Urazila jsem tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
5.8.23 01:16

Nějak nechapu proc ty by ses mela tchyni omlouvat. Nevidim duvod a holt dokud se syn nezklidni, tak nepocitej s nějakým hlidanim z jeji strany…

• Citovat
  • Upravit
69126
5.8.23 01:41

Prvé dítě bylo taky poděs, takže mám pochopení (obvykle ho nemívají matky klidných dětí) a já mám takovouhle mámu. Naučila jsem se nechat to vychladnout, ona se pak ozve a tváří se, jako by nic. Nemá smysl nějak dolejzat a nechat se vnutit do pozice, že já (ve svém domě, sakra!) udělala něco blbě. A všecko, co mi naslibuje, brát s hodně velkou rezervou. Včetně toho, když slíbí jistojistě pohlídat, vždycky je šance, že si to pět minut předem rozmyslí. V tvém případě bych cinkla manželovi, popsala mu, co se stalo. Svého syna a takovéhle situace určitě důvěrně zná, takže pokud máte na výchovu podobné názory, podpoří tě. A pokud by mu mámino jednání přišlo přes čáru, vyříká si to s ní on. Já bych vůči ní nedělala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
5.8.23 01:48

Jak nevíš co máš dělat? Nezabývej se tím. To že je to,,tchýně" neznamená že se z ní máš po*rat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
5.8.23 03:53

Za mně naprosto normální chování dítěte, ještě k tomu na domácí půdě. Babičky se nad tím nikdy nepozastavovaly. Tchýně mohla jen říct: “Já ho asi, Mařenko, nezvládnu sama uhlídat, když takhle divočí.” Takhle ti ona u tebe v baráku říká, jak jsi nemožná a co tvoje dítě smí a co ne. Myslím, že omluvit by se měla ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.8.23 04:00

Ty kráso, za co by ses ji chtěla omlouvat? Za to, že je krá. va? Ta by si u mě už neškrtla, dítě bych ji na hlídání nikdy nedala a já osobně bych byla ráda, že takovou ženskou nemusím vídat. Tvůj manžel byl vychováván v bublinkové fólii, nebo co? Ty jo, doufám, že se zachováš s hrdostí, a omlouvat se nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.23 04:05
@Masina píše:
Za mně naprosto normální chování dítěte, ještě k tomu na domácí půdě. Babičky se nad tím nikdy nepozastavovaly. Tchýně mohla jen říct: “Já ho asi, Mařenko, nezvládnu sama uhlídat, když takhle divočí.” Takhle ti ona u tebe v baráku říká, jak jsi nemožná a co tvoje dítě smí a co ne. Myslím, že omluvit by se měla ona.

Přesně! Ale vyčíhat situaci, kdy je zakladatelka na wc a tajně odjet, no jako kde to jsme? 8o Tchyně se jeví jako pěkná manipulátorka. Že zakladatelka vůbec přemýšlí nad omluvou a je z toho špatná, to jen potvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.8.23 04:38

Moje dcera jezdí doma na odrážedle, běhá, různe u toho hulaka a tak, normálně si hraje. Taky si běžné bere židličku a bere si z linky, co potřebuje, a já jsem tomu ráda, protože si tak ve třech letech obstará svačinu nebo pití nebo si umyje ruce atd. Považuji ji za hodne dítě. S tchýně se neurazila proto, že máš dítě divoké, ale proto, že ho nechceš vychovávat podle jejich řad - tedy trestat ho a bit. Moje mamka mi řekla, že moje děti nechce vídat (ne hlídat), dokud si je nevychovam nebo ji nenechám, aby to udělala ona po svém. No…nenecham. Takže být tebou nedělám nic, maximálně informuji manžela a dál vychovávám dítě podle toho, jak to máme nastavené doma.

• Citovat
  • Upravit
2164
5.8.23 04:43

Úplně běžné chování 3 leťáka kord v domácím prostředí. Omlouvat? Za co? V žádném případě! Čekej až se omluví tchýně. Bez vysvětlení odjet a tchán tomu nasadil korunu. Oba jsou asi divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
5.8.23 05:07
@Anonymní píše:
Tchyně malého normálně vídá a ví, že je to lumpík.Ona pokud vím je pro fyzické tresty, ale my s mužem ne nebo alespoň ne takhle běžně. Maximálně ho třeba plácnu přes ruku, když někoho chce štípnout. Tak jesfli to je reakce na tento rozpor? Syn ke divoký, snažím se ho krotit,ale prostě mi tohle nepřišlo úplně nějaké šílené, fakt nevím, pořád dokola si to přehrávám v hlavě. Jinak tchyně je zdravotní sestra a často vykládá, jak je všechno nebezpečně a co se může stát atd. Podle mě je taková až úzkostná.

Taky bych nehlidala. Tu zodpovědnost bych si na triko nevzala.
Moje máma zase nehlídá, když je vnouče nemocné. Má přesvědčení, že nemocné děti mají být s rodiči.
Každý to má prostě jinak.
A i když ty to vnímáš, že se nic moc nedělo, tak já bych to na jejím místě nebrala. Píšeš, že jste proti fyzickým trestům, takže jen vysvetlujete? No asi to nefunguje. Tvůj syn tě neposlouchá a ty ho necháš, aby tě ignoroval a omlouváš se za jeho chování.
Jako to už asi musela být fakt síla, když se tchýně rozhodla odjet.
Z mého pohledu udělala dobré rozhodnutí, protože vaše pohledy na výchovu jsou odlišné, ví že byste se nedomluvily, tak se vyhla ještě větším nedorozuměním.
Tvoje dítě, tvoje zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13044
5.8.23 07:04

Obecně je pravda, že se dnes dětem povoluje daleko více věcí, které jsou opravdu neslušné.
Já to nesnesu, tvoje tchyně taky ne, tobě je to jedno.
Byl to tvůj dům a tvoje právo nechat dítě chovat se tak, jak ses rozhodla. Já bych k vám třeba taky nejezdila, na to, cos popsala bez toho, abych to dítěti zakázala, taky nemám nervy.
Když se znáte, tak má znát tvůj „výchovný“ styl a tudíž nemá jezdit do tvého prostředí a zbytečně gradovat situaci.
Na druhou stranu, má právo říct, že tvoje dítě je nevychované, pokud dělá věci, které ona za nevychované považuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 07:08

Ať nám napíše ona její verzi situace 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
5.8.23 07:12
@Sany80s píše:
Obecně je pravda, že se dnes dětem povoluje daleko více věcí, které jsou opravdu neslušné.
Já to nesnesu, tvoje tchyně taky ne, tobě je to jedno.
Byl to tvůj dům a tvoje právo nechat dítě chovat se tak, jak ses rozhodla. Já bych k vám třeba taky nejezdila, na to, cos popsala bez toho, abych to dítěti zakázala, taky nemám nervy.
Když se znáte, tak má znát tvůj „výchovný“ styl a tudíž nemá jezdit do tvého prostředí a zbytečně gradovat situaci.
Na druhou stranu, má právo říct, že tvoje dítě je nevychované, pokud dělá věci, které ona za nevychované považuje.

Presne receno :potlesk:, mne by ani omylem nenapadlo davat odrazedlo diteti doma, uz kvuli sousedum v panelaku a ujecene deti nedavam. Sama to neznam kluk ujeceny nebyl a my jako deti taky ne. Tak ze bych nehlidala, pac bych to nedala. Ale tissi dite v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 07:15
@Anonymní píše:
Tchyně malého normálně vídá a ví, že je to lumpík. Ona pokud vím je pro fyzické tresty, ale my s mužem ne nebo alespoň ne takhle běžně. Maximálně ho třeba plácnu přes ruku, když někoho chce štípnout. Tak jesfli to je reakce na tento rozpor? Syn ke divoký, snažím se ho krotit, ale prostě mi tohle nepřišlo úplně nějaké šílené, fakt nevím, pořád dokola si to přehrávám v hlavě. Jinak tchyně je zdravotní sestra a často vykládá, jak je všechno nebezpečně a co se může stát atd. Podle mě je taková až úzkostná.

Mi by vadilo pouze to patlání jídla po stole. Jídlo není prostě hračka a rozmar. V tom jsi zasáhnout měla. Ne ho podporovat přihlížením. Je to nevýchovné. Že se snaží se obsloužit a něco si podat. To je snad dobře. Odrážedlo nevím, jako čemu má doma vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.8.23 07:22

To je zajímavé, že se tady hodně řeší, jak nevychované dítě má zakladatelka. Mně třeba přijde jako vrchol nevychovanosti bez rozloučení odejít, nebrat telefon a něco vzkazoval po tchánovi. A to je dospělá osoba, která by se měla umět chovat určitě líp, než tříleté dítě.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
5.8.23 07:29
@Magical-eyes píše:
Taky bych nehlidala. Tu zodpovědnost bych si na triko nevzala.
Moje máma zase nehlídá, když je vnouče nemocné. Má přesvědčení, že nemocné děti mají být s rodiči.
Každý to má prostě jinak.
A i když ty to vnímáš, že se nic moc nedělo, tak já bych to na jejím místě nebrala. Píšeš, že jste proti fyzickým trestům, takže jen vysvetlujete? No asi to nefunguje. Tvůj syn tě neposlouchá a ty ho necháš, aby tě ignoroval a omlouváš se za jeho chování.
Jako to už asi musela být fakt síla, když se tchýně rozhodla odjet.
Z mého pohledu udělala dobré rozhodnutí, protože vaše pohledy na výchovu jsou odlišné, ví že byste se nedomluvily, tak se vyhla ještě větším nedorozuměním.
Tvoje dítě, tvoje zodpovědnost.

Ok, tchyne mohla rict, ze je to na ni moc a ze odchazi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová