Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, slyšeli jste o te tragédii? Deti ze školky se fotily u fotografky na zahradě, kde byl bazén a jedna holčička se tam utopila. Je to sileny, hrozna tragédie
Stalo se to v Pitkovicich v montessori školce. Nedovedu si představit, co prozivaji její rodiče i učitelky
![]()
Já hlavně nechápu, jak k tomu vůbec mohlo dojít. Je to smutný.
Jj, je to hrozný neštěstí. Už se stalo a nic se už bohužel nezmění, nicméně nechápu, jak se to mohlo stát, že ji nikdo nehlídal?
![]()
Tak až teď jsem si to vyhledala ve zprávách. Chudáci rodiče, je mi to hrozně moc líto
![]()
Upřímnou soustrast rodině.
Taky to nechápu, bohužel se to stalo.
Myslím, že to bylo fatální selhání učitelek, ale to už asi taky vi ![]()
Hrozná tragedie, kdyz vedeli, ze tam bude tolik deti, mohli ten bazen zabezpečit.
Ted uz ale nikdo nezmuze nic, bohužel..
Učitelka je potrestána nadosmrti, zadna basa to stejne nenapravi ![]()
@yasmine5 píše:
Hrozná tragedie, kdyz vedeli, ze tam bude tolik deti, mohli ten bazen zabezpečit.Ted uz ale nikdo nezmuze nic, bohužel..
jak chceš více zabezpečit bazén? Pokud nemají např. polykarbonátové krytí které se dá uzamknout tak velký bazén moc zabezpečit nelze… Spíše o to měli být učitelky víc ve střehu…
@ivculka píše:
Taky to nechápu, bohužel se to stalo.Myslím, že to bylo fatální selhání učitelek, ale to už asi taky vi
A jak muzes vedet, ze neslo o nevychovane, neposlusne dite, ktere treba uc. opakovane neposlechlo, myslelo si, ze je panem, udelalo co chtelo a doplatilo na to?
V soukromem sektoru je min deti na personal.
Si vem, ze my se ted fotili ve skole, ve tride jsme dve na 20 deti ve statni skole a presto je to, jak pytel blech, muzes mit oci vsude a stejne ti co jsou extra divoci dokazou neco vymamlasit. muzes jim to rict nekolikrat, muzes na ne zakricet a stejne se najdou experti. Nez nekdo obvini ucitelky, treba si zamest i pred svym prahem, jak ma clovek ty sve deti vychovane/nevychovane. Dneska ty decka malo nebo nekteri vubec necti autoritu, uc.maji u zadele a jsou tim podporovani doma.
Je hrozne snadne odsoudit ucitelky.
@Bůča píše:
Ja myslim, ze ucitelce jde hlavne o to, aby nesla do basy
Vážně? To si myslíš? Že nemá žádné výčitky svědomí?
Jistě, že se bojí o svou budoucnost. Ale myslet jen na sebe, když tvou vinou zemře dítě, by podle mě dokázal pouze úplný sociopat. ![]()
Holky strašná tragédie vůbec si nedovedu představit co musejí teď rodiče té dívenky prožívat. Každopádně já mám strach a syn ze školkou nejezdí ani na plavání. Musím se přiznat, že v tomto ohledu učitelkám nevěřím. I když jedou jen na výlet tak trnu, aby bylo vše v pořádku. ![]()
@Bábrdl píše:
Vážně? To si myslíš? Že nemá žádné výčitky svědomí?
Jistě, že se bojí o svou budoucnost. Ale myslet jen na sebe, když tvou vinou zemře dítě, by podle mě dokázal pouze úplný sociopat.
jo, fakt si to myslim.
@Kelsey píše:
A jak muzes vedet, ze neslo o nevychovane, neposlusne dite, ktere treba uc. opakovane neposlechlo, myslelo si, ze je panem, udelalo co chtelo a doplatilo na to?
To je úplně jedno. Vina učitelky to zkrátka je, to říká zákon.
O pětiletém dítěti nelze říct, že neposlechlo a doplatilo na to. Vždycky, kolem něj musí být dospělí, aby ho ochránili. Když necháš mimino na přebalováku a to se převalí a zabije se, tak taky nelze říct „převalilo se a doplatilo na to, popojedem.“