Utopená holčička v soukromé školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59404
29.5.17 10:47

@ivculka kdo ví ale minimálně 20 minut nevěděli kde je jedno z dětí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Jsem přesvědčená, že stát se toto mně, tak myšlenka, že půjdu do vězení by byla totálně upozaděná tím obrázkem hrůzy, když tam tu holčinu našli. Ten okamžik, ten šok, tu bezmoc, když zjistili, že se nedá nic dělat. Jen si to představím, je mi z toho úplně slabo. A ta fotografka už si to také bude nejspíš vyčítat do konce života, že je tam vůbec na to focení pozvala. Nenapravitelná tragédie pro všechny. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
@Kelsey píše:
My tady mame rybnik, uc. ktere uci od 20r. takze nektere uz skoro 30r. zazitku, zkusenosti dost, rikaly, ze 15-25r. zpet bezne s tema deckama, se tam chodilo na prochazku, podivat. Nikdo si nedovolil udelat co nema. Az par let zpet jeden, nechod ke kraji opakovane upozorneny, ignoroval, neposlechl, machroval pred deckama, delal si co chtel a co myslite? No jasne, ze tam zuchl, musely pro nej skocit. Od te doby rekly neexistuje s tema deckama, ze se nenechaji zavrit.
Skolka to riziko proste podcenila.
Meli pouzit pro skolu idealniho takoveho toho hada nebo zizalu, kdy se toho deti drzi a tak je jasne, ze jsou furt pohromade.

Tak stane se všelicos, ale učitelky zasáhly hned, ne? Nebyl tam 20 minut bez povšimnutí, viď?
O tom to je.
Neposlušné a rozjívené děcka existují. Ale ví-li učitelka, že někoho takového ve třídě má, měla by se mít na pozoru.
Tak tu nerozvíjej teorie o tom, že to děcko mohlo být takové nebo makové.
Tohle je vina dotyčné učitelky a neexistuje omluva.

Ona sama se potrestala do konce života. Její vinou zemřelo dítě. Ona s tím musí žít. Trest odnětí svobody je v tomto případě prkotina, nic.
Ale nic z toho těm rodičům už jejich dítě nevrátí a to je tragédie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
29.5.17 10:51

@radúna Přesně tak! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.5.17 10:54

@zudina @Bůča Holky, musím říct, že vaše uvažování, že by vám šlo hlavně o to, abyste nešly do vězení a neměly byste výčitky svědomí, je fakt zvláštní.

Uvědomte si, že tu holčičku znala, to dítě na ni mluvilo, bude si pamatovat, jak malovala obrázek, jak dělala tohle a támhleto, jak se objímala s maminkou, když ji přišla vyzvednout…

Fakt byste si na místě té učitelky řekly: „harant je mrtvej a co, hlavně ať nejdu do kriminálu?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
29.5.17 10:57

@Bábrdl taky na ty jejich názory hledím…
Ale tak co, lidi jsou různí. A někteří jsou rozbití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.5.17 10:59
@Bůča píše:
citila bych to tak ja. decko mrtvy, moji vinou. do basy bych jit teda nechtela.

Já teda přesně nevím, jak to myslíš, ale být na místě té učitelky, tak bych měla takové výčitky svědomí, že myšlenka na vězení by mi asi připadala úplně nepodstatná… (a dost možná bych měla i silný pocit, že mi to patří…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.5.17 11:00
@Bábrdl píše:
Vážně? To si myslíš? Že nemá žádné výčitky svědomí?
Jistě, že se bojí o svou budoucnost. Ale myslet jen na sebe, když tvou vinou zemře dítě, by podle mě dokázal pouze úplný sociopat. :think:

Tak víš co, podle sebe soudím tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
29.5.17 11:01
@Bábrdl píše:
@zudina @Bůča Holky, musím říct, že vaše uvažování, že by vám šlo hlavně o to, abyste nešly do vězení a neměly byste výčitky svědomí, je fakt zvláštní.

Uvědomte si, že tu holčičku znala, to dítě na ni mluvilo, bude si pamatovat, jak malovala obrázek, jak dělala tohle a támhleto, jak se objímala s maminkou, když ji přišla vyzvednout…

Fakt byste si na místě té učitelky řekly: „harant je mrtvej a co, hlavně ať nejdu do kriminálu?“

Tak vycitky bych asi mela. Ale nejdulezitejsi by pro me bylo, abych nesla do basy, vycitky muzu mit na svobode. Nemyslim si, ze myslenka na vezeni je u ucitelky „upozadena“ vycitkami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

@radúna
Ano tak v tomhle s tebou souhlasim.
Ze nekdo precenil nebo podcenil sve sily.
Ze je potrestanych (edit. ppotrestaanych ve smyslu nestastnych) po zbytek zivota x lidi.
Nevidela jsem x dni zpet, takze nevim co k tomu rekli.

Příspěvek upraven 29.05.17 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198

Vezmu to za trochu jiný konec. Podle mě za toto můžou i rozcapené nároky společnosti, zvlášť v soukromém sektoru, kde jsou ty školky drahé, se snaží jedna druhou trumfnout v něčem, co má lepší, aby si ji rodina vybrala pro výchovu svých dětí..Proboha, co má na školní zahradě, dvorku, dělat otevřený bazén, nebo bazén vůbec?
Občas mi přijde, že společnost ztrácí zdravý rozum. A souhlasím s tím, že ten učitel je tam až na posledním místě, děti nerespektují žádné autority, jsou k tomu podporovány i doma.

Na druhou stranu ale souhlasím s tím, že když dítě dám do školky, tak s vědomím, že je stoprocentně zajištěna jeho bezpečnost. Věřím tomu, že kdyby spousta rodičů do práce nemusela, tak by to dítě do školky necpala. Občas se stane, že se dítě zraní i v nějakém sportovním oddílu, ale mít bazén na zahradě, kde se pohybují děti, navíc při focení je to jak pytel blech, to je totální nezodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.5.17 11:03

Také si myslím, že výčitky má, nejen ona, ale spousta dalších lidí kolem té tragédie. Co se týče vězení, pokud je i ta učitelka matka od rodiny, nevím, komu a čemu by to pomohlo, kdyby ji zavřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.5.17 11:03
@Kakika píše:
Jsem přesvědčená, že stát se toto mně, tak myšlenka, že půjdu do vězení by byla totálně upozaděná tím obrázkem hrůzy, když tam tu holčinu našli. Ten okamžik, ten šok, tu bezmoc, když zjistili, že se nedá nic dělat. Jen si to představím, je mi z toho úplně slabo. A ta fotografka už si to také bude nejspíš vyčítat do konce života, že je tam vůbec na to focení pozvala. Nenapravitelná tragédie pro všechny. :,(

Já bych se asi ještě před soudem zbláznila. Najít utopené dítě, zoufale se ho snažit přivést k životu a pak tu hroznou zprávu říct rodičům…Mít tam své dítě, tak děkuju do konce života, že tam nespadlo taky.
Vody se nebojím a syn se učí plavat, ale nemůžu ho ani na vteřinu spustit z očí, což třeba při fotografování skupinky dětí nejde vůbec zajistit. Nevím, jestli bych vůbec jako učitelka dovolila fotit někde u nezajištěného bazénu. Asi důvěřovaly dětem víc než bylo rozumné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
29.5.17 11:04

@Jana206 on ten bazén nebyl na pozemku školky, ale u fotografky, kam se šli fotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.5.17 11:07

Dřív byly rodiče vedeny k tomu držet hubu a krok, vedly tak i své děti. Dnes má pomalu každý rodič individuální nároky na zacházení se svým dítětem(i ve státní školce).Na jednu stranu je dobře, že nejsme jak stádní ovce a můžeme se ozvat, požádat a většinou je nám vyhověno. Na druhou stranu podobná tragédie může být důsledek, obrazně řečeno. Protože rodiče z nepedagogické sféry vůbec nemají představu, jaká je to práce, s dětmi, s kolektivem, jak je obtížné v kolektivu zařídit ty individuální přání..Tito rodiče hlavně vidí volné víkendy, prázdniny a peněz za to „jak šlupek“.
Dovedu si představit, že si bazén na té zahradě vypískali rodiče, nebo jen projevili přání v nějakém dotazníku, průzkumu a školka to jen podporovala, protože se jim tak zvýší klientela.Co to všechno obnáší, už ale nikdo nikdy nedomyslel.
Já se přiznám upřímně, jsem ráda, že moje děti nechodí se školkou plavat a i kdyby, ani bych je nepustila. Protože školka se občas nadchne pro něco, co nemůže s tak malými dětmi dotáhnout do důsledků, aby byly plně v bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák