc zamlouvalo. Je totiž dost konzervativní a uznává jenom jména, na který je zvyklý: Martin, Marek, Standa...... (vesměs jména jeho kamarádů
)…a Petr
Když jsme si ještě mysleli, že by to mohli být dvojčata, tak jsem říkala, že se budou jmenovat Augustýna a Jiljí…Manžela to dost vytáčelo…Teď říkáme prostě miminko, a to se mi zatím líbí.
Sammmy : Tak to bych spíše čekala, že se nezvedne žádný
U nás by to tak fungovalo, všichni by si „mysleli“, že nebylo na ně ![]()
Pro dvojčata jsme měli vybráno Alexandr a Alexandra
![]()
Miiruš, Alexandr a Alexandra se mi taky líbí, ale ta zdrobělina Saša už nee. Jinak já jsem na Alexandra narozená ![]()