Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Kelsey Učitelka ji v tu dobu měla hlídat. Je to její práce! Tohle se nesmí stát. Rodiče dávají do školky děti s vědomím, že se jim nic nestane a je o ně postaráno. Tohle je na 100% vina učitelek. Pokud děti nezvládají, měli si zavolat fotografku do školky a fotit děti na domácí půdě kde jsou schopny je uhlídat. ![]()
@Bůča píše:
jo, fakt si to myslim.
A myslíš si to proto, že bys to tak cítila ty, nebo si myslíš, že ty bys výčitky měla, ale učitelka je z nějakého důvodu nemá? ![]()
@Kelsey naprostý souhlas, také jsem z oboru. Na druhou stranu i kdyby to dítě bylo 100 blech a rozmazaný parchant, je to proste selhání učitelky, to se na me nezlob
Proste ji neuhlidaly!
@Kelsey je to selhání učitelek, měly holčičku hlídat a neuhlídaly. Špatně vyhodnotily situaci a podcenily riziko.
Pokud vím, že dítě neposlouchá a ignoruje mě, tak ho držím za ruku a nepustím. Určitě s nimi nešla jen jedna učitelka, tak bych si vzala hlídku u bazénu. Bazén děti láká a je jedno jak jsou nebo nejsou vychované. Mohl ji tam někdo v nepozornosti strčit. Prostě u bazénu se s dětmi chovám jinak a jsem jak ostříž, protože nikdy nevím, co vymyslí a nikdy nenechám bazén bez dozoru. ![]()
@MonikaN.89 píše:
přesně tak i kdyby to dítě bylo jakékoliv, tak ho učitelka má na starosti a takové argumenty jsou totální nesmysl…syn chodí také do soukromé školky a vůbec si to nedovedu představit a ani nechci
![]()
ale to si toho nikdo nevšiml, že spadla do bazénu, aby ji rychle vytáhli?
já jako děcko taky zahučela do vody, ale naštěstí babička byla pohotová a rychle zareagovala…
dle různých portálů si toho nikdo nevšiml cca 20minut…
@Ivulka88 píše:
Holky strašná tragédie vůbec si nedovedu představit co musejí teď rodiče té dívenky prožívat. Každopádně já mám strach a syn ze školkou nejezdí ani na plavání. Musím se přiznat, že v tomto ohledu učitelkám nevěřím. I když jedou jen na výlet tak trnu, aby bylo vše v pořádku.
Prosím tě, na plavání ho klidně pusť. Mimo několik učitelek je tam s nimi ještě několik profi plavčíků. A je škoda o takové zážitky dítě ochudit jen kvůli strachu.
V porovnání s rizikem, že se Ti dítě utopí na kurzu plavání je rozbitá hlava o stoleček ve třídě témě jistota. ![]()
hrůza, no kolik tam cca bylo dětí? Asi na ně moc pozor nedávali když dítě našly po 20 minutách
. tady se stalo něco podobného, dítě spadlo do řeky, učitelky žvanily ve předu a že dítě není zjistili až u oběda
. Pokud je na pozemku bazén je nutné hlídat o to víc
prý se zamotala do plachty na bazénu, což asi ticho nebylo, možná volala ale kdo ví jaký kus od ní byly učitelky
rodiče aby se zbláznili, ráno odvedou dítě do školky a konec
A já tu zodpovědnost vidim z okna. učitelky sedí na lavičce, žvaní a nejednou se stalo že jim děti odešli z pozemku, párkrát na ně lidi volají že ještě mají nějaké dítě na zahradě ale oni už jdou do šaten
![]()
@Aishenka píše:
dle různých portálů si toho nikdo nevšiml cca 20minut…
Jo, toto mě na tom nejvíce zaráží. Kdyby dítě spadlo do bazénu, budiž, stát by se to nemělo, ale… Ale aby si nikdo cca 20 minut nevšiml, že do bazénu někdo spadl, či že nemají jednu holčičku, je podle mě hrůza a selhání učitelek.
@Markéta80 Jj někdy mám ten pocit, že také učitelky více žvaní než se starají. Před nedávnem si mi učitelka stěžovala, že syn při stříhání papíru stříhl do prstu kamarádku tak že jí tekla krev. Učitelka si mi stěžovala s tím že nechápe jak ji mohl stříhnout. Já, že spíše nechápu jak je možné, že má tříleté dítě nůžky a je bez dozoru.
O prst nejde, ale mohli si vypíchnout oko. A učitelky opět kafíčko a žvaní se…
![]()
@Ivulka88 píše:
@Markéta80 Jj někdy mám ten pocit, že také učitelky více žvaní než se starají. Před nedávnem si mi učitelka stěžovala, že syn při stříhání papíru stříhl do prstu kamarádku tak že jí tekla krev. Učitelka si mi stěžovala s tím že nechápe jak ji mohl stříhnout. Já, že spíše nechápu jak je možné, že má tříleté dítě nůžky a je bez dozoru.![]()
O prst nejde, ale mohli si vypíchnout oko. A učitelky opět kafíčko a žvaní se…
![]()
moje děti měli ve 3 letech nůžky bez dozoru běžně.
Když prostě střihne, tak tomu nezabráníš, kdyby jsi od něj stála metr.
@elen-ka píše:
Jo, toto mě na tom nejvíce zaráží. Kdyby dítě spadlo do bazénu, budiž, stát by se to nemělo, ale… Ale aby si nikdo cca 20 minut nevšiml, že do bazénu někdo spadl, či že nemají jednu holčičku, je podle mě hrůza a selhání učitelek.
taky myslím, proto ať se to někomu líbí nebo nelíbí dle mého by měli nést plnou zodpovědnost i když tíha svědomí je mnohdy trestem samým o sobě. Na druhou stranu jak tu někdo psal, učitelky mnohdy povídají a děti hlídají, tak, že pomalu vůbec…
@Lama Lama No mě učitelka tvrdila, že používat nůžky nesmí jako bez dozoru…Tak úplně nevím co mi tím chtěla říct. ![]()
@Kelsey píše:
A jak muzes vedet, ze neslo o nevychovane, neposlusne dite, ktere treba uc. opakovane neposlechlo, myslelo si, ze je panem, udelalo co chtelo a doplatilo na to?
V soukromem sektoru je min deti na personal.
Si vem, ze my se ted fotili ve skole, ve tride jsme dve na 20 deti ve statni skole a presto je to, jak pytel blech, muzes mit oci vsude a stejne ti co jsou extra divoci dokazou neco vymamlasit. muzes jim to rict nekolikrat, muzes na ne zakricet a stejne se najdou experti. Nez nekdo obvini ucitelky, treba si zamest i pred svym prahem, jak ma clovek ty sve deti vychovane/nevychovane. Dneska ty decka malo nebo nekteri vubec necti autoritu, uc.maji u zadele a jsou tim podporovani doma.
Je hrozne snadne odsoudit ucitelky.
Co prosím? Nevěřím vlastním očím…
Učitelky se rozhodly vzít děti do nebezpečného prostředí, a pak je neuhlídaly.
Když ví, že má dítě, u kterého si není jistá, že ho uhlídá, tak ho tam prostě neměla brát.