Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2603
4.11.22 23:46
@Upsidedown píše:
Integrovany skole bych nerikala stredni ;),a jeji mamka ucila tělák, takze diky protekci se dostala na JCU CB (tam se dostane fakt kazdy blbec :mrgreen: ),nu a s panem reditelem zakladky v Trhovych svinech kde uci tak ma "nadstandardní " vztahy, skrz rozkrok :poblion:

Bohužel je to tak. Bývalé učňáky získaly statut středních škol, zůstali tam stejní učitelé, z učňů jsou žáci či studenti - ovšem na úrovni těch učňů, jen na konci se získává maturita a ne výuční list. Tehdy s tím vyučením aspoň něco uměli dělat rukama, dnes to neumí a úroveň studijní je na úrovní dřívějšího učiliště. Pro neznalé, více lidí, kteří se šli učit mi sdělovalo, že náročnost školní výuky tehdy byla nižší než co pamatovali na základní škole. Do učení chodili ti méně nadaní a školní výuka se tomu musela přizpůsobit. Mluvím o studijně méně náročných oborech, třeba zedníci, kominíci ap. Kdo se šel učit výběrový obor, třeba nástrojaře, tak tam nevzali každého. Tam zřejmě i úroveň té školní části přípravy na obor byla lepší. Já zažil pár lidí, kteří byli velmi chytří, jeden se učil na zedníka, další na kuchaře. Ale ta teoretická část jejich přípravy, to mělo nízkou úroveň. Nakonec tehdejší čtyřkaři, kteří se pak šli učit třeba na pokrývače, tak se pak uživili lépe než většina lidí, kteří absolvovali vš. Já se nijak nestavím nad lidi, kteří jsou „jen“ vyučení, vadí mi spíše lidi, kteří získají maturitu nebo diplom a mají prázdnou hlavu. Nízké studijní předpoklady a schopnost pracovat hlavou a téměř nulové znalosti ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
5.11.22 07:06
@Náhodný host píše:
Jsem z doby, kdy devítku neudělal každý, na zš, tehdy devítileté, se totiž tehdy i propadalo. Někdo třeba i dvakrát, ti „lepší“ jen jednou. Bez devítky se nedostal na běžný učební obor, ale jen na „speciální“. Lišilo se to i názvem, ač podstatou bylo totéž. Místo natěrače snad natěračské práce ap. Obávám se, že dnes dost lidí získá maturitu, kteří by za mých dob se nedostali do devítky. I vš je dnes snazší získat. Klesla úroveň i nejlepších škol, myslím lékařské fakulty, čvut, matfyz ap. Ale hlavně dnes je plno škol, fakult či oborů, které by vůbec neměly být. Úroveň absolventů a mnohdy i náplně studia mizerná. Co si mám myslet o úrovni inženýra, který 3 roky studoval na pedagogické fakultě nějakou pedagogiku, snad ped. volného času. A následně na soukromé vš získal titul Ing. pro oblast ekonomie nebo managmentu? Obor, který nijak nenavazoval. Před lety bývala v metru inzerce „maturita raz-dva“ nebo „maturita jedním vrzem“. Z mých dob bylo dostat se na sš výběrová záležitost. Dnes větší procento populace se dostane na vš. V mé době studovala méně než polovina populace, do té poloviny to možná dorovnaly nějaké učební obory s maturitou. Dnes sice nedodělá vš každý, kdo se přihlásí, ale to procento přijatých a poté i absolventů je neúměrně vysoké. Ty staré prvorepublikové filmy ze středoškolského prostředí, tak troufnu si tvrdit, že velká část dnešních vysokoškoláků by měla velké problémy vůbec projít na těch prvorepublikových gymnáziích. Náročnost škol výrazně klesla, díky tomu tu máme plno absolventů nízké úrovně - co se týče nadání, schopností i získaných znalostí.

Kde jsi vzale, ze ted udela devitku kazdy? Je bezne, ze decka vychazi z osmicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
5.11.22 07:11
@vokishka píše:
Kde jsi vzale, ze ted udela devitku kazdy? Je bezne, ze decka vychazi z osmicky.

ty ho jeste ctes? Mas svatou trpelivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
5.11.22 08:37
@matkabagristy píše:
ty ho jeste ctes? Mas svatou trpelivost.

bylo to hned v první větě, to ještě člověk třeba přečte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
5.11.22 08:59

@vokishka a navic jsme ostudy, co devitku nemaji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
5.11.22 09:02
@matkabagristy píše:
@vokishka a navic jsme ostudy, co devitku nemaji 8)

jak já se stydím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
5.11.22 10:55

@vokishka Budu si ji muset doplnit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
5.11.22 10:59
@mar03 píše:
@vokishka Budu si ji muset doplnit. :lol:

sedneme si spolu, jo? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
5.11.22 11:00
@matkabagristy píše:
sedneme si spolu, jo? :andel:

Moc si na tu devitku netroufam, myslis, ze to dame?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
5.11.22 11:01
@vokishka píše:
Moc si na tu devitku netroufam, myslis, ze to dame?

njn, jsme tak hluboko pod urovni hosta :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
5.11.22 15:57
@matkabagristy píše:
@vokishka a navic jsme ostudy, co devitku nemaji 8)

Takoví by se měli rovnou vyřadit ze systému! Nedouci jedni. A vrátit všechny maturity, diplomy i průkazku do knihovny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
5.11.22 17:08
@Jahru píše:
Takoví by se měli rovnou vyřadit ze systému! Nedouci jedni. A vrátit všechny maturity, diplomy i průkazku do knihovny!

Tu na autobus si mužu nechat? Prosím prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
5.11.22 17:29
@vokishka píše:
Tu na autobus si mužu nechat? Prosím prosim

Ne! Pěšky budeš chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
5.11.22 21:10
@vokishka píše:

Nerozumím. Já byl myslím první ročník, kdy začali experimentovat. Na gymnázium tehdy brali pár lidí z osmičky, pak se na sš chodilo z osmičky běžně. Já byl v ročníku, kdy to nicméně začínala. Z kontextu je dosti jasné, že jsem mínil lidi, kteří na zš propadali. Ne ty, kteří měli nejlepší prospěch a mohli jít na gymnázium z osmičky. Navíc jsem bral do úvahy i ty, kteří byli o pár let starší než já. U nich jasně znamenalo, že když skončil z osmé třídy, tak rok opakoval, někteří končili po sedmé třídě, opakovali dvakrát. Dnes ani nejsou zvláštní školy, jednak je přejmenovali, potom je snaha tyto děti integrovat. Naopak jsem četl o případech, kde někdo, kdo by dříve asi nevychodil devítku, tak v dnešní době odmaturoval (mám na mysli kohosi, kdo maturova na sš Emila Ščuky). A pokud se píše o matitě z matematiky, kterou by zvládli deváťáci s lepší úrovní, tak to za mých dob nebylo. A toto jsem si opět nevymyslel, ale znám z veřejně dostupných zdrojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
5.11.22 21:13

@Náhodný host no napsal jsi to tak, že ted každý udělá devítku, tak jen píšu, že ne, jsou tací, co propadli a odejdou po osmičce. I po sedmičce to někteří zvládnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze