Urazila jsem tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32678
5.8.23 11:51
@Siskysmakem píše:
Počkat, to to dítě viděla po 3 letech, nebo co jí překvapilo natolik, že kvůli tomu musela odejít? Moje děti lozí s kartáčkem po bytě, z palandy skáčou rovnou z vrchního patra na zem, skáčou přes gymnastický míč, doma si hrajou po celym bytě, jo a je to i vidět… ale neřeším, jsem ráda že jsou zdravé a normální děti. Já jako malá dostala v zimě na vánoce kolečkové brusle a trénovala jsem na nich do jara doma… a to nebyly žádný spešl gumová kolečka… jsem ráda, že jsem mohla vyrůstat taky v normální rodině a né sedět jak pravítko nad učebnicema i o prázninách jako tehdy moje kamarádka, ta dostala vynadáno i za to, že se chtěla večer napít a nebo se jít vyčůrat. :) Prostě dej tomu dítěti prostor a tchýni pošli k šípku, takovou na hlídání nepotřebuješ… 8)

:roll: jojo jasně, chovat se jako stádo slonů nebo vřeštících paviánů znamená být zdravej a normální. To jsou akorát kecy těch, co nechávají dělat děti, co je napadne, hlavně ať je klid.
Ti by si měli občas jít poslechnout, co je od nich slyšet. Nejen pod nimi, ale i okolo.
Tvl partaj snů, pokud nebydlíte v baráku. A ještě se tím chlubí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.8.23 11:52
@ibis píše:
A křičí i ve školce? Ve škole? V knihovně? Na úřadech? To asi ne, viď? Venku se můžou vylítat a vykřičet jak potřebují…

No já když jdu pro dítě do školky, tak je tam rev, že to je hrůza. Vevnitř.

• Citovat
  • Upravit
11181
5.8.23 11:56
@Sworley píše: :roll: jojo jasně, chovat se jako stádo slonů nebo vřeštících paviánů znamená být zdravej a normální. To jsou akorát kecy těch, co nechávají dělat děti, co je napadne, hlavně ať je klid.
Ti by si měli občas jít poslechnout, co je od nich slyšet. Nejen pod nimi, ale i okolo.
Tvl partaj snů, pokud nebydlíte v baráku. A ještě se tím chlubí. :roll:

Ještě, že bydlíme v baráku, i všichni mí kamarádi a rodiny s dětmi a děti můžou dělat kravál, honit se a nemusím je stokrát denně napomínat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11181
5.8.23 11:58
@Eva2610 píše:
No já když jdu pro dítě do školky, tak je tam rev, že to je hrůza. Vevnitř.

U nás taky, pokud tam zrovna není jedna svině učitelka, u které musí být absolutní klid. Děti se ani nesmí smát nahlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5191
5.8.23 11:58
@Bytsamsebou píše:
Ještě, že bydlíme v baráku, i všichni mí kamarádi a rodiny s dětmi a děti můžou dělat kravál, honit se a nemusím je stokrát denně napomínat ;).

A když přijdou někam, kde to dělat nemůžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11181
5.8.23 11:59
@ibis píše:

Tak to nedělají ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
5.8.23 12:02
@Bytsamsebou píše:
Ještě, že bydlíme v baráku, i všichni mí kamarádi a rodiny s dětmi a děti můžou dělat kravál, honit se a nemusím je stokrát denně napomínat ;).

Presne. Tolerancia v našej spoločnosti sa nenosí, deti majú byt poslusnejsie ako dospelí. Si každý deň gratulujem k tomu, že v baraku môžu deti byť deťmi. Hlavne batolata.

V cudzom prostredí sa správa výrazne pokojnejšie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
5.8.23 12:03
@ibis píše:
Ale tak zakladatelka věděla, že tchýně přijede a podle toho mohla uzpůsobit den tak, aby dítě bylo vyřáděné přes den a na večer už mohla být klidná idilka, ne?

Hele, nevím, co zakladatelka, ale u nás třeba kombinace návštěva večer byla nejhorší možná. Ale v pohodě. Pro někoho je to tříleté dítě zakladatelky nevychované. Pro mně je to norma, kterou mám doma v několikaterém vydání. A jsem s tím spokojená. Být tchýně z tohoto příběhu tak nehnu brvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32678
5.8.23 12:21
@Bytsamsebou píše:

V pořádku. Každý dle svého gusta.
Já osobně teda nervy a náladu na nekonečný kravál, dupot a řev u svých dětí neměla, takže pravidla prostě byla. A brala jsem ohled i na sousedy. Báječný jsou totiž potom návštěvy těchto dětí, co nemají žádnou záklopku. Vlastní zkušenost.

Jinak právě mi nad hlavou běhá dítě, zhruba 3-4 roky. Jenom běhá a je to slyšet. Jo, občas i křičí. Ale neřeším, není to celé dny, lidi jsou jinak v pohodě, obvykle jsou s dítětem hodně venku a padne osmá, devátá večer a je absolutní klid.
Na rozdíl od jejich předchůdců s dítětem, už větším ( asi 9-10), kdy jsme měli občas strach, že nám spadne strop. A klidně do půlnoci.
Při představě toho, co popisovala dotyčná, je mi šoufl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.8.23 12:22
@ibis píše:

No tak tam to nedělají, ne? Ale třeba u nás doma se sněhem, děti hraje hlučné hry, nahlas nám brečí mimino, pouštíme si hudbu, pes štěká - doma můžeme. I když přijede babička.

• Citovat
  • Upravit
17021
5.8.23 12:31
@Anonymní píše:
Manžel je pracovně dlouhodobě v zahraničí a já jsem se synem hodně sama. Syn má 3 roky. Tchyně se nabídla, že by přijela na víkend a pomohla mi ho pohlídat, abych měla víc času.Tchyně dnes k večeru dorazila. Syn měl zrovna takovou divokou náladu, jezdil po chodbě na odtážedle a křičel u toho. Tchyně sotva ho viděla hned na mě celkem podrážděně vyjela, jak je možné, že mu tohle dovolím. Odrážedlo prý domů nepatří. Řekla jsem, že tohle máme jen na doma a že jezdit může. Řekla jsem synovi, aby se ztišil, ale ignoroval mě a pořád pištěl. Omluvila jsem se za hlučnost, nabídla jí čaj. Syn pak přinesl židličku a chtěl si podat ze stolu banán. Zase bylo zle
Je to strašně nebezpečné, může spadnout atd. Jakto že ho nedržím za ruku? Zeptala jsem se ve vší slušnosti, co jí na tom vadí. Syn mezi tím patlal banán po stole, načež mi tchýně řekla, že takové nevychované dítě hlídat nebude.
Syn chtěl jít čůrat a byl upatlaný od toho banánu, tak jsem s ním šla do koupelny. Vyjdu z koupelny a vidím, že tchýně odchází že dveří. Myslela jsem, že si jde pro věci do auta, ale ona normálně odjela.
Mobil mi pak nebrala, volala jsem ještě tchánovi a prý si mám vychovat dítě.
Já teď vůbec nevím co mám dělat. Mně to nepřišlo nějak šílené, nevím…Ta reakce mi přijde divná. Nebo ne? Mám ji zítra zavolat a omluvit se?

Jé to znám, já to mám furt. Mladší dcera se tchýni ne a ne zavděčit, starší dcera je pro tchýni božan :lol: A já ji to mám za zlé, už jsem se naučila to říkat na plnou pusu. To se pak nehodím ani na hnůj a ona má svoje oblíbené „Vzal si tě můj syn, ne ja. On at tě poslouchá, já nemusím.“ no a chvilku spolu zase nemluvíme a vyhýbáme se a pak je to dobrý.

Takových situací ještě bude. V klidu, nech ji vychladnout. Zjevně přijela už nas*aná kvůli něčemu jinému, páč tohle si nedovedu představit, že by někoho mohlo tak vytočit, že by jel domů. Zase na druhou stranu, už má ráda svůj klid a ne každý živější dítě vydýchá. Takže… bud v klidu :kytka: nemyslím, že by jsi udělala něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11181
5.8.23 12:33
@Sworley píše:
V pořádku. Každý dle svého gusta.
Já osobně teda nervy a náladu na nekonečný kravál, dupot a řev u svých dětí neměla, takže pravidla prostě byla. A brala jsem ohled i na sousedy. Báječný jsou totiž potom návštěvy těchto dětí, co nemají žádnou záklopku. Vlastní zkušenost.Jinak právě mi nad hlavou běhá dítě, zhruba 3-4 roky. Jenom běhá a je to slyšet. Jo, občas i křičí. Ale neřeším, není to celé dny, lidi jsou jinak v pohodě, obvykle jsou s dítětem hodně venku a padne osmá, devátá večer a je absolutní klid.
Na rozdíl od jejich předchůdců s dítětem, už větším ( asi 9-10), kdy jsme měli občas strach, že nám spadne strop. A klidně do půlnoci.
Při představě toho, co popisovala dotyčná, je mi šoufl.

U nás jsou i pravidla, ale taky jsem docela flegmouš. Jsou to děti :nevim:. Neřešila jsem nikdy děti, či psa v paneláku. Nevadí mi to. Neřeším ani autistického souseda, který sotva vyjde ven z baráku, tak se vzteká a brečí, celou dobu na zahradě jen řve. Má 3 roky, neumí mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11181
5.8.23 12:38
@Eva2610 píše:
No tak tam to nedělají, ne? Ale třeba u nás doma se sněhem, děti hraje hlučné hry, nahlas nám brečí mimino, pouštíme si hudbu, pes štěká - doma můžeme. I když přijede babička.

Přesně ;). Doma si můžeš dělat co chceš, ne? Dítě si dovolilo před návštěvou jezdit na odrážedle 8)… Co by říkalo na mou dceru, která ráda hraje na klavír :D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.8.23 12:43
@Bytsamsebou píše:
Přesně ;). Doma si můžeš dělat co chceš, ne? Dítě si dovolilo před návštěvou jezdit na odrážedle 8)… Co by říkalo na mou dceru, která ráda hraje na klavír :D?

Ježíši nase taky :mrgreen:. Ještě u toho zpívá…

• Citovat
  • Upravit
3837
5.8.23 12:50

Tak nevychovaná mi přijde jen ta jedna věc a to patlání banánu po stole. Pokud má dítě dovoleno doma jezdit na odrážedle, tak se na něj nikdo nemůže zlobit. Že neposlechne na první dobrou se dá taky pochopit, navíc jestli je fakt divoký, máma je na něj sama a ještě se předváděl před návštěvou. Babičky reakce celkově mi přijdou přehnané, to, že už od startu před malým říká, že je nevychovaný, pokus o samostatnost odsoudí. Nelze se jí divit, že divočáka nechtěla nakonec hlídat. Ale mohla si v klidu dopít ten čaj, slušně říct, že tohle nedá a až pak odejít. Ji se žádné příkoří nedělo, aby musela takhle vypálit po pár minutách bez rozloučení a neozvat se ani zpětně. Tohle by mě fakt nemrzelo. Nevychovaný nebude jen vnuk, ale i babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová