Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja si myslim, ze to jde vzdycky i bez place. Existuje spousta jinych metod, ktery se daji vyuzit. Jen je potreba si precist trochu vic informaci o spanku. Jestli jste na tom dobre s anglictinou bezva stranky jsou www.mybabysleepguide.com Zkousela jsem tam nekolik veci a fungovali bezvadne, hlavne wake to sleep nebo shush pat metoda. Trvalo to ale kolem jednoho tydne, nez to fungovalo.
Tak holky, už je to týden a vůbec nám to nejde..
řve stále stejně, klidně i hodinu…ted jsem si dala vykoupanou a napapanou do postýlky, zatím je hodná, hraje si s nějakým myšákem tam, ale pak spustí hysterák a prostě bude hejkat třeba až do jedenácti.. ![]()
Me teda mala skoro vubec pri usinani nerve ale strasne se mi v noci budi:(
@Janichka píše:
Me teda mala skoro vubec pri usinani nerve ale strasne se mi v noci budi:(
To máme stejný problém. Usne taky v pohodě, jen se přitulí, dudu a je tuhej. Zato v noci se budí po hodině a uspí ho jen prso. Nevím, co s tím. Kolik je malé? Nám 10m a dělá to v podstatě od narození.
Nám je 8.měs. a buzení jak kdy. Občas jen kolem 3h. ranní na jídlo, někdy ji taky hraboší a vstává každou hoďku.. to by mě jeb*o.. ![]()
Já už bych se na to v tomto případě vykašlala. Chceš nechat dítě opravdu uřvát?! Tobě by se usínalo dobře, kdybys byla celá roztřepaná, nervozní a ustrašená? My sice nedodržujeme žádné návody, malá usíná se mnou v posteli, pak ji spící předělám do její postýlky a v noci, když se vzbudí, tak si ji opět dávám do své postele. Je to sice asi nevýchovné, zvykla si na to hodně rychle, ale ráno se vzbudí a je spokojená, usměvavá a šťastná. A o to hlavně jde, ne?
@Manticora píše:
To máme stejný problém. Usne taky v pohodě, jen se přitulí, dudu a je tuhej. Zato v noci se budí po hodině a uspí ho jen prso. Nevím, co s tím. Kolik je malé? Nám 10m a dělá to v podstatě od narození.
Taky se hlásím s tímto problémem. Dřív spal líp než teď. Nedokážu si představit, že bych nekojila, jinak než prsem se neuklidní.
Ale vzhledem k tomu, že jsem asi těhotná, tak to budu muset brzo vyřešit.
@Daniii píše:
Taky se hlásím s tímto problémem. Dřív spal líp než teď. Nedokážu si představit, že bych nekojila, jinak než prsem se neuklidní.Ale vzhledem k tomu, že jsem asi těhotná, tak to budu muset brzo vyřešit.
Jenže já už ji prsem uspávám ted vecer potřetí… u mě u prsa usne, dám jí spící do postýlky a ona se rozeřve… tak ji tam necham at se uspí…
jinak už nevím ![]()
@Berta Linčová píše:
Já už bych se na to v tomto případě vykašlala. Chceš nechat dítě opravdu uřvát?! Tobě by se usínalo dobře, kdybys byla celá roztřepaná, nervozní a ustrašená? My sice nedodržujeme žádné návody, malá usíná se mnou v posteli, pak ji spící předělám do její postýlky a v noci, když se vzbudí, tak si ji opět dávám do své postele. Je to sice asi nevýchovné, zvykla si na to hodně rychle, ale ráno se vzbudí a je spokojená, usměvavá a šťastná. A o to hlavně jde, ne?
A dnes se nam i blbe usina
ale ve dne to fungovalo skvele. Prijde mi ale ze dnes se ji prorezavaji zoubky nahore
chce to cas, zvyknou si. Male je 6 a pul mesice.
@jullls no je to těžké…tohle fakt nevím, co poradit…jestli i po týdnu ti tak dlouho pláče a nemůže usnout, tak to už bych asi fakt nedala
Zkus pohledat někde na netu jiné způsoby, jak naučit mimčo spát…co třeba ten odkaz, jak tu dávala lils
(na této straně, úplně nahoře) Nedívala jsem se na něj, tak netuším, co se tam píše, ale asi bych vážně zkusila něco jiného
Věřím, že jsi z toho už na prášky…já bych možná právě neuspávala tím prsem víš? Protože jak se maličká probudí, tak prostě hledá to své uspávadalo a bez něj usnout neumí…základem té metody je, že by se dítě mělo naučit usnout bez pomůcek (tedy bez těch, kde musíš být bezpodmínečně s miminem)…dudlíka, usínáčka apod. bych určitě nechala… Ale i tak, pikud i po týdnu takhle dlouho pláče, pak myslím, že tento způsob nebude pro vás to pravé ![]()
@Janichka píše:
A dnes se nam i blbe usinaale ve dne to fungovalo skvele. Prijde mi ale ze dnes se ji prorezavaji zoubky nahore
chce to cas, zvyknou si. Male je 6 a pul mesice.
U nás ještě zuby nejsou, ale nevím jak ji mám uspat…asi ji hold nechám no… řve jak tur… nic jí není ale… u prsa sem ji uspavala uz 4× za dnesni vecer a vzdy se s položením probudí a hejká..
![]()
@lovesmile píše:šmarjá, co ty jsi zas za chytrolínku.
![]()
No mně se nezdá, že by napsala až tak něco hrozného
Vyjádřila svůj názor, to se tu snad smí ne? Já myslela, že od toho diskuze jsou…Nikoho přece nenapadá, nijak ošklivě netituluje, tak nevím, co je na tom špatně
Asi jsem zas prostě divná no… (a přitom zrovna nemám totožný názor s Bertou)
@locika píše:
@jullls no je to těžké…tohle fakt nevím, co poradit…jestli i po týdnu ti tak dlouho pláče a nemůže usnout, tak to už bych asi fakt nedalaZkus pohledat někde na netu jiné způsoby, jak naučit mimčo spát…co třeba ten odkaz, jak tu dávala lils
(na této straně, úplně nahoře) Nedívala jsem se na něj, tak netuším, co se tam píše, ale asi bych vážně zkusila něco jiného
Věřím, že jsi z toho už na prášky…já bych možná právě neuspávala tím prsem víš? Protože jak se maličká probudí, tak prostě hledá to své uspávadalo a bez něj usnout neumí…základem té metody je, že by se dítě mělo naučit usnout bez pomůcek (tedy bez těch, kde musíš být bezpodmínečně s miminem)…dudlíka, usínáčka apod. bych určitě nechala… Ale i tak, pikud i po týdnu takhle dlouho pláče, pak myslím, že tento způsob nebude pro vás to pravé
Přitom včera usla normálně už před osmou.. Já nvm,nechávám jí řvát,někdy usnout musí.. ![]()
@jullls píše:
U nás ještě zuby nejsou, ale nevím jak ji mám uspat…asi ji hold nechám no… řve jak tur… nic jí není ale… u prsa sem ji uspavala uz 4× za dnesni vecer a vzdy se s položením probudí a hejká..![]()
Jestli v tom chceš opravdu pokračovat, tak vážně ji zkus tím prsem neuspávat…