Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě to přijde vůči tomu dítěti zvláštní. Má se mu narodit vlastní sourozenec a táta mu to tají. Asi bych se cítila podražená. ![]()
Já jsem před okolím taky tajila těhotenství. Rodičům jsem to musela říct, protože jsem přestala chodit do práce a většinu častu jsem byla doma a ležela. Lidi se pak hodně divili, až mě viděli s kočárkem
Měla jsem pocit, že to není dobrý, měla jsem problémy a kdyby to nedopadlo, nechtěla jsem, aby si na mě každý ukazoval prstem a doma mě probírali.. Vše dopadlo jakš takš, dítě mám, a další těhotenství taky nebudu vytrubovat do světa. V zakladatelčině případě bych nikomu nic před porodem neoznamovala, hlavně ně na sociální síti. Máte hroznou situaci… Držte se..
Na jednu stranu se ti nedivím, na druhou stranu je to asi nefér vůči tvému nevlastnímu synovi. Ale pokud převažují komplikace nad vším ostatním až do té míry, že by to ohrozilo tvou duševní pohodu, či dokonce zdraví v těhotenství, nedá se asi nic moc dělat. Asi to však může skutečně narušit důvěru manželova syna k vám oběma a to bych si řádně nechala projít hlavou.