Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky, tak opět taky zdravím po delší době…:)
SAMMY:v tomhle období je fajn, když sáláš optimismem, tak to má být…
Není brzo na nakupování věciček?To já plánuju pár jen po velkém ultrazvuku, kdy potvrdí, že je vše ok a zbytek až tak v 7mém měsíci,na to je čas..ani se to nemá nakupovat dopředu!!!
TERKO:ahoj zlatíčko, konečně jsi zpátky,to to trvalo:) je fajn, že je ti dobře,ale už začneš čtvrtý měsíc, tak není divu, já už se na to taky těším, že mi bude ok, sice je mi líp než tak před deseti dny,ale pořád to ještě není ok…břicho mám jen trochu a spíš jsem zhubla, než přibrala, ale mimi si ze mě určo veme co potřebuje, ne?!
A k tomu píchání a bolení podbřišku-taky mi to občas dělá, jakobych měla tlak v břichu a chtělo se mi na wc,ale přitom se mi nechce, bolení podbřišku občas, taky to míváte?!
No nic, jdu chrupat, tak papa-mi dalo, vás dočíst, ale je faj, že se to tak rozjelo:)
Ahoj holky, hlásím návrat z dovolené!!! ![]()
Zatím je snad vše v pohodě, doufám, že to prďolka zvládl(a) bez újmy.Uvidíme na kontrole…
Holky kdo jdete na screening, museli jste si o něj žádat? Na jakém základě vám ho doktor nabídl sám? A v jaké týdnu se dělá?
dočítat nestíhám, mám toho teď v práci dost a dost…uffff
Ahojky těhulky! tak jsem přijela v neděli ze Sokolova. te´d nic nestíhám, tak se omlouvám. U mě nic nového.Tak já valím poklidit.papa
Jee, děkuji za hezké přivítání. To jsem ráda, že tu jsou krajanky. Aspoň bude s kým se poradit při výběru porodnice, atd. Chodíte na nějaké těhu cvičení nebo podobné aktivity? Já jsem zatím vyzkoušela gravidjogu.
A něco o nás: Teď jsme ve 12TT, termín cca 7.2. Těhotenské nevolnosti mě doprovázejí téměř denně, tak už se fakt těším, až poleví. A už se nemůžu dočkat, až budeme vědět pohlaví ![]()
Sammy: Zrovna zítra jdu na KO, tak poctivě všechny údaje napíšu.
Hezký den všem, hlavně nám ![]()
PASTELKO: já jsem byla 18.7. na krvi(screen.test) a od 1-8.8.se mám objednat ještě k tomu na ultrazvuk 3D.Nabídla mi to moje doktorka, pořád jsem nevěděla, jestli na to jít nebo nemám…tak jsem se jí ptala, jestli mi to doporučuje..povídala mi o tom a říkala,že ona sama by na to šla a pokud netíží finance, tak by neváhala…stojí to totiž 1400kč, není to hrazené pojišťovnou, dělá se to totiž zrovna tady u nás, tak je to drahá záležitost..tak na to jdu…1400kč zase není tak moc pro to, abych věděla, že je vše ok..pak to doktorka dělá u sebe v 16tt, teď se to dělá 12-13tt.
Dobré ránko kočky
.
Ta dovolená je skvělá. Teď jsem se vzbudila a až dopíšu, půjdu se na chvíli ještě válet
.
Dituško, moc děkuju za chválu
. Jsi zlato. Ono s optimismem se na všechno lépe dívá. Na kontroly se vždycky těším, protože si ani nepřipouštím, že by nemělo být něco v nepořádku. Miminko na sebe dalo docela dlouho čekat, tak věřím, že je správný čas a nic se nestane
. A určitě dnes podám zprávy, jak screening dopadl
.
A jak je Tobě zlatko? už je to lepší? Hlavně se šetři a na baráčku jen pěkně odpočívej a nasávej atmosféru, která se Ti tam tak líbí. Prospěje to určitě Vám oběma.
Pastelko, já jsem u své dr. o screening žádat nemusela. Nabídla mi ho sama i s doporučením. Pokud to tvůj dr. neudělá, zeptej se ho na to, nebo si zjisti, kde se u Vás screening dělá a můžeš se objednat sama.
Co tak zjišťuju, stojí od 1000,– do 2000,–.
JAkpak bylo na dovolené? ![]()
Miruš S., říkala jsem si, že ses dlouho neozvala. Byli jste na dovolené?
Z píchání v podbřišku bych si hlavu nedělala. Prďolka Ti roste a to píchání je pravděpodobně roztahování dělohy. Taky to občas cítím, ale jinak je vše v pořádku.
Všechny ostatní moc zdravím
![]()
Asi si půjdu uvařit krupici. Jsem na ni poslední dobou závislá
![]()
SAMMY: já jsem byla na menší dovči u nás, kde jsem bydlela, pořád mi kámošky psaly,kdy zajdem někam sednout, tak jsem to udělala tak, že jsem tam jela na 4 dny(k mamce) a každý den někde courala, každý den s jinou:)ale v sobotu jsem už byla doma…
Na dovču se chystáme jen někam sem, původně sme měli Egypt, ale na ten bych se neodvážila, stejně mi slunko nedělá dobře a moc bych z toho neměla, tak radši na pár dnů sem a nějaké výlety..
Jej, ty jdeš dneska na testy? Tak to mi pak musíš popsat jak to probíhalo, bereš i partnera kuknout na ultrazvuk? Jak jsem psala, já byla 18.7. na krev a na ultrazvuk se mám objednat mezi 1-8.8, tedy tď v pátek nebo další týden, pak jdu 12.8. na kontrolu k mé mudr(můžeš mi to opravit?)
Miruš a to se máš objednat na screening, nebo normální UTZ? Zatím jsem ti do tabulky dala toho 12.8 a až budeš vědět víc, upravím to znovu.
No já bych Egypt brala hned. Horko zbožňuju
. Ale je jasné, pokud Ti to nedělá dobře, tak i v ČR jsou krásné místa
.
Ahojky těhulky.
Je prima takhle číst že je u všech všechno v pořádku. Doufám že tento trend bude i nadále pokračovat. Já už se nemůžu dočkat 4. To jdu na kontrolu. Pak budu určitě vědět kdy na UTZ. Manžel by chtěl jít se mnou. Chodil se mnou i při prvním těhu.
pro befanu: opravdu pracuji v Kolíně na porodnici. Mě Kolín nepřipadá hrozný. Tomu nasvědčuje i fakt že rok od roku narůstá počet porodů. Letos už jsme na čísle cca 620.Teď mám volno tak to nevím přesně. A před dvěma měsíci nám byl udělen statut BFH(podpora kojení a tak).
Dneska odjíždím k našim. Tak si budu užívat. Mamča uvaří a Niki bude s dědou. Pořád mě ještě trápí nevolnosti.
Mějte se moc prima, užívejte si sluníčka a teplíčka. ![]()
Ahojky holky ![]()
U nás další noc příšerná
Teo vstával o půl 5 a do té doby toho taky moc nenaspal. Naštěstí se mi ho po6 hod. podařilo spacifikovat a usnul.
Holky, vítejte z dovolených! ![]()
Dituš : Ono s tou vekou to je složité. Teo ji totiž nesmí. Musí držet přísnou nízkobílkovinovou dietu, takže žádné pečivo (má svoje speciální), maso, mléčné výrobky, těstoviny. ovoce a zeleninu jen omezeně… Musíme více hlídat a nic nenechávat na stole!
Jj, za týden jedeme do Brna na odběr choria, mám nervy v háji už pár týdnů (vlastně od té doby, co jsem zjistila těhu), teď k tomu to nevyspání… prostě ideální podmínky pro mimi ![]()
Sammmy : Taktéž závidím optimismus ![]()
Ahoj holky, tak se po 3 týdnech zase hlásím ![]()
podařilo se mi konečně objednat na KO k mojí gyndr. (na 6.8 ), to už budu 11tt+2…a to mi ještě sestřička říkala, že to bude stejně moc brzy, že prý nejdřív se dělá kontrola ve 12. týdnu.
Jinak po tom předchozím UTZ jsem byla rozhodnutá, že se už stresovat nebudu, ale pak se mě podařilo chytnout klíště (přitom na mě klíšťata skoro vůbec nejdou, tohle bylo teprve třetí v životě)…no, ale prý v té oblasti nejsou nakažený, tak jsem se zase trochu uklidnila…
No a příznaky pořád nic moc, akorát se mi občas nějaký den točila hlava, taky bývám unavená. Manžel je z toho už dost nervózní a netrpělivý, že nic není vidět…jo ale mívám smutný nálady a jsem celkově trochu zmatenější (to ale u mě bývá před MS horší)…
Dobré ráno,
tak jsme si včera říkali,kde všichni jste a dneska je tu narváno..=o))
Tak když je to teď tak narvaný kontrolama,tak nezapomeňte vkládat fotečky a zažitky..
Dituš,já byla na kontrole teprve jednou,tak asi proto se mi to teď takhle sešlo,protože jsme se nemohli s doktorem sejít,já dovča,teď on dovča,ale ve čtvrtek jsem byla na krvi (1/2 screningu) a ve čtvrtek jdu na UTZ (2/2 screningu).
Nic jsem neplatila,ani mi nic nikdo neříkal,tak nevím..6.8 mám KO o u svého DR. a jinak v 15tt mě čekají ty druhé velké vyšetření..
Jinak se teď můj doktor stal primářem v Kladenský nemocnici,což je super,odrodí mě,i když si za to bere 10tis.Přijede kdykoli zavolám..
Jinak k nevolnostem,zrovna teď mám co dělat,abych je rozchodila,ale u moře,to jsem ani nevěděla,co to je…asi ten lepší vzduch..=o))
Sammmy : Ten screening dělají v porodnici nebo na poliklinice?
Už jsem tady zachytila pár zmínek o porodnicích. Taky jsem v poslední době pročítala různý články a debaty na toto téma…Máte nějaký typy?…Já jsem našla třeba tyto stránky www.aperio.cz …Bydlím blízko Prahy, takže by pro mě nejspíš přicházela v úvahu Praha nebo okolí…Zatím mě třeba dost zaujala Bulovka, - kamarádka, která jde zanedlouho rodit do Podolí z toho byla úplně zděšená (tuhle porodnici prý jen jako poslední možnost) ![]()
Ahoj maminky ![]()
Sammy ty máš dovču kvůli tomu screeningu viď?Tak to máš dneska hezkej den-klídek, uvidíš prďolku.........ani nevím-v kolik tam jdeš-budu nedočkavá......tak budu nakukovat…ale počítám, že se stavíš až navečír asi.....no vydržíme ![]()
A jinak já se cítím už velice dobře(ťuk, ťuk, ťuk)-občas mě teda bolí záda až tak, že se musím na chvíli natáhnout, ale to by mi nevadilo.....Od neděle mě trápí výčitky svědomí a strach-opět, pač tchýně odpoledne nakrájela na talíř klobásu-no a já blbka i přesto, že jsem věděla, že to bych neměla-tak jsem pár kousků zhltla-chjo ![]()
Rébi no konečně si tady taky
Manža ať si z toho nic nedělá, že není nic vidět-teď to půjde všechno jak na běžícím pásu-bříško začne růst-počkej-to budete koukat......................A s tím klíštětem-já vím-furt má člověk nějaký nervy viď?-mě to povídej…taky se teď klíšťat bojím jak čert kříže-ale je fakt, že to by musela bejt fakt hodně blbá náhoda-bude to v pořádku, ale pro jistotu si to místečko po tom neřádovi pohlídej, ju??? ![]()
Miruš 82 jejda-tak já se směju a ono je to takhle-tak to se omlouvám
To jsem nevěděla, že má Teo tenhle problém........Prďolínek malej.....To musí bejt pro vás docela náročný-hlídat, aby nikde nic nezůstalo a tak......A ty nervy máš Miruš z toho odběru choria???To chápu-dovedu se vcítit do tvojí kůže-ty začátky v těhu jsou plný nervů......budeme na tebe všechny myslet ![]()
Už aby člověk mohl být v klidu a těhu si užívat viď???Moje řeč ![]()
Miruš S. tak už se nám to tady slejzá-to je bezvadný…a vůbec neměj výčitky, že si zhubla-mimi si to vezme -co potřebuje a aspoň máš shozený nějaký kilečko do rezervy-ve 2. a 3. trimestru se přibírá nejvíc ![]()
Daisy neomlouvej se-pokliď si-hlavně v klidu všechno a pak přijď ![]()
Pastelko taky vítej z dovči…holky vy jste se snad na ty dovolený smluvily-že jste dovolenkovaly snad všechny ve stejnou dobu
![]()
Pastelko s tím screeningem-je to trochu složitější…Některej doktor tě sám vyzve a doporučí ti kam a některej doktor na to prdí-jako ten můj
Já jsem věděla, že chci jít na NT-ještě než jsem otěhotněla a plánovala jsem, že se zeptám na kontrole v 8.tt-jestli mi dá nějaké kontakty a doporučení-pak jsem neplánovaně zalehla na 14 dní do nemocnice a když jsem se vrátila-modlila jsem se, že mi snad doktor dá nějaké kontakty-kam bych se objednala, ale byla jsem bohužel nemile překvapená, pač mi připadalo, že na něj mluvím Španělsky…a hlavně jsem se bála, že to nestihnu-pač všade plno-samý dovolený........a já se chtěla objednat včas-klidně už měsíc dopředu-no ale pak ta zatracená nemocnice
No nakonec jsem si obvolala všechny možný centra v Praze-a objednaly mě do Gennetu, ale taky mi paní říkala, že maj hrozně plno-že teda zkusí najít volný místečko-a objednala mě na 11.8-to budu 13+0…říkala, že to je ještě v pohodě.......ale říkala mi, že v tom 10.tt-tak kolem 10+1 do toho 11.tt je nejvhodnější odebrat krev na ten PAPP-a to mi naštěstí doktor napsal, takže prý až přijedu k nim na ten ultrazvuk-tak mám mít ty výsledky krve sebou........No prostě co doktor-to jinej přístup-někteří doktoři to berou jako nutnost a samozřejmost-tenhle screening v 1. trimestru a objednávaj, nebo doporučujou svý pacientky automaticky a někteří doktoři jsou halt sto let za opicema-a myslej si, že stačí ten zatracenej triple test v 16.tt-a halt se musí po tom člověk pídit sám-docela mě můj doktor zklamal, pač léta pltil za jednoho z nejlepších doktorů u nás ve městě-no jo-časy se mění a lidé též.......
Míšo Meduňko já tě nepřivítala-tak to napravuju-vítám tě mezi námi ![]()
Holky řekněte mi-co jíte?????Vim, že už jsem se ptala jednou-taky mě chvíli provázely takový lehčí nevolnosti-ale ptám se kvůli chutím a tak…Jestli si dopřejete na co máte chuť, nebo úzkostlivě se vyhýbáte tomu-co je rizikové????
Já mám totiž od neděle výčitky svědomí, pač jsem u tchýně snědla pár kousků klobásy, kterou nakrájela na talíř-ale fakt to byla taková ta chuť, že se prostě neovládnete, i když víte, že byste měly…chjo
Někdo totiž říká, že člověk nemá zbytečně hysterčit a vyhýbat se zrajícím sýrům a tak-že ta listerióza je spíš nafouknutá bublina a že bysme nesměly jíst nic-no prostě ty názory se dost liší…některý holky dokonce píšou, že ty rizikové potraviny jedly celé těhotenství-no tak nevím......
Jak jste na tom vy????