Urazila jsem tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
5.8.23 17:29
@Anonymní píše:
Ahoj, chci jen napsat, že bydlíme v RD, takže sousedy s hluk neřeším. Syn patlal banán, protože jeho část byla trochu hnědá a on je na to cíťa, tak to chtěl odpreparovat. A já jsem zrovna tchyni vařila čaj, tak jsem si toho všimla pozdě. On je takový hrom do police a trochu zbrklý.
Jinak se tchyně zatím neozvala a manžel se k tomu staví stylem, že jsme dvě ženské, tak ať si to spolu vyřešíme, takže pořád váhám, jestli se ozvat nebo ne.

Zakladatelko, několik z nás situaci s banánem chápe s shovívavě vzpomíná na své vlastní nevychované děti :hug:
Z vnějšího pohledu skvělá situace. Ty na vše v domácnosti, doma, rodina - sama. Manžel, chudák, musí pracovat, zatímco Ty se válíš doma. Jak často jezdí domů on a jak se angažuje v rodinném životě?
Tchyně přijede pomoci. Pomoc spočívá v tom, že nevychovanci nevěnuje ani minutu svého času, že by se řekla třeba: ty jo, Honzík řádí jako černá ruka, chudák xxx, tohle tu má pořád a je na to sama. Kluk má moc energie, vezmu ho ven, ať se vyřádí a pak si něco zahrajeme.
Místo toho se zdekuje ve chvíli, kdy zakladatelka močí na wc. A tohle se tu obhahuje.
No a ještě chlapův náhled, ten tomu nasadil korunu. Aby si to vyříkaly samy, jo, takže se tento problém bude prohlubovat a prohlubovat, až vznikne něco, co už nepůjde opravit.
Vlastní zkušenost. A světe div se, najednou, po letech, ve všem mi manžel dal za pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.8.23 17:34

To je drama kvůli jednomu rozpatlanemu banánu. Tchyně je prastena, ať si trhne a sedí doma když je tak utlocitná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
5.8.23 17:59
@Anonymní píše:
Ahoj, chci jen napsat, že bydlíme v RD, takže sousedy s hluk neřeším. Syn patlal banán, protože jeho část byla trochu hnědá a on je na to cíťa, tak to chtěl odpreparovat. A já jsem zrovna tchyni vařila čaj, tak jsem si toho všimla pozdě. On je takový hrom do police a trochu zbrklý.
Jinak se tchyně zatím neozvala a manžel se k tomu staví stylem, že jsme dvě ženské, tak ať si to spolu vyřešíme, takže pořád váhám, jestli se ozvat nebo ne.

Tak mela tchyne vstat a odkrojit mu to hnede. :roll:
Neresila bych nic. Na takove ofuky nemam cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
5.8.23 18:02

Jj, to je ta moderní výchova :lol: A ještě že tak. Co je nevychovaného na tom, že si kluk vzal sám banán a chtěl dát pryč část, která mu nechutná? Tak se mu to nepovedlo dokonale-učí se to, jsou mu tři roky. Taky mu mohla tchýně podat ubrousek a říct mu, že nevadí, společně to utřeme. Naučit ho tedy, jak se taková situace řeší. Problém je kde?

Naopak je pro školku zralý-je samostatný. Nevidím důvod k trestu :roll:

Že neposlechl zakladatelku na první dobrou se nedivím-je to děcko, ne robot. Patrně byl rozjívený/nadšený z návštěvy babičky. Holt je malý, emoce dobře regultovat neumí.

Zakladatelko, nemáš se za co omlouvat. Hrozné je chování tchýně, která se jen tak vypařila a komunikuje přes tchána. Protože ani manžel nechce vyvíjet iniciativu, dál bych se nesnažila.

• Citovat
  • Upravit
249
5.8.23 18:06
@Jahudka82 píše:
A co čekala, že bude stát v pozoru nebo si v koutě tiše kreslit? Haha, normální triletak

Co? To je fakt normální, že děcko doma jezdí na odrážedle a patlá banány po stole? 8o Takového smrada bych taky nehlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.8.23 18:14
@puzzlesTB píše:
Co? To je fakt normální, že děcko doma jezdí na odrážedle a patlá banány po stole? 8o Takového smrada bych taky nehlídala.

Co přesně vadí na odrážedle?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
5.8.23 18:15
@puzzlesTB píše:

Co přesně vadí na odrážedle?

• Citovat
  • Upravit
31246
5.8.23 18:16
@Anonymní píše:

A upřímně, potřebuješ ji? Já bych se na ni po takových scénách vykašlal. Z mého pohledu si ty v právu a ona, kdo se zachovala jak nabubřela puberťačka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
5.8.23 18:18
@puzzlesTB píše:

A tak bys zcela vychovaně utekla, když bude zakladatelka na záchodě, nerozloučila se a nebrala telefon? V čem je vychovaná ta tchýně? To dítě se dá omluvit věkem, ona je dospělá a stejně se nechová vychovaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
5.8.23 19:06
@thalasan píše:
A tak bys zcela vychovaně utekla, když bude zakladatelka na záchodě, nerozloučila se a nebrala telefon? V čem je vychovaná ta tchýně? To dítě se dá omluvit věkem, ona je dospělá a stejně se nechová vychovaně

No, to líčení scénky s odchodem spíš vypadá na bujnou fantazii zakladatelky. Vážně si někdo myslí, že se tak opravdu zachovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
5.8.23 19:10
@Anonymní píše:

Kašli na tchýni, nic jsi ji neudělala, nevychovaná je ona, ona má věk na to chovat se jako dospělá. To že s tebou pak komunikuje jen přes tchána je taky perla.
Nevolala bych nikam, ať si trhne, mě spíš překvapuje, že ty se chceš za něco omlouvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
5.8.23 19:14
@hanka.br. píše:
No, to líčení scénky s odchodem spíš vypadá na bujnou fantazii zakladatelky. Vážně si někdo myslí, že se tak opravdu zachovala?

Ma matka se tak zachovala mnohokrat. A kvuli neuveritelnym kravinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
5.8.23 19:31

I já mám podobnou matku, takže mě to v nejmenším nepřekvapuje, že se tak někdo může chovat. A osobně to vnímám tak, že zakladatelka byla z toho všeho v takovém šoku, že založila diskuzi, jestli je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107576
5.8.23 20:22
@aleba píše:
Kašli na tchýni, nic jsi ji neudělala, nevychovaná je ona, ona má věk na to chovat se jako dospělá. To že s tebou pak komunikuje jen přes tchána je taky perla.
Nevolala bych nikam, ať si trhne, mě spíš překvapuje, že ty se chceš za něco omlouvat
@hanka.br. píše:

taky mi přijde, spis to zakladatelka v tom řevu přeslechla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.8.23 21:28
@hanka.br. píše:

Samozřejmě. Znám několik exemplářů, které dělají nejen něco takového. Toto je nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová