Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@IvčaL ta hmota je fakt super. Já teda postavičky nemodeluju, nějak si na ně netroufám, ale dorty mají i přesto velký ohlas ![]()
@Flooa Když dáš silnější vrstvu krému, tak se to pak hezky uhladí, docela dost na tu potahovku tlačím žehličkama na marcipán, takže ten krém pod tím, se tam rozplácne. Pod potahovku používám jedině máslový s pudinkem a než potahuju, tak dám namazaný dort na chvíli ztuhnout do lednice.Asi to nemusí být úplně 1 cm, taky to neměřím, ale skoro ano.
@konilka nádherné dorty, určitě by jsi měla i na modelování postaviček, klidně si troufni ![]()
@jizvíková teda ty čmeldové jsou jak živí
Postaviček se bojím, že si nebudou podobný
![]()
Naše rodina máslové krémy nemá ráda tak dělám šlehačkové (smetana33%, med, vanilkový cukr, rum a smetafix) a střídám klasicky světlý a do jedné várky ještě proseju kakao. A tím samým krémem zafixuju celý dort a potahovka na tom suprově drží
@jizvíková píše:
Já zase postavičky strašně ráda, ale kluci radši 3D
Teda to je nadhera
![]()
@konilka píše:
@jizvíková teda ty čmeldové jsou jak živíPostaviček se bojím, že si nebudou podobný
![]()
no postavičky jsem dělala jednu 6 hodin, dokud fakt nebyly jako předloha ![]()
já strašně nemám ráda, když figurka si není podobná, pak je to vlastně jen jiný panáček ve stejném blečení
@Gabulle - ten šlehačkový krém vypadá takovy jako zajímavá alternativa- prosím přesnýá recept
@IvčaL - tobě taky díky za radu s vyšší vrstvou krému pod marcipán, já dávám hrozně málo, právě aby mi ten marcipán po vyšší vrstvou nesjížděl, ale když bude dobře vychlazený, tak se tím mohou skvěle vyrovnat nerovnosti! skvělý nápad. žehličku jsem neznala, vypadá to jako užitečná věcička, i když shánět ji asi nebudu ![]()
Holky prosím vás.. ta žehlička na marcipán, dá se koupit někde i mimo e-shopy s cukrářskými potřebami? V domácích potřebách? Vy co ji nemáte, čím hmotu uhlazujete?
@harpyje píše:
@Gabulle - ten šlehačkový krém vypadá takovy jako zajímavá alternativa- prosím přesnýá recept
Záleží kolik budeš chtít krému.. na jednu 250ml 33% procentní šlehačku dávám velkou lžíci medu, 1 vanilkový cukr, 1 smetafix, rum dle chuti a lšehat do ztuhnutí- hlavně nepřešlehat… když mám peněz dost, koupím si 40% šlehačku a to je pak pohádka
, ale vyjde to pak zbytečně draze.
@Bibi82 - já neuhlazuju vlastně obvykle ničím.
vyválí hmotu, položím na marcipán a přejedu rukama, ona si lehá a přilne k dortu sama
takže teba okraje nejdřív jen zvrchu mírně uhladím k dortu a zas tomu dám chvíli, ona se přizpúsobí, po chvíli přejedu i zbytek „stěny“ dortu a hotovo. Zas to nevypadá tak špatně, ani se na ni nechystám, mám hejblátek v kuchyni už moc ![]()
@Gabulle - díky
Příspěvek upraven 10.01.14 v 21:49