Usina zasadne v nasi posteli

17675
13.7.07 22:59

Usina zasadne v nasi posteli

Zdravim devcata,mam dotaz.
Do sedmi mesicu nebyly s malou problemy se spanim. Usnula v osm,vstala v sedm. Spala ve sve postylce. Jakmile objevila kouzlo stani, skoncilo se. Takze uz dva mesice mame boj. Misto usinani obchazi postylku,rve jak pominuta a nenecha si vysvetlit,ze ma lezet,usnout a to nejlepe bez nasi asistence. Kdyz ji konecne uspime, behem noci se i ctyrikrat vzbudi,stoji a kvici,ze chce k nam. Trikrat ji uspim v postylce,po ctvrte jsem silena vzteky a radeji ji vezmu k nam,at se vyspime vsichni. Usne jeste nez ji polozim.
Ted si to vylepsila na to,ze odmita v postylce i usnout, a usne jedine u nas v posteli,samozrejme kdyz vedle ni lezime a uspime ji. Jsem uz na nervy, nejsem na toto zvykla. Od narozeni spala krasne v postylce a od dvou mesicu celou noc. A ted toto :roll:
Takze muj dotaz zni:jak ji naucit,aby usinala U SEBE v postylce a v noci se imervere nedozadovala presunu k nam? A jako bonus klidne uvitam navod, jak ji naucit usnout SAMOTNOU ?
Budu stastna za jakoukoliv radu na opetovne klidne noci.
Diky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
14.7.07 00:03

Tak s problémem stání v postýlce se potýkáme asi 4 měsíce. Dokonce jsem tu na to zakládala diskusi: https://www.emimino.cz/modules.php?…

Jakmile synek zjistil, že na nohách se dá stát, tak mi prostě v postýlce nejde položit, chodí dokola, skáče, kouše postýlku, ale spát nechce (i když je unavený). Ze začátku (cca v 9 měsících) před spaním jen stál a řval. Jenže položit stejně nešel. Jeden den (spíš uprostřed noci) jsem ho dokonce pokládala 30× během dvou hodin.

Další den jsem to už nezkoušela a radši jsem ho nechala stát (a řvát … občas jsem za ním chodila ho zkontrolovat). Syn asi za hodinu usnul ve stoje a spadl na matraci, takže jsem ho jenom spícího přemístila na správné místo. Totéž když se vzbudil uprostřed noci - nechala jsem ho stát a dělala jsem, že spím :)
Trvalo cca 14 dnů, než s vyřváváním před spaním přestal.

Vlastně jsem ho takto naučila usínat samotného … říkala jsem mu, že když bude ležet, budu u něj, dokud neusne. A když bude stát, tak odejdu. Samozřejmě tomu nerozuměl, ale jelikož pořád v postýlce stál, tak jsem ho tam nechávala usínat samotného každý den a tak se to vlastně naučil. Trvalo to ale měsíc až dva měsíce, než to bylo úplně v pohodě.

Takže moje rada zní: nechat ji tam stát. Provést obvyklý spací rituál, položit do postýlky a pokud si stoupne, tak ji nechat stát (a ideálně odejít z místnosti). Tímto způsobem jsem syna naučila usínat samotného (teď pro změnu v mé přitomnosti neusne, protože se přede mnou předvádí, jaké blbiny v postýlce dovede). Třeba to bude fungovat i u vás. Ale můj syn nikdy nespal v mojí posteli, protože by mi uprosted noci z postele zdrhnul :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
14.7.07 11:41

Souhlasím s Deimoskou, a ještě přidám. Být tebou, tak to hodně rychle ukončím a přejdu na vyřvávací metodu, protože čim dýl bude u vás a bude usínat tímhle stylem, tím hůř. A bude si vymýšlet s věkem další vychytávky na vás, rodiče. Ušijete si na sebe bič, věř mi.
Já jsem malýho od narození zhruba do pěti měsíců nosila při usínání na ruce, protože první dva měsíce trpěl na koliku a plakal. Jediný tohle mu pomáhalo. Měl hlavičku u mě na rameni a já ruce pod jeho zadečkem. Fungovalo o téměř stoprocentně, během deseti minut vytuhnul, pak jsem ho šla dát k nám do postele. Pak už mi to začlo vadit a začla jsem ho dávat do postýlky. Když plakal, přišla jsem ho utěšit, dát dudlíka a přikrýt. Takhle i několikrát za sebou, pak se intervali prodlužovaly. No a brzy usínal sám a spal ve své postýlce. Trvalo to tak měsíc, než se srovnal, a pláč tak deset až 14 dní.
Nedávej dcerku spát pozdě odpoledne, aby se hezky unavila. Uvidíš, chvilku to bude trvat, ale vyjde to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
14.7.07 11:42

Intervaly :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.7.07 13:03

Souhlasím, malá provozovala toto také, po týdenním řevu před usnutím-položila jsem a odešla, se to trošku spravilo, dávala jsem ji na noc do spacího pytle, který trošku přece jen omezil její chůzi kolem postýlky. No a tak po měsíci to bylo v pohodě. S tím sezením je to super, ale já jsem tam musela sedět klidně 3 hodiny a nic. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.7.07 14:17

Ahoj holky, my mame zkusenost takovou. Filipek asi do 9 mesicu veku nemel velke problemy s usinanim, max. jsem ho hladila v postylce po hlavicce nebo za ruku. Pak zacal usinat hur a hur a zacala jsem ho uspavat v nasi posteli, pak jsem ho prendala do postylky. Za dve hodiny stal, kricel a dozadoval se nas. Obvykle jsme nevydrzeli, vzali ho a spal s nami do rana. Kdz jsme ho opakovane prendali do postylky nekolikrat za noc, za chvilku se vzbudil a situace se opakovala. Uz ze spanku roztahoval potvurka ruce, jestli tam nejsou nahodou sprusle :-) Nekolikraz jsme ho zkusili nechat vyplakat, ale nepomohlo ani to, maly byl vynervovany a my taky. A kolem 17 mesicu veku zacal spat v postylce sam celou noc. Sice ho musim uspat v nasi posteli a predelat, ale pak spinka v 90 procentech noci sam asi od 20 hodin do 6 rana. Mam pocit, ze k tomu dospel sam, nic jsme nelamali pres koleno. A to usinani taky prijde. Ale verim, ze pokud ma nekdo vice deti, tak je to velky problem. Takova je nase zkusenost. Filipek bude mit 16. 7. 2007 19 mesicu :) Magda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
16.7.07 09:58

Diky za rady. Spaci pytel jsme pouzivali,ale jen proto,aby ji nebylo zima,kdyz spi vykopana, chodit okolo postylky ji nezabranil. Pozde odpoledne taky nespi, to by usnula tak o pulnoci,to uz mame zjistene :)
Po dlouhem zvazovani jsme vcera najeli na estvillovu metodu, je to starsne poslouchat jak place a jak se po me vrha kdyz ji jdu utesit,ale uz to dal opravdu neslo. Tak uvidime,za jak dlouho se s tim popere. Vcera vecer hulakala 40min a pak spala az do pul sedme bez jedineho probuzeni a ted dopoledne jenom 10 a spi. Jen mi trochu vadi, ze usne v takovych silenych pozach a jeste chvili vzlyka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
16.7.07 20:35

Vím, pohled na prcka nic moc, ale vydržte a vytrvejte, ono to přejde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
22.7.07 09:50

Zdravím Zuzuu a přeji hodně trpělivosti…

Chci se zpetat Vás, co máte zkušenosti s vyplakáváním…mám dceru a taky usíná pouze v naší posteli a to ještě u prsa. Nechala bych ji v postýlce vyplakat, ale ona po chvíli brekotu zůstává úplně bez sebe - otevře pusu dokořána a já můžu třeba počítat do 20 než se nadechne :( K tomu pochopitelně mění barvu do rudofialova :x Kolikrát mám strach, že se nenadechne a beru ji do náruče až s tí musím trochu zaklepat,aby se „vzpamatovala“. Vybrečení bych snad přežila, ale tohohle se bojím, nepříjde mi to normální - nebo snad jo? Měli jste to některá? Nedělá to jen při uspávání, ale třeba když ji strojila babička, nebo i když se ji něco nelíbí v kočáře, začne brečet stejným způsobem - zabírá to tedy na nás 100% protože nás to vždy vyděsí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
22.7.07 10:31

Koreno „zastavovani“ je normalni az do tri let veku ditete. Pokud sebou pri tom neskube,nepeni a tak,je to normalni, Amel dela totez, ale jen kdyz se treba prasti. Zatrepat,poklepat,dat hlavou dolu-a pak se nadechne. Pri vyplakavani u usinani se nam to nestalo ani jednou.

Timto chci jeste podekovat holkam,ze me podporili pri vyrvavaci metode - behem tri dnu usina sama,bez revu a spi uz zase clou noc v postylce. Nadhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí