Poradna duly
Jana Čurdová
Katkaty píše:Zebro no anglicky hmmm no ucit bych nemohla, i kdyz jsem tady 5 let anglictina asi nic moc, no domluvim se
Jestli by jsme se vraceli tak by jsme asi postavili baracek u Olomouce takze Praha nepripada v uvahu. No ja bych stejne byla asi tef na MD ale hrosi je to s manzou pac je vyuceny zeleznicar coz nevim kde to uplatniumi spoustu veci ale nema zadne papiry. Treba umi opravovat auta i varit. No uvidime, nesmim to vzdavat
Já myslím, že byste něco našli
, ale fakt to máte složitější s hypotékou, obchodem a synem ve škole
. To my jsme se prostě sbalili a odjeli
Jinak já jsem taky vyučená kosmetička a nikdy jsem to nedělala ![]()
Leniku prave proto ze ne vsichni maji ovu v polovine tak se to pocita podle posledni MS a pozdeji se to upresnuje podle UTZ podle toho jak je mimi velke, samo ze kazde tehu je jine tak proto se to tak bere, jinak tehu trva 38 tydnu ale protoze se to pocita podle MS tak je to 40 tydnu ![]()
Katy, nějak se v tom nešvyznam, na babyonline.cz rozlisujou vyvoj plodu od oplodneni a tehotenstvi napr. 6 tyden od oplodneni = 8 tyden tehotenstvi ![]()
Já se v tom raději nešťourám, otěhotnět se podařilo a porodit taky někdy musíme ne?
![]()
Markit ja co jsem zadavala teda ze kdy mam TP vsude jsem daval posledni MS
No ale kazdopadne porodit nekdy musime ![]()
Ahoj holky, tak jsem vás poctivě dočetla, byla to fuška, jste se hezky rozepsaly ![]()
K nevolnostem - tak mně je špatně taky pořád, zvracím prakticky každé ráno, někdy i přes den, včera mě to vzbudilo ve 3 ráno a už jsem pak nemohla usnout
Celkem mi pomáhají těhu čaje, taky jsem nakoupila zázvorová lízátka a včera doplněk stravy EMESIN - tablety se zázvorovou silicí, tak uvidíme…
K únově - tak pochopitelně taky, jen bohužel Matýsek patří taky k nespavcům, takže vstáváme nejpozději v 6, ale naštěstí usíná mezi 8 a půl 9., takže chodím spát s ním. Teď je navíc nemocný, když byl zdravý, tak to bylo super, jsem ho v 8 ráno zavedla do školky, pak jsem do 11 hodin polehávala a pospávala, pak šupkydupky pro oběd do školy (bo já nevařím
, kde si to člověk ulehčí - tam
) a ve 12 pro malého do školky. Navíc teď manža jezdí pracovat mimo domov, takže celý týden pryč, babičky už bohužel nemáme, tak si to hezky všechno zaobstarávám sama… no, celkem náročné, ale Matýsek je naštěstí moc hodný a navíc - stojí to za to ![]()
K výpočtu těhu - taky jsem se vždy setkala s tím, že se počítá dle MS a upřesňuje se pak dle ultrazvuku, podle kterého se to bere za přesnější
Tak jdu zase něco popracovat, pohrát si s Máťou a snad mě zase na oplátku nechá taky odpočinout
Zatím se mějte „těhotensky“ - tím nemyslím, aby vám bylo špatně, ale abyste měly takový ten šťastný-slastný-spokojený úsměv
![]()
Tak ráno mi bylo pěkně šoufl
, ale po kafi a snídani to je lepší. Zítra jedu ráno autem do Brna, tak jsem zvědavá, co se mnou ty zatáčky udělají
![]()
Dobre ranko
Tady sviti slunicko tak snad bude vic lidi jak vcera.
Jak se mate?? Copak delate? Me je zatim dobre tak uvidime pozdeji az si dam utros a budu mit hlad ![]()
Kdopak ma dnes KO??
Ahojki,
nehlásím KO. To až 17.7.-času dost.:-)
Včera jsem konečně jsem byla schopná jít nakoupit. Tak jsem se vydala s Honzíkem na velý nákup.
Ale potkala jsem tam paní, která tam tak strašně smrděla potem, že jsem to ještě 5minut rozdýchavala, spíš jsem měla zacpaný nos a držela jsem se ať se mi nezvedne žaludek a nechám ostatní podívat, co bylo k obědu!!!!
Velý nápup jsme zvládli, manžel pro nás přijel a pomohl dokončit „akci“. Sám ještě jeden a týden na expedici do jeskyně-KačnaJama ve Slovinsku, tak potřeboval také nějaké zásoby. Tak budu týden „slaměnka“
A od 1-3.7. mi přijede pohlídat Honzíka mamka, protože školka je zavřená. Tak se těším, že budu mít společnost!
Jak za týden přijede manžel tak hned vyrážíme na týden do Beskyd a na SR. Tak se těším už teď! Týden si užijeme v klidu a pohodě!
Včera už manžel plánoval, jak bude příští rok s mimi. To bude mít větší část dovolené na expedice, mě šoupne k mamce do Karviné, kde máme zahradu, tak je to tam super, celé léto jsou naši na zahradě-letní byt.
A on pojede na nějakou expe, co by on chtěl, tak začal mluvit o Abcházii, Rusku… tak to jsem začala mít obavy, aby se mi nerátil v „krabici“ !?!
A jste dělali včera či dneska VY???
Když se já rozepíšu, tak nevím kdy přestat
, snad to nikomu nebude vadit, že píšu dlouhé romány, jestli jo já se budu krotit ![]()
Kač
ahojik tak me je stale stejne soufl, zitra jdu do prace zabalit si veci, v patek se pak rozloucim s klukama a manza odtahne ty moje kramy do auta a jedeme k zubari, mela jsem jit na preventivku uz v utery, ale nejak jsem tam nedorazila ![]()
jinak manza byl v pondeli zklamany , ze jsem nemela fotku z UTZ, on nejak pocital ze ji dostanu, kdyz mam i fotku 5dennich embryi z transferu, no uz dlouho se chystam udelat tvarohovy kolac, ale porad nejak nemam silu a je mi zleeee
Dobré poledne, manža je doma tak jsem si trošku přispala
, ale bylo to příjemný ![]()
Markit: to je skvělý, že máme stejný termín porodu - nechceš jít rodit do Západních Čech, do Karlových Varů - že bychom rodili spolu ![]()
Zebro - tak já právě ovulaci po prvním porodu poznám docela přesně - bolest hlavy, břicha, výtok. Doktor mi tenkrát říkal,že to budu mít snadný s otěhotněním. A je pravda,že až když jsem se soustředila na ty příznaky, tak se zadařilo. Takže jsem já zase netušila,že ovulace může být i v jiný dny ![]()
Katkaty - díky už jsem chytřejší. U prvního těhu jsem ovu neřešila, takže jsem se nad tím vůbec nepozastavila.
Zebro - máš pravdu, porod už nás nemine ![]()
omlouvám se, jak dočítám tak reaguji. Musím vařit tak zatím pa
ahojky také se hlásím mezi vás, včera jsem byla u dr. a ta mi potvrdila mé těhu, na první utz jsem objednaná až 8.7. strašná doba, dřívější termín bozužel nemají, už se nemohu dočkat. podle propočtů od poslední mentruace bych měla být 5+3, ale podle ovulace, měřeno teploměrem bych měla být 2+2.
mohu se k vám přidat, ale jen tak sporadicky. mám doma ještě malého špunta, kterému se musím věnovat…
ještě bych se vás moc chtěla zeptat jak na ten metřík. já ho kdysi dávno při prvním miminku měla, ale ted jsem zjistila, že se mi nezobrazil…
zebro, hrozně se mi líbí ten tvůj s těma měnícíma fotečkama…
prosím poradte mi…
weveriko vitej a gratuluji k tehu
preji krasne a klidne tehotenstvi ![]()
weveriko , vítej ![]()
To blikací nepatří k metříku, najdeš to na " www.glitterfy.com „, tam klikneš na "photo flipbook“ a nahraješ si z počítače 4 fotky, které se ti tam budou měnit. Je tam limit 2MB na každou fotku. Pak si to url, které se ti na konci ukáže, nakopíruješ do podpisu v nastavení a povolíš tam znaky, HTML a smajlíky.
A stránek s metříky je plno, záleží na tom, jaký se ti líbí. Tam si pak vybrereš pozadí, ukazatel, zadáš text a pak stejně jako u předchozího, nakopíruješ do podpisu
Snad je to srozumitelný
, kdyžtak dej vědět, kdyby ne
Jdu s Bendou ven, už ho to tady nebaví. Ale mě se tááák nechce chodit, raději bych se vyvylila na gauči a nehýbala se, a bude hůůůůř
![]()