Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Da12 píše:
Třeba netušila, že to pro ni bude tak hrozné zjištění. A asi to dítě předtím moc často nehlídala. Nebo si myslela, že to dítě je již dost staré a bude se chovat již lépe než když mu byly dva roky. Kdyby to dítě viděla často, tak by jí to asi nijak nepřekvapilo a zřejmě by se ani nenabízela ho hlídat.
Tak dle slov zakladatelky jsou tam normální vztahy, tudíž nějak nepředpokládám, že by se rok neviděli. A i kdyby, tak pokud by před rokem bylo dítě divoké a na výchově se neshodli (což zakladatelka píše, že tchýně je zastánkyní autoritativní výchovy a nemá problém placnout, tak evidentně k výměně názorů na toto téma už v minulosti docházelo)… Tak než zvednu telefon a sama od sebe něco nabidnu, aspoň se zeptám - hele, zklidnil se už trochu nebo je furt stejnej rarach a vy ho necháváte dělat, co chcete? Já jinak fakt nepobirám, pokud v minulosti docházelo k třenicím, že nabidnu pomoc a pak jsem šokovaná, že se nezměnilo vůbec nic. I za pro mne nepochopitelného předpokladu, že jsme se i při normálních vztazích rok neviděli.
@Liberalissima píše:
Já to absolutně nechápu..co to dítě udělalo strašného? Že jezdí na odrážedle na chodbě, kde může, a piští? No je to dítě…co by jako mělo dělat, citovat Vergilia v originále a pak babičce jít udělat francouzskou omeletu?
Taky jsem nepochopila, pro mě normalni 3lete dítě..
@goldbear píše:
Tyjo…Místo toho, aby byla bába ráda, že má ZDRAVÉHO vnuka, který mluví, běhá a snaží se si cokoli podat, zvládnout… Tak tady někdo naznačuje, že úplně obyčejný tříleťák, prostě jenom zkouší mantinely jí vyrazil dech? Že z banánu byla natolik v šoku, že vzala kabát a utekla? Jako cože? Nebo z toho že dováděl a vejskal? Prostě manipuluje a zakladatelkou opovrhuje… její syn je maman, kterej se nepostaví za svou ženu a nechá situaci vyhnít…( taky výsledek výchovy-JEJÍ) Jak tu někdo psal, že neřešenej konflikt je průser, kterej se bude nabalovat, je pravda…Co by řekla na autistu? Nebo jinak postižené dítě? Místo aby pomohla a pohrála si s vnukem ze sebe udělala pasivně agresivní kosočtverec.
Ano, to já a vážně si to myslím. Prožila jsem to. Oni jdou totiž „mladí“ tak nějak proti sobě. On to nechá na manželce, všechno ať vyřeší, však je (asi) doma. Ale třeba od září nastupuje synek do školky a ona do práce??? Jak to všechno zvládne, když on je v zahraničí?
Ale zakladatelka nepíše, nejspíš vychovává.
Ahoj, tak se to nakonec vyřešilo - mě vyřešilo nějak samo. Babička se neozvala, já taky ne - hlavně proto, že jsem nevěděla, co vlastně říct. A předevčírem jsme SR s ní potkali ve městě a byla normální, jako by se nic nestalo…
Jinak syn jak už jsem myslím někde psala chodí už několik měsíců do miniškoličky na 4 hod denně a já na zkrácený úvazek pracuju. Od září už nás oba čeká full time, takže bude ve školce 7-16. Tak doufám, že to zvládneme. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, tak se to nakonec vyřešilo - mě vyřešilo nějak samo. Babička se neozvala, já taky ne - hlavně proto, že jsem nevěděla, co vlastně říct. A předevčírem jsme SR s ní potkali ve městě a byla normální, jako by se nic nestalo…
Jinak syn jak už jsem myslím někde psala chodí už několik měsíců do miniškoličky na 4 hod denně a já na zkrácený úvazek pracuju. Od září už nás oba čeká full time, takže bude ve školce 7-16. Tak doufám, že to zvládneme.
Ahoj, díky moc, žes dala vědět pokračování.
Tohle mě jen utvrdilo v tom, že babička bude asi pěknej manipulátor. Udělat drama, načež se chovat, jako by se absolutně nic nestalo, aby se snad nemusela postavit dozvukům vlastního jednání… Takhle přesně jedná manipulátor z mého okolí.
Ale z tvé zprávy to zní, že se ti ulevilo, a to je to hlavní. ![]()
Jo, jako moje máma… stropí scénu, že já z toho pár dní nespím a hloubám, jestli jsem nakonec neudělala přeci jen něco blbě… a pak se chová jako by nic. Ona si to za dvě hodiny nepamatuje.
@Anonymní píše:
Manžel je pracovně dlouhodobě v zahraničí a já jsem se synem hodně sama. Syn má 3 roky. Tchyně se nabídla, že by přijela na víkend a pomohla mi ho pohlídat, abych měla víc času.Tchyně dnes k večeru dorazila. Syn měl zrovna takovou divokou náladu, jezdil po chodbě na odtážedle a křičel u toho. Tchyně sotva ho viděla hned na mě celkem podrážděně vyjela, jak je možné, že mu tohle dovolím. Odrážedlo prý domů nepatří. Řekla jsem, že tohle máme jen na doma a že jezdit může. Řekla jsem synovi, aby se ztišil, ale ignoroval mě a pořád pištěl. Omluvila jsem se za hlučnost, nabídla jí čaj. Syn pak přinesl židličku a chtěl si podat ze stolu banán. Zase bylo zle
Je to strašně nebezpečné, může spadnout atd. Jakto že ho nedržím za ruku? Zeptala jsem se ve vší slušnosti, co jí na tom vadí. Syn mezi tím patlal banán po stole, načež mi tchýně řekla, že takové nevychované dítě hlídat nebude.
Syn chtěl jít čůrat a byl upatlaný od toho banánu, tak jsem s ním šla do koupelny. Vyjdu z koupelny a vidím, že tchýně odchází že dveří. Myslela jsem, že si jde pro věci do auta, ale ona normálně odjela.
Mobil mi pak nebrala, volala jsem ještě tchánovi a prý si mám vychovat dítě.
Já teď vůbec nevím co mám dělat. Mně to nepřišlo nějak šílené, nevím…Ta reakce mi přijde divná. Nebo ne? Mám ji zítra zavolat a omluvit se?
Tohle je buď hodně blbě vymyšlený příběh a nebo je tchýně absolutní kosočtverec s čárkou ![]()
No takze to nebylo kvuli nejakemu bananu, jak tady veledulezite rozebirala pulka osazenstva. Proste je samonasiraci drama queen.
@thalasan píše:
Nebo je to prostě jen i.diot, který si myslí, že to tchýně umí lipkaždý ty chlapy nějak obhajuje, jak za to nemohl, nezajímá se, je mu to jedno, bál se, pak to pokračuje jak se chudák boji starat o dítě, přece to nemá v těch genech, chlap nemůže chodit pro dítě do školky a bla bla.
Kdyby se opravdu bál vlastní mámy, tak snad potom neřve na svou ženu ne?
Já ho neobhajuju a neříkám, že je chudák, spíš slaboch. Spousta lidí to tak má, že rodičům nejsou schopni jakkoliv (byť třeba slušně) odporovat. To radši volí konflikt s partnerem.
@Anonymní píše:
Manžel je pracovně dlouhodobě v zahraničí a já jsem se synem hodně sama. Syn má 3 roky. Tchyně se nabídla, že by přijela na víkend a pomohla mi ho pohlídat, abych měla víc času.Tchyně dnes k večeru dorazila. Syn měl zrovna takovou divokou náladu, jezdil po chodbě na odtážedle a křičel u toho. Tchyně sotva ho viděla hned na mě celkem podrážděně vyjela, jak je možné, že mu tohle dovolím. Odrážedlo prý domů nepatří. Řekla jsem, že tohle máme jen na doma a že jezdit může. Řekla jsem synovi, aby se ztišil, ale ignoroval mě a pořád pištěl. Omluvila jsem se za hlučnost, nabídla jí čaj. Syn pak přinesl židličku a chtěl si podat ze stolu banán. Zase bylo zle
Je to strašně nebezpečné, může spadnout atd. Jakto že ho nedržím za ruku? Zeptala jsem se ve vší slušnosti, co jí na tom vadí. Syn mezi tím patlal banán po stole, načež mi tchýně řekla, že takové nevychované dítě hlídat nebude.
Syn chtěl jít čůrat a byl upatlaný od toho banánu, tak jsem s ním šla do koupelny. Vyjdu z koupelny a vidím, že tchýně odchází že dveří. Myslela jsem, že si jde pro věci do auta, ale ona normálně odjela.
Mobil mi pak nebrala, volala jsem ještě tchánovi a prý si mám vychovat dítě.
Já teď vůbec nevím co mám dělat. Mně to nepřišlo nějak šílené, nevím…Ta reakce mi přijde divná. Nebo ne? Mám ji zítra zavolat a omluvit se?
S tchýněmi to není jednoduché. Mají svůj věk, spoustu volna a rády do všeho kecaj. Bylo by úplně v pořádku ji vypakovat s tím že pokud se jí to nelíbî, ať si pr… políbí.
Mezi tchýněmi se určitě najdou i světlé vyjímky, zatím jsem na žádné nenarazil….