Úraz ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2577
3.12.21 20:32

Chtela bych videt tuto situaci. Zakladatelcina dceruska by si domu privedla nejku (proste kamaradku). Dceruscin dokonaly tatinek by je hlidal. A te kamaradce by se treba pretpcil prst a mela dlahu, nebo si natrhla vazy v noze a mela berle ci si taky rozbila hlavu. A rpdice kamaradky by vleteli na zakladatelku a jejiho mamzela si to vyridit rucne strucne i s financnim odskodnym. :mrgreen: Myslim, ze by tu byla diskuze „rodice od dceruscine kamaradky jsou blaznivi agresori“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
3.12.21 20:38
@Ťarbík01 píše:
@stinga Jen ze zvědavosti? Škola o to žádá automaticky nebo je to na vyžádání rodičů?
Jen mě to zajímá. Dotaz nemyslím zle.
Jen si nedovedu představit, že by se mému dítěti stal úraz a já bych přemýšlela nad nějakou finanční kompenzací. :nevim:

to nevím - myslím, že je to na vyžádání rodičů,

• a jinak - já mám dceru pojištěnou na úraz, tak když spadla loni na koloodrážedle, rozbila si bradu, bylo to na 3 stehy - tak jsem vyplnila formuláře - a dostala jsem 5000,–-, však od toho pojistky jsou, zase to přece platíš každý měsíc to pojistné,

a školy dřív pojištěné být nemusely, bylo to dobrovolné, teď docela nově pojištěné být musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
3.12.21 21:21

@stinga u nás loni škola sama kontaktovala automaticky a sama řešila pojistné plnění jen chtěla potvrzení od mudr, ani mě nenapadlo že od nich něco dostaneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
3.12.21 21:37

Skoly jsou ze zakona pojistene. Pokud dojde k urazu, zapise se tento do knihy urazu. Pak zalezi na tom, jak je uraz zavazny, zda doslo k osetreni u lekare, jak dlouha byla absence ditete… Skola sama podava hlaseni pojistovne, rodic doda podklady od lekare. Pojistovna podle podkladu vyplati pojistne k rukam rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
3.12.21 21:38
@Anonymní píše:
U nás smůla. Na dozoru se nesmí jist, pít ani na zachod. A dozor hlídá chodbu, záchody a dvě třídy. Fakt na hlavu.

u nas i sest trid pul dne, to by bylo na plenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
3.12.21 22:24

@stinga To chápu, když má někdo pojistku a platí si ji, že ji chce využít. Sama jsem taky pojistku měla, ale využila jsem ji jen jednou a pak už mi to bylo trapný. Ale to je můj problém. Já vím že to je normální.
Jen vím, že někteří lidi letí se spálenou rukou od žehličky k lékaři, jen aby dostali třeba 800 Kč. A vím, že to lékaře zbytečně otravuje. Takové banální úrazy, které nepotřebují lékařské ošetření (viz. má kamarádka s puchýřem od žehličky) :nevim:

Ale abych řešila, co vytřískám ze školní pojistky… to fakt ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
3.12.21 22:27

@matkabagristy Děkuji též za info. Zajímavé že to jde takhle automaticky.
Samotnou by mě to nikdy nenapadlo řešit. :nevim: Pokud by nedošlo k trvalým následkům (nepočítámjizvu atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
3.12.21 22:28
@Kikiva píše:
Dnes mi volala do práce učitelka, že se mé milované dcerušce stal úraz, abych hned přijela do školy a jela s ní na pohotovost. Jsem z toho ještě vytřepaná, nikdy jsem nic podobného nezažila a doufám, že už ani nezažiju nebo to bude moje smrt příště. Kluci se nějak honili ve třídě a strčili do mojí dcerky a ta spadla na takový botník, prostě mají tam převlečení na tělocvik a rozbila si hlavu o hranu toho nábytku. Tak naštěstí pracuji nedaleko, tak jsem tam vyklepaná nějakým způsobem přijela za pár minut a jeli do špitálu na šití. Má tam 4 stehy na hlavě ve vlasové části, takže naštěstí to nepůjde vidět ta jizva.
Manžel je rudý vzteky, večer má přijet domů z pracovní cesty a chce kolem toho udělat haló, do školy, k rodičům těch kluků. Vůbec nevím jak bych měla postupovat, nějaké odškodné? máme nárok od školy? Jsem relativně mladá maminka a dcerka má 8 let.
Manžel je schopný to vyřešit ručně stručně, čehož se obávám a na druhou stranu se mu nedivím, ještě že se nestalo nic horšího, dělali dcerce rentgen a naštěstí žádné krvácení do mozku nebo nějaká podobná hrůza. Ale rozhodně nad tím nehodláme mávnout rukou

Mně volali ze školky, že syn vrazil hlavou do skříňky a je to na šití. Taky 4 stehy. Ale rozhodně jsem neměla takovou hysterickou reakci. Manžel je pěkný rapl a měl by zklidnit hormon a ty se taky uklidni a měj racionální přístup. Nebo vy jste dceru vždycky 100% uhlídali, že nikdy nerozbila ani koleno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
3.12.21 22:29
@Ťarbík01 píše:
@stinga To chápu, když má někdo pojistku a platí si ji, že ji chce využít. Sama jsem taky pojistku měla, ale využila jsem ji jen jednou a pak už mi to bylo trapný. Ale to je můj problém. Já vím že to je normální.
Jen vím, že někteří lidi letí se spálenou rukou od žehličky k lékaři, jen aby dostali třeba 800 Kč. A vím, že to lékaře zbytečně otravuje. Takové banální úrazy, které nepotřebují lékařské ošetření (viz. má kamarádka s puchýřem od žehličky) :nevim:Ale abych řešila, co vytřískám ze školní pojistky… to fakt ne. :nevim:

tak lékaře to zbytečně neotravuje, lékař má za vypsání zprávy peníze v hotovosti - většinou Kč 250 - 400, jak který si stanoví taxu,
a vytřískám ze školní pojistky - škola to pojištění platí ze zákona, tak proč by pojišťovna neměla občas zaplatit dítku za úraz? na tom není nic nemorálního,
ta pojišťovna vydělá násobně víc,
já například dám za pojistné ročně 11000, pojistku mám asi 7 let, a dostala jsem teda 1× 5000,–- - tak je pojišťovna nějaký chudák?
a u těch škol to bude obdobně, pojistné mnohokrát převyšuje plnění, jinak by to pojišťovny nedělaly - a v podstatě se takovým rodičům, co nic nechtějí, bo je jim to bl. bé, jen zasmějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
4.12.21 09:00

Objednej manzela k psychologovi. Bude to pro jeho dobro, než mu nekde blikne a stane se neštěstí. Hruza, co je dnes mezi nami psychopatu, co chtějí něco ručně stručně řešit s malými dětmi. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin