Urazila jsem tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.8.23 13:01

Já například včera taky nepochopila babičku/tchýni.
Je jediná kdo může hlídat(nechodí do práce a je funkční). Vlastně do práce nechodí kvůli tomu, že nám chtěla pomocí s hlídáním.
14dni věděla, že pojedeme za známim, vlakem. Původně jsme chtěli vzít dceru (20M) sebou ale vzhledem k po asi a délce cesty jsme usoudili několik dní předem, že ji sebou brát nebudem. Tchýně tedy přišla pohlídat. Několikrát ji manžel upozorňoval na to, že budeme celý den pryč. Několikrát ji psal a říkal čas příjezdu. Věděla několik dní kdy dorazíme. Stejně nám 8× volala a vypisoval na jak dlouho to vypadá. (Kouzelný vlakový spoj vycarovat neumíme)Když jsme dorazili ve smulveny čas. Ve vteřině na sobě měla bundu s tím, že jde. Holka stojí u lednice nevim co chce(večeři co jiných). Tak ji laskavě něco dej! Nafucene vyjela ze dveří :nevim:. Taky nevím kde se stala chyba. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.23 13:18
@thalasan píše:
Ty já ti nevím, ale za mě teda primárně přestřelil tvůj chlap :think: omluvil se alespoň?

Ne, on je bohuzel v tomto dost po rodičích. :roll: Ale toto jsem bohuzel zjistila až touto situaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.23 13:25
@hanka.br. píše:
To je stejný případ - na tebe všichni „řvou“ jen proto, že jsi nevykazovala „dostatek nadšení“ a taktu, ale máš pocit viny (za nedostatek nadšeni, když jsi nic špatného neřekla?) a nikdy se „to neurovnalo“ - prostě ta situace evidentně proběhla trochu jinak. Každý by rád z takových situací jako ten, kdo za nic nemůže, protože ostatní jsou naprostí magoři.

Myslet si to můžeš, neberu ti to.

A věř mi, že kdyby jsi se zeptala na tu stejnou situaci jak manžela, tak tchyně, rekli by ti úplně něco jiného. Ale to přece neznamená, ze lžu. Každý ti tu situaci řekne jinak, protože si do toho promíta svou únavu, svoje dřívější zkušenosti a svoje emoce.

Je přece docela známé, že jednu situaci, každý popise jinak.

• Citovat
  • Upravit
30422
6.8.23 13:28
@Anonymní píše:
Myslet si to můžeš, neberu ti to.

A věř mi, že kdyby jsi se zeptala na tu stejnou situaci jak manžela, tak tchyně, rekli by ti úplně něco jiného. Ale to přece neznamená, ze lžu. Každý ti tu situaci řekne jinak, protože si do toho promíta svou únavu, svoje dřívější zkušenosti a svoje emoce.

Je přece docela známé, že jednu situaci, každý popise jinak.

Ale neznamená to ani to, že by lhali oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 13:32

Já naprosto chápu, že ne každý je poprděný z hulákajících dětí. Několik let jsem pracovala ve školce a můžu zcela upřímně říct, že 90% zdravých dětí prostě upištěný, divokých a hlasitých je. Někteří rodiče se divili, že jejích zlatíčko pokousalo jiné dítě a podobně. Oni se všechno učí, nezvládají ještě emoce. Musíme je to pomalu učit.
A syn byl prostě natěšený na babičku, kterou pár týdnů neviděl a naslibovala mu, co všechno spolu budou podnikat. To, že byl prvních 15 minut návštěvy jako urvaný z řetězu, jsem nechtěla řešit tak, že ho ohnu přes koleno a naplácám mu na zadek. (Jen mimochodem opravdu si někdo z vás myslí, že by to vedlo ke klidnější atmosféře?) Většinou na něj platí to, že ho napomenu a pak si ho nevšímám já ani jiné osoby. On je totiž jeho cíl získat pozornost. A když vidí, že ji nemá, přestane ho to bavit. Ale není to na povel. Chvíli to trvá.
U banánu to bylo tak, že mu vadil hnědý kousek a tak tu hnědou část poněkud neumně odlamoval a padala mu mimo talíř. Jako vím, že to není na tříleté dítě úplně košer, ale mám z toho šílet? Ne. Prostě mu dám ubrousek ať to se mnou utře a zbytek opláchneme v koupelně. Já chci doma klid a pohodu a tu normálně mám. Ano, můj klid nijak nenarušuje to, že se dítě směje, z radosti piští a třeba háže míčkem nebo jezdí po chodbě na odrážedle.
Dokonce mi nevadí ani chlupy z naší kočky a nehroutím se ani z toho, že na kuchyňském okně máme stále velikonoční zajíčky :mrgreen:
Jo a máte pravdu, že to souvisí s tím, že jsem na všechno převážně sama, u toho pracuji (ano, tento můj ďábel už rok chodí na pár hodin denně do školičky!).
Tchýně se neozvala, manžel mě naštval (měl přijet příští týden a nepřijede), ale já už na to prdím. A vaše děti, které ve 3 letech zvládají stolování tak, že mohou vyrazit do hotelu Imperial, vám trošku závidím, ale jsem šťastná za toho mého rošťáka :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2256
6.8.23 13:34

@thalasan jo jo s tím naprosto souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.23 13:37
@Anonymní píše:
Já například včera taky nepochopila babičku/tchýni.
Je jediná kdo může hlídat(nechodí do práce a je funkční). Vlastně do práce nechodí kvůli tomu, že nám chtěla pomocí s hlídáním.
14dni věděla, že pojedeme za známim, vlakem. Původně jsme chtěli vzít dceru (20M) sebou ale vzhledem k po asi a délce cesty jsme usoudili několik dní předem, že ji sebou brát nebudem. Tchýně tedy přišla pohlídat. Několikrát ji manžel upozorňoval na to, že budeme celý den pryč. Několikrát ji psal a říkal čas příjezdu. Věděla několik dní kdy dorazíme. Stejně nám 8× volala a vypisoval na jak dlouho to vypadá. (Kouzelný vlakový spoj vycarovat neumíme)Když jsme dorazili ve smulveny čas. Ve vteřině na sobě měla bundu s tím, že jde. Holka stojí u lednice nevim co chce(večeři co jiných). Tak ji laskavě něco dej! Nafucene vyjela ze dveří :nevim:. Taky nevím kde se stala chyba. :nevim: :nevim:

Možná na ni začíná být dítě moc aktivní a divoké. Babi už to třeba nezvládá :nevim:. Když i tak rychle odešla. Už toho asi měla dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
6.8.23 13:44
@Anonymní píše:
Já naprosto chápu, že ne každý je poprděný z hulákajících dětí. Několik let jsem pracovala ve školce a můžu zcela upřímně říct, že 90% zdravých dětí prostě upištěný, divokých a hlasitých je. Někteří rodiče se divili, že jejích zlatíčko pokousalo jiné dítě a podobně. Oni se všechno učí, nezvládají ještě emoce. Musíme je to pomalu učit.
A syn byl prostě natěšený na babičku, kterou pár týdnů neviděl a naslibovala mu, co všechno spolu budou podnikat. To, že byl prvních 15 minut návštěvy jako urvaný z řetězu, jsem nechtěla řešit tak, že ho ohnu přes koleno a naplácám mu na zadek. (Jen mimochodem opravdu si někdo z vás myslí, že by to vedlo ke klidnější atmosféře?) Většinou na něj platí to, že ho napomenu a pak si ho nevšímám já ani jiné osoby. On je totiž jeho cíl získat pozornost. A když vidí, že ji nemá, přestane ho to bavit. Ale není to na povel. Chvíli to trvá.
U banánu to bylo tak, že mu vadil hnědý kousek a tak tu hnědou část poněkud neumně odlamoval a padala mu mimo talíř. Jako vím, že to není na tříleté dítě úplně košer, ale mám z toho šílet? Ne. Prostě mu dám ubrousek ať to se mnou utře a zbytek opláchneme v koupelně. Já chci doma klid a pohodu a tu normálně mám. Ano, můj klid nijak nenarušuje to, že se dítě směje, z radosti piští a třeba háže míčkem nebo jezdí po chodbě na odrážedle.
Dokonce mi nevadí ani chlupy z naší kočky a nehroutím se ani z toho, že na kuchyňském okně máme stále velikonoční zajíčky :mrgreen:
Jo a máte pravdu, že to souvisí s tím, že jsem na všechno převážně sama, u toho pracuji (ano, tento můj ďábel už rok chodí na pár hodin denně do školičky!).
Tchýně se neozvala, manžel mě naštval (měl přijet příští týden a nepřijede), ale já už na to prdím. A vaše děti, které ve 3 letech zvládají stolování tak, že mohou vyrazit do hotelu Imperial, vám trošku závidím, ale jsem šťastná za toho mého rošťáka :mavam:

Poslouchej, to mám hned lepší den, díky! Já ty králíky z oken sundala minulý týden :D. Moje dítě bude něco jako to tvoje a taky chodí do školky úplně v pohodě. :hug:

• Citovat
  • Upravit
2788
7.8.23 04:03

Manžel by měl pochopit, že rodina není zadarmo. Pokud je většinu času někde v tahu a tím pádem i v klídku, měl by to kompenzovat způsobem, který ty po něm chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
8.8.23 12:50
@Sany80s píše:
Obecně je pravda, že se dnes dětem povoluje daleko více věcí, které jsou opravdu neslušné.
Já to nesnesu, tvoje tchyně taky ne, tobě je to jedno.
Byl to tvůj dům a tvoje právo nechat dítě chovat se tak, jak ses rozhodla. Já bych k vám třeba taky nejezdila, na to, cos popsala bez toho, abych to dítěti zakázala, taky nemám nervy.
Když se znáte, tak má znát tvůj „výchovný“ styl a tudíž nemá jezdit do tvého prostředí a zbytečně gradovat situaci.
Na druhou stranu, má právo říct, že tvoje dítě je nevychované, pokud dělá věci, které ona za nevychované považuje.

Já to absolutně nechápu..co to dítě udělalo strašného? Že jezdí na odrážedle na chodbě, kde může, a piští? No je to dítě…co by jako mělo dělat, citovat Vergilia v originále a pak babičce jít udělat francouzskou omeletu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
8.8.23 13:03
@Liberalissima píše:
Já to absolutně nechápu..co to dítě udělalo strašného? Že jezdí na odrážedle na chodbě, kde může, a piští? No je to dítě…co by jako mělo dělat, citovat Vergilia v originále a pak babičce jít udělat francouzskou omeletu? :mrgreen:

Ve svatecnim obleceni nastoupit, vykanim babicku oslovovat a na zbytek dne se uklidit do pokoje, aby babicka mohla v klidu pit kavu, samozrejme.

Vubec mi tento styl vychovy nechybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31246
8.8.23 13:05
@Liberalissima píše:
Já to absolutně nechápu..co to dítě udělalo strašného? Že jezdí na odrážedle na chodbě, kde může, a piští? No je to dítě…co by jako mělo dělat, citovat Vergilia v originále a pak babičce jít udělat francouzskou omeletu? :mrgreen:

Uražená tchýně dobrá tchýně, aspoň je klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
8.8.23 13:14
@Lorre píše:
Uražená tchýně dobrá tchýně, aspoň je klid :mrgreen:

Tohle praktikuji na mati. Za ty roky jsem zjistila, ze nemusim na sebe brat spatne pocity za jeji urazeni se kvuli kazde vymyslene blbosti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
8.8.23 14:18

Tak zakladatelko, jak se situace vyřešila? Chceme pravdu a nic než pravdu, že ty jsi se omluvila za její neomalenost, že jo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
8.8.23 14:39
@Adull píše:
Tak pokud bydlíte v domě a neotravujete tím odrážedlem sousedy tak bych to jako velký problém neviděla. Spíš tchýně už nemá nervy na malé, roztáhlé děti Měla bys dítě zkusit učit, že ne každý je zvědavý na jeho hulákání. Mě vždycky fascinuje, jak všechno je normální…že člověk neslyší vlastního slova…jak vše je roztomilé…ale většinou jen z pohledu rodičů.

Hele ok, ale když někomu vadí rozjívené děti, ať jim kurňa neleze do baráku, a pak se nediví. Já taky nejsem zvědavá na malé děti večer v restauraci, ani tam sama dítě neberu, ale u nás DOMA nás fakt nikdo mistrovat nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová