Úraz hlavy - jak dlouho sledovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišis
22.10.11 14:29

Tak hlavně že vše dobře dopadlo, dopadlo že? Jinak by si to asi napsala. Já bych už to nechtěla zažít ten strach jestli něco bude, nebude. Jestli to vůbec poznám…Hrůza. A nejhorší je že ač se člověk snaží sbevíc nezabrání tomu :-(

• Citovat
  • Upravit
Mišis
22.10.11 16:41

Jak jste dopadli?

• Citovat
  • Upravit
2970
22.10.11 16:48

tak jsme jeli na chirurgickou pohotovost, jen mu sahli na hlavu, koukli do oci, zkusili, jestli ovlada ruce a nohy, a pak mu za vydatneho revu hrozne dlouho prohmatavali bricho (asi kvuli tomu rannimu zvraceni?) a pry ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
22.10.11 16:54

Tak aspoň že tak, určitě jsi klidnější. Přeju at je brzo v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
2970
22.10.11 16:57

Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
22.10.11 20:10
taja píše:
tak jsme jeli na chirurgickou pohotovost, jen mu sahli na hlavu, koukli do oci, zkusili, jestli ovlada ruce a nohy, a pak mu za vydatneho revu hrozne dlouho prohmatavali bricho (asi kvuli tomu rannimu zvraceni?) a pry ok.

super :palec: tak hlavne ze je malej ok, tak preji klidny zbytek vikendu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4257
22.10.11 21:43

To je dobře, že to dobře dopadlo.

nebojte se - otřes mozku fakt poznáte! Náš junior - tehdy rok a třičtvrtě byl uplně mimo - malátný, strašně zvracel, byl jak nafetovaný - skleněné oči, nestál, neseděl, takový gumáček… :oops: Tak jsme ho naložili do auta a za 50 min byl zrentgenovaný, zkontrolovaný, zdiagnostikovaný v posteli na dětské neurologii… :zed:
A když už skončíte v nemocnici,tak si hlavně hlídejte at vám chodí měřit saturaci. Na nás se tenkrát sestra vykašlala, což pak dr. zhodnotila jako dost odvážný risk… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.15 22:15

uraz hlavy u dospeleho

Vim, ze jsou zde i maminky lekarky a snad nekdo poradi. Pred 3 tydny jsem se bouchla do rohu stolu do boku hlavy, neomdlela jsem, nebylo mi zle, nic. Po 4 dnech jsem sla k lekari, nebot se bolest sirila nad oko a za ucho, neurolog udelal bezna vys. Poklepe, pohmat, oci, hybnost hlavy, krcni patere, chtel vedet co ceho a kam jsem se bouchla a konstatoval, ze to nic neni, ze jsem se uderila do spankoveho svalu a muze to bolet jeste tyden. Po 10 dalsich dnech jsem ho navstivila znova, ze to misto porad citom a te se bojim krvaceni do mozku, ujistoval me, ze to neni mozne, ze se moc pozoruju a premyslim nad tim. Objednal me jen na eeg na 5.3. Ale vim ze se tam nic nezjisti. Na netu ctu, ze po urazu hlavy mize byt krvaceni i po letech a clovek umre! Mam strasny strach, v noci se bojim i spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.2.15 22:25
@Bibík13 píše:
Vim, ze jsou zde i maminky lekarky a snad nekdo poradi. Pred 3 tydny jsem se bouchla do rohu stolu do boku hlavy, neomdlela jsem, nebylo mi zle, nic. Po 4 dnech jsem sla k lekari, nebot se bolest sirila nad oko a za ucho, neurolog udelal bezna vys. Poklepe, pohmat, oci, hybnost hlavy, krcni patere, chtel vedet co ceho a kam jsem se bouchla a konstatoval, ze to nic neni, ze jsem se uderila do spankoveho svalu a muze to bolet jeste tyden. Po 10 dalsich dnech jsem ho navstivila znova, ze to misto porad citom a te se bojim krvaceni do mozku, ujistoval me, ze to neni mozne, ze se moc pozoruju a premyslim nad tim. Objednal me jen na eeg na 5.3. Ale vim ze se tam nic nezjisti. Na netu ctu, ze po urazu hlavy mize byt krvaceni i po letech a clovek umre! Mam strasny strach, v noci se bojim i spat.

nejsom lekar, ale mas tri moznosti:
1,zmenu neurologa
2,spravit si CT ako samoplatca
3,prestat to riesit a verit stavajucemu neurologovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.2.15 22:30

Bojíš se opravdu zbytečně, o krvácení do mozku po letech po úrazu slyším prvně, to by mě zajímalo, co mi při studiu uniklo. Projevy krvácení po úrazu jsou opožděné v řádu hodin, max. několika dnů, pokud by šlo o nějaké pokračovací krvácení. Popravdě i to EEG považuju za naprosto zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
28.2.15 22:33

Po ráně do spánku mě místo bolelo snad dva měsíce..krvácení do mozku nastane spíš po opravdu těžkém pádu nebo úrazu, kdy se tm může vytvořit malí hematom..jinak oblast spánku je hodně citlivá, taky jsem víc v tu dobu trpěla migrény na tý straně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.15 22:39

Nebyla to rana primo do spanku, asi 5cm nad. Sedla jsem si ze stoje na zem a pribrala tim spankem roh stolu. Pri druhe kobtrole se me opet ptal jak se to stalo a kyval hlavou, ze se bojim zbytecne. Ale proc to jakoby porad boli, cim vic ba to myslim, tim vic to boli.
@Samamama na netu jsem nasla nejsky chronicky subduralni hematom i po lehkem urazu…ze pry projev za mesice i roky a oak koprt :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.2.15 22:57

@Bibík13 Chronický subdurální hematom (není to krvácení do mozku, ale mezi mozkové obaly) se ve valné většině týká starých lidí s atrofickým (zmenšeným) mozkem (plus obv. mají křehčí cévní stěnu, vyšší krvácivost, zvlášť pokud berou nějaké léky na ředění krve), u kterých toto opravdu může nastat po minimálním úrazu (resp. klepnutí, ani by to za úraz neoznačili), ani si často žádnou takovou událost nevybaví. Zjistí se to pak někdy náhodně (ale bude to v řádu týdnů, max. několika měsíců, rozhodně ne let), když se dělá vyšetření mozku kvůli něčemu jinému, někdy mají nějaké ne úplně specifické potíže, nebo mají opět úraz, při kterém do toho již odbarveného hematomu zakrvácí trochu znova. Ale upřímně řečeno, nevybavím si teď žádného pacienta, který by na chronický subdurál zemřel. Čímž netvrdím, že to není vůbec možné, ale spíše to bude vzácné, blbá souhra okolností. Tyto hematomy se u řady lidí ani neoperují, když jsou tenké (plášťové), nebo se z návrtu odsají, což je operace, kterou udělají i 90letému dědečkovi, který za pár dní vesele odskotačí domů.

Fakt se nemáš čeho bát a upřímně, v této chvíli by CT mozku pro tebe bylo spíš zbytečné záření (předpokládám, že při těch opakovaných neurolog. vyšetření jsi měla normální nález).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.15 23:07

@Samamama moc dekuji za vycerpavajici vysvetleni. :-) ano nalez byl normalni az na tu divnou bolest jsem myslim ok. Jen me boli slacha na te strane krku, kde byl ten naraz, ale s krcni pateri mam celkove problemy, jeste ted menzes:-( tak kdybych se nebouchla do hlavy, asi bych neresila, ale ja a moje hypochondricke stavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.2.15 23:12

@Bibík13 Není zač. Opravdu se nemáš čeho bát, že něco bolí, je naprosto normální, protože jednak si dáš ránu do nějakého místa, jednak si při ráně do hlavy obvykle nečekaně hneš krční páteří, která se pak taky může ozývat (propagací bolestí do hlavy, nemusí bolet přímo krk). Takže neboj, přežiješ to :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák