Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JayLee píše:
ale to neznamena, ze se musíš hnedka neco stat at uz z pc nebo mobilem![]()
to není pravidlo ne?
pokud je vse ok tak bych byla v klidu hele
No jasně že ne, ale uvidím až večer, až ho doma zapnu. Já jsem v klidu, není třeba se nervovat ![]()
Holky, prosím a co by se mohlo stát? nejsem blbá ani mladá, ale nevím ![]()
@JayLee píše:
jako když nekam vlezes a chytnes vira na nejakych strankach? No to muze nastat věci..zalezi co je ucel otho viru zda jen napadnout soubory a udelat paseku nebo je napadnout a vymazat nebo jen mesic byl v klidu a pak az zacit delat paseku atd to ti nikdo nereknelesi antiviry ti to zachyti zavčasu nejaky vůbec a někdo to vůbec nechytne to falt zalezi na hodne vecech a zadna ochrana není 100
proto radsi vse zalohuj prubezne a nenechavej nic v pc ani na zaloznim disku jako ja
to samy zadna zaloha na dvd kvalita uz dneska není co bejvala a nejaky po 3 letech pc uz ani nenačte
dík zlato ![]()
@mojmira píše:
Holky, prosím a co by se mohlo stát? nejsem blbá ani mladá, ale nevím
Já nevím, ale protože jsem antitalent a navíc žiju sama a nemá mi, kdo případně s notasem pomoct, tak jsem za to uklidnění ráda
@jjelena píše:
Já nevím, ale protože jsem antitalent a navíc žiju sama a nemá mi, kdo případně s notasem pomoct, tak jsem za to uklidnění ráda
už mě to @JayLee vysvětlila
@jjelena píše:
@mojmira Jo ták, já to pochopila jako ironii, že jsem úplný trotl, že to řeším. Vysvětlení jako @JayLee bych podat nedokázala. Mě už doma poučuje spíš dcera
ironie to nebyla.Na vysvětlování mám už vnuky, ale nevím, kdy přijedou ![]()
@mojmira píše:
Holky, prosím a co by se mohlo stát? nejsem blbá ani mladá, ale nevím
stát se nemůže NIC.
ono se to samo do počítače nedostane, nemá to ručičky ani nožičky.
hlavně je třeba si dávat pozor na automatické odklikávání různých okýnek. člověk už to ani neregistuje, chce si něco přečíst, vyskočí okýnko, dám OK a už si čtu… co to bylo? co jsem to oklikla?
samozřejmé je:
pečlivé nastavení „ochrany soukromí“ v prohlížeči (nenechat automaticky spouštět pluginy, ať se ani neptá na ukládání hesla apod.)
nejnovější verze operačního systému (samozřejmě legální), instalovat aktualizace u všech aplikací na mobilu… ale nezahlcovat.
NIKDY a NIKDE neukládat hesla (tím myslím banku, e-mail apod… e-mimino je jedno, FB na zvážení)
mít poslední a legální verzi DOBRÉHO antiviru
nelézt na podezřelé weby (typicky s hambatým obsahem, game weby apod.)
no a taky koukat, kdo vám stojí za zády ![]()
největší problém u virů, trojanů a podobných je prostě mezi počítačem a židlí ![]()
ale třeba u phishingu je to JEDINÝ problém.
lidi můžou mít nejlepší antivir a zabezpečení jak FBI, ale když to heslo prostě naťukají tam, kam nemají, tak jim pomůže jenom odpojit PC ze sítě a používat ho jen jako psací stroj
nebo si pořídit ten psací stroj ![]()
K těm pluginům — já si je nenechávám automaticky spouštět, nepřeju si, aby mi tu blikalo něco co je samo od sebe aktivní… takže třeba teď mám tady nahoře jen šedé okýnko a je tam nápis „Chcete-li plugin přehrát, klikněte pravým tlačítkem“… obrázková reklama se mi samozřejmě zobrazuje (ta po obvodu stránky), ta není aktivní, jen obrázek
@mojmira píše:
ironie to nebyla.Na vysvětlování mám už vnuky, ale nevím, kdy přijedou
Taky dobrý
Já řeším vše magickou kombinací klávess ctrl+alt+del ![]()
@jjelena píše:
Taky dobrýJá řeším vše magickou kombinací klávess ctrl+alt+del
zatím jsem nic neřešila, kluci mě notas zprovoznili, udělali co bylo potřeba. Vždy jen slyším, babi, když tak zavolej ![]()
@jjelena píše:
Taky dobrýJá řeším vše magickou kombinací klávess ctrl+alt+del
jestli je to třeba často, tak rači ty vnuky brzo povolejte.
buď vám počítač opraví (aktualizují, přeinstalují, vyčistí atd. apod. etc.) nebo vás poučí… to neberte špatně, ale v práci znám bohužel dost lidí, kteří volají ajťáky kvůli útokům Japonců — SAMO SE TO tu objevilo…
jestli se vám často něco takhle objevuje SAMO od sebe, tak buď špatně vidíte/klikáte, nebo tam máte viry, trojany, špehy (spyware)…
prosím neberte to nějak špatně, vůbec nechci nijak útočit… spíš chci jen poukázat na to, že to není nic malicherného a je třeba takové věci řešit… v době kdy po síti posíláme platby a osobní informace…
@jjelena Doma na PC mi to několikrát do roka hlásí, že emimino je nebezpečný web
.