Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno vespolek
,
Sammmy - kdepak jsi ? Jsi v pořádku ? ![]()
Lenousek - Leni, mně když napíchla ta mladá sestřička na první ampuli, tak to ještě vypadalo, že mi to chce popisovat
.
Jinak já žádný problémy nemám… až je mi trapně
. Už i vaječníky mě přestaly bolet, jen ze mně občas „něco teče“. Gyndr mi dala nějakej recepis na čípky a že tam mám nějaký špatný kvasinky. Až to přeléčím (cca týden ), tak 1× týdně si mám dávat čípky feminella Vagi C. Jako prevenci.
Ale s těma kvasinkama já bojuju pořád. Takže nic mimořádného, ani nic co by mohlo Fazolce ublížit.
A co se týká bradavek, tak to joooo… ty bolí zodpovědně. Nemám teda doma žádnýho sviště, kterej by mi do nich dloubal, ale manžel mi to vynahrazuje denně
.
Fireangel - Terko, mně sestřička vysvětlovala, že celý to „tloustnutí“ je v tom, že zadržuju vodu. Ptala jsem se, jak to, že nic neobleču a přitom vážím stejně ? Prý je to jen voda… Pořád se mi váha pohybuje +- 3 kg.
Právě jsem práskla svůj „jiný stav“ kolegovi, který si minulý týden dovezl manželku z porodnice a rozhodl se s ní zůstat celý týden doma. Holky, ono vám to skoro vypadalo, že snad bude radostí brečet
. Skouknul fotku Fazolky, pogratuloval a že je to úžasný. Trošku jsme pokecali a už letěl. Už jsem se rozhodla, že to v práci zveřejním. Ale pořád nevím, jakou formou … Mám to rozeslat e-maily ?? Nebo vtrhnout dolů na prodejnu a … „jen tak mimochodem - jsem těhotná, kdo chce kafe ?“ ![]()
Vy už jste to práskly ? A jak ?
ahoj holky,
tak se hlásím po kontrole. jsem z toho jakási naštvaná nebo co, protože mi pan doktor nedělal ani ultrazvuk. jen se ve mě „pohrabal“ pokýval a říkal, že je to v pořádku. Taky jsem dostala průkazku, takže se už cítím oficiálně těhotná.
Termín mi změnil na 25.2.2009 a kontrolu mám za 3 týdny a to prej bude dělat ultrazvuk, za který budu platit 300, klidně bych si to zaplatila i dnes, ale jaksi mě to nenapadlo, když mi nic neříkal.
Ještě jsem ani neviděla bít srdíčko, když jsem tam byla poprvé, tak ještě nic moc nebylo vidět, ale potvrdil to hned, tak jsem jakási zklamaná, že srdíčko jsem ještě neviděla ![]()
Zatím je mi docela dobře, akorát mám tlak 110/60 a to je šílené, strašně na to trpím, ale asi je to normální, protože mi na to nic nedal.
Tak se mějte, ym dneska pádíme na chatu, manža má dovolenou, tak se jdeme placatit na chatu.
Pa pa Vaše Adéla
AdelaPaja:To je divné,přece Ti nemůže říct,že je vše v pořádku aniž by ještě viděl bijící srdíčko a jestli se mimi vyvíjí jak má,a tak…
I když mě teď taky UTZ oproti minulému těhu téměř nedělají,ale je to tím,že se míjíme z DR.Napřed já dovča,teď on dovča,ale srdíčko jsem viděla…ve čtvrtek jdu poprvé na pořádný UTZ,kde zjistí,jestli je vše ok (Screning)
A hned 6.8. jdu znovu a 14.dnů na to zase…takže si to vynahradím teď..
A co ta naše Sammmy,takovou pomlku,asi je na marodní,když chudák tak zvrací…
Martina.cz:Já taky vždycky na tyhle potvory trpěla,takže by mě taky nic nerozhodilo,ale to bodání mě zastrašílo.Teď už je vše ok,takže jsem zase vklidu,navíc jsem četla v mé chytré knize,že ve 12 tt se riziko potratu snižuje téměř na 0,takže to je taky dobrá zpráva.
Mirka:S tím jídlem to asi bude mít těžké,když uvidí,že všichni baští sladké a jiné laskominy a on nebude moc,co třeba školka?Ale ta možná nebude ani potřeba,když budeš stejně doma s druhým prckem…Hlavní je,že je jinak úplně v pořádku a když Ty jsi tak perfektní kuchařka (soudím podle Tvých úžasných dortů),tak mu budeš vymýšlet jídla,aby ani nepoznal,že o něco přichází..=o)
No právě, jsem z toho velice zaskočená, atk doufám, že je všechno v pořádku.Ale jistotu, na kterou jsem čekala, tak nemám, tu budu mít opravdu až za tyt ři týdny.
Je mi z toho smutno ![]()
Adel : Tak se mi to zdá divné, že ti nedělal UTZ, když ještě minule nebylo srdíčko
Ale zkus být v klidu, určitě je vše O.K. a příště se pokocháš ![]()
Mi zatím dělal UTZ pokaždé, už asi 5×. Ty poslední 2 ale byly kvůli co nejpřesnějšímu určení stáří plodu, kvůli gen. testům.
Lenoušku : Do školky bych chtěla aby chodil, pokud mi ho někde vezmou. Aspoň občas na dopoledne, aby si zvykl na děti. S Teem můžu být na rodičáku do 7 let, tak uvidíme.
Taky už si dělám starosti o Sammmy, snad je vše O.K.!
Holčiny moje, jste zlaté, že o mě máte takovou starost. jsem tady.
Problila jsem jen pátek, ale to podle mě bylo jen z nějakého jídla, víkend jsme byli na chatě, kde namáme net a teď mám týden dovču, takže jsem ráno vyrazila na nákupy a na drby ke známe
.
Jinak už jsem zase úplně fit, prckovi jsem opět nakoupila spoustu věcí (asi si zakážu chodit kolem obchodů s mimi věcma
) a doma lenoším.
Chocholko, do tabulky Tě samozřejmě přidám.
Adél, souhlasím s holkama. Dr. Ti měl dělat dávno UTZ na srdíčko. Tohle mi nejde do hlavy. Mě dělá UTZ při každé návštěvě a nechtěla po mě ještě ani korunu a dostávám i fotečky zdarma.
Miruš, zítra nás čeká screening, co?
. Už se těším jako malá.
No a já zatím shodila 2 kila a přitom se občas cpu jako neurvalá, ale prsa mě tedy bolí taky pěkně
.
A jdu něco baštit, prcek už se hlásí o pravidelný příjem potravy ![]()
Sammmy - no hurá !! Takže v pořádku ? Jsi mi dala !!
Já tady chytám nervy jen z vás !! Já ani nemusím chodit na jiný weby číst o nemocech
.
Držím vám, holky, palečky na ten screening. Když mi dělal Dr. ultrazvuk, tak si jen tak brblal : játra, ledviny, žaludek...... Nechápu, kde to tam viděl
?
Adél - jediné, co mně napadá ( ale jen proto aby jsi byla klidnější !!) - Co takhle si vymyslet nějaké špinění a vetřít se tam dříve, než za tři týdny ? Je to opravdu hodně dlouhá doba na to aby jsi byla nervozní…
Já když byla na poslední kontrole ( náhodou to vyšlo, že v ten samý den jsem měla jít i na screening ), tak z gyndr vypadlo : No tak se podíváme, jestli to tam ještě je
........ Hrozná věta !! Pak pátrala, pátrala, že to tam nemůže zachytit celý a pak s úsměvem pronesla : V pořádku......... No nezabily by jste to ? ![]()
Takl dejte holky hned vedet,jak Vam ty kontroly dopadly…
AdelaPaja:ono zase neboj,ze by se to uz neprojevilo,kdyby nebylo neco v poradku.V 10 týdnu klesa riziko na 1, neco malo prosent ze 60,takže si můžeš oddychnout a jen se těšit na fotečku z UTZ,já si ji teda platim 50Kč,ale to neva..=o)
Hlavně si o ni musite rict,oni ji moc nenabizeji…
Mirko,tak to mas dlouhou dovcu..=o)A jak je to u druheho,je nejaké riziko,ze bude mit take tuhle nemoc nebo je to prste o nahode?
Marti, jsem úplně v pořádku, děkuju. Zrovna baštím čínské nudle
.
V neděli jsme si zajeli do Ostravy do čínské restaurace na večeři a vždy si vezmeme min. 2 nudle sebou. To bych mohla jíst od rána do večera
. No jo, zdravá strava
.
Miruš, s Teikem tu životosprávu určitě zvládnete.
Adél, souhlasím s Lenčou. Taky bych se k dr. vypravila dřív, než být 3 týdny nervozní.
Povím Vám, jak to tady čtu, Ti někteří doktoři se ani nechovají jako doktoři.
Když začala krvácet Dituš, tak ji hned vzali do nemocnice. Na jarních miminkách tam holčina krvácela, dr. ji tak nechal a o miminko přišla. Dr. jen oznámil, že je konec.
To je opravdu nezodpovědné. Dnes narazit na dobrého dr. je taky někdy umění…
Sammmy : No, že jsi se taky ozvala
Hezky si užij dovču a zítra mimčo
Máš nějaké doporučení, nebo žádanku? Dr. mi nic nedal, mám jen papír z genetiky. Do telefonu mi říkali, že mám mít jen těhu knížku, pokud ji už mám…
Ono to není jen o té životosprávě, je to trochu složitější
Teď Teo dostal nový preparát (hnus prvotřídní
, jen jsem to rozdělala, málem jsem
), tak jsem zvědavá, jak ho příjme. Teď jen čekám na nový dietní rozpis, ať mu ho můžu na:,–(it.
Lenoušku : Právě proto jdu 5.8. na ten odběr choriových klků. Je 25% riziko, že to bude mít mimi zase, 25% - že bude „úplně čisté“ a 50% - že bu nosič (což je riziko až bude chtít své potomky).
Jj, dovča to je dlouhá
Adel : U Tea jsem kolem 8tt špinila a dr. mi říkal, že mám dojet pokud to nepřejde. Bylo to v pátek a k němu jsem šla v pondělí. Udělal UTZ, zkontroloval, vše bylo O.K. Tak kdyby jsi hodně stresovala, tak mu zkus zavolat ![]()
Adel:
Ono nemusíš jít ani ke svému dr,staci zavolat do nemocnice,kterou mas nejbliz,ze Te dnes dost poboliva bricho,ze Ti Tvuj Dr stale neudelal UTZ a oni Te vezmou hned,tim spis,kdyz reknes,ze si to klidne zaplatis…
Mirus: tak to budeme drzet plecky,to Ti i 100% reknou co to bude ,vid??ja uz bych to chtela hrozne vedet,na nekterych diskuzich pisou,ze uz jim to dr rekl ve 12tt,ja budu 13 ve ctvrtek,tak se zeptam,ale pochybuju…Minule mi to rekl znamý ve 20,muj dr az ve 30..=o(
Miruš, mám od své dr. žádanku k vyšetření a dokonce mi říkala, že by to mělo bát bezplatně. Ale to je mi celkem jedno. Hlavně, že budu vědět, že je prcek v pořádku.
Vidím, že si oba s Teikem musíte vytrpět s tím jídlem. Podávání nějakého hnusu dětem je za trest. Ale když to jinak nejde a malý bude zdravý… To je nejdůležitější.
A přeju Ti, ať odběry dopadnou dobře a prcek je úplně zdravý..
Lenoušku : U těch odběrů je i nějaké riziko kontaminace mateřskou tkání, tak snad se jim to podaří oddělit správně. Jj, snad nám řeknou, co to bude. Já jsem ale na 90 % přesvědčdná, že to bude další pindík do rodiny ![]()
Minule mi to řekli při velkém UTZ, ale bylo to na poslední chvíli, těsně před koncem. Teo se nechtěl ukázat ![]()
Sammmy : Já právě žádanku nemám, jen v té zprávě z genetiky mám napsáno, že se mám objednat na ten screening. Tak snad to bude stačit ![]()
Miruš, pokud to máš napsané v té zprávě, tak to bude stačit určitě. Vžyť na screening ani nemusí být doporučení, a vím, že známá šla na vlastní žádost.
A ve kterém tt ses tedy s Teem dozvěděla, že to bude klučina? To je tedy lumpík, že se nechtěl ukázat. My doufáme, že ten náš Prďola se ukáže co nejdřív, jsme hrozně zvědaví ![]()