Uspávání jinak než v náručí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
187
9.11.15 20:04

@Lizzi Určitě vyřvávat nebudu nechávat. To u tak malého není dobrý, vím.

@Hoa Mai O šátku/babyvaku apod jsem psala, že to taky nevyšlo, bohužel :(

@brko To mě taky napadlo, ale jakmile on usne u kojení, už musím jít spát s ním a nesmím se ani pohnout, aby se nevzbudil, jakmile mu totiž zdroj potravy seberu, tak je hned vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
9.11.15 20:12

@Mersmerize1 tak třeba to prostě potřebuje, třeba má nějaké senzitivní období, kdy tě potřebuje mít pořád u sebe. jestli se nemusíš starat o staršího sourozence, tak mu to prso ještě chvíli dopřej. já tak u staršího taky vždycky chodila spávat s ním. nevím jestli to tu padlo, ale jak spí v noci?

• Citovat
  • Upravit
187
9.11.15 20:16

@Lizzi Mně by ani tak nevadilo usnout s ním, toho jsem klidně v sedm schopná, ale spíš je ten problém, že se nemůžu hýbat celou noc, což je pro mě horší, protože na boku spím dost nerada :D Takže pro mě je pořád lepší řešení ho uspat v ruce a dát do postýlky.

V noci spí… jak kdy. Usne kolem sedmé, poprvé se budí o půlnoci a pak přibližně každé dvě hodiny na krmení. Od čtyř ho nechávám u nás v posteli. Někdy má horší noci a to se budí po půlnoci snad každou hodinu a vyžaduje jídlo nebo houpání, takže to ho nechám spát od té půlnoci u nás do rána, ale i tak mě často budí. Ale naštěstí převažují ty dobré noci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.11.15 20:17

@Mersmerize1 A mělas jen ten babyvak? Jestli jo, tak problém může být v tom, že v babyvaku je těžké dítě vhodně napolohovat a taky mu nemusí vyhovovat ta horizontální poloha. Já svého prvního syna do půl roku nosila v šátku v kolébce (jako v babyvaku), vertikální úvaz nesnesl, takže jsem nějak automaticky předpokládala, že tak budu nosit i druhého. Ale byl u toho vždycky takový řev a vzpínání, že se mi ani jednou nepovedl uvázat. Naopak ve vertikálu je jak v sedmém nebi. Vertikální úvaz by ti mohl vyřešit i problém s velkými prsy, tak je to myslím úplně jedno, prostě se to utáhne tak, aby to bylo akorát. Navíc je ten vertikální úvaz symetrický a nepřetěžuješ jednu stranu těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.15 20:18

@Hoa Mai Aha, díky za tip! Určitě vyzkouším, šátek doma máme, ale ještě jsem mu nedala moc šanci (po tom baby vaku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
9.11.15 20:30

@Mersmerize1 tohle mi vyřešil velký gymball. sedla jsem na něj, dcerku položila na klín a kojila i houpala a bylo :) a takhle jsem uspávala dokud se mi vešla na klín, takže do cca 18měs. Pak jsem volně přešly do postele. Ted ve 2,5letech v pohodě usne i bez kojení s tatínkem :srdce:

edit: nebo mě ještě napadá šátek..ale koukám, že nejsem první :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
9.11.15 20:36

My jsme si prošly několika stádii.. napřed uspávání v náručí, pak u prsa, pak vedle mě v posteli.. nakonec ted to máme tak, že ho nakojím, položím do postýlky a hladím po zádech… ale je mu už rok…
v 3m s touhůe váhu bych spíš uvažovala nad šátkem či nosítkem.. nebudeš aspon tolik servaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
9.11.15 20:41

@Mersmerize1 Taky jsem malou první 4.měsíce uspávala přes den chováním, dokonce bylo období, že jsem ji ani nemohla položit, spala mi v náruči, pak postupně častěji a častěji usínala u kojení v leže na posteli, nejdřiv jsem se od ní nemohla hnout, ale i to časem přešlo…ani nevím jak. Dej tomu čas, děti se mění, co se dnes zdá nemožné, může být za měsíc jinak. :-) Vyřvat bych nenechala nikdy v žádném věku. Co mě opravdu pobavilo, že ten tvůj klouček má ve třech měsících rozměry jako moje prďola teď ve 14.měsících :D To se tedy proneseš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.15 20:45

@zolycka Ano, šátek určitě vyzkouším, díky! :)

@xsaleen Asi je to jedna z možností. Co bychom pro ty děti neudělaly, že jo :) Tak snad časem bude umět usínat vedle mě. Ale tak do patnácti chovat nebudu (snad) :D

@Alušáček Díky za podporu. JO, Oliver je pořádnej, měla jsem odhad den před vyvoláváním 3,2 kg a ehm, já při svý vejšce ani ne 160cm a váze 50kg porodila pětikilovýho kluka. Je obrovskej. Často se mě lidi ptaj, kolik je mu měsíců a doktor ho ve 4 týdnech tipoval asi na čtyři měsíce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
9.11.15 20:52

Ahojky, řešila jsem tak, že jsem si do postele tak jakoby sedla do polosedu, pololehu, za sebe polštář, aby mi to bylo pohodlné, malou si položila na sebe a bylo to. A ano, bohužel jsem jedno období chodila spát s ní a ona takto na mě ležela celou noc. Postupně jsem přecházela v to, že jsem ji pomalounku sesouvala na postel vedle mě a nakonec jsem po několika měsících mohla i odejít s nechat ji spát v posteli. Spí se mnou dodnes a to uspávání v náručí máme pořád, ale už je to jiné, ona si pak lehne vedle mě a já mám volno. Jo a taky jsem velmi dlouho, až do 13 měsíců kojila v noci mnohokrát, proto jsem malou měla pořád u sebe a ona usínala u prsa.

Jinak ve 3 měsících 9 kg, to je teda cvalda:-ú, to měla malá v roce a půl, ve třech měsících měla asi 4 kg, takže to zase bylo o něčem jiném, naprosto chápu, že teď se ti do toho nechce. Zkus to v tom pololehu, mě to pomohlo… Jakože není to asi úplně ideální, ale aspoň nemusíš chodit a nosit ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.11.15 20:56

@Fazulina No ono právě když si tak napůl lehnu a položím si ho jakoby na stehna nebo do klína, tak se mu to nelíbí a musím ho spíš houpat a ruce mít výše, aby nebyl o mě opřený. Až teprv když už je hooodně unavený a zabírá, tak si ho můžu položit kompletně na sebe, takže aspoň tak - potom je to dobrý. Chodila jsem s ním první dny doma, to se chtěl nosit a u toho chodit, jinak byl brek, ale to se odnaučil - naštěstí, protože chození s ním bych nedávala, jsem ráda, že ho donesu do postýlky a do kočáru :D

Já si říkám, že se to snad časem zlepší. Protože když na to kouknu zpětně, jako novorozeně se chtěl pořád nosit, pořád být se mnou. Teď přes den (krom usínání) si leží na gauči, pase koníčky a kouká třeba když uklízím, cvičím nebo něco dělám a je hrozně spokojený a nemá potřebu být nošený a v náručí, tak si to asi prostě vynahrazuje takhle při usínání. Jen kdyby nebyl odmala tak těžkej :D Snad to bude časem ještě lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
9.11.15 21:04

A zkoušelas šátek???
píšeš žes zkoušela babyvak… to je takové to mučidlo, co se navleče přes jedno rameno přes záda? šátek je něco naprosto jiného…
a co nosítko? už má dost, můžeš i manducu a podobné typy…

hacka — výborná věc pro houpací miminka… my ji neměli, ale musí to být paráda pro ty, co chtějí houpat. koupíš bazarovou na zkoušku a když nepomůže, prodáš dál za stejnou cenu. takže skutečně „za zkoušku nic nedáš“. (totéž platí pro šátek nebo pro manducu.)

a pak mě ještě napadá houpací křeslo… dáš si ho na klín na polštářky a bude vám dobře a nic tě nebude bolelet… přeju hodně sil, v tomto případě i fyzických… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
9.11.15 21:04

Tak malá na mě usíná ještě i teď, ale prostě na mě jakoby skoro leží a já se tak jakoby kolíbám ze strany na stranu, já se přiznám, že to mám dost ráda, takový mazlení, vím, že hodně lidí by to odsoudilo… Ale v tvém případě tedy fakt nevím, prostě zkoušet asi různé polohy.. A fakt když úplně vytuhne, tak nemůžeš z postele? Co když musíš na záchod?:-) Ty jo, už si ani nepamatuju, jak jsem to dělala já..:-), myslím, že jsem v akutních případech šla i s malou v náručí, ale ona byla (a stále je, má 10,5 kg ve dvou letech) lehounká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
9.11.15 21:31
@Mersmerize1 píše:
@zolycka Ano, šátek určitě vyzkouším, díky! :)

@xsaleen Asi je to jedna z možností. Co bychom pro ty děti neudělaly, že jo :) Tak snad časem bude umět usínat vedle mě. Ale tak do patnácti chovat nebudu (snad) :D

@Alušáček Díky za podporu. JO, Oliver je pořádnej, měla jsem odhad den před vyvoláváním 3,2 kg a ehm, já při svý vejšce ani ne 160cm a váze 50kg porodila pětikilovýho kluka. Je obrovskej. Často se mě lidi ptaj, kolik je mu měsíců a doktor ho ve 4 týdnech tipoval asi na čtyři měsíce :D

koukám, že se doktoři se sekají docela často, měla jsem to hodně podobně :lol: do půl roku vypadal o tři měsíce starší, teď v těch skoro devíti a jak lozí s to už docela vyrovnalo :lol:

• Citovat
  • Upravit
957
9.11.15 21:48

Přidám svoji zkušenost i když na každé dítě zabere něco jiného. Malá měla taky hysteráky, když jsem jí položila. Zavinutí ani bílý šum nesnášela, ale pomohlo mi hodně hlasitě jí syčet ššššš přímo u ucha (hlasitěji než řvala :D to je důležitý) a poplácavat rytmicky po prdýlce a trošku s ní pohupovat v posteli. Postupně jsem to syčení ztišovala, jak se uklidňovala. Ale chce to dobré plíce, někdy jsem syčela i 5minut :lol: a někdy opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí