Poradna duly
Jana Čurdová
No jo , taky se divim, Katkaty, mistni slunicko a povzbuzeni pro vsechny, a nema naladu..... To uz musi mit sakra duvod… Napis…
Markit, Endy no problemy s cukrarnou, nedostacujici trzby, malo objednavek, vcera jsme se s manzou hodne rafli a jsem z toho jeste porad spatna. S manzou se uz bavime to jo, ale porad jsme nevyresili situaci co budeme delat dal. Meli jsme zaplatit najem a nemam z ceho. Uz jsem proste unavena kazdy den makat a vlstne skoro zbytecne
Proste momentalne nemam inspiraci a nejradsi bych to zabalila a zavrela se nekde, porad se michce brecet, jsem jak zpomaleny film, no mazec. Omlouvam se ze vas tim zatezuji, ale fakt nevim jak dal ![]()
Ach Katy, tak toto ti nezávidím. Mám tady kamarádku se stejným problémem, ale se svatebním salonem..... tak opravdu vím o čem to je a o co jde. Tohle není žádná sranda a krize se dotýká každého z nás.
My to taky nebudeme teď mít jednoduché. Já budu podle všeho na nemocenské až do konce, přítel je už půl roku bez práce, ale přivydělával něco bokem, ale to teď, po operaci nejde. A mě příjem výrazně klesne. Sotva jsem zaplatila účty, na jídlo skoro nezbývá a děsím se příštího měsíce, kdy už mi ani na všechny platby nezbude ![]()
Myslím, že spousta z nás to bude mít těžké, ale jsme tu přece jedna pro druhou a určitě si myslím, že se vzájemně vyslechneme, podpoříme, podělíme o bolístky a trápení..... prostě podržíme jedna druhou. Ty mi dodáváš hodně optimizmu a za ten týden tady se opravdu bojím o trochu míń… prostě jsi mě svým optimizmem nakopla.
Neboj, vždy je nějaké řešení, vždy to nějak jde a pokud má manžel práci mimo cukrárnu, někdy je prostě nejlepším řešením i konec podnikání, třeba na nějakou dobu. TY už nebudeš moc dlouho pracovat - budeš se starat o miminko a pokud zakázky nepokryjí náklady, nepokryjí ani zástup za tebe.....
Markit ani jsem netusila ze jsem ti dodala silu a moc me to tesi ![]()
No u nas je nejhorsi to ze cukrarna je nas jediny prijem, pracujeme tady oba s manzou a nemame jinou praci. Manza navrhoval ze by sel nekam do prace, ale ja sama bych to tu nezvladla takze ani tak. Zase ja nemuzu taky odejit pac manza by to sam nedal. Nikoho tady nevezmu pac ho nemam jak zaplatit. Lidi jsou spokojeni co jim nabizime ale to je malo. No zacarovany kruh. Ted se mi porad derou do oci slzy a potrebovala bych se asi poradne vybrecet a odpocinout si a mozna nabrat silu neco vymyslet, ale nemam ji a nemam tady nikoho kdo by za me neco udelal. ach jo
Katy, tak toto je opravdu docela dost zlé. Tohle ti fakt nezávidím ![]()
Mrzí mě, že je ti teď tak zle. teĎ mě třeba napadlo, jestli by jste nemohli stálým klientům nabízet cukrátka z domu, nebo najít menší prostory k podnájmu za míň peněz… umím si představit jak hrozně to je těžké.
Já jsem sice jen zaměstnanec a s naštěstí jistým příjmem, ale taky jen do času. POkud bych neotěhotněla a nebo to nedej bože nedopadlo dobře, mám práci jen na chvíli. Stejný problém jako máš ty. Pracuji v cestovce a zájem lidí v této době o dovolené poklesl a to hodně a šéf už se nechal slyšet, že buď by vzal někoho na živnos´ták a nebo zavřel pobočku, nevydělám si ani na pokrytí nákladů… navíc nájemní smlouvy končí k 6/2010 a kdo ví, jaký by pak byl nájem…
Navíc teď, hlavně v prvním trimestru potřebuješ klid a pohodu.....
POkud bys to ale sama psychicky nezvládala, což se s hormonálníma změnama může stát, není žádná ostuda navštívit psdychologa nebo psychiatra ![]()
Markit moc ti dekuji za podporu, jsem fakt mimo, sedim tu a co chvili brecim
budem muset asi popremylet co budeme delat pac fakt to nedavam. Ted nejak nemam silu hledat nejaky jiny prostor, mame tady smlouvu a nevim jak to bude jak by jsme ji chteli vypovedet ![]()
A neboj u tebe to dopadne dobre a bude mimi ![]()
Jeeejda jaktože tady tak smutníte …
Katy - máš to opravdu těžký a vůbec ti takovou situaci nezávidím holka moje. Ale hlavu vzhůru, HLAVNĚ se tomu nesmíš poddávat
Z vlastní zkušenosti vím, že když člověk OPRAVDU chce, dokáže nemožný. Uvidíš, teď máte dny špatný, ale přijdou dny, kdy budou dobré zprávy a na to musíš myslet. Nééé na to nejhorší. A další věc je: nejdůležitější je vaše ZDRAVÍ a to,že jste spolu a šťastní. Ať už žijete v bídě nebo bohatství. Jste šikulky, vy se s tím poperete. Hlavně to chce klíííd a pohodičku - mimi i ty to potřebujete jako sůl - tak to zkus ![]()
Markit - taky jsem čtyři roky pracovala v cestovce,tedy spíše agentůře. Práce mě moooc bavila, ale byla na nic placená a tak jsem byla nucená hledat práci jinou. Co přesně prodáváte a jak se jmenujete?
Ahojda holky,tak jsem z5 z dovolene.Teda,prselo intenzivne komplet cely tyden,des.Klarka to zvladala nejlip,byla nadsena i pres neprizen pocasi. Jinak ja zatim nejak extra nezvracim,ale mam dost zaludek na vode. A jak rikate,den ze dne se mi meni chute. Tatka uz hlasil,ze to urcite bude zase holka,zacinam mit chut na sladky a to jsem mela i u Klary.
Jinak vsem novym tehulim velke gratulace a ostatnim jen same neproblinkane dny Lenla
Leniku no ja doufam ze se vzpamatuji a zacnu myslet, ale potrebovala bych si odpocinout, ale to nejak nejde
no snad bude lepe ![]()
leníku: Ty jména cestovek ji ve Varechnebudou nic říkat, Jena má zastoupení jen na Moravě a druhá je nejblíž k tobě v Plzni nebo Prazte, takže asi taky nic. Strávila jsme tam celkem 6 let.
Katy: pokud máš možnost na uklidnění ti může perfektne pomoct čaj relax od Pikvicku. Je výborný i chu´tově a tyhle bylinky miminku neuškodí.
Kiki? tys byla v Chorvatsku? TAm prý teď bylo takové počasí…
Bože mě ty nevolnosti jednou zničí, je to čím dál hzorí
Nejhorší je, kdyžs e mi udělá zle, chci jít do postele a nedojdu - sesunu se k zemi ![]()
Markit no pickwik tady zrovna nekouopim ![]()
Jo a drz se, davej na sebe pozor, dr ti neporadi??
Katy :d třeba by timohli Vaši poslat
![]()
Doktoři teď neporadí, s tímto se nedá nic dělat navíc mám teď o několik léků, které mě udržovaly v klidu míň, takže se tetanie projevuje víc a častěji. Proto mi včera doktorka řekla, že kvůli tetanii asi zůstanu doma až dop porodu, abych měla max klid amožnost odpočinku kdykoliv budu optřebovat, což by v práci nešlo.....Je to děs.
Jdu do postele, Libča hučí, že jsem zas vylezla. Poslední pád docela bolel a bříško s sebou tak trochu třeplo..... snad bude vše OK
Papa zítra