Upéct první potažený dort (tvarohovo-ovocný krém s marcipánem)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2597
10.1.14 15:15

@harpyje já mám jen na věci na pečení jednu skřín a dvě 4šuplíkové komody :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
10.1.14 15:22

@jizvíková také moc krásné :palec:

@Bibi82 já jí mám tedy z eshopu, rovnou jsem si tam koupila i barvy, kostice, různá vykrajovátka.

Já z máslového dělám jen okraje a vrstvu pod marcipán, on ten dort pak i pěkně drží tvar a dovnitř dávám různé krémy z tvarohu, jogurtu, šlehačky.
Nedávno jsem dělala jahodovo-malinový krém, který je tedy i z másla a pudinku a hodí se i pod marcipán a byla jsem z něj nadšená.
 http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
10.1.14 15:39

@Gabulle - potvoro :D to co popisuješ je větší než celý můj prostor v kuchyni včetně spižírny

no ty jis na to zjevně šikovnější - živíš se pečením? pro mne je i to co mám škoda :roll: fakt, takový antitalent jak já se jen tak nevidí, ale zas jsem příkladem toho, že nějaký potahovaný dort může vytvořit absolutně každý a ani to nevypadá špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
10.1.14 15:53

@harpyje :D dlouho jsem to sbirala a zasobuje me cela rodina :D jinak nezivim se tim, chtela bych, ale v dnesni dobe to nema budoucnost a pect dorty na zakazku doma s moji nevyzpytatelnou troubou.. to by me kleplo. Cekam na novou, zatim je spousta prednejsich veci nez novy sporak :D Talent jsem pry zdeldila po nejake prababicce, a presto se mi podari i tu blbou slehacku nekdy preslehat :D A potahovane dorty jsou dle meho nejlehci… ja mam radsi dorty zdobene slehackou, to se muzu vyradit a kdyz jsem opravdu lina… tak ten dort popatlany svetlym kremem jen posypu kokosem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.1.14 15:56

@tapinka123 já bych se toho nebála a pustila bych se do toho…

• Citovat
  • Upravit
874
10.1.14 17:13

@Bibi82 na uhlazování používám takovou plastovou stěrku ve tvaru obdélníku (no možná spíš lichoběžníku) - z domácích potřeb za cca 15,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
10.1.14 17:57

Děkuju za odpovědi. Já se právě taky pomalu chystám na svůj první potahovaný (syn bude mít 2. narozeniny a lentilkový dort už by ho asi neuspokojil), tak koumám, co k tomu budu potřebovat :) Chtěla bych zkusit doma dělanou potahovku, ale mám z toho docela obavy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.1.14 19:34

@jizvíková @konilka krásná práce :potlesk: :palec:
:cert: postavičky nedělám, neumím nemám talent :cert: jeden pokus stačil, ale zase je ro originám :roll: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
10.1.14 20:22
@mapav píše:
@jizvíková @konilka krásná práce :potlesk: :palec: :cert: postavičky nedělám, neumím nemám talent :cert: jeden pokus stačil, ale zase je ro originám :roll: :jazyk:

Důležité je si to obhájit, že je to záměr…to jsi měla vidět postavičky co dělala sestra, když jsme po ní chtěli udělat zvířátka…jediné co udělala byl šnek a had :mrgreen: a to jsem se málem počůrala smíchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.1.14 20:27

@Lussye :lol: joj taky se s kámoškou u toho vyblbneme, svedu sněhuláka a hříbečky :lol: když někdo na mě chce postavičku předem říkám tak si ji kup :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
10.1.14 21:02

Jééé no já se nestačím divit. Založím téma a během půl dne se tu nahromadí tolik komentářů, rad, nápadů, povzbuzení že to pročítám strašně dlouho. Nevím na co mám reagovat dřív a komu dřív poděkovat. Každopádně moc děkuju všem za rady a nápady. Teď se na to díky vám dívam jinak. Předtím jsem pečení dortů viděla jako něco neskutečně těžkého jen pro vyvolené talenty. Teď vidím že domácí dorty pro své děti peče nespočet maminek a ty dorty jsou pečené s láskou a když nejsou uplně jak ze žurnálu tak to nevadí. Ale je to vlastní výroba.
No já jsem nevěděla, že se ten marcipán rozteče když jej popatlám tvarohem. Já jsem chtěla ten tvarohovej krém kvůli tomu že vyloženě nemám ráda ty máslový krémy. Ale jak vidím tak můžu dát ten tvaroh jen do prostřed a nahoru a dokola ten máslovej. Nebo udělám ten šlehačkovej tak jak tady zmiňujete ten recept. Musím to zítra všechno prostudovat ty recepty co jste tu psali abych věděla jak to všechno udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
10.1.14 21:59

@Bibi82 - fakt zkus tu potahovku, kterou jsem zmiňovala já. Sama vidíš dle ingrediencí, že je to hračka - autorka sama říká, že i v ruce ho umatlá za deset minut- no ale jestli máš robot či pekárnu, tak navážení ti trvá dvě minuty a nemusíš na to sáhnout :)
odkaz znovu :http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/…hotovy-za-10

a ještě mých pár postřehů : když ho děláš v robotu a tudíž si při zpracovávání nemáčíš ruce, tak dej rovnou o lžíci vody víc.
jestli nemáš jiný než javorový sirup, tak ho tam klidně dej- sice tam někdo píše, že javorový ne, ale zkusila jsem a neěli jsme s tím chuťově problém (javoorový je přeci jen nejběžněji k sehnání
a - marcipán sice má vonět po mandlích, ale jesti nechceš dávat mandlovou tresť, prostě se na ni vykašli :), ničemu to nevadí. stejně to není marcipán, tak co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
11.1.14 08:08

@harpyje jj je to potahová hmota :palec: dávám kukuřičný sirup a citronovou štávu :roll: @tapinka123 pokud budeš mít sypké barvy je dobré je rozmíchat v kapce, ale kapce :lol: alkoholu (slivovice) :roll: vykrájené ozdobičky taky lepím alkoholem a i celý dort je možno potřít pěkně se leskne :palec:
Různá vykrajovátka mají i u rákojdú za pár korun :potlesk: :potlesk: at se ti zadaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
11.1.14 13:46

@harpyje ten tvůj odkaz jsem prve přehlédla.. :oops: ale zkusím, určitě, vypadá poměrně nenáročně a když říkáš, že ji máš odzkoušenou :palec: Robot právě nemám, budu muset ručo.. mám tu rýžový sirup i mandlový extrakt, obojí je sice mírně prošlé, ale snad tomu nic nebude :think:
Před synem má ještě narozeniny manžel, tak si to zkusím nanečisto, pro jistotu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
11.1.14 14:07

Já jsem zatím udělala jenom tři dorty, které posílám na ukázku a myslím, že to dopadlo dobře. Dovnitř dávám cokoliv, ale nahoru určitě jedině máslový krém, vrstva spíš malá, jen aby neprosvítal dort. Potahovku jsem si taky dělala sama dle receptu na internetu. Abych pravdu řekla, tak normální sypké barviva mi moc nechutnají, zvlášť teď jsem si všimla, že hnědá barva byla hořká. Takže za mě jsou lepší gelové barvy, ale ty jsem třeba u nás ve městě nesehnala a tak jsem si musela objednat na internetu, ale nelituji, je to sice dražší, ale aspoň necítím žádnou pachuť a je jich do potahovky potřeba fakt málo, takže vydrží i na další dort :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí