únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6365
25.7.08 15:32

Gamal : Zatím jsem našla tohle:
http://www.porodnice.cz/node/5198
Z toho jsem pochopila, že se to v těhotenství stává, ale že by se měl udělat ještě kontrolní odběr, jestli to nebyla jen laboratorní chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
25.7.08 18:54

Martí.cz:děkuji..=o)),já už jsem se na ní stejně koukla i v galerii..je to krásný mrnousek..=o))

Přesně tak 4 velké ampule..fuj,fuj,fuj..
A už se těším na UTZ ve čtvrtek,snad bude vše ok,když nás teď čeká tolik těch testů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
25.7.08 20:50

Také Vás holky picha mezi nohama (v rodidlech),dnes me tam dost casto poda,tak uz zase premyslim,co by to mohlo byt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
25.7.08 20:51

Lenoušku : Mi to dělalo u prvního těhu, ale až tak kolem 20-24tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.7.08 10:43
mirka82 píše:
Lenoušku : Mi to dělalo u prvního těhu, ale až tak kolem 20-24tt.

A zjistila jsi co to znamená??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.7.08 10:44

Lenoušku : Mělo nás to více holek v červenci, myslím si, že to se tělo prostě připravuje. S dr. jsem to ale nekonzultovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.7.08 13:30

Ahoj všem, tak jsem zpátky z dovolené, bylo to super..příští týden končím první trimestr, tak se těším, že nejhorší budeme mít za sebou, jsme oba v pořádku, bříško roste (na můj vkus až příliš) rychle, nechápu, jím pořád stejně, ale přibírám bleskově, při otěhotnění jsem měla 57 kilo a teď mám 63, no hrůza, za chvíli se do ničeho nevejdu… :roll:
Jak se máte? Je tu už tolik stránek, že nestíhám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
26.7.08 14:20

Ahojky holky. Zase jsem tu dlouho nebyla, nějak nestíhám.Jak jste se ptaly na moji práci, tak v Kolíně nemáme ty úplně nejmenší nedonošence. Až od 32 týdne. Ostatní se snažíme posílat na Prahu nebo je porodíme u nás a pak mimi převezeme. Spousta dětí je více méně v pořádku, tak je tam „jen“ zahříváme v boudičce a vykrmujeme. A protože budu na tomto pracovišti od září tak na rizikovku nechci. U mimi nejsou žádní bacilové, je to tam čisté a nic těžkého nenosím. Práce mě moc baví.
Moc bych prosila o zařazení do tabulky.
chocholka…Monika…27…3 měs…Nikolka 3 roky…23.2…4.8.
Tento víkend děláme plot. Mám 3 týdny volno, tak si užívám. Mějte se prima a opatrujte se. Monča :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.7.08 19:45

Zdravím..=o)

No Mirko,jestli se právě nepřipravuje až příliš brzy,docela jsem se lekla-nemám žádné příznaky až na obrovské prsa a 4kg navíc a teď pobolívání podbříška,občas to píchnutí a docela silný výtok (i když je průhledný).
Ve čtvrtek jdu na UTZ,tak bude vše ok,už jsem 12tt.

Jinak zdravím Terku-6kg je docela dost,já mám 4,to je taky pohroma,ale hlavně,že těhu prosperuje,to je nejdůležitější.Kilča jsou po porodu hodně rychle a snadno dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.7.08 22:04

Lenoušku : Mi se teda nezdá, že by po porodu šly kilča dolů :roll: Já ještě přibrala :oops: A to jsem se ani nepřejídala, pohybu měla dost a kila šly přesto nahoru :(
Myslím si, že to píchání způsobuje růst dělohy a celkově, jak se povolují vazy. To si myslím, že už se v současném stádiu těhu děje ;) Něco v tom smyslu jsem našla i na netu, jenže tam to je psané obecně, nikde jsem nenašla od kdy se to může projevovat. Mě zatím jen spíše pobolívají občas vaječníky a občas mě jakoby tahá jizva po SC. Více mě ale trápí prsa, mám je hodně citlivé a bradavky mám pořád vystouplé a bolí :( Teo mi do nich taky pořád dloube. Jen se ke mě přiblíží, vrhá se mi na prsa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.7.08 09:42

Mirka:asi je to tedy hodně individuální,já i všechny kámošky kolem mě jsme zhubly celkem rychle a bez problémů.Jediné,co se změnilo byl tvar postavy,hodně se mi rozšířila pánev,byla jsem hodně drobná..ale kilově jsem stejná jako před těhu ato jsem nebyla od té doby ani cvičit..=o)

Jinak ty prsa,mám stejný problém a Laurinka na ně také furt útočí..=o))Také mi praskají,ale s tím jsem měla problém i u 1.těhu-mažu a mažu…=o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
27.7.08 17:43

Chocholko: pracuješ na kolínské gynekologii??
To mě docela zajímá,sama jsem původně z Kolína,a když ted bydlíme v Praze,pořád trošku přemýšlím o porodnici v Kolíně (oproti narvané Praze). Ale na kol.porodnici jsem slýchávala vždy spíš negativní slova…hlavně na personál (promin jestli se tě to nějak dotýká…)
Většina Kolínaček raději rodila v Nymburce či Čáslavi(kde je ted dr.Klumpar)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
27.7.08 18:07

Lenoušku : Mi ty kila mohly naskákat i díky psych. rozpoložení po porodu. Byla jsem dost na dně, když Teovi našli PKU :( Do toho poporodní deprese, enbylo to zrovna krásné období seznamování se s mimi :cry:
Mám dost popraskané břicho a trochu i prsa a to jsem poctivě mazala :( Tyhle věci jsou prý i dost geneticky dané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.7.08 19:49
mirka82 píše:
Lenoušku : Mi ty kila mohly naskákat i díky psych. rozpoložení po porodu. Byla jsem dost na dně, když Teovi našli PKU :( Do toho poporodní deprese, enbylo to zrovna krásné období seznamování se s mimi :cry:
Mám dost popraskané břicho a trochu i prsa a to jsem poctivě mazala :( Tyhle věci jsou prý i dost geneticky dané…

To Ti věřím,to musí být hrozné i když vůbec nevím,co ta nemoc obnáší,každá nemoc u takového miminka s maminou pořádně zamává.
Laurinku mi asi hodinu po porodu vzali a odvezli mi ji na JIPku,dali ji do inkubatoru napichli do hlavicky kapacky,taky hrozny.Meli podezreni na nejakou infekci,ale nakonec ji nic nebylo a my sli po 7dnech domu..ale stres hrozný,ale jinak poporodní depku jsem neměla vůbec,naopak.Ale jinak většina známých kolem si jí taky prošla…

Jinak popraskaný břicho taky mám a taky jsem mazala jako divá,měla jsem nahoře 15kilo a popraskala jsem kolem dokola,i nohy,zadek.Mamina měla nahoře 30 a nepraskla nikde…vůbec nevím,kde byla chyba.
Ale teď to není tak hrozné,i když jsem teď po dovolené opálená,není to skoro vidět,jen na bokách trošku…mazala jsem potom měsíčkovou mastí,která prej hodně zabíra na ještě fialové(nesmí být už bílé) strie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
27.7.08 20:09

Lenoušku : Já Tea po porodu pořádně neviděla, ale byl O.K. Po SC mi ho donesli poprvé ukázat až 12 hod. od porodu a pak taky velmi sporadicky, než mi ho nechali na pokoji na stálo, což bylo 4. den. Ovšem napíchnuté tak malé mimi na kapačkách muselo být „něco“ :( Hlavní je, že byla malá O.K.
U mě to je už tak trochu vleklý problém. S Teovou diagnózou jsem se do teď pořádně nevyrovnala a nevím, jestli vůbec někdy. Pokud ale budeme dodržovat přísný dietní režim, měl by být Teo v pořádku a to je hlavní. Je to dost náročné, hlavně teď, kdy se začíná natahovat po všem možném jídle a bude hůř. Nezbývá než hlídat a pořád dokola vysvětlovat, že to prostě nesmí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí