Poradna duly
Jana Čurdová
jo a k porodům, můj byl taky fajn (ne že by nebolel, to samozřejmě jo, ale vzpomínám na něj ráda), zato na těhotenství nevzpomínám ráda, to byl hnus - a počítám že mě to tak čeká zas ![]()
weveriko to pohodové těhotenství ti tady může myslím většina z nás závidět. Co jsem tak pochytila, tak je špaqtně většině z nás… aůle je fakt, že já měla takové to první taky. Víc jak první trimestr v poho ale pak jsmemusela 3× do porodnice - měla jsme udržované těhu. Ale naštěstí jsme tam nemusela ležet celou dobu.
Katy , mě dneska obvodní doktorka řekla, že kdybych už nebyla na nemocenské, tak bych na ní byla ode dneška - kvůli tetanii. Potřebuju klid.
Dopoledne jsem prospala - asi do půl 11, pak byla u té doktorky a za Libčou v nemocnici - operace dopadla skvěle a když to vyjde, budu ho mít už na víkend doma.
Po příchodu jsem pojedla a zas vytuhla a vstala až teď
ještěže se Kity zašila do pokoje k PC a nechala mě v klidu spinkat ![]()
ppetro podobný problém jsme měla s hovězím gulášem…s chutí jsme uvařila, dala si ho 1 den a v pohodě, druhý den už to ale nešlo ![]()
Ahojte
Dnes jsem byla v Brně, tak jsem hotová. Celej den jsem nejedla a tlačila jsem kočár, tak už jen sedím a oddechuju
. Jeli jsme pak nakoupit a myslela jsem, že sním všechno, co vidím. Nemohla jsem se rozhodnout, co koupit, měla jsem chuť skoro na všechno ![]()
V autě jsem se cpala rohlíkem a sýrem a byla jsem jak v ráji
Ještě mám v lednici guláš. Poslední dobou jedu na ostrých masových jídlech
, to normálně nejím
ˇ
Snad se máte všechny dobře, já jdu odpočívat u tv ![]()
Guláš teda zklamal, to už nikdy nekoupím
. Musím se ho naučit, mamka dělá dobrej ![]()
Ale zajedla jsem to malinovýma Pims ![]()
Ahoj všem. Já dneska byla s malým v družině a odpolko na školní akademii. Myslela jsem,že půjdeme za deset minut domů, ale Štěpa byl do toho tak zabranej, že skoro ani nedýchal ![]()
Weweriko a Poppy vítejte a gratuluji ![]()
Markit - máme ještě dost času věřím, že se domluvíme
Super, že tvůj manžel se tak rychle zotavuje a že ho budeš mít už o víkendu doma - aspoň si tě pohlídá. Máš můj obdiv, s tou tetanií to určitě není hračka - hlavně tedy to náhlé omdlévání - opatruj se ![]()
Zebro - koukám, že se ti chutě rozjíždí do všech stran
. To u mě je to tak,že chuť nemám skoro žádnou. Jím, abych měla něco v žaludku, ale při pohledu na jídlo se mi zvedá žaludek. To jsem u prvního těhu nezažila.
Ahoj,
tak jsem dočetla pro mě nové příspěvky.
weveriko - tak to závidím, taková pohodička, tak to budeš mít učitě i druhou pohodu. U mě teda porod nebyla procházka růžovým
em a krátké to rozhodně také nebylo…
Markitko - to bude super, že budeš mít „chlopka“ doma! Můžete se opečovávat navzájem. ![]()
Žádné zvláštní chutě nemám jen na čokoládu, ale tu jsem měla i předtím.
Jen jsem zjistila, jak mám „žaludek na vodě“ tak musím něco malého sníst, aby to přešlo-pomáhá to, tak jsem ráda.
Včera cesta do Mor.Krasu dopadla dobře vůbec mi nebylo ani v zatáčkách špatně, v neděli jsem stahovala okénko.
Byli jsme lézt na skály ve Sloupě, tak jsem to zkusila a svou „cestu“ a dala jsem ji. Je to trošku namáhavé, ale cítila jsem se včera v pohodě, tak jsem to zkusila ![]()
Je to těžké manžela jistit a sama nic nepošplhat…
Zase jsem se nasmála hláškám druhých(nepopisuji, protože možná by vám nepřišly tak zábavné-jsou tam použity lezecké výrazy, které bych musela objasnit).Honzík tam našel pár nových kamarádů, bylo tam včera pár lezeckých dvojic s dětma. Tak měl kolegy.
Mějte se musím už končit-
Užijte si víkend a volné dny odpočívejte! Já to rozhodně udělám jak mě Honzík nechá, jsem od zítřka „slaměná vdova-slaměnka“
papa až v pondělí
Kač
Díky za milé přivítání.
My jsme dneska s malou zkusily jít ven, ale mraky nám dovolili jen kroužit kolem domu a pak jsem to zbaběle po půl hodině vzdala. Evča mi usnula a když už jsem si sedala k počítači, tak najednou uááá z ložnice. Dvacet minut jí asi stačí. Mně moc ne
Hlavně když jí poslední týden napadlo vstávat už o půl páté, kdy já mám ještě půlnoc
U mě se zatím těhotenství projevuje umírněnou chutí k jídlu(tedy prakticky žádnou
) a potřebou usnout v kteroukoliv denní či noční hodinu (prakticky nemožné s naší lezoucí beruškou). Ale je mi jasné, že nevolnosti se mi nevyhnou - prý je to dědičné a u nás v rodině to má tendenci se s každým těhotenstvím zhoršovat
Možná se ale stane zázrak ![]()
Tak se mějte hezky, já jdu s Evčou dělat bum, bum (zatím neojblíbenější hra).
Ahoj holky, tak už mám Libora doma. Ve střed u půjde vytáhnout stehy. jen se rozesmál, když mi ve dveřích od bytu říkal, že mu mám připomenou, že když půjdu k zemi, tak mě nesmí chytat......
Jinak pořát žaludek jak na vodě od rána do večera a od večera do rána. Usínám přez den i 2× a pak nemůžu spát v noci - teda hlavně, když tu Libča nebyl. dneska jsem v 1 v noci vytáhla Kristýnku z postele a nastěhovala si ji k sobě
zaspala to a ráno byla dobře zmatzená, kde vlastně spala a jak se tam dostala
![]()
Leníku, dík za podporu, určitě ještě bude dost času vše pořešit. Včera jsme se dověděla, že s největší pravděpodobností budu doma celé těhotenství.
Ahoj tehule,
moc vas vsechny zdravim…
Kac, klidne sem nejakou hlasku z lezeni hod…treba vylovim v pameti co co znamena
Taky me obcas na nejakou skalu kluci vytahli ![]()
Jizvikova, co jsou rajcatovy utopenci? Dej recept, za chvili budou rajcata na zahrade a to je pak kazdy recept dobry…
Ja mam za sebou prvni kontrolu, doktor nic nerikal, jen ze mi bude muset udelat vic UTZ, aby zjistil podle vyvoje plodu, jak dlouho jsem vlastne tehotna (otehotnela jsem bez MS po skonceni kojeni)… Jinak jsem asi svetla vyjimka, zase mi neni spatne ani zvlastni chute a nechute nemam, a spat se mi chce standardne, ptz Klara ma obcas budicek v pul paty…
Preji pohodovy vikend a co nejmene deste…
Ahoj Endy
takhle jsme měla prví úplně a druhé 12 tt těhotenství před lety. Žádné nevolnosti vše naprosto v pohodě.
Toto těhu jsme si chtěla opravdu užít a vychutnat, tak to tu mám se vším všudy - teda aspoň že nezvracím ![]()
AHOJ,
Endy - TAK TE VÍTÁME MEZI NÁMA
teda ten „lezecký“, který mě pobavil. Byla na lezeni nějaká ml.holka-byla dost štíhlá-takže plus-nemusíš tahat na skálu ty těžká kila=nepotřebuješ tolik síly. Vylezla nějakou těžkou cestu 9- a potom radila klukovi, který to zkoušel taky a neveděl si tam rady, celá cesta byla v převisu-ze začátku dost.
Ona: pravou rukou chyť ten bočák
on : mě to vubec nebere…
ona: to nevadi
a levou chytneš lištu
Jak řekla nevadí, tak to jsem se dala teda do tichého smíchu. Něco jakoby řekl, já spadnu a ona to nevadí.....
teky se přidám do přadníku na rajčatový utopence. Manžel miluje utopence, já spíš ty rajčata
ale taky dohromady to muže být taky dobré. Na chatě bývají nějaké akce, tak receptík by se hodil-něco pro nás netradičního. Taky předem děkuji!!
Kač
Kac, jj, to mi zni povedome, s tim, ze chyty neberou.....
U me byla sranda, ze jsem mela dvoumetrovyho partnera, takze on na cestu potreboval o polovinu mene chytu nez ja s neco pres metr a pul
Nenechal si vysvetlit, ze na ten tutovej chyt proste nedosahnu..taky jsem jednou prolitla do komina, kdyz mi pri prepadu tvrdil, ze na protejsi stenku dosahnu…no nedosahla jsem…
Taky meli kluci silu jako bejk, takze kdyz jsem stavila a sily dochazely a me zbyvalo k chytu 15 cm a ja rvala dobirej, tak dobiral tak mohutne, ze jsem ten chyt najednou drzela, aniz bych popolezla
Chjojo, naladilas me na vlnu nostalgickych vzpominek ![]()
JInak ja uz jsem sem psala, ale par stranek zpatky, mam vic diskusi, tak zatim chodim vic tam…
rajcatovy utopence jsou primitivni, to snad ani neni recept ![]()
proste nakrajim rajcata na kolecka a cibuli taky na co nejjemnejsi kolecka pridam k tomu mekky salam, nejlepsi je junior nebo lyonsky, jdou i burty ale na tenke platky, no a pak jen uvarim lak, klasika : ocet, sul, cukr, pepr, svarim to a horky nalev preleju na ty vrstvy rajcat cibule a salamu, poradne zmackout, zatizit no a pak jen dlabat
je to uplne primitivni a moc dobry, kdyz se cibule a salamek natahne lakem je to dokonaly, nejlepsi je to s rohlickem, ten se namaci v laku a papa
![]()
Dobre ranko
Jak se mate??
Omlouvam se ze nereaguji ale mam depku a vubec se mi nic nechce ![]()
doufam ze je vam lip ![]()